predne svetlo poriadne

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
geetee

predne svetlo poriadne

#1 Príspevok od užívateľa geetee » So Feb 10, 2007 10:35 pm

ako svieti vase predne svetlo? nahovno asi 90% malych scoot, co tak tam dat halogen, halogen zo xenon efektom, xenon, alebo HID xenon?

potom to svieti ze jak keby bol den, a este mi nikto neblikal ze by som oslnoval, a svietim nonstop.

Obrázok

dialkove o stenu

Obrázok

bola tam povodne nejaka 35W ziarovka, ale to bolo len take svetlo ze svietilo, s tymto sa v noci nebojim ist plny kotol, pretoze aj total daleko je svetlo jak cez den (aj zo stretavacimi)

scrat

#2 Príspevok od užívateľa scrat » So Feb 10, 2007 11:01 pm

no napr. TNT robi halogen s paticou Ba20d tj. presne taka ako ma vacsina žiaroviek 35/35W

geetee

#3 Príspevok od užívateľa geetee » So Feb 10, 2007 11:27 pm

do vecsiny sa da osadit H4, ci uz bez uprav, alebo s

Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#4 Príspevok od užívateľa Scarp » So Feb 10, 2007 11:33 pm

Moje svieti uplne v pohode lek keby ho blbi cinania nastavili na testovacej drahe ( ryzove pole) na cestu a nie na vrcholy ryzovych rastlin bo svieti strasne vysoko a neda sa nastavit mam ho nadoraz a stale vysoko svieti
podpis som si este nenastavil

manasml
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm

#5 Príspevok od užívateľa manasml » Ne Feb 11, 2007 12:24 am

mne tiez tak slabucko svieti...a rozmyslal som ze dat silnejsie ziarovky len ci to nebude topit vo vnutri je to plastove

geetee

#6 Príspevok od užívateľa geetee » Ne Feb 11, 2007 12:30 am

aj ja som sa bal, lebo aj parabola je plastova, ale 75W to vydrzalo celodenne svietenia

asi ak mas cocku schovanu este pod jednym kricim sklom tak sa to nechladi vzduchom, newim.

manasml
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm

#7 Príspevok od užívateľa manasml » Ne Feb 11, 2007 12:32 am

geetee napísal:aj ja som sa bal, lebo aj parabola je plastova, ale 75W to vydrzalo celodenne svietenia
tak to je pecka potom!!je tu niekto taky kto ma na Aprilke SR-ku silnejsie žiarovky, ak ano akeho tipu a ako ste to upravovali...

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

af

#8 Príspevok od užívateľa kukolarik » Ne Feb 11, 2007 1:50 am

ja so svetlom na Honda PS125i nemam problem. Stretavacie po meste staci, dialkove mimo je uuuuplne super... :D

ripper

#9 Príspevok od užívateľa ripper » Ne Feb 11, 2007 1:21 pm

na ditechu su take ziarovky ze sa v tme ani nevozim nakolko keby nezalomim volat tak som v zafire. Potom som cely den smyrgloval ja debil kvoli jazde cez noc. Raz som skusil dat ziarovku 55w a oco to zmeral a povedal ze to bere neviem coho vela asi prudu alebo tak, tak som to vyhodil inac dvaja kamosi maju nove aprilie ditech faktory a tam to je perfekt

G

#10 Príspevok od užívateľa G » Ne Feb 11, 2007 1:38 pm

ja som v roxovi menil origo ziarovku za H4 60/55W a je to v pohode...trosicku to chcelo prerobit ale to je otazka 5 min. Chcel som tam vopchat aj xenon, ale ten mi nevosiel, lebo mam malu medzeru medzi svetlom a chladicom.....ale tak do neosa ten xenon mozno vopcham :D

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa qyxza » Ne Feb 11, 2007 1:55 pm

ja mám vpredu xenon...a svieti to oproti serii moooc lepšie

Obrázok

Obrázok

Obrázok

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#12 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Feb 11, 2007 3:08 pm

ripper napísal:na ditechu su take ziarovky ze sa v tme ani nevozim nakolko keby nezalomim volat tak som v zafire. Potom som cely den smyrgloval ja debil kvoli jazde cez noc. Raz som skusil dat ziarovku 55w a oco to zmeral a povedal ze to bere neviem coho vela asi prudu alebo tak, tak som to vyhodil inac dvaja kamosi maju nove aprilie ditech faktory a tam to je perfekt
na ditechu nejsou žárovky to jsou jen trochu lepší parkovačky a ani se nenamáhali tam dát dálkové uvažoval jsem tam dát světlmet s číny ten je super.Mám tam ted z scootlandu ty jejich slavné světla nikomu nedoporučuji nejdou ta nepasují nejsou schválená je to šmejd

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Feb 12, 2007 1:18 am

ludia, prepacte noobsku otazku, ale da sa tato ziarovka (mam ju v stretavacke a svieti pomerne slabo) vymenit za nejaku lepsiu?

na tej mojej sa pise: Philips HS1 12636 12V 35/35W
Preco je dvojvlaknova? Svietia obe vlakna, alebo to je nejaky mix dialkoveho a stretavacky? (dialkove svetlo je na mojom skutri osobitne, a svieti spickovo!)
Budem vdacny za pripadny tip na nejaku lepsiu ziarovku...

Obrázok
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

geetee

#14 Príspevok od užívateľa geetee » Po Feb 12, 2007 9:12 am

skus H4, ale pre zaciatok nejaku 55W lebo neviem ci kvoli tomu prekritiu cocky este jednym plexi nebude malo chladena a nezacne tavit reflektor, alebo daj jednovlaknovy xenon pre H4 paticu a nebudes uz potrebovat dialkove (xenony tak nehreju)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#15 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Feb 12, 2007 9:31 am

každá dvojvláknová žárovka svítí tak že jedno vlákno svítí potkávačka a to druhé je dálkovéa ohledně silnější jednovláknové že nebudeš potřebovat dálkové je blbost každé světlo at svítí jak chce dobře tak svítí na určitou vzdálenost to znamená potkávačka kousek před tebe dálková daleko.Pokud dáš xeon jednovláknovej a nastavíš ho správně bude svítit sice hodně ale jen kousek před tebe pokud ho nastavíš do dálky což nesmíš tak tě navíc budou proklínat ostatní

geetee

#16 Príspevok od užívateľa geetee » Po Feb 12, 2007 9:38 am

aumirek napísal:každá dvojvláknová žárovka svítí tak že jedno vlákno svítí potkávačka a to druhé je dálkovéa ohledně silnější jednovláknové že nebudeš potřebovat dálkové je blbost každé světlo at svítí jak chce dobře tak svítí na určitou vzdálenost to znamená potkávačka kousek před tebe dálková daleko.Pokud dáš xeon jednovláknovej a nastavíš ho správně bude svítit sice hodně ale jen kousek před tebe pokud ho nastavíš do dálky což nesmíš tak tě navíc budou proklínat ostatní
dvojvlakno mu moze byt na prd, v cocke ma clonu takze furt ma stretavacku a v druhej parabole je dialkove, takze max tam da druhy, a na tej to keeway svieti stretavacie ako na autach (nie favorit...... ale fakt dobre svetla) takych minimalne 20metrov ako keby bol den, dam sem potom foto, dialkove akurat neco dalej a hlavne do stromov, ale uz aj stretavacie je lepsie ako dialkove povodne, a este mi nikto neblikol, a svieti to nonstop

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#17 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Feb 12, 2007 9:49 am

geetee napísal:
aumirek napísal:každá dvojvláknová žárovka svítí tak že jedno vlákno svítí potkávačka a to druhé je dálkovéa ohledně silnější jednovláknové že nebudeš potřebovat dálkové je blbost každé světlo at svítí jak chce dobře tak svítí na určitou vzdálenost to znamená potkávačka kousek před tebe dálková daleko.Pokud dáš xeon jednovláknovej a nastavíš ho správně bude svítit sice hodně ale jen kousek před tebe pokud ho nastavíš do dálky což nesmíš tak tě navíc budou proklínat ostatní
dvojvlakno mu moze byt na prd, v cocke ma clonu takze furt ma stretavacku a v druhej parabole je dialkove, takze max tam da druhy, a na tej to keeway svieti stretavacie ako na autach (nie favorit...... ale fakt dobre svetla) takych minimalne 20metrov ako keby bol den, dam sem potom foto, dialkove akurat neco dalej a hlavne do stromov, ale uz aj stretavacie je lepsie ako dialkove povodne, a este mi nikto neblikol, a svieti to nonstop
máš pravdu ale ne tak docela ono je opravdu na prd dat dvojvlákno tam kam nepatří ta parabola je dělaná na určitej typ žárovky a ta potkávačka říkáš že svítí super je opravdu blbost což nakonec sám potvrzuješ poněvadž i pokud bude svcítit uplně super pořád jen těch 20 metu a dál nevidíš nic a při viditelnosti 20 metru bys neměl jet více jak 40 km poněvadž nestačíš zabrzdit což ti říká i vyhláška to nemám na mysli omezení skutru ale i u auta

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Feb 12, 2007 5:00 pm

geetee napísal:
jo, geetee, bud taky dobry a daj sem potom foto, nech vidim, ako to svieti... lebo mne to teraz svieti tak, ze skutocne len par metrov svetlo, potom dalej uz len taky slaby svit a dalej uz len tma... zato dialkove svieti plne zrovnatelne s dialkovym na autach...
Uzivatel Matrix150 (ak si dobre pamatam) kdesi na nejake forum (mozno aj na toto) pisal, ze tam dal tusim 65W halogen, a pokrivilo mu to strieborny plast okolo svetla...
A ten jednovlaknovy xenon do patice H4 - nemate niekto link? Idem to pohladat, ale mam pocit, ze lacne to nebude... :D

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#19 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Feb 12, 2007 8:33 pm

Ak je xenon namiesto H4 tak má buď naklápacu clonku alebo sa naklápa celý oproti pätici pomocou elektromagnetu a tým sa mení zdroj svetla voči parabole a tým aj dosah svetlometu a teda tlmené-dialkové. ale je to lepšie dať tam xenón jak vykúriť parabolu lebo ten xenón má aj menší príkon a aj menej kúri jak nejaká 55-60w halogena.Ale je zas dosť drahý. jedine skúsiť vonku alebo nejaké vrakovisko...origoš namiesto H4 plus samozrejme striedač je cca 4-5 litrov ak sa nemýlim ..ak áno ma opravte. Ale to svetlo stojí podla mňa za to ide o život a zdravie....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Feb 12, 2007 11:55 pm

2 VLADY: tak mne netreba ziadnu naklapacku, nic (stierac :D ), ja mam dialkove osobitne... len sa zhanam po niecom, co tam supnem namiesto mojej povodnej ziarovky... lebo ta svieti pomerne naho*no.
Nechcem tam dat 65W, lebo to by mojmu svetlu fakt neurobilo dobre... urcite by to pekne natavilo... xenon by som si tam vedel predstavit, ale zasa dat do toho 3-5 litrov... to ich radsej pridam k peniazom na vyfuk a variator...

pohlad zozadu cez svetlo dopredu, uz teraz tam mam nieco natavene, a to tam mam seriovu ziarovku (vidno tam dole tu clonu, ktoru geetee spominal):
Obrázok

pohlad spredu na skuter (sorry, ze to nie je otocene):
Obrázok

inac, tu sosovku som cistil, pretoze bola od novosti nejaka zaprasena a spinava, cistil som ju specialnym homemade nastrojom, ale kvoli tej clone a zlemu pristupu som ju nemohol vycistit celu... foto:
Obrázok

geetee

#21 Príspevok od užívateľa geetee » Ut Feb 13, 2007 10:11 am

ved sa to da v pohode rozobrat, ale pozor, nerozbi parabolu (je to zrkadlo) a ta sosovka je ties tazka, lebo je to plne sklo, a potom v poho vicistis

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa qyxza » Ut Feb 13, 2007 11:28 am

pohlad zozadu cez svetlo dopredu, uz teraz tam mam nieco natavene, a to tam mam seriovu ziarovku (vidno tam dole tu clonu, ktoru geetee spominal):
Obrázok

pocuj a nesvieti ti to naho.no lebo tam máš niečo natavené? však ten priestor medzi clonkou a tým "nataveným" je mizerne malý tak sa ani nečuduj že ti to nesvieti. ja mám tak isto riešené stretávacie svetlo ako ty a nič natavené som tam nevidel ked som osádzal xenon. idem to rozoberať tak to pofotim a hodim sem foto. tá clonka je tam aby si nesvietil pánu bohu do okien a hore nad tým by si nemal mať nič natavené.skús to nejako odtial vybrať alebo kukni čo to je ked to rozoberieš

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Feb 13, 2007 12:50 pm

2 qyxza: chces povedat, ze to cierne cudo tam vobec nemas? V takom pripade by bolo zaujimave vediet, preco to tam mam ja... Nic som s tym svetlom nerobil, som prvy majitel...

2 geetee: da sa v pohode rozobrat? Lebo ked som to naposledy videl, tak to bolo aj zasilikonovane... hodim sem foto, ked budem na svojom kompe. Skor by ma zaujimalo to cierne cudo... geetee, ma to tam byt?

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa qyxza » Ut Feb 13, 2007 12:53 pm

THeBaNDiT napísal:2 qyxza: chces povedat, ze to cierne cudo tam vobec nemas? V takom pripade by bolo zaujimave vediet, preco to tam mam ja... Nic som s tym svetlom nerobil, som prvy majitel...

2 geetee: da sa v pohode rozobrat? Lebo ked som to naposledy videl, tak to bolo aj zasilikonovane... hodim sem foto, ked budem na svojom kompe. Skor by ma zaujimalo to cierne cudo... geetee, ma to tam byt?
ja tam nemám nič...žiadne natavené čudo...podla mna to tam nemá byť

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#25 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Feb 13, 2007 2:37 pm

nechci vás strašit něco podobného jsem měl na aprilce to černé tam rozhodně neparří rozhodně ne tam kde to je mohlo se to teplem uvolnit a spadnout tam někde s vrchu tu čočku jsem měl uplně stejnou tlustá těžká měl jsem za to že je to sklo bohužel to byla hmota musel jsem dát celé nové světlo

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"