kyselina sirova

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Kokyno
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Po Júl 03, 2006 8:57 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

kyselina sirova

#1 Príspevok od užívateľa Kokyno » Ne Apr 01, 2007 8:38 pm

ahojte..
mam vyslahanu baterku,ze nejde ani nabit a je taka slaba,ze pokial nenakopnem skuter svetla nejdu,nakopnem a blinkre neblikaju,ale iba svietia..
chcem sa opytat,ci by pomohlo,ak by som kupil kyselinu sirovu akumulatorovu a dolial,alebo staru vylial (ekologicky) :D a nalial toto
dik
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: kyselina sirova

#2 Príspevok od užívateľa qyxza » Ne Apr 01, 2007 8:39 pm

Kokyno napísal:ahojte..
mam vyslahanu baterku,ze nejde ani nabit a je taka slaba,ze pokial nenakopnem skuter svetla nejdu,nakopnem a blinkre neblikaju,ale iba svietia..
chcem sa opytat,ci by pomohlo,ak by som kupil kyselinu sirovu akumulatorovu a dolial,alebo staru vylial (ekologicky) :D a nalial toto
dik
a čo takto radšej new akumulator?

Kokyno
trojkolkár
trojkolkár
Kontaktovať užívateľa:

...

#3 Príspevok od užívateľa Kokyno » Ne Apr 01, 2007 8:44 pm

nieje problem,ale ak by sa dalo aj takto..
bude to menej finance narocne a som zvedavy ci to funguje a ako :)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Apr 01, 2007 9:46 pm

Nič nelej a nekupuj ...sú to blbiny ak je baterka KO tak jej už nič nepomôže. hlavne ak bola viac ako týždeň uplne vybitá ...je to strata času a aj peňazí mám overené na autobaterke. :oops:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Kokyno
trojkolkár
trojkolkár
Kontaktovať užívateľa:

...

#5 Príspevok od užívateľa Kokyno » Ne Apr 01, 2007 10:07 pm

dobre dik :)) toto som chcel pocut :)
ak by mal este niekto inu,alebo podobnu skusenost,nech sa vyjadri..

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#6 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Apr 03, 2007 3:02 pm

je to přesně jak napsal Vlado do baterky se dolejvá zásadně jen destilka kyselina jen v případě pokud prokazatelně vyteče,Existují sice zázračné vodičky pro regeneraci baterky ale efekt je stajnej jako ty zázračné přísady do oleju které ti zgenerálkují motor.V případě té baterky je jedinej efekt že přijdeš o montérky a baterku stejně nakonec koupíš novou.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Apr 03, 2007 5:22 pm

raz davno som cital o takej vecicke co sa vola prolonger a zapaja sa to na baterku a zemedzuje samovybijaniu a pri dobijani ju chrani...dost to v teste ospevovali... :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#8 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Apr 03, 2007 5:30 pm

alcatelko napísal:raz davno som cital o takej vecicke co sa vola prolonger a zapaja sa to na baterku a zemedzuje samovybijaniu a pri dobijani ju chrani...dost to v teste ospevovali... :)
o tom jsem nic neslyšel ale muj názor další zázračnej přípravek ktere má učel jen vytáhnout peníze a zbohatnout na lidské hlouposti samovibíjení baterky nezabráni nic je to dáno konstrukcí te baterky a přebíjení no to má na starosti regler takže zbytečnost jedině co mne napádá zabráni to přebíjení mimo moto pokud to dáš před nabku ale to zase levnějši te vyjde nabka která to umí sama a stojí pár korun

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#9 Príspevok od užívateľa rspeed » So Sep 01, 2007 12:59 pm

...neaky rok som pracoval vo velkosklade s autobateriami a riesili sme aj reklamacky,je pravda ze sa mi podarilo ozivit 125 Ah baterku tak ze som vymeni elektrolit,ale inak jedine hustomerom zmerat ,vacsina hustomerov ma na sebe klasiku cervene,zlte a zelene policko,plna baterka ma mat 1,28 a nad 12 V.Inak naliata baterka(niekto spominal ze doma nalieval-praktizuje sa to iba pri motorkach)ma 80% kapacity po 12 hodinach,po naliati sa dost zohreje,v podstate po ochladnuti ma tych 80%.Bez dobytia viac mat nebude.V praxi sa potom "stojaky" raz za polrok dali nabyt.
Gelovka je gelovka,bezudrzba,no k tomu stiahnutiu kazda baterka ma odvetravanie,malu dierku niekde na vicku,takze ak tato nieje zapchata alebo zalepena tak stiahnutie nehrozi.
A este ku klasickym,aj tam su rozdiely,hlavny problem bol stale rozpad elektrody(olovena mriezka vyplnena pastou-cele to z kiselinou vytvara reakciu ktorej vysledok je prud),Tato pasta sa casom rozpadla a skratla o susednu mriezku,znizila kapacitu a baterka bola v...
Dnesne maju takzvanu "kapsovu separaciu",proste kazda elektroda je v takej obalke-uz sa v podstate neskratnu-vysledkom je podstatne dlhsia zivotnost ,a vicko ktore je schopne kondenzovat odvadzany vzduch a tym znizit na minimum odparovanie-cize v podstate je baterka bezudrzbova.Aj ked udrzba este nikdy nezaskodila.

VLADY
spammer
spammer

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » So Sep 01, 2007 4:04 pm

Pekne si to napísal....A ozaj aby som bol aj ja v obraze ako je to s tými ospevovanými gelovými baterkami??? je to tiež tak že to chodí z výroby nabité a suché a potom sa to pred predajom naleje klasickou kyselinou??? alebo ako ?

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#11 Príspevok od užívateľa Scarp » So Sep 01, 2007 6:37 pm

Rozhodne kup novu na mojej ex moto som mal presne to co ty aj ak ju dolejes kyselinou alebo destilkou tak stale sa v nej udrzi menej a menej stavy kupa novej je najvhodnejsie napad a niesu ani tak drahe

VLADY
spammer
spammer

#12 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Sep 02, 2007 12:17 am

Kolego peknú si kúpil...nech slúži čo najdlhšie !!! lebo mám čím dalej tým viac dojem že dneska je všetko robené len na chvílu...kde sú tie časi keď stará poctivá asfaltovaná 55ka v žiguláku vydržala aj 8-9 rokov ale vtedy mala ešte o polovicu väčšie rozmery ako tieto nové krpaté ušetrené odlahčené a akože nízkoúdržbové. Mne skapala nová 40ka po cca 2,5 roku !!! A k tej pomoci baterke väčšinou je to na chvílku a potom aj tak skape celkom. ja som raz našiel cca pred 15 rokmi niekde pri kontajneri baterku Banner sa tuším volala, celkom dobrá štartovala super len v nej chýbalo elektrolytu zrejme ju dakto prekotil a vylialo sa z nej .tak čo vylejem starý a nalejem nový povedal somsisom...aha chyba vyskratovali sa tým kalom čo bol naspodku dosky a bolo po nej ...zbytočná robota zostali 4dobré články dva to už nerozchodili....

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#13 Príspevok od užívateľa rspeed » Ne Sep 02, 2007 1:49 am

...bud nabite alebo suche,po naliati sa bat. chem. procesom dostane na 80 %
gelovku som zatial suchu v ruke nemal. ale pri gelovke je riziko medziclankoveho skratu nulove a ani mechanicke poskodenie(napr. pri pade)
ju neznici(ale samo. ze nieje neznicitelna).a este som tam nedodal ze "moderne autobaterie" maju vyssi staetovaci prud(ak sa pamatam tak stara 55Ah bat mala startovaci prud 270A a nova 320).Ja osobne mam v mojom skote gelovku,uz druhu,povodna tam bola chvilu a potom zacala odchadzat,otvorim ju a co nevidim,tekutina-oznacenie na obale-gel.neaky inteligent ju otvoril a kedze bol asi zahradnik,si ju splietol s kvetom a kedze bola sucha tak ju zalial - destilkou.moja bat je len 3 Ah.Je mini.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa theruck » Št Sep 06, 2007 11:28 pm

mPershing napísal:Vlady: ja som kupil tuto http://www.vltava2000.cz/scooter%2Dtuni ... mentID=902,
prisiel som domov zalozil som a jazdil bez problemov, takze ona bola asi nabita z vyroby...
aj ja a je lepsia ako ta yuasa za 4 kila co som tam mal predtym a za pol roka bola v prdeli

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"