Cem sa vas optat ci nahodou neviete v com by to mohlo byt, ze mi hazde iskru na celom obvode zapalka ... tuto je ten kovovy pasik na to ze na jeho konci by malo zosnimat ten pasik a CDI to "pusti" do indukcnej cievky, teda vypnut primarne vynutie z ktoreho sa naindukuje vysoke napatie na sekundarne a potom do sviecky. ( alebo nejak tak ) proste ta sranda ( 1. ) co je navrchu (magnet) sa z toho kovoveho pasika ( 2. ) naindukuje a hodit vtedy iskru ked je navrchu piest. Avsak som to s ocom odsroboval a dal mimo a iskru hadzalo aj tak ... ked mam zapnuty klucik a rychlejsie s tym clovek potoci tam to staci na viditelnost tej iskry, lenze ono ju hazde aj ked tam ten kovovy pasik nieje cize aj ked je piest niekde uplne inde... Cem sa preto spytat ze cim to moze byt ( nemalo by to byt asi normalne )... a este jedna vec, ci tieto vsetky cievky aj s tou zaliatou v plaste ( 3. ) su iba na "zdroj" a dobijanie. dakujem ... par foto nakonec
Cislo 1 ( "snimac" ) ked prejde okolo neho kovovy pasik ( 2 ) ( na jeho konci je horna uvrat), tak sa vysle "signal" do CDI a to povoli na cievke vinutie kde sa naindukuje velke napatie a na sviecke skoci iskra ( tak by to malo byt ) ALE ono to hazde iskru aj ked tam neprechadza ten pasik popod ten snimac cize po celom obvode rotora ( iskru hodi hocikedy ) a ja potrebujem vediet preco... ked snimac odsrobujem a polozim ho vedla iskra ide aj tak ako keby tam ten snimac bol... ale ked rozpojim kabel, ktory ide priamo z toho snimaca do CDI tak nehadze vobec... Preco to hazde hocikedy a co je pricinou to je problem ( pochopil??? theruck )
no lebo ten rotor potocis dostatocne rychlo aj rukou nato aby hodilo iskru a ked ten rotor natocis aj mimo hornej uvrate cize mimo toho ked je ten snimac na konci toho pasika kovoveho a rychlejsie potocis rukou tak hodi aj tak iskru tak som to zistil
Praktickú skúsenosť nemám....ale treba omerať aspoň ohmicky teda aký odpor a či nemá dkde zvod cievka čo to napája to je asi tá čierna vnútri rotora a tá impulzná vonkajšia čo dáva impulz do CDIčka aby hodilo iskru . Ak sú obe cievky dobré a aj káble tak asi bude naprd samotné CDI zapalko. zapalko ak nemá impulz od impulznej cievky to je tá horná tak nemá čo dávať iskru alebo teda impulz do indukčky. elektrika je sviňa!!!
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
no lebo ja odstavim ten horny snimac prec, proste ho odsrobujem a drzi len na tom kabliku tak ho odklonim napr. k valcu proste mimo.. a hadze iskru aj tak .. a kabel od neho ide rovno do CDI-cka ale ked ten rozpojis tak nejde vobec ... to mi je divne aj ...
NAsla by sa niekde elektricka schema???????PROSIM .. lebo bez nej to bude blbe ( inak nevadi ? ked som to zapalko umyl v teplej vode lebo bolo velmi spinave.. potom som ho vysusil na radiatore aj s fenom a stalo mi na stole asi 3mesiace ,.. to by nemalo vadit ze?? aj ten snimac tych impulzov navrchu co je tak ten som tam znovu pripajkoval ale inak nic sa s tym nerobilo ... << toto by nemalo vadit ze??? Dik )
Inak nevadi ze nikde nemam z baterky napr. ukostrene?? lebo pokial vidim tam je setko po kabloch ale pokial viem tak aj ten snimac a cievka su po kostre teda jeden kontakt maju zavedeny cez kostru, a ja som z baterky alebo tak nedaval nikde nic na kostru.. to NEFA???
No sak to mi je divne... lebo ja som ho len ked som to umyval ece minuly rok tam som ho na ten snimac ( ten kablik ) znovu len pripajkoval .. proste ten stary koncek som vyhodil a nahrial prestrcil to tam stuhol cin a bolo to jak nove ... a CDi bude podla mna dobre lebo ked odpojim kabel od tho snimaca ( ide z neho rovno do CDI ) tak nejde iskra vobec .. cize tak ako by to malo byt... a co mam na tom snimaci zmerat? a sak tato bude asi vedet
je to cievka takže ohmicky to musí mať nejakú hodnotu rádovo desiatky ohmov. ako okolo toho prefrčí ten magnet čo je zvrchu na tom rotore tak sa tam naindukuje impulz a ten to spustí to zapalovanie . ak by to bolo dakde prerazené alebo prerušené tak to potom blbne . teda že nameráš nekonečno alebo nulu . alebo sa to bude meniť tá nameraná hodnota ak tým pohýbeš pobúchaš zmeníš polohu a tak ....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
TAKZE problem bol vyrieseny pomerne Banalnou vecou ale Chcem upozornit ze by sa to hodilo do doleziteho .. pretoze pri prestavbe nesmieme zabudnut na ukostrenie.. avsak nejde len na ukostrenie samotne pretoze ja som nikde predtym neodpajal a teraz ani nezapajal kostru.. tak som skusal premeravat ten snimac, co ma s cim kontakt kde je signal a ci je dobry a tak .. vyzeral byt tak som ho tam znovu napajkoval... vsimol som si ze kostra cievky je pripojena na - baterky a teda na kostru tak som skusil s minus kablom na baterke a len tak po kostre brnkat ( tam kde nieje farba ) a nic to nerobilo.. potom som kabel pripojil na + kontakt baterky, dotknem sa srobu na kostre a HLA prskla iskra ako by mala ked sa skratuju dva kontakty baterky... skrknem o motor A NIC !!! a hned mi bolo jasne ze tu nieco nieje v poriadku tak som spravil ocka a prichytil som to z - baterky na motor priamo... FUNGUJE.. OLa iskru hadze iba pri hornej uvrati... PRETO NEZABUDAJTE ZE ako ja ked som prestriekal uchyt motora zakladnou farbou a nasledne oranzovou z kostry sa nedostavalo minus aj na motor pretoze tomu branila farba.. proste izolovala to ... takze to bolo tym ze som prestriekal uchyt motora ta oranzova sranda tam co drzi motor narobila tolko problemov ( alebo ja ? )
#17Príspevokod užívateľa geetee » Ut Mar 11, 2008 12:41 am
akurak som sa k tomu dostal ze ti napisem a ty si to vyriesil, ja som mal ties rovnaky problem a som nevedel preco, no ja som to mal este horsie v tom ze ja som zabudol dat kabel kostrenia na motor a on sa o blok dotikal ale ked som si sadol na scoot tak sa vzdialil a uz to blblo, to bolo hladania problemu :gt2:
No ale vazne ty kks... taka Banalna vec.. ale mna sralo ze som si myslel ze to kostru ako ukostrenu ani NEMA lebo ked som daval setku kabelaz dole tak nic take som neodpajal tak som nemal teraz preco nieco take robit ale vzhladom na to ze som cel mat scoot krajsi a nieco som prestriekal tak kvoli tomu to neslo :gt2:
Odmenu nepytam len howorim ze by sa to zislo ako dvolezita tema , ale to uzna za vhodne az admin , ak nie nevadi len ma to tak napadlo .. ( lebo tu necem pocut pizdovanie od admina ze o tom tu rohodujeme my alebo co ale ne ja len tak )
no sak to mi tiez napadlo ale preco to vtedy slo a ted ne ? tiez som rozmyslal ved aj tak to bolo v tych ludovo povedane gumach cize silentblokoch a ja som to neodkostroval nikde ked som to daval dole
Nemohlo to brať kostru cez dačo dakade ?? niečo čo si tam mal pripojené a teraz to tam už nemáš? Alebo cez nejaký nános kovovej špiny na silentblokoch? inak elektrika je podivná tá si nájde skoro vždy cestu...že občas dačo zadymí????