Akumulator Varta alebo Banner ?

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

Akumulator Varta alebo Banner ?

#1 Príspevok od užívateľa TomasARN » St Sep 02, 2009 12:21 am

Je mi az trapne zakladat tuto temu, ale zakladam z dovodu, ze sa neviem rozhodnut a to medzi akumulatorom Varta a Banner.
Obe baterie su 10 Ah, bezudrzbove a obe maju cenu 45€.
Ale ktora je lepsia ? Banner alebo Varta.
Vy si co myslite ? Aku mam kupit ? Mate skusenosti ?
Alebo je to stale o tom istom ? Hocijaka znacka, kvalita rovnaka ?

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: Akumulator Varta alebo Banner ?

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » St Sep 02, 2009 7:08 am

Vie ako to je v reále? ako sa podarí. A u akumulátorov si to všímam že to platí na 1000%....ale viac ludí čo som čítal sa sťažovalo na Varty. Ja som kupoval Vartu len raz volakedy dávno pred cca 10 rokmi ešte do Žigula a potom som ju tam mal cca 3 roky a som ho predal takže netuším kolko tam vydržala...Ale tak ako u iných značiek a výrobkov, tak aj tu je to asi tak že nieje značka ako značka a aj výrobky rovnakej značky nemusia byť vždy kvalitou rovnaké.To je vidieť napríklad u spotrebnej elektroniky zopár firiem robí všetko alebo teda predáva pod svojou značkou ale nie všetky výrobky sú tie najlepšie a občas sa stane že časom sa objaví že to alebo hento má moc výrobných závad. Kvôli zlej konštrukcii alebo niektorej nepodarenej súčiastke alebo tak pod. A vieš asi aj troška predsa len záleží kde sa to vyrába. Alebo či to je nosný výrobok podniku a značky a tým pádom je tam kvalita prvoradá , alebo sa to robí len do počtu aby bol obsadený segment. Môžu robiť napríklad špičkové akumulátory velkých rozmerov do náklaďákov a pritom z toho odpadu čo recyklujú tak potom robia tie malé do moto a tam tá kvalita už nemusí byť rovnaká......takže ja osobne by som sa rozhodol pre ten Banner....ak je to ešte aj rovnaké cenovo....Tým nechcem tvrdiť že Varta je šmejd alebo tak nejak to čo som popísal vyššie je len tak môj všeobecný názor na dnešné výrobky....Aj tak už skončila doba keď v starých autách na dnešné pomery nedostatočne dobíjaných slabými dynamami vydržali akumulátory (tie hnusné škaredé zalievané asfaltom) aj 10-12 rokov....ale to bolo tým že ten akumulátor bol pri rovnakej kapacite ako tie dnešné 2x tak veľký....síce ho bolo treba dolievať možno každé 2 mesiace litrom destilky ale držal skoro do blba....A potom sa dal ešte opraviť výmenou nových dosiek v akuopravovni...(tu v BA to robili na Školskej ulici. Tam boli pracovné podmienky!!!! radosť pracovať...) :good:
PS: že jaká trápna téma.... :ROFL:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » St Sep 02, 2009 8:28 am

Hoci je varta nemecká značka (čakal by som kvalitu), moja skúsenosť je úplne iná. Vydržala mi pol roka (bezúdržbová) možno som len natrafil na zlý výrobok. Tú druhú značku nepoznám.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

jurajc
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Okt 22, 2008 9:55 am
Skúter: CPI Aragon 50 zmena Piaggio Typhoon 50 T

#4 Príspevok od užívateľa jurajc » St Sep 02, 2009 8:52 am

Verim tomu, ze kvalitou isli vsetky dole ja mam na aute VARTU a mam ju 7 rokov. Neverim, ze keby som ju teraz kupil vydrzi tiez tolko rokov. Tu to bude tak ako bude mat clovek stastie.
uz 10600km tak zase jazdim ;) tak som to po 10r. dotiahol na 19000km.
Od 2019 zacinam na novom Piaggio Typhoon.

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa TomasARN » St Sep 02, 2009 10:03 am

Ja som bol zatial nazoru, ze asi Bannerka, a vyzera to tak, ze pri tom aj zostanem

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Skúter: neuvedený

#6 Príspevok od užívateľa jean » St Sep 02, 2009 3:29 pm

Hm, mali sme dve varty a vydržali strašné veci, jedna 10 rokov v aute pri občasnom úplnom vybití (zabudnuté svetlá sú svine) a druhú som mal v jawke, ktorá mala slabšie dynamo ako odber žiaroviek. A tá tiež žila asi 8 rokov. Žeby Varta prestala držať kvalitu?
podpis som si este nenastavil

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#7 Príspevok od užívateľa jurajc » St Sep 02, 2009 3:36 pm

Moj nazor je taky, ze "Vzdy trafim ten spatny kus Ja" ,ale preco som to ja to ti uz nepoviem. Asi stastie :)

probiker50
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Júl 11, 2009 12:36 pm
Skúter: Aprilia SR 50
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa probiker50 » Pi Sep 04, 2009 7:48 pm

A neuvažovali ste aj tak že Varta je asi viac predávaná ako Banner a preto aj viac ľudí je nespokojnejších ? :)

VLADY
spammer
spammer

#9 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Sep 04, 2009 10:22 pm

Vždy je to len tak strielanie od pásu bez nejakých relevantných poznatkov.Ale nemyslím si to aspoň čo mám poznatok tak v scootri alebo moto som ešte origo Vartu od výroby teda nevidel,možno že sa dáva do BMW??? ,Alebo že tam je zamaskovaná za dačo čo si dal vyrobiť predajca alebo výrobca stroja.V Louise predávajú nejaké baterky že :Saito tuším..ktovie čo je to zač???možno tiež dačo zamaskované , ale väčšina šikmookých moto alebo scootrov používa v prvododávke akože svoju značku mal som to tak na Kymcu a aj na Burgmane to tak je a myslím že Honda dáva Yuasu ...Vždy treba brať do úvahy aj cenu a aj dostupnosť a pod.Každý si aj tak kúpi to na čo má chechtáky .A dakedy aj o polovicu lacnejšia čínska baterka vydrží viac ako najznačkovejšia ...Ja zastávam názor že je to lotéria ako skoro všetko...viď baterky v mobiloch.... :pardon:

probiker50
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Júl 11, 2009 12:36 pm
Skúter: Aprilia SR 50
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa probiker50 » So Sep 05, 2009 5:49 pm

Áno pán Vlady je najmúdrejší na svete a nikto iný nemá pravdu len on. Prepáčte pane vy viete všetko. A mimochodom u mobilov je značková batéria dajme tomu SE BST originál určite kvalitou a výdržou niekde inde ako nejaká čínska napodobenina ( už nie jeden mobil mi prešiel cez ruky)
A myslím si, že aj tak isto je to u batérii (akumulátorov) . A záleží aj na tom v akom stave je dané vozidlo, lebo ak náhodou regulátor napätia je v riti a majiteľ to má na háku tak aj akumulátor určite vydrží menej.

VLADY
spammer
spammer

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » So Sep 05, 2009 6:33 pm

Jak si vedel..... :ROFL:
A inak bavíme sa o stave ak je nabíjanie a všetko okolo elektroinštalácie v poriadku...nemienim tu preberať neštandartné stavy ako je odpálený regler alebo nedostatočné napätie alebo niekde nejaký zvod v prepínači alebo izolácii...lebo potom je zlá baterka len následok a nie príčina...A aj čínske baterky do mobilu sú lepšie a horšie až po úplne tie najväčšie šmejdy.A nie len baterky ale aj ostatok ND na mobily ,displeje(slabší kontrast svietivosť farebnosť) alebo pásové vodiče o polovicu tenšie ako originál a pod. ktoré sa dajú tu kúpiť a dakedy až po prácnom preletovaní zistíš že je to horšie ako to pôvodne bolo.... :bad: naposledy som tak menil ON-OFFák na 6300vke na tretí krát bol OK..a dal som vždy nový kus samozrejme nejaký čínsky plagiát....ale možno len neviem letovať :unknown:

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa TomasARN » So Sep 05, 2009 8:52 pm

Probiker, zly ciel si si vybral, Vlady je na trosku inej urovni ako ty. K tym baterkam do mobilov, kupil som orginal nokia baterku a vydrzala ledva den. Cize aj tu plati pravidlo, nie je kus ako kus

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#13 Príspevok od užívateľa jurajc » So Sep 05, 2009 9:30 pm

No ja som kupil cez Ebay od Ting Tchung Tchana :D za 1€ baterku do Nokie 6300 vydrzi tak ako original nie je ziaden problem. Tak som zobral po 4ks dalsie 3 idu uz rok v mobiloch bez problemu a jednu BL5 som si odfajcil sam zrezaval som tu umelu hmotu pri kontaktoch, aby sa do 6300 zmestila lebo som cital, ze BL5 ide narvat a ma vacsiu kapacitu. Pri dalsej som si dal uz pozor :good: Takze moja skusenost 100%. Skus u nas zohnat baterku za 1€. :lol:

flipper
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Júl 24, 2009 10:10 am
Skúter: Suzuki Burgman AN400 K7

#14 Príspevok od užívateľa flipper » Po Sep 07, 2009 12:23 pm

Treba kupovat baterie u autorizovaných predajcoch,tam je zaruka že su to nie ležiaky ale že sa predajca sustredí len na predaj tochto tovaru.
Varta je a bola dobra značka,ja by som na tvojom mieste kupoval tú.
SUZUKI BURGMAN K7,spotreba 3,2 až 3,5L,led brzdové svetlo znak suzuki,nové gripy vo farbe skútra,Yoshimura výfuk+zvod

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"