SR 50 predne svetla
Moderátor: Moderators
- Mr_47
- skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 25, 2009 2:03 pm
- Skúter: Aprilia SR 50 LC
- Kontaktovať užívateľa:
SR 50 predne svetla
Cawte pocujte v predu mam len stretavacie svetla dialkove tam niesu.Su tam ziarovky 15w je to nic moc ked idem vecer tak rozmyslam ze nieco silnejsie tam dat aby som na tej ceste aj vecer nieco videl rozmyslal som ze nieco taketo http://www.scootland.sk/zbozi/str8-zaro ... 3-halogen/ co na to poviete ? Mohlo by to aj lepsie vyzerat. Pripadne mate nejaky iny napad ?
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: SR 50 predne svetla
Hmmm nemaš dialkove ale to je od nova alebo iba bolo niečo prerabane ja by som to poriešil takto:ak hovoriš že nemaš dialkove tak by som vymenil spinanač svetiel a dal by som tam dvojvlaknove žiarovky natiahol ešte jeden kabel a už by som mal aj dialkove aj tlmene svetla a v pohode bi som si to spinacom prepol.
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- m4rk0
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
damo...tieto aprilie nemaju dialkace od novoty....
Mr_47 ..urcite to bude lepsie svietit ..ak neches robit niake velke zasahy je to dobre vyriesit silnejsim svetlom ale pozor na moc silne ktore topia parabolu
Mr_47 ..urcite to bude lepsie svietit ..ak neches robit niake velke zasahy je to dobre vyriesit silnejsim svetlom ale pozor na moc silne ktore topia parabolu

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
damo, myslis si, ze dvojvlaknova ziarovka spravi dialkove svetlo? V prvom rade ma taka ziarovka inu peticu, tak ju tam neuchyti a za dalsie na dialkove musi mat aj parabola iny sklon.
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
no hej silnejsia ziarovka mu pomôže ale je to dvojvlaknova žiarovka??? asi hej a on ked nema dialkove iba stretavacie asvetla tak aj tak mu to bude slôabo svietit ja bi som to prerobil tak ako som to spominal staci iba kupit vypinač ktori bi som zapojil za spinacom svetiel natiahol ešte jeden kabel a pekne bi som si prepol na tom spinaci bud dialkove alebo tlmene je to max 20 minut roboty
- m4rk0
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
damo nechapes ze ta ziarovka alebo parabola musi mat iny sklon ..a tak ? to nejde len tak ...
- 9393andy
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Feb 11, 2010 12:07 am
- Skúter: Yamasaki ym150t
K tej žiarovke... taká žiarovka svieti menej ako tú čo máš teraz
nie o moc,ale spozoruješ to.. Lepšie by to vyzeralo,ja si to plánujem kúpiť,ale svietim celkom dobre,takže o trošku menej vadiť nebude..
.. a iny nápad bohužial nemám 
// ak svietiš zároveň aj na parkovačkách,môžeš použiť aj toto.
http://www.eshopbn.sk/component/page,sh ... /vmcchk,1/
Ale to je fakt len min. efekt
ale ak máš len parkovačky,tak to vyzerá pekne 

// ak svietiš zároveň aj na parkovačkách,môžeš použiť aj toto.
http://www.eshopbn.sk/component/page,sh ... /vmcchk,1/
Ale to je fakt len min. efekt

Naposledy upravil/-a 9393andy v So Mar 27, 2010 9:02 pm, upravené celkom 1 krát.
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tomaš no myslel som normalnu ziarovku ktora ma dve vlakna jedno vlakno normalne v predu ziarovky svieti na dialku a druhe vlakno svieti skôr na cestu neviem ti to lepsie vysvetlit ale urcite vies co myslim a s tou paticou maš pravdu to bi tiez musel prerobit alebo kupit novu
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
asi ty nechapes, inu peticu nekupi, to by musel dat novy reflektor. Dialkove nepotrebuje to druhe vlakno. Ale iny sklon paraboly. Uz si to pochopil alebo este nie?
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
preco nekupi ??? a ked nekupi tak pozhana a s tym sklonom paraboly neviem
- Mr_47
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
dneska sme to s strykom pozerali a vyzera to tak ze jedine riesenie ostane kupit silnejsie ziarovky najsilnejsie som nasiel len 20w myslite teda ze sami oplati vyhodit za ne tie peniaze ? Myslim ze tych par W navyse neuskodi tomu zeby sa to roztopilo 

-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ale ani svetlo neprida
- 11erzo11
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
- Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
- Kontaktovať užívateľa:
POcuj pocuj kamarad nahodou mam s timto velmi vela skusenosti a tiez mam aprilia sr 50 taku istu ako ty a aj aj kamarad ma tu istu.Takze tiez mam problem ze nic nevidim na motorke ked idem vecčer.Objednavas som zo scootlandu tietoo ziarovky co tu mas.Za par dni mi to modre cele opadalo a ostalo to iba normalna ziarovka.Ten druhy kamarad tam dal 25 w ziarovky sa mi zda?a roztopilo mu celu parabolu.Musel kupovat cele predne svetlo nove.Roztopilo mu aj tie sosovky v predu proste cele svetlo.Ja som tam mal hentie 20ky a minulu sezonu pohodicke som jazdil.Ale oni svietia viacej do farby ako do svetla.A co ma najviac prekvapilo ale 2 tyzdne dozadu som zbadal ze mmi zacao topit prednu lavu sosovku.Musel som tam dat tie 15 w ziarovky original co su naspat
Ale ten druhy kamoš to vyriesil tak ze tam dal sosovku sklenenu a to zo skody octavie co bolie tie prve typy cca 98 99 rocnik oni mali tie sosovky na krajoch svetiel.A spravil si aj dialkove a uplne svetlo vyzera rovnako a myslim ze tam ma aj 65 w ziarovku.Na *cenzura* mu to svieti.Ide mu to cez baterku.
### musim ti udelit upozornenie za vulgarizmus, aj skrateny vulgarizmus je vulgarizmus - THeBaNDiT

### musim ti udelit upozornenie za vulgarizmus, aj skrateny vulgarizmus je vulgarizmus - THeBaNDiT
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Tie modré žiarovky zo scootlandu nestoja za nič. Presne ako erzo píše, je to klasická žiarovka a na nej je vrstva modrého laku, ktorý hneď opadá a je to potom klasická žiarovka. Svieti to ešte horšie ako pôvodné. Jediné riešenie sú žiarovky typu osram night breaker alebo cool blue, ktoré svietia ovela lepšie ale zase aj o dosť viac hrejú a to by ti mohlo roztopiť parabolu. Taktiež majú väčší odber, čo by mohlo mať zlý vplyv na alternátor.
Pre Dama: vieš ako fungujú stretávacie a dialkové svetlá? Predstav si že parabola je rozdelená na dve časti, spodná strana je dimenzovaná tak aby svietila ako stretávacie svetlo a horná strana je dimenzovaná aby svietila do dialky. Dvojvláknová žiarovka funguje tak že sú tam dve vlákna a v strede je taký pliešok, ktorý zabraňuje aby jedno vlákno osvetlovalo obe strany paraboly. Takže keď zapneš stretávacie svetlo tak svieti spodné vlákno a osvetluje spodok paraboly a keď zapneš dialkové tak svieti horné vlákno a osvetluje vrchnú starnu paraboly. Z toho vyplýva že keď chalan nemá od výroby parabolu aj na dialkové svetlo tak mu dvojvláknová žiarovka bude stále svietiť iba ako stretávačka. Kapišto?
Pre Dama: vieš ako fungujú stretávacie a dialkové svetlá? Predstav si že parabola je rozdelená na dve časti, spodná strana je dimenzovaná tak aby svietila ako stretávacie svetlo a horná strana je dimenzovaná aby svietila do dialky. Dvojvláknová žiarovka funguje tak že sú tam dve vlákna a v strede je taký pliešok, ktorý zabraňuje aby jedno vlákno osvetlovalo obe strany paraboly. Takže keď zapneš stretávacie svetlo tak svieti spodné vlákno a osvetluje spodok paraboly a keď zapneš dialkové tak svieti horné vlákno a osvetluje vrchnú starnu paraboly. Z toho vyplýva že keď chalan nemá od výroby parabolu aj na dialkové svetlo tak mu dvojvláknová žiarovka bude stále svietiť iba ako stretávačka. Kapišto?
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
ako SRko a svetla to sa radšej ani nevyjadrujem čo tam Taliani dali. je mi jasne že skut je považovaný za mestsky stroj ale asi s tym počitali až natolko , že tam dali svetla ako na dušičky. asi počitali s tym , že v meste aj v noci stale svieti poulične osvetlenie....minulý rok som mal na male ked som šiel večer do mesta cca 6km z mojho mesta do druheho....a len tak tak na poslednu chvilku som zazrel chodca pri krajnici ako si vykračuje...svetlo svieti tak cca meter pred skut intenzitou zapalenej sviečky...

- m4rk0
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ja jazdim aj vecer alebo skoro rano ... a s -RUNNER svetlami som spokojny maju aj dialkove.... neviem ty taliani robia vseliake styly
....raz take raz take ale design je vzdy super

- Mr_47
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
no cize asi to teda necham cele tak ako je nech to aspon nieco svieti ako keby sami to malo roztopit.
- geetee =)
- Riaditeľ Zemegule
- Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
sak si zozente s vrakacu alebo kde niekto rozpredava SR125/150 ta ma normal halogenove svetlo tusim h1/h7 aj s dialkovym teda a svieti to perfektne aj s tmavym stitom som v pohode dosiel vnoci domov
alebo by som to riesil este tak ze by som jednu ziarovku pouzival ako denne svetlo a dal tam trebars diodovu s SMD diod (napajane s baterky) a do druhej dal xenon, a pouzival ho len vnoci ale aj tak sa mi zda najlepsie riesenie svetlo s sr125/150
alebo by som to riesil este tak ze by som jednu ziarovku pouzival ako denne svetlo a dal tam trebars diodovu s SMD diod (napajane s baterky) a do druhej dal xenon, a pouzival ho len vnoci ale aj tak sa mi zda najlepsie riesenie svetlo s sr125/150
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz
- 11erzo11
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
sak ano len ci na taku mootorku natrafis kedd ze je ich strasne malo
a tak je to na prd tie svetla na tej srke aj ja si stazujem
ale tak co us mame chodit za svetla a tak vecer kolko tolko dovidim

- Mr_47
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
aha cize by bez problemov pasovalo z sr125/150 ? svetlo ? a co stoji asi nove ? to budu asi nekrestanske peniaze 

- 11erzo11
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ale to svetlo vyzera takto. mne osobne sa to strasne nepači
no fuj 

- Prílohy
-
- 1414321_3.jpg
- (119.83 KiB) 806 stiahnutí
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
.. este je jedno riesenie - implementovat komplet cocku z auta - na vrakaci sa neaka urcite najde - jedno hyo to takto uz ma - ja si uz cocku zhanam ...
- 11erzo11
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
hovorim ... kamarad tam dal s octavie co boli tie prve tak tie mali na bokoch tie čočky a prehoodil nie len čočku ale celu tu trubicu.A ma tam aj dialkove na vypinac a pohode to svieti len dost potiahne z baterky.S tej novej uz nepasuju.tie su zevraj omnoho vacsie aj ked to neni videt.Ale tieto ak ides davat tak tiez musis trosku spilit s paraboli.ale iba malilinko to s pilnikom spravis.. Inak ak viete o rozbitej octavie ktora ma predne svetla dobre tak dajte vedet ale len do roku vyroby 2 000
- Prílohy
-
- octavia-svetlo-plussmerovka-58744.jpg
- (67.09 KiB) 773 stiahnutí
- 11erzo11
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Alebo chalani co maju SR-ky mozu to riesit aj takto