Keeway dialkove startovanie

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
dadus666
chodec
chodec
Dátum registrácie: Pi Apr 01, 2011 3:59 pm
Skúter: neuvedený

Keeway dialkove startovanie

#1 Príspevok od užívateľa dadus666 » Pi Apr 01, 2011 4:26 pm

Zdravym vas, preklikaval som sa cez vase forum ale taku kombinaciu "kazov" co sa teraz stala mne som tu zial nenasiel, predom dakujem za vase rady.
Takze, po zime som vytiahol skuter Keeway Fact 50, pol hodinu som ho nakopaval....vzdy na chvilu chytil, potom zhasol. nakoniec chytil ze som mohol kludne odist. Kupil som novu baterku aby som do toho nemusel stale kopat, chvilu som s vozil, odstavil na noc, a rano to iste... elektricky starter tocil, ale nechytal sa vobec, musel som ho nakopavat az potom chytil (na elektriku chyti len ked je teply) ako sa stym vysporiadat?... aby som ho nemusel kazde rano nakopavat??....a dalsia vec ktora mi nejde do hlavy: mam tam ten pojaseny alarm + dialkove startovanie ale vobec to nepouzivam. odstavil som skuter, vytiahol kluce (to bolo uz s novou baterkou). Sedim pri TVa znicoho nic sa nastartoval!!!! hned ma napadlo ze zblblo to dialkove tak som ho nasiel, ale neslo nim zhasnut a el starter sa stale tocil!!!! skusal som ho zadusit ale kedze starter sa stale tocil neslo to az som nakoniec odpojil baterku. Co to malo znamenat???? Prosim poradte, netusim co stym peklom je:D
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

Re: Keeway dialkove startovanie

#2 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Pi Apr 01, 2011 7:32 pm

To že to zle štartuje bude buď rozštelovaným karburátorom, alebo pokazeným sytičom. Diaľkový štart išiel aj mne len za teplého motora. Odstaviť diaľkový štart neodporúčam, lebo to znefunkční štartovanie. Existuje jedno jednoduché riešenie ako to vypnúť. Vyber baterku z ovládača, alebo použivaj ten druhý klúč kde nieje ovládač,
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

dadus666
chodec
chodec

#3 Príspevok od užívateľa dadus666 » Pi Apr 01, 2011 7:55 pm

To zle startovanie sa tykalo aj normalneho startu.....ked cez noc stoji...vzdy ho musim nakopat.... na chvilu chyti...zhasne...zopakuje sa to par krat a potom ide...ako keby bol zavzdusneny...ale stava sa to pokazde ked stoji dlhsie....(noc)....ten problem skusim dat vyriesit niekomu kto stym ma skusenosti....skor ma stve to "autostart". myslim ze keby to bolo sposobene dialkovym....islo by to dialkovym aj vypnut..ale nejde..... pokazde ked pripojim baterku...asi po 30sek zacne tocit elektricky starter....az kym ju zase neodpojim...nepochybujem ze je zodraty uz. Moze byt problem aj v elektrike?... daky skrat alebo zly kontakt na elektrickom zapalovani?....

klinec01
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Feb 21, 2011 12:20 pm
Skúter: Honda PCX

#4 Príspevok od užívateľa klinec01 » Pi Apr 01, 2011 8:02 pm

Asi je to blbost, ale vies ze ked je skuter nastartovany dialkovym, tak sa vypina tym druhym gombikom na kluci co je na alarm?

sent from my Galaxy S

dadus666
chodec
chodec

#5 Príspevok od užívateľa dadus666 » Pi Apr 01, 2011 8:25 pm

Samozrejme ze viem :) ties mi to nedava zmysel cele... teraz som vytiahol baterky s dialkoveho.... pripojil baterku... hodiny svietili.... nic sa nedialo... a za 30 sek... zacala elektrika tocit....do nemoty kym som baterku neodpojil.... bez kluca!..... mylsim ze jedine riesenie bude odpojit to dialkove.... prosim skuste pradit :) dakujem predom za precitanie aspon

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » So Apr 02, 2011 9:43 am

Ide to odpojiť-ak si dobre pamätám, tak na Tomášovom-ARN (čo má terazky už samozrejme Kawu, ale mal ARNko než si kúpil Kymkáča-GD) , sme to tuším spolu dajako odpájali. Alarm bol pod prednou kapotou (mám takové vodojem, lebo je to možno aj 4 roky už....) Odpojil sa len konektor, ktorým bol alarm pripojený ku scootroidnej kabeláži ,a v tej časti konektoru, čo je pripojená na scootra bolo tuším treba dva piny prepojiť, aby to fungovalo aj bez alarmu, a išlo motor natočiť. Ale aby som nezavádzal náhodou treba to overiť merákom , lebo si to už presne nepamtám :unknown: ....
:beer:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

dadus666
chodec
chodec

#7 Príspevok od užívateľa dadus666 » So Apr 02, 2011 10:18 am

Dik :) dnes to sa na to pozriem... keby mal niekto este podrobnejsie info ako to demontovat... pomohlo by mi to :) Dakujem :)

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » So Apr 02, 2011 6:55 pm

Alarm na keewayi je pod zadným plastom. Poznám prípad keď po odpojení alarmu išlo naštartovať skúter aj bez klúča alebo opačne nešlo vôbec naštartovať. Veď vyskúšaj a uvidíš.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

dadus666
chodec
chodec

#9 Príspevok od užívateľa dadus666 » So Apr 02, 2011 8:40 pm

takze nasiel som... odpojil som... a v celku funguje.... len nejde zhasnut kludom :D iank vsetko slape... rano mam ist k jednemu mechanikovy ktory stym uz sksuenost ma....a da mi dohromady dva kable a tym padom sa vyriesi aj zhasinanie klucom :) Dakujem za pomoc pani, hadam moja temu este niekomu pomoze :)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Apr 03, 2011 12:15 pm

Dva káble dohromady...šak to je tá prepojka do konektora , o ktorej som písal.... :good:
takže pamäť mi ešte teda ako-tak slúži :shock:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa viper » Ne Apr 03, 2011 12:57 pm

Ja som to na matrixe vyriesil vytiahnutim poistky z alarmu.Vsetko fungovalo okrem alarmu.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"