Yamaha CT 50 SS... pomoc
Moderátor: Moderators
- myso
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Feb 26, 2008 3:39 pm
- Skúter: Gilera Nexus500
Yamaha CT 50 SS... pomoc
Caute chlapi, dostal sa mi do ruk takyto skutrik, ze ho mam opravit no neviem si rady.
Takze spravanie: Veeeelmi zle startuje. Chyti tak po 10 - 20 sekundach startovania na plny plyn alebo s uplne ucpatym sanim (pricom vyhodi asi pol deci benzinu pred karb). Stale ma velmi bohatu zmes (sviecka je cierna a stale sa zachlastava) Idem max 30 potom sa zadusi(zaleje)...
1. automaticky sytic som skusal a funguje
2. klapky som mal vonku a prefuknut idu nespat nepotiahnem, takze ok
3. iskra ide pekna
4. sviecka je cierna a zahadzana
5. ihlu mam na poslednej drazke teda co najviac chudobna zmes
6. nastavovacia skrutka zmesi 3-4 ot (vtedy ide dobre aspon na volnobeh)
7. hlavna tryska je 85.
No a otazka znie ako je mozne ze, ked sa v skutriku nikto od novoty nerypal ma privelku trysku a jedina moznost ako ho udrzat nastartovany je uplne bez airboxu inac sa zaleje.
Preco ide nastartovat s ucpatym sanim? (ked to este viac obohati zmes). Preco startuje az po 10 sec. tocenia a nakopnut sa vobec neda. preco vyhodi pol deci bezinu von z karbu ked zhasne? Preco stale kolisu otacky?
Za kazdy nazor budem radu diki
Takze spravanie: Veeeelmi zle startuje. Chyti tak po 10 - 20 sekundach startovania na plny plyn alebo s uplne ucpatym sanim (pricom vyhodi asi pol deci benzinu pred karb). Stale ma velmi bohatu zmes (sviecka je cierna a stale sa zachlastava) Idem max 30 potom sa zadusi(zaleje)...
1. automaticky sytic som skusal a funguje
2. klapky som mal vonku a prefuknut idu nespat nepotiahnem, takze ok
3. iskra ide pekna
4. sviecka je cierna a zahadzana
5. ihlu mam na poslednej drazke teda co najviac chudobna zmes
6. nastavovacia skrutka zmesi 3-4 ot (vtedy ide dobre aspon na volnobeh)
7. hlavna tryska je 85.
No a otazka znie ako je mozne ze, ked sa v skutriku nikto od novoty nerypal ma privelku trysku a jedina moznost ako ho udrzat nastartovany je uplne bez airboxu inac sa zaleje.
Preco ide nastartovat s ucpatym sanim? (ked to este viac obohati zmes). Preco startuje az po 10 sec. tocenia a nakopnut sa vobec neda. preco vyhodi pol deci bezinu von z karbu ked zhasne? Preco stale kolisu otacky?
Za kazdy nazor budem radu diki
- peter1029
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
- Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Yamaha CT 50 SS... pomoc
no asi bude chyba niekde v karbeci, skús dať menšiu trisku, ja som mal na seriovke 56ku (85tka je fasa diera). Filter je obyčajný, je čistý a ešte taká vec - príruba nie je prasknutá?
podpis som si este nenastavil
- myso
- skútrista
Hej napadlo aj mna ze dam mensiu trysku ale kde sa tam ta 85ka vzala?.... A priruba je ok kontroloval som ju ...
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
nepreteka karb?
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- myso
- skútrista
akoze myslis ze plavak nezastavi benzin?.... kua to by aj mohlo byt...
- myso
- skútrista
nie nie nepreplavuje sa .... skusal som o 10 cisel mensu trysku a s origo airboxom to ma zmes tak akurat. uz sa ani moc nedusi ale stale nechce ani za p....nastratovat.
Musim do toho minimalne 20x dobre kopnut kym chyti, potom hned zhasne a uz chyti na prvy kop. A ked je motor teply tak chyta dobre.
Musim do toho minimalne 20x dobre kopnut kym chyti, potom hned zhasne a uz chyti na prvy kop. A ked je motor teply tak chyta dobre.
- peter1029
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
- Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
- Kontaktovať užívateľa:
a podtlakový ventil máš dobrý, vyskúšaj ho.
podpis som si este nenastavil
- myso
- skútrista
jj uz som ho skusal a v pohode funguje. Uz ma to vytaca lebo vsetko sa tvari byt v poriadku alebo je v poriadku a stale to zle startuje. Do automatickeho sytica stava ide a pekne sa vytahuje po minutke. A aj keby bol pokazeny tak by v podstate sytil. Nejde mi to do hlavy. Mohlo by sa stat ze CDIcko da blby predzapal pri startovani a ked uz motor vrci ide dobre a nevynechava? 

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
dal si novu sviecku?
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- myso
- skútrista
ee nedal. a inak je tam nejaka divna sviecka tusim Brisk N15Y alebo tak nejako
Aj tak neviem aka tam ma ist
Aj tak neviem aka tam ma ist

- myso
- skútrista
Takze zase som pokrocil. Na Alkatelkovu radu som vymenil sviecku a uz sa da skutrik tak na 3-4 krat nakopnut, no hned zhasne. Zhasne aj ked pridam aj ked nepridam plyn. Ale ked ho nakopnem takto zo 5x uz sa zobere a ide. Maximalku som na nom dal tak 50 a ma strasne slabe rozjazdy a to mam len 74kg. Majitel ma tak 90kg. Tak som dal tuhsie pruzinky co sa mi tu valali a tuhsiu kontru a skutrik uplne ozil.
Vlastne toto pisem aby ste mi znova poradili preco motor nedrzi volnobeh a stale sa zalieva. Typujem ze to je vzduchovym filtrom lebo tam je kus na tenko urezaneho molitanu z nejakej postele.
bez filtra chyta lepsie ale nejde pridat plyn bo sa zadusi.
Idem na to dobre? A ak hej kde sa da kupit nejaky filtracny material lebo to ma nejaky divny airbox.
Vlastne toto pisem aby ste mi znova poradili preco motor nedrzi volnobeh a stale sa zalieva. Typujem ze to je vzduchovym filtrom lebo tam je kus na tenko urezaneho molitanu z nejakej postele.
bez filtra chyta lepsie ale nejde pridat plyn bo sa zadusi.
Idem na to dobre? A ak hej kde sa da kupit nejaky filtracny material lebo to ma nejaky divny airbox.
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
rms ma flak filtracnej peny...stoji dake 3-4e podla hrubky...330x330x10mm alebo 330x330x15mm
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nieje pena ako pena teda molitan...filtračná je špeciálna ....ak je tam ozaj dačo z postelného matraca tak to nemusí dostatočne prepúšťať vzduch...a k tomu štartovniu ,je sytič vôbec funkčný???
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... v com je rozdiel ??? ... uz ma to davnejsie zaujalo - je pravda ze hustota je rozdielna,ale material okrem farby v podstate rovnaky ... pri spravnej hrubke a nastriekani by mal fungovat aj matrac .... ved ide o to pri co najvacsom prietoku odfiltrovat co najviac necistot ...
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ja som dakde čítal ale neviem teda či je to tak ozaj alebo len dakto špekuloval keď to písal,ale že obyčajný molitan má uzavreté tie mikropóry a teda je menej priepustný ako špeciálny filtrový ktorý ich má otvorené.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
tak ja som z uzavretymi bublinkami navidel,len s mensimi a vacsimi dierkami .... na nissan fore bol test filtrov-hrusiek ,na sanie zalozili biely filtracny navlek a zalozili filtre - 9 z 10 prepustilo koopec bordelu - navlek pod nimi ostal cierny,co vsak bolo zaujimave tak dva greenline zdanlivo s rovnakeho materialu len jeden polgula a druhy konus mali rozdielne vysledky ....
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
otvorene pory ma napr. hubka na riad (z toho su inac filtre...) a skus ju porovnat z molitanom...uplne iny material uplne ina technologia vyroby...molitan su v podstate bublinky v polyuretane...