Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
- modreOKO
- motorkár

- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Re: Yamaha Aerox R
mam rad ked sa uz niecoho pustim nech to stoji za to
.. ale viem ze do tohoto keby som sa pustil, a rezal a brusil a meral a rezal a brusil, ze to stale nebude vyzerat podlamojich predsatav,,vresp. ako vyrobene strojom .. ale clovek nikdy nevie ked mi skonci skuskove budem mat cas sa do toho pustim
mozno, mozno ..
..kazdopadne dik za podporu ..
..kazdopadne dik za podporu ..
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár

aky material by to mal byt ? .. nejaky dost tvrdy, nech sa to neohyba, ale zase aj dostatocne mäkky nech to dokazem ohnut v domacom prostredi, a ked to ohnem v 90° uhle aby sa to nezlomilo, vresp.nepopukalo, nepopraskalo...
dalo by sa ist aj na nejake vrakovisko, srotovisko, ale zber surovin a tam najst nejaky kus zeleza a ten si opracovat ?? ci radsej najst specializovanú kovovýrobu??
dalo by sa ist aj na nejake vrakovisko, srotovisko, ale zber surovin a tam najst nejaky kus zeleza a ten si opracovat ?? ci radsej najst specializovanú kovovýrobu??
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- mizu
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
- Skúter: yamaha slider
skus hliník na šrotovisku a vyleštiť a nech ti ho dajú za šrotovú cenu a ak poznáš akéhosi klampiara tak nech ti to ohne za tu minútku ohnutia hádam nezoberie nič poprípade 
podpis som si este nenastavil
- modreOKO
- motorkár

yop, dik
.. a som kukal v jednej teme chlap to mal vyrobene z nerzu , hrubka cca 2mm...myslis ze te sa to bude tazko ohybat ??
- VLADY
- spammer

- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Bežný hliník je pomerne mäkký a ide ohnúť ľahko, aj doma spraviť prípravok z dvoch dosiek z tvrdého dreva ...Ale ak je plech duralový tak zvykne praskať pri ostrom ohybe ...treba ten ohyb robiť na väčšom polomere.A stým je už problém. Samozrejme na ohýbačke sa to dá nastaviť.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
- modreOKO
- motorkár

ja rozmyslam ze spravim jednu taku vec,, zoberiem nejaky bud karton alebo daco co sa mi bude lahko tvarovat, a spravim si z toho normalne drziak (formu, predlohu) ,, zozeniem si material , vyrezem si to do pozadovaneho tvaru, potom si tu predlohu zoberiem niekde ku klampiarovi a poprosim ho ci by mi to neohol do takeho tvaru (predtym este zmeriam napr. uhly v akych to ma byt a presnemu poviem) .. potom prirovnam ku scootu, opracujem, vylestim, nastriekam namontujem, dam ŠPZ a ideme ..
[+este osvetlenie-a tu mam jednu otazku, ci to musi byt silou mocou homologovane osvetlenie, ci mi staci tam pripevnit 2biele diody , zaliat do nejakeho silikonu nech su nepremonave a umiestnit tam?]
- mizu
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
- Skúter: yamaha slider
ja som kúpil toto dá sa to pekne zašrobovať priamo na ten plastoví rámik na ŠPZ cca do 10E ak to chceš leštiť tak to vyleští skôr než to ohneš ušetríš si tím hooodne nervov 
- Prílohy
-
- 0118204600C_hi.jpg
- (21.41 KiB) 111 stiahnutí
podpis som si este nenastavil
- modreOKO
- motorkár

fuuha, fajne fajne .. . zajtra mam skusku tak hned potom sa do toho hadam pustim , ale uz vidim tu kopu problemov, no nevadi nejako bolo nejako bude.. to osvetlenie nevyzera zle, ale aj tak ma zaujima ze ci tam mozem dat tie dve diody
je to stale lacnejsie a bude to nenapadnejsie , popripade som rozmyslal ze zo zadneho svetla len obratim nejake 2 diody smerom na znacku nech svietia a kedze ona je reflexna a dal by som na tie diody nejake to tienidlo, nech to svieti BODOVO by to vyzeralo super.. asi to tak aj spravim a keby daco bolo to tak odvyroby ..hadam mi nebudu chlpatí na mieste rozoberat svetlo.. 
- modreOKO
- motorkár

akurat som to bol pozerat.. nevyzera to az tak tazko
.. len trafit sa do predneho tvaru , ale to by sa tiez dalo vyriesit
,,chytim flexu a idem na to ..
Tie pôvodné drziaky co si tam mal na SPZ to si surovo odrezal dole ?
..lebo eko neviem bude mi to luto dat prec, ale tak nenecham to tam trcat, to urcite nie ..
A zistil som ze hadam mi to budue osvetlovat aj to pôvodne svetlo z brzdoveho to by bola pecka
Tie pôvodné drziaky co si tam mal na SPZ to si surovo odrezal dole ?
A zistil som ze hadam mi to budue osvetlovat aj to pôvodne svetlo z brzdoveho to by bola pecka
- Bamma_boy
- motorkár

- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Vieš ako, zelení keď budú chcieť, tak si vždy niečo nájdu. No, vždy je menšia pravdepodobnosť, že Ťa zpindajú/dajú pokutu keď ju budeš mať v strede ("v osi motocykla") a osvetlenú, hoc aj dvoma ledkami v silikóne, ako keď ju budeš mať neosvetlenú a pomaly šúchajúc po zemi.modreOKO napísal:[+este osvetlenie-a tu mam jednu otazku, ci to musi byt silou mocou homologovane osvetlenie, ci mi staci tam pripevnit 2biele diody , zaliat do nejakeho silikonu nech su nepremonave a umiestnit tam?]
Aj keď je pravda, že keď dáš homologizované svetlo na ŠPZ tak to bude zase iné, ale oni si niečo nájdu.
EDIT: HA, "zpindať" to nepozná..
- modreOKO
- motorkár

ano bamma suhlasim setbou ..ale ja o vyriesim jednoducho, bude aj osvetlena tak ako ma , a aj bude vstrede tak ako ma
.. pretoze som UZ BOL KUPIT 200X400 NEREZOVY PLECH o hrúbke 2mm !!!
Bol som trochu prekvapeny cenou
[10e] .. ale tak aspon to bude drzat ..ma to asi 1kg
..
zajtra po skuske sa do toho pustim, nejaky ten tvar vymysliet a veci .. atd .. pytal som sa a ze mi to TAM aj ohnú takze ohnut si to tiez pôjdem tam dat..
Bol som trochu prekvapeny cenou
zajtra po skuske sa do toho pustim, nejaky ten tvar vymysliet a veci .. atd .. pytal som sa a ze mi to TAM aj ohnú takze ohnut si to tiez pôjdem tam dat..
- Prílohy
-
- IMG_5826.jpg
- (31.51 KiB) 102 stiahnutí
-
- hrubka nerezu.JPG
- (41.92 KiB) 102 stiahnutí
Naposledy upravil/-a modreOKO v Po Jan 11, 2010 4:38 pm, upravené celkom 1 krát.
- Bamma_boy
- motorkár

- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Tak šup flexu do ruky a rezááť
keď to tak "naperforuješ" ako na tom obrázku, tak to bude mať tak 400g ak nie menej 
P.S.: som "bamma"
P.S.: som "bamma"
- modreOKO
- motorkár

jop jop, sorry
..rezat budem zajtra, aby som mal na to cas a nebol v strese, nakolko mam teraz par hodin do skusky a keby som teraz zacal nedopadlo by to dobre .. takze zajtra sa stym idem vyhrat
...inak nevies ako by som vyhladil take malinke ryhy..potom ako nejaku dodatocnu upravu spravil na tom nereze, lebo viem ze tam este urcize vzniknu a nebude to vyzerat pekne .. nejako vylestit, alebo len natriet niecim??
..rezat budem zajtra, aby som mal na to cas a nebol v strese, nakolko mam teraz par hodin do skusky a keby som teraz zacal nedopadlo by to dobre .. takze zajtra sa stym idem vyhrat
...inak nevies ako by som vyhladil take malinke ryhy..potom ako nejaku dodatocnu upravu spravil na tom nereze, lebo viem ze tam este urcize vzniknu a nebude to vyzerat pekne .. nejako vylestit, alebo len natriet niecim??
- fifais
- st. skútrista

- Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
- Skúter: Gilera Runner 125VX
- Kontaktovať užívateľa:
ja by som lestil...a do vnutra toho materialu spravil neaky vzor ako mas na tom obrazku co som ti ukazoval...ked tam bude dostatocne plny material o sirke 15 cm tak to aso bohwie ako vyzerat nebude
...a co mam ja skusenosti s umiestnenim znackou-zatial ma len napomenuli aby som ju dal inam...a osvetlena neni... 
Už je väčší 
- modreOKO
- motorkár

noo, lestit, ale ako ..
..vzivote som to nerobil ..da sa to spravit aj nejako v domacich podmienkach??myslim bez zbytocnych investicii..
no a o tvare uz mam nejake IDEI
..budete prekvapkaní
..a mozno aj ja 
no a o tvare uz mam nejake IDEI
- fifais
- st. skútrista

- Kontaktovať užívateľa:
no som zvedavy
...a tak sa mi zda ze chudar to robil smrglami zacal neakou mozno 80 a siel asi po 100 alebo 200 vyssie az po cca 5000...tak sa mi zda...a na dolestenie pouzil unipol pasty...ja osobne mam alu-nwm co
kupil som to v tuning obchode a tiez to funguje na dolestenie... 
Už je väčší 
- fifais
- st. skútrista

- Kontaktovať užívateľa:
inak mohol by si mi cvaknut a povedat aku mas v prednom svetle ziarovku?...ja by som chcel origo lebo teraz mam tuningovanu H4 
Už je väčší 
- modreOKO
- motorkár

hh, asi ti moc nepomozem .. mam tam tuto ,,akurat jemne do modra 
..pozeral som aj v manuali , ale konkretny typ sa tam nepise..
..pozeral som aj v manuali , ale konkretny typ sa tam nepise..
- Prílohy
-
- Ultra_White_H1_and_H3_white.jpg
- (12.74 KiB) 78 stiahnutí
- fifais
- st. skútrista

- Kontaktovať užívateľa:
taku mam aj jadiky
...ale sa mi zda ze by tam mala ist neaka s paticou alebo ako sa to vola ba20d 
Už je väčší 
-
matrixko
modreOKO:kde si kupil tu ziarovku presne taku zhanam.vopred dik za info inak je to h4 ze?
- modreOKO
- motorkár

fifais: ano, urcite s päticou, to co tam mam ja je upravena pôvodne na inu ziarovku, podobnu ako H4 len bez toho "prstenca" no a ja tam mam este upravenejsiu päticu na tuto H4 
matrixko: ano mala by to byt H4-ka..a kupil som ju unas v specializovanom obchode pre motorky,scootre,4kolky a vsetko.. neviem ako sa vola ale aj normalne u nejakom auto prislusenstve, auto-mototechna, pobehaj a urcite najdes. Myslim ze tato stala okolo 13e.
matrixko: ano mala by to byt H4-ka..a kupil som ju unas v specializovanom obchode pre motorky,scootre,4kolky a vsetko.. neviem ako sa vola ale aj normalne u nejakom auto prislusenstve, auto-mototechna, pobehaj a urcite najdes. Myslim ze tato stala okolo 13e.
- fifais
- st. skútrista

- Kontaktovať užívateľa:
ja to mám tak isto...ked ju tam chcem dať tak musím poohýbať tie výčnelky a strčím si ju do svetla 
Už je väčší 
- modreOKO
- motorkár

mnoo, hosi .. drziak je vpodstate hotovy
..vyzera to zaujimavo 
..len sa chcem spytat, robil som to z toho nerezu a potreboval by som to potiahnut este nejakou vrstvou "NIEČOHO" čo zakryje malé ryhy a škrabance spôsobené pri opracovávaní a ohýbaní atd.. ako sa to volá? dakujem ..
..len sa chcem spytat, robil som to z toho nerezu a potreboval by som to potiahnut este nejakou vrstvou "NIEČOHO" čo zakryje malé ryhy a škrabance spôsobené pri opracovávaní a ohýbaní atd.. ako sa to volá? dakujem ..