ano chalani mate uplnu pravdu.. problem bol v nedostatočne dotiahnutom rotore , tá stredova šrouba ktorá sa prikrúca na samotnú kluku po tom, ako sa na zapalko dáva magnet bola nedostatočne utiahnutá.. priznám sa že som to podcenil, nemal som vtedy po ruke nástrčkový kľúč tej danej veľkosti a tak som len použil malé kombinačky a dotiahol ako to šlo, no bohuzial nedostatocne .. a tak sa sroba po nejakom tom jazdeni uvolnila a magnet "skĺzol"
..a presne po tom, ako som počul divne zvuky z motora, robil to rozbitý polmesiaćik,, a akonáhle som vypol motor uz sa nemal ako toči´t magnet a tym padom neslo zapalko a tym padom .. ved viete, no a problem je na svete ..
akurát idem zo školy stavil som sa unás tu v "BB-TECHNIKU" ..spojovací materiál ako mi Alči poradil a nebol problém zohnať POLMESIAČIK ktorý už mám doma (dokonca dva) ale dikes fifais

.. takze tento problem je vpodstate vyrieseny .. a nebyt mojej "ŠIKOVNOSTI" a keby som nezlomil piestny krúžok už môžem skladať ale ..
tak a teraz ešte riešim piestne krúžky na Malossy sport 70cc a uz to dúfam že pôjde
..a Mizu , áno úplne súhlasím stebou, je to ponaučenie pre všetkých aby sa naučili na chybách iných , robím to pre všetkých a všetci to robia pre všetkých o tom je to

dakujem