Po zložení motora nejde naštartovať

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Marselino7
chodec
chodec
Dátum registrácie: Pi Máj 28, 2010 3:25 pm
Skúter: Vonroad

Po zložení motora nejde naštartovať

#1 Príspevok od užívateľa Marselino7 » Po Jún 07, 2010 10:50 pm

Mám problém s naštartovaním skútra. Pred rozobratím štartoval bez problémov, na prvú šupu, po výmene ložísk na hriadeli a zložení sa nedá naštartovať ani s nakopávačkou. Rozvody nastavené podľa manuálu, sviečka čisto nová, iskru hádže, ale mám pocit akoby neišiel benzín do valca, sviečka vyzerá byť suchá...neviete mi poradiť čo by mohol byť problém? Mám skúter Vonroad 50-tku, 4 takt... Jediné čo som ešte neskúšal, tak streknúť benzín priamo do valca, ale inak vôbec nechytá, už som zúfalý, na čo som mohol zabudnúť? ďakujem za každú radu...
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
kiwi
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Mar 27, 2010 7:55 pm
Skúter: Yamaha AEROX-RR
Kontaktovať užívateľa:

Re: Po zložení motora nejde naštartovať

#2 Príspevok od užívateľa kiwi » Po Jún 07, 2010 11:58 pm

skus streknut este benzin do valca a ked chití tak je to len v karbíku...ked nie tak este raz pozri rozvody... a ci ventili nie su znahodou pootvorene...inak ak mas vytahanu rozvodovu retaz tak ti znacky nemmusia sedieť tak to moze byt kludne aj o 1-2 zuby posunute :wink: a motor ma aku kompresiu? taku ako pred rozobratím??
Yamaha Aerox RR- By KIWI

Marselino7
chodec
chodec

#3 Príspevok od užívateľa Marselino7 » Ut Jún 08, 2010 9:12 am

No dneska skúsim streknúť ten benzín a uvidím, ale to by bolo divné keďže s karborátorom sa nič nerobilo...ale inak čo zabezpečuje to aby ten karborátor správne vstrekoval, alebo aby vôbec vstrekoval benzín? len karborátor je plný benzínu, ale ďalej akoby sa nedostal, teda k sviečke a do valca...kompresia je rovnaká ako bola, proste ten skúter sa správa ako mŕtvy...

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#4 Príspevok od užívateľa Mitko » Ut Jún 08, 2010 9:43 am

ak si nebudeš vedieť už rady zavolaj sem: 0904133807...je to čislo na servisaka z Vonroad Zvolen, vola sa Peter....rozobera tie skutre dookola tak by mal vedieť poradiť.

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Jún 08, 2010 5:41 pm

Marselino7 napísal:No dneska skúsim streknúť ten benzín a uvidím, ale to by bolo divné keďže s karborátorom sa nič nerobilo...ale inak čo zabezpečuje to aby ten karborátor správne vstrekoval, alebo aby vôbec vstrekoval benzín? len karborátor je plný benzínu, ale ďalej akoby sa nedostal, teda k sviečke a do valca...kompresia je rovnaká ako bola, proste ten skúter sa správa ako mŕtvy...
Chlapče zlatý.....máš ozaj medzery čo sa týka ako veci fungujú....Karbec zmiešava vzduch a benzín v správnom pomere a motor si ho potom sám nasaje piestom do spalovacieho priestoru vo valci....A tam to potom celé stlačené iskra zo sviečky zapáli v správny čas. :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Marselino7
chodec
chodec

#6 Príspevok od užívateľa Marselino7 » Ut Aug 03, 2010 1:49 pm

Prosím ťa nemáš iné číslo na toho servisáka, lebo tu mi dáva, že sa nepoužíva...už si neviem dať rady, skúter naštartuje, všetko ok, ale rýchlosť max. 35 km/h...

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"