skuter netaha v kopcoch
Moderátor: Moderators
- Crusher
- cyklista
- Dátum registrácie: Ne Mar 15, 2009 11:40 pm
- Skúter: Yuki Matrix 50
skuter netaha v kopcoch
zdravim, takze chcem sa vas opytat co to moze byt ze mi skuter prestal tahat v kopcoch, niekedy sme v pohode na tom vybehli kopec aj dvaja na skutri ale teraz mam problem ledva sam aby som to vydrel horkotazko.
139qmb 50ccm motor, 12 500km na krku, je tam novy remen (150km), nove valceky ale inak nic nebolo menene .....slabe rozbehy, slaby tah v kopci ...neviem ci to moze mat nieco spolocne s klepotanim co ide od zadneho kolesa, neviem co to moze byt ci nieco s klukou alebo to chce novu spojku.....us neviem co tomu moze byt, dik za postrehy
139qmb 50ccm motor, 12 500km na krku, je tam novy remen (150km), nove valceky ale inak nic nebolo menene .....slabe rozbehy, slaby tah v kopci ...neviem ci to moze mat nieco spolocne s klepotanim co ide od zadneho kolesa, neviem co to moze byt ci nieco s klukou alebo to chce novu spojku.....us neviem co tomu moze byt, dik za postrehy
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: skuter netaha v kopcoch
strata otačok v kopci = zmaknuta kontra ...nie je to aj tvoj problem??? a čo valčeky si nepozeral v akom su stave ???
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- Crusher
- cyklista
hmmm diki diki musim to skontrolovat, valceky su menene, maju najazdenych 150 km (menene spolu s remenom) ale daco strasne, ten skutrik mi isiel ako tak, ale cim dalej tym horsie to je a ja us neviem co s tym mam robit
este ma napadlo ci to niesu nahodou piestne kruzky, ci nepotrebuju vymenit? co ty nato Damo? strasne slaby je na rozjazdy a kopce katastrofa
este ma napadlo ci to niesu nahodou piestne kruzky, ci nepotrebuju vymenit? co ty nato Damo? strasne slaby je na rozjazdy a kopce katastrofa
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
- Skúter: Yamaha yzf-r125
Nemoze to byt pridrete? 

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
nehovorim aj 4T sa da pridreť ale pochybujem že to bude pridrete...
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
- Skúter: Yamaha yzf-r125
tak neviem mohol kruzok prasknut
- Crusher
- cyklista
no ano aj to ma napadlo chlopaki, to je jedno ci je to 4T alebo 2T....ket ras nenalejes oleju, zadres aj 10Takt
obrazne povedane, ale zadrete nie, nedymi ani trosku, jedine pridrete takze musim sa mrknut na kruzky a ket nie toto tak spojka, ale bude to kontrastkou? ci vymenit aj tie male spojkove pruzinky?

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
skus aku to ma kpmpresiu...keď to bude malo dobru kompresiu tak nevidim dvôvod aby si rozoberal valec...
- Crusher
- cyklista
to mi je jasne
skusim ......a co vy na to klepotanie? najprv som mal pocit ze to klepotaju valceky no lenze ket som nastartoval a pridal, zistil som ze klepka to pri spojke nie vo variatore....moze to mat nieco spolocneho s klukou? mohlo sa jej nieco stat?

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Klepota to iba na voľnobehu či aj keď sa toči koleso ?
- Crusher
- cyklista
ono to dost pocut aj za jazdy, ked idem bez prilby na plnom plyne hlavne, uberem s plynu ono to prestane ale len do casu a potom zase klepka...neviem ku comu by som prirovnal ten zvuk, mozno skusim natocit na kamerku ale neviem ci to bude pocut
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
a ako sa prejavuje, ze ti scooter prestal tahat v kopcoch? Ide pomaly, ale otacky su OK? Alebo ide pomaly a otacky klesaju a su nizke?
Zavadou sposobujucou ubytok vykonu moze byt, ak idem spredu dozadu: predna brzda, motor, variator, remen, spojka, prevody, zadna brzda...
ak je motor v poriadku, a ak pises, ze variator je OK a remen je OK, tak nam ostava spojka, prevody a zadna brzda...
ak sa zadne koleso volne toci, brzdu mozeme vylucit...
ostava nam spojka a prevody... Ak otacky v kopci klesaju, moze to byt unavena kontrastna pruzina, ako Damo uz v druhom prispevku pisal...
Zavadou sposobujucou ubytok vykonu moze byt, ak idem spredu dozadu: predna brzda, motor, variator, remen, spojka, prevody, zadna brzda...
ak je motor v poriadku, a ak pises, ze variator je OK a remen je OK, tak nam ostava spojka, prevody a zadna brzda...
ak sa zadne koleso volne toci, brzdu mozeme vylucit...
ostava nam spojka a prevody... Ak otacky v kopci klesaju, moze to byt unavena kontrastna pruzina, ako Damo uz v druhom prispevku pisal...
- Crusher
- cyklista
super na to ides, brzda urcite nie, koleso ide ako ma, je volne a brzda brzdi v pohode, vario OK, valceky vymenene, remen vymeneny, ale spojka ma 12 500km za sebou a nebolo na nej nic menene, no a ku tym otackam, skor by som povedal, ze do otacok v kopci ide, ale tah nikde, takze kontrastka??
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
kebyze sa to dusi v nizkych otackach, tipoval by som to na tu kontrastku, ale ak to ma otacky, tak potom neviem... cisto teoreticky by mohla spojka presmykovat, ale to je len taky moj napad... mozno spojkove oblozenie to ma za sebou... ked rozoberies, uvidis, ci...
- Crusher
- cyklista
skusim rozobrat, a sfotit lebo neviem posudit ci to us ma oblozenie za sebou alebo nie
snad by ste mi vedeli pomoct
tak ale zatial dakujem pekne za rady

- matisek
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Máj 02, 2010 3:48 pm
- Skúter: Vonroad Turist 4T, 70ccm Naraku, variator Malossi,
mam presne taký istý typ motora a tiež som mal ten problém ak ti niečo cinka v motore tak jednoznačne je to kľuka pretože ja som už svoju menil a tí číňania tam dávajú strašne slavé ložiska a to odchádza jak nič. Takže ak ti to cinka tak čím skôr to daj doporiadku lebo mne to spravilo a vymenil som kluku ale piest nie a som si nevšimol že bol preslabeny a potom mi na novej kluke odtrhlo piest proste polka na kluke ostala a druha skrivila ventily a tu ryhu by som vidieť na valci 

- tajfun
- cyklista
- Dátum registrácie: Ut Aug 10, 2010 9:24 am
- Skúter: yamasaki ym 125
no presne mne to na tomto motore tiež robilo ale nie to cinkanie ale netaha do kopca scooter išiel hore kopcom točky motora jak svina a žiadny vykon na kolese vymenil som kontrasku a pružinky a v poho
Xinling Tajfun 4T 50cm to bol teda stroj max 75km/h
Aktualne Yamasaki YM 125 max 85km/h
Aktualne Yamasaki YM 125 max 85km/h
- Crusher
- cyklista
tak ja si myslim, ze to bude kluka.....zhodil som spojku dole, a len tak rozkrutil koleso rukou a vydava to taky skaredy zvuk
takze sa mozem zacat obzerat po novej kluke, poradte nejaky obchod za co najmensiu cenu, nechcem uz tolko investovat do toho skutrika, uz ma ide porazit, clovek opravi jedno a pokazi sa pre zmenu nieco druhe

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
kľuka ?????? keď si dal dole spojku a zakrutil koleso tak taky zvuk mohli vydavať iba prevody..
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
pod "klukou" mal zrejme na mysli spojkovy hriadel... takze ako som tipoval, spojka alebo prevody, a kedze dal spojku dole a zvuk ostal, tak to budu zrejme prevody... bud ozubene kolesa, alebo loziska, alebo nieco medzi... 
Dava to zmysel, pretoze otacky aj v kopci hore, ale rychlost sa nedostavuje, pretoze poskodene prevody kladu zvyseny odpor.

Dava to zmysel, pretoze otacky aj v kopci hore, ale rychlost sa nedostavuje, pretoze poskodene prevody kladu zvyseny odpor.
- Crusher
- cyklista
hmmm tak teda super, a cim sa to mohlo takto dokaslat? vela km nabehanych? to taku maju zivotnost tie loziska? dik chlapci a co by ste poradili teraz? nejaky tip co by som mohol skontrolovat a vedel by som presnejsie co sa to vlastne stalo...
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
vypusti olej a daj dole dekel prevodov. A uvidíš či to schytalo aj nieake ozubené kolečko či iba ložisko.
- Crusher
- cyklista
tak som dospel k zaveru, ze klukou sa nateraz nebudem zaoberat, to klepotanie poriesim neskor, teraz chcem poriesit spojku a slaby tah v kopcoch a rozbehoch a to tak, ze asi kupim rovno celu spojku, lebo oblozenia maju tiez nieco za sebou
nechcem nic extra, len vymenit staru za nieco nove s parametrami vhodnymi pre seriovy motor
taketo nieco som zatial nasiel: (poradte ktoru)
http://zdema-moto.eu/index.php?page=sho ... &Itemid=71
nechcem nic extra, len vymenit staru za nieco nove s parametrami vhodnymi pre seriovy motor
taketo nieco som zatial nasiel: (poradte ktoru)
- shushen1
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Št Apr 28, 2011 9:04 pm
- Skúter: Honda Vision 110
chcel by som sa opýtať, mám podobný problém, skútrik je 2T Keeway Flash 50ccm, najazdených 7000km, remeň je pomerne nový, spotreba furt rovnaká, možno o decko vyššia ale napr hore dlháčmi po molecke som predtým vyšiel 40 jak mládenec a teraz ide niečo medzi 30-35 a mám z neho pocit že je nejaký zadýchaný. menil som aj vzducháč ale moc nepomohlo.. mám ale taký pocit že keď je chladno a hlavne prvé kilometre po rannom štarte jazdí tak ako predtým.. až potom stratí silu. čo by to mohlo byť? premýšľam či netreba vyčistiť výfuk ale asi by som prišiel o obočie, neporadíte niekoho vhodného na to?
takisto mávam pocit, že niekedy je na chvíľu prerušená dodávka paliva alebo nehádže iskru, lebo asi raz za týždeň mi na nanosekundu vynechá motor, neviem či to má súvis.
no a posledný problém, po jazde do kopca a po vypnutí motora zvykne z výfuku spraviť "puf!"
vopred díky za rady.
takisto mávam pocit, že niekedy je na chvíľu prerušená dodávka paliva alebo nehádže iskru, lebo asi raz za týždeň mi na nanosekundu vynechá motor, neviem či to má súvis.
no a posledný problém, po jazde do kopca a po vypnutí motora zvykne z výfuku spraviť "puf!"
vopred díky za rady.