Balaton 2012

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
XAWIER
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
Skúter: Kymco XC 300i

Balaton 2012

#1 Príspevok od užívateľa XAWIER » Ut Máj 01, 2012 12:45 pm

Tak ma napadlo, ci by mal niekto odvahu ist na skutroch na Balaton toto leto. Nie je to az tak daleko. Tam by sme pobudli nejake 2-3 dni a naspat. Moznosti ubytovanie je tam neurekom, urcite aj vyjazdy okolo Balatonu by boli super. Este som tam nikdy nebol a par rokov premyslam o takomto vylete...
Kymco Xciting 300i

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

Re: Balaton 2012

#2 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Máj 01, 2012 1:47 pm

ani zadarmo :)
vseobecne som o balatone moc dobre nepocul (nebol som tam a nemam chut sa o tom presvedcit), zla voda, okolie nic moc, cesty nahovno (mimo dialnic, tie maju dobre), v okoli sa moc nepovozis.

neziderske jazero mate skoro rovnako daleko nie? v okoli sa da krasne pojazdit, okolo celeho jazera, pekne sa da pojazdit eisenstadt, forchtenstein a hned na dosah su alpy...kvalitne cesty, netreba menit eura...
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#3 Príspevok od užívateľa XAWIER » Ut Máj 01, 2012 7:58 pm

Fuha, az take zle si pocul? No tak si ma odradil :)
Kymco Xciting 300i

duky5
motorkár
motorkár

#4 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Máj 01, 2012 8:14 pm

Kedysi nebolo kde chodiť, tak to bolo dobré, ale teraz keď sú iné možnosti, je škoda tam zabiť čas.

Plno ľudí bolo sklamaných čo tam boli.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Máj 01, 2012 8:41 pm

s nadejou v dusi som otvoril temu, ktoru zalozil XAWIER o Balatone, no po prispevku od dukyho som tiez (do)statocne odradeny... :D
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

duky5
motorkár
motorkár

#6 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Máj 01, 2012 8:58 pm

Risknúť to môžte :)

Ja na to nemám :)

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Máj 01, 2012 8:58 pm

No tie cesty sú fakt horšie ako u nás, o tom sa sa presvedčil predvčerom :(
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

mucow
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa mucow » Ut Máj 01, 2012 9:18 pm

No keby sme si tu na východe vyberali trasy výjazdov podľa kvality ciest, tak jazdíme máločo.
Naposledy upravil/-a mucow v Ut Máj 01, 2012 9:50 pm, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Aprilia Leonardo150
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=9961
Suzuki DR 600 & Yamaha Neos 50.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Máj 01, 2012 9:29 pm

to je pravda, ale ak mam ist niekam dalej, aby som sa (cestou) tam povozil a vykupal, tak pre zle cesty a spinavu vodu mi staci ist na Domasu... :D Ale ani tie cesty tu u nas nie su az take zle, a ani Domasa nie je na tom s cistotou vody az tak tragicky (mozno ako kedy), takze vcelku spokojnost... :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

duky5
motorkár
motorkár

#10 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Máj 28, 2012 11:56 am

citujem z ceskeho cestopisu na motorkari.cz http://www.motorkari.cz/cestovani/cesto ... 20942.html

"Po snídani koupel v Balatonu. Nadšení veškeré žádné. Vody po kolena, dohlednost ve vodě tak 10-20 cm, dno se nám boří pod nohama. No, u Balatonu jsem byl poprvé v životě a asi taky naposled."

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#11 Príspevok od užívateľa XAWIER » Po Máj 28, 2012 2:18 pm

No jo, asi to nie je to, co bolo pred 20 rokmi. Temu uzavrieme.
Kymco Xciting 300i

Bora_Bora
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Feb 01, 2011 12:36 pm
Skúter: Keeway Matrix 50

#12 Príspevok od užívateľa Bora_Bora » Po Máj 28, 2012 2:46 pm

duky5 napísal:ani zadarmo :)
vseobecne som o balatone moc dobre nepocul (nebol som tam a nemam chut sa o tom presvedcit), zla voda, okolie nic moc, cesty nahovno (mimo dialnic, tie maju dobre), v okoli sa moc nepovozis.

neziderske jazero mate skoro rovnako daleko nie? v okoli sa da krasne pojazdit, okolo celeho jazera, pekne sa da pojazdit eisenstadt, forchtenstein a hned na dosah su alpy...kvalitne cesty, netreba menit eura...
Duky, poprosim Ta, ked si sa o niecom nepresvedcil, tak pls aspon nerozsiruj negativne spravy typu "jedna babka povedal".

Na Balatone sice som nebol na scotte (este), ale ako plechovkar uz som sa tam parkrat "otocil". Teraz zial nemam cas, ale dnes vecer (alebo zajtra) hodim sem par mojich skusenosti.
podpis som si este nenastavil

duky5
motorkár
motorkár

#13 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Máj 28, 2012 3:21 pm

Nemusím sa presvedčovať že hovno natreté na chlebe nechutí ako nutela.

balaton bol ok kedysi keď si nemal inú možnosť.

Som zvedavý s čím prídeš večer :)

čítal si ten cestopis z rumunska? Nezdá sa mi že by bol ten človek nejak náročný na podmienky...a z balatonu sa teda neposral...

Bora_Bora
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Feb 01, 2011 12:36 pm
Skúter: Keeway Matrix 50

#14 Príspevok od užívateľa Bora_Bora » Po Máj 28, 2012 8:57 pm

takze moje dojmy z Balatonu:
konkretne na Balatone som bol 2007,2008 a minuly rok (2011). a v Madarsku som absolvoval 2 preteky v 2005 a 2006 pod nazvom Xtramerally(ágyúgolyófutam) nieco na styl Gunball 3000, len v lokalnom meritku (1500km a 2500km po cestach-necestach po celom HU :D ).
- cesty: dialnice a cesty I. - II. triedy celkovo nie su o tolko horsie ako u nas. co sa tyka ciest 3.a 4. triedy plus niektore cesty v obciach (kanalizacie, inz.siete apod.) kde nie su na to peniaze su horsie az miestami "takodrom". Ja viac mam prejazdene tu severozapadnu cast Madarska (Budapest-Bicske-Komarom-Györ-Balaton). Na Balaton chodim konkretne z BA, takze opisovat budem tento usek. Do Györu. je v celku pohode, miestami treba davat pozor na kolaje (do 3-4 cm), nakolko kedysi sa prehanali tade kamiony do Rakuska). Po Györ potom som chodil po dobrej znamej 82. co ma taky cca 20-30km usek ako mensie "pezinska Baba", nema az tolko vyskovych metrov, ale o tolko dlhsie poskytuje "serpentinky" v lese. Minuly rok uz dost velke useky boli preasfaltovane (celoplosne) takze, opat to zacina byt takym mensim motorkarskym "rajom" pre zapadne "madare" z okolia. Samozrejme oci treba mat vsade na "stopkach", lebo hocico Ta moze prekvapit, ale to aj u nas. :). Okolo Balatonu su viacmenej tiez cesty I. - II. triedy, takze je to ok, a na juznej strane je aj dialnica co trosku odbremeni cesty od plechoviek. Celkovo v okoli Balatonu v sezone hlavne na najfrekventovaejsich usekoch, treba sa pripravit na kolony, hlavne piatky a nedele, lebo tam sa tiez "stahuje narod" ako u nas su zname dopravne situacie z BA a do BA piatky a nedele.

- voda. tym ze je to jazero, ma svoje specifika. je to ovela citlivejsie na pocasie ako more. pri dlhych horucavach voda dosiahne aj 28-31°C, co ne je moc "cerstve" a po par dnoch horsieho pocasia sa dokaze schladit aj na 20°C. takze to treba sledovat. kvalita vody za poslednych 10 rokov sa len zlepsuje, teda aj minuly rok to bolo vynikajuce skoro ako "bagroviska" (aj hladina bola dost "vysoka" max za posledne roky (max. pre jazero). Samozrejme plaze treba tiez brat podla ich specifika, juzna cast, je hlina (miestamy pevna, niekde makka bagrovana, podla uprav pre "pristavy") a severna strana skor strkova. Juzna cast ma tiez tu vlastnost ze fakt treba ist "daleko" za hbokou vodou, ale na severnej strane je to "normalne". Tento rok mozno bude trosku horsie s haldinou, lebo cez zimu vypustali vodu a celkovo od jesene "panuju suchoty" ako aj u nas.
Samozrejme chapem ze niekomu to mozno nie je podla "gusta", ale ked clovek vie ze co ho caka, (a ze neocakava piesocnate plaze, a 5 hviezdickove hotelove resorty Egyptu s plnou penziou) tak je to podla mna dobre miesto na dovolenku co sa tyka (aj) "prirodnych" podmienok.

- sluzby, ako vsade vseobecne su kvalitne. Treba to takisto "filtrovat" ako vsade ubytka preverovat, je ich "spusta", hotely roznych kategoriiii, tzv. "Zimmer frei" cim je cele okolie Balatonu ako "zasypane" roznych druhov, kvalit a sluzieb. Treba to preverit (ci cez net dopredu, ci na mieste osobne a nechat si cas na vyber noclahu). Nakolko okolo Balatonu uz existuje cyklotrasa, takze sluzby su aj na to pripravene, takisto turisticke "atrakcie". Takze program sa da pekne "naplanovat". Takisto plati aj na gastronomiu, je to kvalitne. Zopar "podvodnikov" vsade sa najde, ale jedol som aj v "bufete" na plazi kvalitne jedlo keby "od maminky" a "dlhorocne" kamenne restiky viacmenej nemozu "prezit" keby neposkytovali kvalitu. Ja osobne s "gastonomiou" som bol spokojny. Zabava, nocny zivot je hlavne cez vikendy ale vecerny "program" sa da najst (prevdepodobne nie v dedinke, co ma 500 obyvatelov :crazy: )

Takze mensi suhrn: kedze Balaton sa neda prirovnaj k morskym letoviskam Chorvatsko, Tunis, Egypt, Taliansko, nakolko geologicke podmienky su uplne ine. Ked niekto to chce skusit, treba s tym ratat ze je to "ine", je to vlastne jazero. Sluzby su vseobecne kvalitne, dlhorocne Balaton "navstevuju" nemeci a rakusaci, takze kvalita (a aj ceny tym smerom) su nastavene.
podpis som si este nenastavil

Napísať odpoveď

Návrat na "Východné Slovensko"