aky mate mobil? (hlasovanie)
Moderátor: Moderators
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Re: aky mate mobil? (hlasovanie)
Aspon cas ukazuju 

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
rozobrat a pozret variatorSnoopyBA napísal:Ja mam Fossil hodinky a tie nejdu sparovat ani s androidom a ani s applom. Co mam teraz robit? Kupit si nove?

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Mám v mobile aplikáciu flipps hd a cez ňu si viem (podmienka tv aj mobil musia byť na tej istej wifi) poslať z mobilu či už vlastné video a fotky, tak aj youtube video a aj čokoľvek z tejto ponuky.theruck napísal:ano da sa to aj kablom ale my jablkari to robime radsej bezdratovo. rovno stream na telku, ci uz hudba foto alebo film. a z hociktorej aplikacie. a vy take kedy budete mat na chladnickach?Rips. napísal:Neviem pre mna to je kusok uchylka ten HW to bol iba moj pohladA ked uz tak diskutujeme ide taka sranda ze stiahnem si z netu film rozbalim ho v mobile a cez HDMI sparujem telku s mobilom a prehravam ? To sa pytam iba zo zvedavosti ? A aka je kompatibilita s inymi zariadeniami lebo ja mam napriklad domacu siet v nej sony telku a mozem ju sparovat s telefonom
Teraz mam sgs3.
A k tomu ze je tam kopa zbytocnosti to je chyba vyrobcov a ich nadstavieb ktore tam pridavaju xy kravinuz viem. ked si po 10 rokoch dohodnu seci vyrobcovia standard.

odoslané z mobilu
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:

Niet prakticky funkcie jablka, ktoru by android nemal, skor je vela uzitocnych a praktickych funkcii, ci moznosti androidu, ktore clovek v jablku nenajde.
Bavme sa o najnovsom androide a high end hardware vs. Iphone, iPad ktory ma tiez skvely hardware a najnovsi iOS.
To, ze nejaky vyrobca predava napriklad windows 8 na dreveny notebook a ide to pomaly a len blika disk a RAMka je v keli, za to nemoze Microsoft. Cize neriesme spotene telefony s ukrutnou nadstavbou dakeho sense alebo touchwiz a s vykon ledva na system, co tam bezi. Myslim normalne daky Exynos alebo Tegra, viacjadro @1.5GHz+, 2GB RAM+. Kde to nema problem, bezi stabilne, zvlada vsetky funkcie PC nutne pre pracu, ci sukromie, zdielanie akychkolvek suborov vsetkymi dostupnymi sposobmy, sietove protokoly, VPN, Remote Desktop, VNC, GoToMeeting, TeamViewer, Total Commander, FTP, Torrent, Media Server, Samba, Bluetooth, NFC, pripojim na to cez USB kabel fotak, kluc, citacku kariet, mozem si kupit 3 baterky a po vybiti nabit, kedze mam extra nabijacku, obrovska podpora komunity ludi - pouzivatelov, moznost upravy podla svojej vlastnej potreby, poziadaviek, ci vkusu. Nie ako Ti diktuje novy update. Ked nieco apple, tak highendove pocitace, ale nie mobilne zariadenia, hlavne ked je clovek ako tak technicky zdatny a rad si veci usposobuje podla seba, pricom nie je obmedzeny. Aj tak teraz nastala doba androidu, google ma silne postavenie. Android nie je samsung, ani htc, ci sony. Patri pod google, cize pokial niekto nevymysli lepsi centralizovany a domyselnejsi informacny a vyhladavaci system, tu bude google a android casom ovela rozsirenejsi. A z apple je aj bude na ten system horsi dosah, pokial bude patrit googlu. Ale z apple je horsi dosah na vela veci, uzivatel to rad znesie. .
(•ω•)(^v^)(•ω•)..Komu niet rady, tomu niet pomoci..(•ω•)(^v^)(•ω•)
- Rips.
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
- Skúter: Kawasaki er6n 2010
theruck napísal:ano da sa to aj kablom ale my jablkari to robime radsej bezdratovo. rovno stream na telku, ci uz hudba foto alebo film. a z hociktorej aplikacie. a vy take kedy budete mat na chladnickach?Rips. napísal:
A k tomu ze je tam kopa zbytocnosti to je chyba vyrobcov a ich nadstavieb ktore tam pridavaju xy kravinuz viem. ked si po 10 rokoch dohodnu seci vyrobcovia standard.
Neviem ako si precital môj prispevok ale mne osobne to ide aj jednym aj druhym spôsobom ty chladnicka

David to vyborne napisal android je viacmenej otvorena platforma ktoru si moze hoc kto upravit. Pride jozko z dolnej hornej da si nasvietit bar ledkami atp. (Toto hovorim realny priklad) da si nakodi si apku a cez ten fon ma nespocet moznosti menit osvetlenie atp. Jednoducho iphone je pre mna zariadenie ktore si kupi clovek ktory sa chce prisposobit nevadi mu ze apple povie toto budeme vsetci robit takto a inak to nepojde.
Ale mal by si sa prihlasit do marketingu k jablkam tak odusevnene ich obhajujes ze by ti to ludia zrali

Odoslane z chladnicky (kombinovanej ma aj mrazak)
podpis som si este nenastavil
-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ut Sep 25, 2012 1:57 pm
- Skúter: Aprilia SR50R
Patrim asi k tym jednoduchsim ludom no na apple produkty nedam dopustit ci uz macbook ipad alebo iphone.
Moj nazor je taky ze android nebude nikdy tak stabilne a rychlo chodit ako IOS.
A to aj v tom pripade ze je na hardwarovo silnom telefone.
Moj nazor je taky ze android nebude nikdy tak stabilne a rychlo chodit ako IOS.
A to aj v tom pripade ze je na hardwarovo silnom telefone.
- Rips.
- motorkár
Nic v zlom mal si uz android ? Mam sgs3 vyse roka zamrzol mi raz ked som ho mal na stojane v aute islo nan teplo lebo som ho mal rovno nad ofukmy na predne sklo nabijal sa a isla na nom navigacia prehrial sa a zamrzol
Ja stale tvrdim ze je to stabilne len ludia si tam poinstaluju milion kravin ktore im bezia na pozadi (da sa to vypat aj tie co su tam origo ) a potom nariekaju ze im to ide pomaly a mrzne to. To je presne ako s pc su borci ktorym pri spusteni nabieha 150 procesov a frflu ze aky maju pomaly pocitac
Mne pride ze v jednej chvili tu porovnavame OS ktore su podla mna neporovnatelne. Ako keby sa hadame co je lepsie ci linux alebo windovs. Neni na to odpoved vsetko zavisi na uzivatelovi a jeho potrebach a schopnostiach ...

Naposledy upravil/-a Rips. v Ne Jan 19, 2014 1:20 pm, upravené celkom 1 krát.
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
KO, teda jedna Kontrolná Otázka pre znalých ľudkov. Taká ta fasa fičúra Androidu, že nemožno dať bez rootu aplikácie na externú microSD, iba do obmedzenej USB pamäte zariadenia je iba záležitosť Samsungu, alebo je to všeobecná vlastnosť Handroidu? Lebo veď to keď si šupnem jednu aplikáciu Garmin navigáciu do internej pamäte, tak som rovno trojnásobne prekročil kapacitu zariadenia a teda som... tak kde som nechcel byť. Ak by som trebárs radšej vzal HTC Desire, tam sa bude dať inštalovať appky aj na externú SD?
Tak už zasa nič.
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Je to problem viacerych telefonov, nie ale vsetkych. Na Sony mi to tiez nejde presunut, ale napriklad Sygic nahram na kartu /data, mapy a instalacny subor/ potom to cez manager nainstalujem a funguje to z karty, iba sygic program je v pamäti telefonu, cca 40 MB. Mozno to bude vyriesene v androide 4.4 ak ho telefon dostane, pripade na telefone s rootom presun funguje
- Rips.
- motorkár
Mapy sa daju ulozit na kartu a teda samotna aplikacia zaberie par mega. Tak to mam ja s navigaciou na sgs3
-
- motorkár
S akým navigačným to máš takto?
Lebo ten Galaxy Xcover, čo som chcel kúpiť, má iba 4GB internej pamäte, no voľných ostane tak zľahka cez 1GB. Tak ešte uvažujem, či nevziať HTC Desire 601, ktorý má 8GB internej pamäte, tak dúfam, že aspoň 5GB ostane voľných. Len už je v akcii mierne cez 100€ a som si hovoril, že viac ako 100€ za haraburdu, ktorú o chvíľu stratím, alebo rozbijem, nedám. Ale tých 8GB a FullHD video by ma možno presvedčilo. Zasa Galaxy Xcover ma výhodu, že by čiastočne jedne problém "rozbijem" eliminovalo a ostala by iba možnosť straty.
Lebo ten Galaxy Xcover, čo som chcel kúpiť, má iba 4GB internej pamäte, no voľných ostane tak zľahka cez 1GB. Tak ešte uvažujem, či nevziať HTC Desire 601, ktorý má 8GB internej pamäte, tak dúfam, že aspoň 5GB ostane voľných. Len už je v akcii mierne cez 100€ a som si hovoril, že viac ako 100€ za haraburdu, ktorú o chvíľu stratím, alebo rozbijem, nedám. Ale tých 8GB a FullHD video by ma možno presvedčilo. Zasa Galaxy Xcover ma výhodu, že by čiastočne jedne problém "rozbijem" eliminovalo a ostala by iba možnosť straty.
Tak už zasa nič.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ďalší problém....winXP a iTunes 11. Staršie verzie problém nemali,ale nakolko mám v tom zázraku už upgrade na OiS7 tak mi treba aspoň tú 11ku. Problém je s USB ovládačom,pretože iTunes vôbec netuší že aký mobil je pripojený a vypíše chybu...A v Jablku salám párky, lebo načo? riešiť problém pri nejakom zastaralom XPčku.
Riešenie dať si do starého NB win 7, lebo pri tom problém nieje, a pripojenie funguje.
Ale nedá sa, lebo na môj NB niesu ovládače pod win7 ...takže riešenie....možno by sa dali použiť z Visty....to mám teraz akože kupovať nový OS do starej rárohy ktorá môže skapať za rok-dva?
A prečo sa chcem silou mocou káblovať k NB Pretože potrebujem používať mobil ako modem a pripájať sa na internet.
Jaj, zabudol som žiaden problém, veď cez WiFi mi to spojenie funguje.....
Tak OK . ostanem pri ňom.
Riešenie dať si do starého NB win 7, lebo pri tom problém nieje, a pripojenie funguje.
Ale nedá sa, lebo na môj NB niesu ovládače pod win7 ...takže riešenie....možno by sa dali použiť z Visty....to mám teraz akože kupovať nový OS do starej rárohy ktorá môže skapať za rok-dva?
A prečo sa chcem silou mocou káblovať k NB Pretože potrebujem používať mobil ako modem a pripájať sa na internet.
Jaj, zabudol som žiaden problém, veď cez WiFi mi to spojenie funguje.....

Tak OK . ostanem pri ňom.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Rips.
- motorkár
Mam to tak na sgs 3 a navigacia je sygic a teraz tak rozmyslam ved v telefone sa da nadstavit instalovat aplikacie na kartu SD nie ? No kazdopadne sa s tym da pohrat a neviem na kolko krajin to pouzivas ale ja do sygic na 1gb dostanem uro SK . CZ. AU. A este dalsie tri si myslim 

- VLADY
- spammer
Myslím že zbytočne mať v mobile šecky mapy, dám si tie, kam chodím najviac a bežne a prípadne ak idem v lete na dovolenku tak ich doplním a po dovolenke zas dám preč.... Leda že by dakto cestoval každý mesiac k moru ...ale to potom zas pozná cestu aj z hlavy...

-
- motorkár
No Sygic skusam tento vikend, ale teda nic moc. Grafika je sice pekna, ale za funkcost bys om ich vyfackal. To uz aj free Nokia navigacia je o hodne lepsia, takmer sa Garminu vyrovna. Tak radsej nieco kde sa Garmin StreetPilot rozchodit, alebo asi predsa len ostanem pri nejakej Lumii, lebo aj z toho samotneho Androidu mam len nervy, testujem skoro novy telefon, doinstalovane tri appky a hocikedy sa to len tak na minutku zastavi, clovek nevie, ci sa nieco deje, alebo mam baterku vybrat, alebo cakat, lebo co dalej. Dva krat som to uz restartoval, lebo to ide zo dna na den pomalsie a pomalsie, pritom tam nic nie je spustene. To uz aj ta stara N97 rychlejsie reaguje.
Alebo su nejake slnecne erupcie, alebo kieho frasa, lebo dnes mi aj iPad2 dvkrat ztuhol a 2x5 minut sa s nim nedalo nic robit, ani resetovat sa to neda, ani baterku vybrat, len cakat, co sa bude diat.
Ach zbytocne sa nat tym len rozculujem, vratim sa ja k nejakej 3310, ta ma mozno aj prezije a este mi bude 10 dni aj v hrobe pipat, pokym sa vybije.
Alebo su nejake slnecne erupcie, alebo kieho frasa, lebo dnes mi aj iPad2 dvkrat ztuhol a 2x5 minut sa s nim nedalo nic robit, ani resetovat sa to neda, ani baterku vybrat, len cakat, co sa bude diat.
Ach zbytocne sa nat tym len rozculujem, vratim sa ja k nejakej 3310, ta ma mozno aj prezije a este mi bude 10 dni aj v hrobe pipat, pokym sa vybije.
Tak už zasa nič.
-
- motorkár
Ono o aplikaciu samotnu ani nejde, to zabera malo, aj sa da cast a nej presunut na kartu ako pises, ale mapove podklady aby si aplikacia vedela najst na microSD, to by pomohlo. Mas rootnute? Moc sa mi nechce este aj toto riesit, uz ma tieto elektricke srandicky hodne seru, ked z toho chce clovek nieco dostat, aby si sa tomu venoval viac ako malemu dietatu, no mozem sa ja na to...., one, ze vybal z krabice a este s tym cvic pol roka, aby to fungovalo ako v letaku pisu.Rips. napísal:Mam to tak na sgs 3 a navigacia je sygic a teraz tak rozmyslam ved v telefone sa da nadstavit instalovat aplikacie na kartu SD nie ? No kazdopadne sa s tym da pohrat a neviem na kolko krajin to pouzivas ale ja do sygic na 1gb dostanem uro SK . CZ. AU. A este dalsie tri si myslim
Kokos, keby auta fungovali ako pocitace a mobily, tak radsej by sme asi chodili peso, alebo na oslikoch.
Tak už zasa nič.
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Bacilko a aky telefon s androidom ti zamrzol ? Je tam original android ? Alebo nieco ROOTom a druhy kernel ?
- Rips.
- motorkár
Nic nemam rootnute a ak das samotnu app na kartu stiahne si tam aj mapy. Tak ja neviem ako ine ja som inu ako sigyc nemal a vzdy pridem kam chcem a to ju pouzivam dost casto kedze moje orientacne scholnosti su na prd
Ale mam starsiu verziu lebo som videl na forach ze tu novu dako dogabali.
Hlavne netreba instalovat veci od vyvojarov typu ferko doma nakodil

Hlavne netreba instalovat veci od vyvojarov typu ferko doma nakodil

- VLADY
- spammer
V poslednej dobe sledujem a prichádzam na to že čím novšie-tým horšie... a je jedno čo...mobil pračka chladnička... 

- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
No hotovy tamagoci ten androidBacil-BA napísal:Ono o aplikaciu samotnu ani nejde, to zabera malo, aj sa da cast a nej presunut na kartu ako pises, ale mapove podklady aby si aplikacia vedela najst na microSD, to by pomohlo. Mas rootnute? Moc sa mi nechce este aj toto riesit, uz ma tieto elektricke srandicky hodne seru, ked z toho chce clovek nieco dostat, aby si sa tomu venoval viac ako malemu dietatu, no mozem sa ja na to...., one, ze vybal z krabice a este s tym cvic pol roka, aby to fungovalo ako v letaku pisu.Rips. napísal:Mam to tak na sgs 3 a navigacia je sygic a teraz tak rozmyslam ved v telefone sa da nadstavit instalovat aplikacie na kartu SD nie ? No kazdopadne sa s tym da pohrat a neviem na kolko krajin to pouzivas ale ja do sygic na 1gb dostanem uro SK . CZ. AU. A este dalsie tri si myslim
Kokos, keby auta fungovali ako pocitace a mobily, tak radsej by sme asi chodili peso, alebo na oslikoch.

-
- motorkár
Však to, však to. A potom si vyber, o ktoré tamagoči sa treba najmenej starať. Ale zasa, čo si budeme hovoriť, iOS a navigácia tiež nič moc.
Mám na skúšanie Galaxy Ace2, co je takmer ako ten Galaxy Xcover, iba má menšiu pamäť, ale to by malo byť pri troch doplnených appkách jedno. Je to ani nie mesačný mobil s originál JB 4.1.2 z výroby, bez rootu. Nechápem prečo, ale reaguje stále pomalšie a pomalšie. A keď spustím ten Sygic, včera nainštalovaný, tak si občas zoberie aj minutku, dve na rozmyslenie, že čo asi tak spraví.
Mám na skúšanie Galaxy Ace2, co je takmer ako ten Galaxy Xcover, iba má menšiu pamäť, ale to by malo byť pri troch doplnených appkách jedno. Je to ani nie mesačný mobil s originál JB 4.1.2 z výroby, bez rootu. Nechápem prečo, ale reaguje stále pomalšie a pomalšie. A keď spustím ten Sygic, včera nainštalovaný, tak si občas zoberie aj minutku, dve na rozmyslenie, že čo asi tak spraví.
Tak už zasa nič.
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
iOS a navigacia nic moc? Ok, zalezi ci platena alebo zadarmo. Uprimne, s tymi zadarmo som nikdy nemal dobre skusenosti ani na iOS ani na androide. Tak som si kupil Navigon (v akcii, 39€, myslim?) a no comment!! Lepsiu navigaciu som asi nemal. No, Sygic-ovci, podte do mna.. 

-
- motorkár
Mne zatiaľ z navigácií najlepšie vychádza platený Garmin, však aby nie, veď to je to hlavné, čím sa živia a hneď za ním free navi od Nokie.
Uvažoval som aj nad mobilom Lumia 625, tam je Nokia navi za doplatok 15€, čo je v pohode. V podstate z mobilu hlavne volám, SMS-kujem hodne, občas fotím, často dokumenty A4, občas potrebujem rýchlo použiť navi, aby som sa zorientoval, kudy-tudy, pustím si rádio, MP3, malému video, raz za týždeň odpoviem na súrny mail a posvietim si LEDkou, raz za mesiac na WEB, to je tak vsjo čo reálne na mobile využívam. Na ostatné je už tablet, alebo NB.
Uvažoval som aj nad mobilom Lumia 625, tam je Nokia navi za doplatok 15€, čo je v pohode. V podstate z mobilu hlavne volám, SMS-kujem hodne, občas fotím, často dokumenty A4, občas potrebujem rýchlo použiť navi, aby som sa zorientoval, kudy-tudy, pustím si rádio, MP3, malému video, raz za týždeň odpoviem na súrny mail a posvietim si LEDkou, raz za mesiac na WEB, to je tak vsjo čo reálne na mobile využívam. Na ostatné je už tablet, alebo NB.
Tak už zasa nič.
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Ja mam taktiez Navigon od garminu, a je super pouzivam v aute ci na skutri. A mam ju zadarmo snoop