Akú 125-ku?
Moderátor: Moderators
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Re: Akú 125-ku?
Ahoj, ak ti mozem poradit, tak sa obzeraj po znackach od piaggio group, napr gilera, vespa, derbi, aprilia
Rozpocet mas pekny, a nestali by za skodu sa poobzerat aj po jazdenom skutri. Napriklad ja mariem taktiez 190cm a jazdim na derbi gp1 250. Neviem aky typ skutra ti je blizsi, ci sportovejsi vzhlad, ci retro. Pripadne yamaha by nebola zla volba napr. X-max alebo X-city
Napr toto piaggio by bola dobra volba http://motocykle.bazos.sk/inzerat/35507 ... m-11kw.php
Rozpocet mas pekny, a nestali by za skodu sa poobzerat aj po jazdenom skutri. Napriklad ja mariem taktiez 190cm a jazdim na derbi gp1 250. Neviem aky typ skutra ti je blizsi, ci sportovejsi vzhlad, ci retro. Pripadne yamaha by nebola zla volba napr. X-max alebo X-city
Napr toto piaggio by bola dobra volba http://motocykle.bazos.sk/inzerat/35507 ... m-11kw.php
- illegal
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: St Feb 05, 2014 6:44 pm
- Skúter: Honda PCX 125 2013
Re: Novy skuter 125
Co sa tyka posedu na PCX, tak na modeli 2014 by si to mal mat v pohode, pretoze ma uz sedadlo bez toho debilneho vycnelku. Na starsom si ho mozes dat dole a sedadlo precalunit, co nie je velka investicia. Akurat ochrana proti vetru je tam slabanador napísal:dobry den
rad by som si kupil skuter 125ccm. Mal som zaujem o honda pcx ale je mi mala(aspon podla mojho osobneho pocitu (meram +-190cm)). Rozpocet mam 3000e. Neviete o niecom kvalitnom v tejto nizkej cenovej hladine?

Ak chces novy skuter, tak bohuzial neviem presne poradit, na tie je zas rozpocet asi maly, teda pokial nechces PCX

X-max som bral ako moznost pri pouzivanych skutroch. Chcel by som sporovy vzhlad.
Keeway SILVERBLADE 125 sa mi celku pozdaval len si musim ist na to sadnut do predajne. Ludia tu casto varuju pred cinou, nechcel by som nieco co sa mi rozpadne.
Keeway SILVERBLADE 125 sa mi celku pozdaval len si musim ist na to sadnut do predajne. Ludia tu casto varuju pred cinou, nechcel by som nieco co sa mi rozpadne.
- radopcx
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Júl 09, 2013 9:07 pm
- Skúter: žiadny
- Kontaktovať užívateľa:
Čau nador. Ak ti je PCX malá tak potom by ti bola Honda SH 125,nemá síce šporový dizajn ale na tvoju výšku by ti skôr pasovala.Cena 2990 eur s ABS a kufrom nieje zlá cena. Do 3000 eur moc na výber nemáš , ale do číny by som asi nešiel. A ked máš peniaze tak radšej kúpit fungel nový skúter.Jazdený by som nekupoval ,nevieš čo kúpiš.nové je nové.Kamarát si teraz kúpil PCX a on má skoro 190 cm a v pohode.ON jazdí na červenej PCX.Pozri naše výjazdy je tam aj video: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 83#p271483
- illegal
- st. kolobežkár
radopcx: to je presne o tom, co komu vyhovuje, ja mam 185 cm a jazdim na pcx so seriovym plexi
Mam vsak celkom dobru motobundu, takze mi vietor na hrudi nevadi a ani ma prilis nechladi.
Keeway by som nebral, radsej Kymco, to ma u nas celkom dobre meno a aj majitelia vyzeraju spokojne. Tu su aj s cenami: http://www.skutre.net/benzinove-skutre- ... /a125-ccm/
Honda SH ma minimalnu ochranu vrchnej casti tela a tiez by to chcelo vyssie plexi tak ako pri PCX. Ale pri PCX su problemy s turbulenciami, pri SH to moze byt podobne (nemam zistene).
Pre istotu sa este spytam takto: preco sa ti PCX zdalo na tvoju vysku male? Vadilo ti nedostatocne krytie hornej casti tela alebo zle sedenie?

Keeway by som nebral, radsej Kymco, to ma u nas celkom dobre meno a aj majitelia vyzeraju spokojne. Tu su aj s cenami: http://www.skutre.net/benzinove-skutre- ... /a125-ccm/
Honda SH ma minimalnu ochranu vrchnej casti tela a tiez by to chcelo vyssie plexi tak ako pri PCX. Ale pri PCX su problemy s turbulenciami, pri SH to moze byt podobne (nemam zistene).
Pre istotu sa este spytam takto: preco sa ti PCX zdalo na tvoju vysku male? Vadilo ti nedostatocne krytie hornej casti tela alebo zle sedenie?
- radopcx
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Kymco je ešte v pohode to je asi najlepšia čína mne sa páči napríklad ten Downtown alebo K-XCT len to je už iná suma. nador.:Ale ja byt tebou tak berem PCX . Zatú cenu takú kvalitu a dizajn asi nezoženieš.Je to super mašinka a nemá problém z dlhými výjazdami.
pri tej PCX som mal malo miesta na nohy, to bol problem, keď som sa oprel kolena som mal +-8cm od riadítka. Nemohol som mat chodidlo na šikmej opierke.
- BrAtKo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 11:46 am
- Skúter: Honda PCX 150
Cau, toto je bezkonkurencna ponuka pri ktorej sa niet coho obavat SH125 ABS http://motocykle.bazos.sk/inzerat/35575 ... S-2013.php
PCX je naozaj pre vyssich ludi male, vyzeraju na tom smiesne a stiesnene, kolena sa dotykaju uz aj riadidiel, na salone sme to skusali hore dolu presadat a naozaj SH sadlo ovela lepsie. Kedze ja som nizky, tak mne PCX vyhovuje, ale keby neprisiel model 2014, tak by som siel do SH lebo vacsie kolesa, kotucove brzdy, kufor, vyssi vykon a celkovo robustnejsia konstrukcia no a to ABS. PCX odlisuje este jedna drobnost, interval vymeny oleja je kazdych 8000km, nie je to ale nijak podstatne, lebo casovo to je rovnako, kazdych 6 mesiacov, co nastane skor.
PCX je naozaj pre vyssich ludi male, vyzeraju na tom smiesne a stiesnene, kolena sa dotykaju uz aj riadidiel, na salone sme to skusali hore dolu presadat a naozaj SH sadlo ovela lepsie. Kedze ja som nizky, tak mne PCX vyhovuje, ale keby neprisiel model 2014, tak by som siel do SH lebo vacsie kolesa, kotucove brzdy, kufor, vyssi vykon a celkovo robustnejsia konstrukcia no a to ABS. PCX odlisuje este jedna drobnost, interval vymeny oleja je kazdych 8000km, nie je to ale nijak podstatne, lebo casovo to je rovnako, kazdych 6 mesiacov, co nastane skor.
ano tu som pozeral ale nepaci sa mi predna cast. chcel by som nieco ako Kymco Grand Dink S,
Keeway SILVERBLADE, a pod vzladom.
No a vypadat na PCX smiesne to pre mna nebude problem.
Keeway SILVERBLADE, a pod vzladom.
No a vypadat na PCX smiesne to pre mna nebude problem.
- radopcx
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Tak potom máš Grandding novší model za 3190 alebo starší za 2890€.
- BrAtKo
- st. skútrista
A PCXko s 3440km nabehanymi za 1600E http://motocykle.bazos.sk/inzerat/35517 ... 3-2010.php sa moze niekomu hodit, nie je jasne ci dovoz akebo nie.
- nigdais02
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
- Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D
mám tiež na predaj PCX http://motocykle.bazos.sk/inzerat/35712 ... X-2010.php je to dovoz FR a je fakt v super stave 

....To ťa musí baviť....
KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
KLIK:
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Aspon si tam dopis, ze je to 125ccm, nie kazdy na bazosi vie, co to je PCX. 

Tak už zasa nič.
ten grandding vypada dobre musim si ho ist vyskusat ci sa zmestim
- illegal
- st. kolobežkár
A hlavne PCX sa robi vo verzii 125 ccm aj 150 ccm a lisia sa iba logom na boku.Bacil-BA napísal:Aspon si tam dopis, ze je to 125ccm, nie kazdy na bazosi vie, co to je PCX.
- nigdais02
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
- Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D
už to je....zabudol som na to... 

....To ťa musí baviť....
KLIK:
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
KLIK:
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
- dreamer
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
- Skúter: Aprilia SR MAX 300
Ja mam 198 cm a nohy ako Sklenarikova, takze s vyberom to nemam lahke, ale...
Rozpocet mas dobry, nepozeraj len na cennikove ceny, ceny su vzdy "dohodou". 10% z ceny sa da uhrat skoro vzdy a neboj sa ist aj do jazdenky. Ja som mal na ruke jednu skvelu 300vku za 3200€ a keby som sa nakoniec nerozhodol pre fungla, tak by som nemal najmensi problem ju vziat. Pozri tiez stranku Due fratelli napriklad, maju tam zopar jazdeniek aj s rocnou zarukou.
K PCX... mne sedela, napriek dlhym noham a navyse ma "motorkove" rajdy, co znamena, ze sa daju zvysit nadstavcami aj o 4 cm, pripadne vymenit za ine. Celkovo je to vsak maly skuter a velky chlap na nom bude mat stiesneny pocit. Taliani su z mojich skusenosti a porovnavani najpriestrannejsi, aj preto som skoncil pri Aprilke. Pre dlhanov su vhodne napr. Vespy, ale su o cosi drahsie. Pamataj vsak na to, ze na ziadnom skutri to nebudes mat uplne idealne, vyrabaju sa pre ludi do max 180 cm, ako vsetko na tomto svete. Na PCX ma odradili ceny servisu a interval kontroly ventilov kazdych 4000 km, co je nehorazne vzhladom na to ze to je Honda.
Rozpocet mas dobry, nepozeraj len na cennikove ceny, ceny su vzdy "dohodou". 10% z ceny sa da uhrat skoro vzdy a neboj sa ist aj do jazdenky. Ja som mal na ruke jednu skvelu 300vku za 3200€ a keby som sa nakoniec nerozhodol pre fungla, tak by som nemal najmensi problem ju vziat. Pozri tiez stranku Due fratelli napriklad, maju tam zopar jazdeniek aj s rocnou zarukou.
K PCX... mne sedela, napriek dlhym noham a navyse ma "motorkove" rajdy, co znamena, ze sa daju zvysit nadstavcami aj o 4 cm, pripadne vymenit za ine. Celkovo je to vsak maly skuter a velky chlap na nom bude mat stiesneny pocit. Taliani su z mojich skusenosti a porovnavani najpriestrannejsi, aj preto som skoncil pri Aprilke. Pre dlhanov su vhodne napr. Vespy, ale su o cosi drahsie. Pamataj vsak na to, ze na ziadnom skutri to nebudes mat uplne idealne, vyrabaju sa pre ludi do max 180 cm, ako vsetko na tomto svete. Na PCX ma odradili ceny servisu a interval kontroly ventilov kazdych 4000 km, co je nehorazne vzhladom na to ze to je Honda.
Aprilia SR MAX 300

ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Dúfame že zvyšok máš štandartný....dreamer napísal:Ja mam 198 cm a nohy ako Sklenarikova, takze s vyberom to nemam lahke, ale..............

A k servisu HONDA ...Aj servis musí z dačoho žiť. Dnes je taký trend to je ako KIA a 7 rokov záruka , pritom je to len a len mlynček na peniaze pre servis.
Ale zas skontrolovať ventily dokáže dnes aj malé decko. Len málokomu sa do toho chce.
A ak je problém že počas záruky to výjde na 3-4 takéto nie lacné kontroly , tak treba kúpiť dačo jazdené, čo už je mimo záruky.Také sa najviac oplatí, lebo ceny sú o dosť menšie ako pri novom a za ten čas sa to zväčša moc nedá zhumplovať...Inak pre dlháňov odporúčam B400...Asi nadlhšie scootrisko čo sa týka miesta na nohy .
Ja sám si ich viem natiahnuť rovno a mám 178.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- BrAtKo
- st. skútrista
Alebo sa na záruku vykašľať povedzme po 4000km ci roku. Pozarucny servis v prípade nutnosti si zaplatíš z ušetrených peňazí ale primárne sa nepredpokladá s japoncom ziadmy problém ak sa neobjavil prvy rok. A rozdiel v cenách servisu je tiez obrovský SK a CZ tak si zabehnut do Brna na výlet.
dnes som bol v predajni Due fratelli samorin skusit si kymco g dink 125i ale nemali ho tam, slecna mi ponukla JOYRIDE EVO 125.
- dreamer
- st. skútrista
Kontrola ventilov by nemala robit problem nikomu trochu zrucnejsiemu. U PCX ale treba rozobrat polku skutra aby sa k nim dalo dostat. Ale to je OK. Co vsak uz nie je OK je, ze Honda to podla mna trochu prepiskla s tymi 4000 km, rovnaky system skrutka/kontramatka maju aj ine skutre a predpisana kontrola je podstatne dlhsia. Pri modernejsich motoroch kde sa ventily nastavuju vymedzovacimi podlozkami to je uz zlozitejsie ak ich treba aj nastavit. Ale zas intervaly su dlhe, takze to tak neboli nechat to na servis raz za uhorsky rok.
Aprilia SR MAX 300

- VLADY
- spammer
Ja mám podložky a ešte som to ani nekontroloval...lebo tiež treba rozobrať polku scootra....spolieham sa na Japonskú dokonalosť a techniku....Poznatky z praxe sú také že ak je to dobre spravené vo fabrike tak to drží aj počas prevádzky .Ale samozrejme skontrolujem to ak nie tento rok tak na budúci už isto.To bude mať motor skoro 50 000km .

- dreamer
- st. skútrista
Na novej moto som nechal skontrolovat ako bolo predpisane po 24000 a nebolo treba nastavit nic, po 48000 len jeden z 8 ventilov vykazoval zanedbatelnu odchylku. Na dalsej moto som sa uz ani neunuval a prvu kontrolu som vynechal uplne, potom som moto predal cosi pred druhou kontrolou, ale podla zvuku tipujem, ze nebolo treba nastavit nic.
Aprilia SR MAX 300

- VLADY
- spammer
Ono systém s hrnčekovým zdvihátkom a vymedzovacia podložka pod ním je menej náchylný na opotrebenie a vzniknutie veľkej prevádzkovej vôle , nakoľko tie plochy cez ktoré sa prenáša sila od vačky na ventil sú o dosť väčšie ak klasika vahadlo a stavací šroub. Takže to nemá tendenciu sa vyklepávať a časom zväčšovať vôlu.

este som nasiel SYM JOYMAX NEW 125I, mate niekto skusenosti s vyrobcom? ako servis a pod...