Výdrž prilby ..... kvalita

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Koľko rokov používate jednu prilbu

2 roky
1
14%
3 roky
0
Žiadne hlasovania
4 roky
1
14%
5rokov a viac
1
14%
pokiaľ sa nerozpadne
4
57%

Celkom hlasov: 7

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Výdrž prilby ..... kvalita

#1 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Mar 27, 2014 5:52 pm

Zaujímalo by ma, kto používa akú prilbu čo sa týka značky a typu (otvorená , jetka, integrála , výklopka) .
A ako dlho mu vydržala v prevádzky schopnom stave . Pretože mne moja 4 roky stará Nolan N103 vypadá na 10. Futro vymačkané, doslova sa rozpadáva, a odliepa handra od molitanu, plexi poškrabané od zle riešeného PINLOCKU, tesnenie okolo sa tiež už odliepa...a ak mám dať za ND ( vnútro a plexi) 70E a mať furt z vonka starú rárohu , radšej som sa rozhodol že kúpim novú LS2.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

myso
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 26, 2008 3:39 pm
Skúter: Gilera Nexus500

Re: Výdrž prilby ..... kvalita

#2 Príspevok od užívateľa myso » Št Mar 27, 2014 6:05 pm

No ja som jazdil asi 4 roky v JETke (ne)znacky TAYGA a okrem toho, ze je poskriabana od padu, strasne do nej fuci, vobec netesni ziadny hluk a vo vseobecnosti je uplne na rit, tak na nej co sa vnutrajska tyka ziadne opotrebenie nevidno. Ked som uz konecne stratil nervy, kupil som si novu integralu KBC za 159e (coz je na taku znacku strasne vela ale bola v akcii, no cenovku mala povodne taku). Mam ju v podstate rok, no nema viac ako som najazdil na gilere, teda tak do 3000km a okrem toho ze je oskrkana od padu, stoji uplne za prd. Sice do nej nefuka a je relativne ticha, no kvalita spracovania vyrazne pokulhava. Od brady sa mi odlepuje ta okrajova guma, na zatylku detto. Vypada mi z nej taky plastovy difuzor co usmernuje vzduch na plexi aby sa odhmlievalo a zapinaci mechanizmus je ako na starych trakoch. take dva kruzky :D Isto si to pamatate z oteplovaciek. Nabuduce si asi kupim schubert ... (ked bude v dobrej akcii do 200e :D )
Cause scooter is always in the right gear.... Obrázok

Bobo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
Skúter: BMW R 1200 RT

#3 Príspevok od užívateľa Bobo » Št Mar 27, 2014 6:15 pm

Stále používam len vyklápačky:
- Airoh SV 55 čierna - kúpená používaná - výmena po 3 rokoch, dôvod: grilovanie hlavy v lete na slnku a poškriabané plexi (už mala svoje najlepšie roky dávno za sebou)
- LS2 Delta FF White gloss biela - nová - výmena po 2 rokoch - dôvod: svetlá slnečná clona, inak OK
- Schuberth C3 Stripes glossy white - kúpená v podstate nová - výhodná kúpa - používaná doteraz

Čo sa kvality týka, tak LS 2 bola na celkom slušnej úrovni materiálom aj spracovaním. Tak isto aj váhovo bola v pohode. Len brada sa otvárala dosť nízko a vadila pri otvorení trocha vo výhľade. Schuberth je na tom o niečo lepšie z pohľadu spracovania a ovládania zámku bradovej časti a clony, ale nie úmerne cenovému rozdielu oproti LS2.
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT

dreamer
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
Skúter: Aprilia SR MAX 300

#4 Príspevok od užívateľa dreamer » Št Mar 27, 2014 6:58 pm

Vyklapacku Schubert Concept (C1) pouzivam uz siedmu sezonu, ma 80.000 odjazdenych kilometrov na mojej hlave a aj ked to uz na nej zacina byt trochu vidiet, stale je plne funkcna. Tesnenia okolo plexi by uz potrebovali vymenit, menil som len jedno mojou vinou poskriabane plexi. Prezila aj moje zabudovavanie sluchadiel. Ked uzavriem vsetky vetraky, tak do nej ani trochu nefuci, ani pod bradou, aj ked ja mam radsej ked mi do helmy prefukuje a kedze je na nej mozne plexi "predsunut" je to pre mna ideal, najma v teple. Helma je dobre odhlucnena, nikdy som nenosil stuple do usi. Pocitam ze minimalne este tri sezony vydrzi, nechcem sa s nou rozlucit, som s nou maximalne spokojny. Manzelka ma rovnaku a tiez siedmu sezonu, ale predsa len jazdi menej, takze jej vyzera ako nova. Po meste teraz jazdim v jetke od lujza a pohoda :)
Aprilia SR MAX 300
Obrázok
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

peeter
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Sep 30, 2009 12:15 am
Skúter: Burgman 400 K9

#5 Príspevok od užívateľa peeter » Št Mar 27, 2014 10:09 pm

Ja som pouzival asi 5 rokov vyklapacku Airoh mathise ktoru som zdedil takze mohla mat aj takych 10. Bol som celkom spokojny az na to ze do nej strasne fucalo (nedaju sa uzatvorit prieduchy). Vonkajsi stav som neriesil ale ked uz sa mi zacal vo vnutri drolit ten molitan a zacalo to neprijemne tlacit v tych miestach prisiel cas na vymenu.
Potom so pouzival vyklapacku Airoh SV 55 asi 3 roky celkove spokojnost. A zhruba od polovice minulej sezony mam Nolan N103. Neviem ci to je len takto po zime a treba si na nu nova zvyknut ale zacala ma neprijemne tlacit na vrchu hlavy. Okrem toho mi blbne tlacitko na otvaracom mechanizme a zrejme si odtial odstranim mikrofon ktory mi tiez len neustale prekaza.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Mar 27, 2014 10:14 pm

Inak ja som mal prvý rok na poldecáku JETku úplne obyčajnú GREX bez plexi len s takým šiltom v predu proti slnku asi...šak čo dám okuláre...vydržalo mi to do jesene....potom som kúpil nejakú Airoh integrálu, vydržala zas do prvej horúčavy a zas som jazdil s JETkou. Potom som predal poldeco aj s JETkou a následne aj integrálu a kúpil prvú vyklápačku tiež Airoh SV55. len bez slnečnej clony . Mal som ju ešte aj prvý rok čo som mal B400 takže odjazdila aj jedno Chorvátsko a teda asi 4 roky. Potom som kúpil terajšiu N103 . Celkom spokojnosť oproti Airohe tichšia a komfortnejšia. Len myslel som že vydrží dlhšie.Nie že by nebola ešte použiteľná len skrátka ak vidím v akom stave.... :bad: Alebo je to len moja fajnovosť? :unknown:
Takže celkovo za 10 rokov scootrovania som vystriedal 4 prilby. Je to málo alebo moc.... Starú si nechám možno sa raz hodí, že LS2 vydrží ozaj po koniec záruky a bude po dvoch sezónach na odpis....Lebo čím novšie tým horšie...Skúšal som si novú N104 na to že stojí cca 300 tak ma nepresvedčila ničím...a ani mi nesedala na hlavu na rozdiel od predošlého modelu....asi majú iné kopyto ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#7 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Št Mar 27, 2014 11:46 pm

MDS Venus, JETka so štítom akože proti slnku, v poslednej dobe sa mi zdá akási ošúcháná. Používam ju iba od 2005. Skúšal som ju vymeniť za všeličo, no vždy som sa iných zbavil a vrátil som sa k tejto. :good:
Tak už zasa nič.

Petom
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Máj 06, 2009 1:58 pm
Skúter: BMW K1200 LT

#8 Príspevok od užívateľa Petom » Pi Mar 28, 2014 8:59 am

VLADY napísal: a mať furt z vonka starú rárohu
to ja mam uz vyse tridsat rokov ale to je asi ina tema :lol:
K prilbe: tiez najprv jetka, po necelom roku teda 2009 u Lojza v akcii kupena Shark Evoline vyklapacka homologovana na jazdu aj v otvorenom stave, bradovy diel prilahne uplne vzadu k prilbe a prilba je ako jetka. Aj v tejto polohe sa da jazdit rychlo a relativne ticho. Ma dobru slnecnu clonu - prvy dojem je, ze clona je nizka, ale je to fajn ked pozeras dolu na budiky a navi pozeras mino clonu a je to dobre vidiet. Mozno jej ovladanie nie je najpohodlnejsie - navrchu hlavy. Je trochu tazsia, par gramov, ale slusne vyvazena. Hlucnost nie je uplne super, ale aspon clovek vie, ze je na motorke a nie v aute. Vetranie by mohlo byt ucinnejsie, ale to je vec pocitu, niekto by mohol povedat, ze uz mu do nej fuci, ja mam rad prievan v hlave. Zahlmlievanie pri vysokej vlhkosti vzduchu asi od 5-7 stupnov nizsie. Ale ked sa da stit na mikrovetranie da sa aj v zime.
Vyskytla sa jedna porucha otvarania - su tam dve tenke ocelove lanka na otvaranie zamkov na oboch stranach. Tie lanka su ukoncene nalisovanou plastovou gulickou a jedna sa odtrhla. Bolo to sice este v zaruke, ale nechcelo sa mi ti zdlhavo riesit a kedze deti mi inak ako McGiver nepovedia, tak som to spravil dvojzlozkovou plastelinou a odvtedy je pokoj. Vnutro prilby ja ok, uz som ho pral a prezilo. Rovnako ako prezilo aj montaz sluchadiel, ktore som najprv len vlozil do plstrovania, ale tlacili a po case som vyrezal plast v polstrovani do tvaru sluchadiel a vtedy tam zapadli jak rit na serbel. Asi bola chyba vo vybere farby matna cierna, lebo mi je v lete teplo, ale ked ja chcem byt hrozivy Black Rider (medzitym uz mam svetlu letnu bundu Vanucci nech sa pochvalim)
Mne sa stratil podpis, aj vám?

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Mar 29, 2014 11:33 am

LIDL cross helma: cca 4 roky kym mi ju neukradli...v 90% stave...jeden skrabanec od padu, trosku mi vadilo umelinove futro ktore po spoteni doslova dralo kozu
marushin 777 tiger...pouzivana asi 4 roky kym mi ju neukradli v stave novej len jeden skrabanec so som s nou nabural do garazovych dvery
marushin 222...cca 5 rokov, po uprave vrzgajuceho futra hned po rozbaleni nemam vyhrady...pred 3 rokmi po tazkom pade kedy mi zachranila hlavu ju pouzivam uz len na domace vozenie a nie na race
marushin 888...cca 3 roky kupovana zanovna ale skoro nepouzivana...trosku na nej opadava fake koza na kraji futra, tiez po jednom tazkom pade na hlavu ale v dobrom stave...keby bol termoplast uz mam z nej dve...takto len vylupolo farbu, polystyren asi uz bude nacaty na mieste padu...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Mar 30, 2014 9:35 pm

Nolan N84 integrala. kupovana v 2007. v 2011 som si kupoval vnutornu vypln do nej novu. zatial sluzi dobre. antifog vlozku na plexi som dal prec lebo to odieralo plexisklo anebolo cez to vidno pri posede na supersporte. to plexi som tiez uz menil. jazdim ju denne do prace a aj na okruhu kde mi ale vadi ze musim strasne zaklanat hlavu ked chcem vidiet do zakruty. zda sa mi ze priezor mohol byt 1cm vyssi ale mozno len mam zlu hlavu :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"