Ahoj Potapac, gratulujem ku kupe aj cestovatelskym planom a drzim palce a napis ako bolo.
Tiez som kupil pred nedavnom jazdenku SH 125i - r.v. 2013. Nastastie kupa a papiere jazdenky isli ako po masle.
Pridam par mojich postrehov po 1000km.
Zacnem plexi:
Plexi som dostal v cene - vysoke GIVI - neviem si ho vynachvalit. Do kapoty su vyvrtane 2 diery a z nich trcia kovove konzoly na ktore sa plast uchyti. Nevibruje to, kryje cele telo vratane hlavy aj ruk. Pri dazdi mi mokli len rukavy medzi laktom a ramenami (som sirsi ako plexi). Sice za to plexi nemoze, ale za dazda prud vzduchu zenie kvapky po kapote aj hore kopcom a niektore koncia na kolenach – treba si ich zakryt. V porovnani s o malo nizsim plexi na mojej velkej masine je vyssie a nedostavam ziadne turbulencie do helmy. Plexi dokonca robi take zavetrie, ze pri vyklopenej prilbe bez okuliarov ti mas stale pocit bezvetria aj pri 100vke. Za jazdy sa da rozpravat s ladvinkou. Ochrana pred pocasim je na jednicku. Ako tu niekto poznamenal, vyzera to ako plachetnica

inak same vyhody.
Vyhody SHcky:
Vykonovo dostatocne (aj s tym velkym plexi). Denne jazdim dialnicny obchvat - sice nepredbieham ale nikdy nie som prekazka – jazdi sa do 100km a to v poho dam aj do mierneho kopceka. Okresky su v poho, dialnice strasna nuda (tam uz som medzi najpomalsimi a zacinam prekazat). Akceleracia nad 80 km/h je slaba – na prebiehanie to nie je. Zato odpich na krizovatke je rovnaky alebo lepsi ako bezne auto (ak zaberies za plyn, plechovky zostavaju daleko vzadu – a to ma bavi). Jazda vo dvoch je pohoda do 60-70km/h, potom chyba vykon.
Brzdi to skvele (mam aj ABS) - neda sa porovnat s mojim chopperom (Honda VF 750C). ABS je fajn, na zaciatku ta nauci, kedy brzdis „uz moc“. Asi by som ho znova bral, v krizovej situacii alebo panike ta moze zachranit (poznam z velkej masiny).
Spotreba 2,3 az 2,5 litra. Vozim sa lacnejsie ako MHD.
Svieti skvele (tvoje symptomy "kratkozrakosti" co popisoval potapac som nepostrehol).
Ovladatelnost je na jednicku. Fakt! Ako bicykel. Je to uzke, lahucke, perfektny polomer otacania... Na prepletacku medzi auta super.
Rozhlad v zrkadlach je OK.
Odkladacieho priestoru dostatok. Pod sedadlo povinna vybava (lekarnicka, nepremok, zamok,...) alebo prilba (moju vyklapacku tam ale nedam). Zato v zadnom kufriku je miesta na velku prilbu + daso k tomu alebo 14“ notas v ruksaku. Skrinku v pristrojovke nepouzivam – nepaci sa mi ako je riesena.
Je to tiche. Aj startovanie.
Zopar nevyhod:
Je to TVRDE! Vazne
T V R D E !!! Ten podvozok sice zvladne jamy aj vymoly ale jazdca doslova vyklepe! Citim na tom snad aj papierik na ceste

Ak mas problem s chrbtom, obzri sa po niecom inom alebo sa na tom najprv prevez a posud sam. Maly rozchod kolies navyse sposobi, ze sa skuter v trosku vacsej nerovnosti (napr „prepadnuta“ cesta) "utopi" oboma kolesami a tych je v BA po tych dazdoch dost. Prve tri priehlbiny su sranda-potom to uz vadi.
Priestor na nohy: Nohy mozes dat „az“ do jednej polohy. Ked sa ti zunuje mas smolu - nemas ako ulavit - len si dat prestavku. Tu ma PCXka navrch.
Idling stop sa mi zda zbytocny - zapchy zvyknem obchadzat a necakam.
Na pozdlznej nerovnosti (napriklad kde sa spaja krajnica s cestou a je tam drobny „skok“) sa
skutrik trochu vlni. Nic strasne, ale trochu viac ako na velkej masine.
Co mi chyba?
Maksi podvozok - prosim poradte co s tym. Da sa kupit nejaky set pruzin? Mate s tym niekto skusenosti? Co to spravi s chovanim skutra?
Vyhrievane rukovate. Mam rad Oxford HotGrips – mam ich na velkej masine a spokojnost. Pozor, su trochu hrubsie ako originalky. Planujem kupit a namontovat (samozrejme cez relatko). Rukavice nosim vzdy, plexi ma chrani pred vetrom tak nechcem tie napevno montovane rukavice.
12V zasuvka na nabijanie mobilu. Kam ju zvyknete montovat?
Deka na skuter – nech nemusim nosit nepremok. Kupim asi obycajnu so zapinanim okolo pasu – tie napevno montovane sa mi moc nepacia (vec vkusu) aj ked su urcite praktickejsie.
Reflexne prvky - este nemam vybrate ale na kufrik nejake dam.