vyber Prilby
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
Re: vyber Prilby
999 su s roznymi vahami...jedna rada je odlahcena
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
-
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Pi Máj 16, 2014 7:46 pm
- Skúter: Piaggio x9 125

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
gratulujem...nech sluzi
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Prišla sezóna a s ňou aj nová prilba Shoei GT Air.
http://www.shoei-europe.com/uk/products/gt-air
http://www.shoei-europe.com/uk/products/gt-air
- SSE
- skútrista
- Dátum registrácie: Ne Aug 31, 2014 10:36 pm
- Skúter: Honda CBF 600S,YiYing Cruiser 250, Yamaha XC 125T, Aprilia SR50
Ahoj, ako si spokojny? Hlavne ma zaujima hlucnost...je to tiche?ing.zoidberg napísal:uz prisla
Som nový (už niesom nový...či?)...ale učenlivý... 
Niekdy premýšľam, či nepatrím do blázninca. Potom sa ale rozhliadnem okolo seba a vravím si, že už tam možno som !!!!

Niekdy premýšľam, či nepatrím do blázninca. Potom sa ale rozhliadnem okolo seba a vravím si, že už tam možno som !!!!
-
- st. trojkolkár
Akurát dnes som dal dokopy skúter a bol som sa s ňou prvý krát odviesť. Musím povedať že som si dokúpil aj nákrčnik originál Marushin čo sa vsúva do prilby. Nemal som moc s čím porovnávať. Lacná vyklápačka worker čo som mal bol úplny shit. Mal som raz na hlave Nolan N86 lenže je to fakt ťažko povedať. Ale som veľmi spokojný. Žiadne neznesiteľné zvuky podfukovania. Jedine také nárazové zvuky vetra. Ale to počuť aj v aute keď fučí.
- SSE
- skútrista
- Dátum registrácie: Ne Aug 31, 2014 10:36 pm
- Skúter: Honda CBF 600S,YiYing Cruiser 250, Yamaha XC 125T, Aprilia SR50
Aha a v akej rychlosti si to skusal?
Som nový (už niesom nový...či?)...ale učenlivý... 

-
- st. trojkolkár
Sorry ze mi trva odpisat. Max 110kmh
Caute, momentalne mam jetku, ale pozeram po nejakej integralke...
Zaujimalo by ma, ci sa integralky/vyklapacky mensich velkosti (pravdepodobne S) zmestia do ukladacieho priestoru skutra (Yamaha Aerox).
O marushin 222 viem, ale v sharp testoch dopadla snad najhorsie zo vsetkych - najnizsie mozne hodnotenie.
Zaujimalo by ma, ci sa integralky/vyklapacky mensich velkosti (pravdepodobne S) zmestia do ukladacieho priestoru skutra (Yamaha Aerox).
O marushin 222 viem, ale v sharp testoch dopadla snad najhorsie zo vsetkych - najnizsie mozne hodnotenie.
Asi len osobne zájsť na predajňu a skúšať či vojde pod sedlo a zároveň či sa aj budeš v nej cítiť dobre, ja mam LS2 Easy zatiaľ spokojnosť 

Osobne samozrejme zajdem vyskusat ci sedi, ale nemyslim ze ju tam budem skusat cpat pod sedlo, najma ak budem kupovat v louise, kam skutrom nepojdem
Predpokladam, ze vela clenov ma integralky a ma odskusane ci im vojde do ich maleho skutra.

Predpokladam, ze vela clenov ma integralky a ma odskusane ci im vojde do ich maleho skutra.
- mkari
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Po Máj 04, 2015 9:55 am
- Skúter: bez skutra :-)
Ja mam napr Shark evoline3 a do ulozneho priestora svojho xmaxu to natlacim len ltt. Ale ak mas ulozny na prilbu tak mala by vojst nie?
alebo nie?
inak spominana prilba je dost hlucna pri100km/hod co mne vadi napr. Ale po meste je fajn. Aj vyklopena 

še ušmej
Suzuki V-strom 650 , Yamaha Xmax 125
Suzuki V-strom 650 , Yamaha Xmax 125
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Čo viem ja tak všeobecne výklopku do malého scootra asi najskorej nenarveš, a ak narveš tak nezavreš sedadlo a ak zavreš tak dosť nasilu že ostane prehnuté plast síce povolí ale osobne by som to tak nerobil pravidelne. Ja som mal prioritne zatiaľ na každom scootri na uloženie prilby vyhradený TOPCASE. A bundu pod sedadlo. Ja mám v popise od terajšieho scootra tiež písané že pod sedadlo sa zmestia dve prilby ale reálne sa nezmestia dve integály alebo výklopky. A to tam strčím 6pack 1,5l vody a ešte ostane miesto na iné veci ale skrátka na výšku tam miesto na dve prilby chýba. Vyskúšať treba tak či tak lebo aj blembák každý jeden nieje presne rovnako veľký a aj veľa výrobcov robí dve veľkosti škrupiny a teda možno sa zmestí prilba ak je 54-56ku ale 58-60 už nie lebo je už väčšia .Napríklad LS2 prilba výkopka je isto menšia ako NOLANKA. Pretože ju mám a skúšal som si LS2ku a bola vnútri o dosť menšia okolo nosa a brady.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Keejwak
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
- Skúter: -
LS2 FF351 klasicka prilba mi na keeway focus pod sedadlo vojde 

Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...
- VLADY
- spammer
Ešte takto k tej postupnosti v prvom rade, ja osobne som vždy riešil ako mi vojde a sedí prilba na hlave a aký mám ja pocit v nej, a až potom to ostané a teda farbu alebo dizajn alebo či vôbec mi ju treba a nepojazdím s pôvodnou ešte ďaľšu sezónu.
Nieje predsa prioritné ,len aby sa zmestila do scootra a potom riešiť že môžem ju mať len polhodinu na hlave lebo viac v nej nevydržím.
Každopádne vždy si ju treba vyskúšať na hlave a počkať pár minút na pocity.A už si všímať ako sa do nej nastupuje a prvý pocit jak to človek chytí do ruky je tiež niekedy rozhodujúci. A až potom kupovať. Lebo ja tiež raz som riskol prilbu cez net a za cca do hodiny po odchode kuriéra už bola nabalená v scootri a viezla sa nazad k predajcovi do HC. Zhodou okolností to bola LS2 a pritom som bol presvedčený že som si presne takú istú skúšal na motosalóne a sedela mi na 99%.
Aspoň som mal výlet....
Nieje predsa prioritné ,len aby sa zmestila do scootra a potom riešiť že môžem ju mať len polhodinu na hlave lebo viac v nej nevydržím.

Každopádne vždy si ju treba vyskúšať na hlave a počkať pár minút na pocity.A už si všímať ako sa do nej nastupuje a prvý pocit jak to človek chytí do ruky je tiež niekedy rozhodujúci. A až potom kupovať. Lebo ja tiež raz som riskol prilbu cez net a za cca do hodiny po odchode kuriéra už bola nabalená v scootri a viezla sa nazad k predajcovi do HC. Zhodou okolností to bola LS2 a pritom som bol presvedčený že som si presne takú istú skúšal na motosalóne a sedela mi na 99%.

Aspoň som mal výlet....

To je mi jasne, ked som kupoval jetku som ju mal 20 minut na hlave, kym som pozeral ostatne veci.
Len ma proste zaujimalo to prakticke hladisko, co mam ocakavat. S istotou to samozrejme zistim az vyskusanim.
Len ma proste zaujimalo to prakticke hladisko, co mam ocakavat. S istotou to samozrejme zistim az vyskusanim.
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
v maruske 222 som absolvoval tazky pad na hlavu a vyviazol som bez uhony na hlave (o zvysku tela sa to povedat nedalo) a rovnako aj helma dopadla nad ocakavania...nebola ani prevalevala nie to este prasknuta (bol to highsider ked som preletel ponad rajdy a padol najskor sikmo hlavou o zem a potom plecom...)...druhy krat som otestoval aj MARO system proti vyzvleceniu helmy z hlavy ked som letel hlavou napred po chrbte... (to uz bolo s 888ckou) helma posluzila opat na 100% ale uz bolo vidno ze tlmila nakolko sa odhalil laminat...takze lanoratrne testy mozu byt ake chcu ale v realy ta ta helma ozaj zachrani. v tej cenovej kategorii asi vyssiu bezpecnost nenajdes...u 222 sa setrilo skor na vystelke ktora mi kus vrzgala (mal som hned z prvej serie helmu ked to bola horuca novinka) vyriesil to kusok vlozeneho molitanu...mareksss napísal:Caute, momentalne mam jetku, ale pozeram po nejakej integralke...
-
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Ne Jún 28, 2015 9:20 pm
- Skúter: Kymco Downtown 125i ABS
Ahojte.
Ja som kúpi so scootrom Caberg Duke. Prilba vyzerá dobre a do Downtownu sa zmestí (s odretými ušami) len do hornej pozície ale zmestí sa. Mám veľkosť XL , neviem či je škrupina u menších čísel menšia tiež. Prilba mi nakoniec nevyhovuje a to kvôli hluku čo sama robí. Nemám žiadne skúsenosti s inou prilbou, ale v tejto pri 60+ km/h strašne hučí. Hučí práve obtekajúci vzduch okolo nej čo ma štve. 30 minút jazdy a uši bolia. Teraz neviem, či som ja príliš citlivý alebo je prilba fakt na prd. Na túto sezónu ale druhú kupovať nebudem. Zatiaľ riešim hluk štuplami do uší, len toto nie je ideálne riešenie. Čo som pozeral rôzne špecifikácie prilieb, tak len pri pár modeloch som našiel priamo napísané dB pri určitej rýchlosti. Ako ste z hlukom v prilbe na tom vy?
Ja som kúpi so scootrom Caberg Duke. Prilba vyzerá dobre a do Downtownu sa zmestí (s odretými ušami) len do hornej pozície ale zmestí sa. Mám veľkosť XL , neviem či je škrupina u menších čísel menšia tiež. Prilba mi nakoniec nevyhovuje a to kvôli hluku čo sama robí. Nemám žiadne skúsenosti s inou prilbou, ale v tejto pri 60+ km/h strašne hučí. Hučí práve obtekajúci vzduch okolo nej čo ma štve. 30 minút jazdy a uši bolia. Teraz neviem, či som ja príliš citlivý alebo je prilba fakt na prd. Na túto sezónu ale druhú kupovať nebudem. Zatiaľ riešim hluk štuplami do uší, len toto nie je ideálne riešenie. Čo som pozeral rôzne špecifikácie prilieb, tak len pri pár modeloch som našiel priamo napísané dB pri určitej rýchlosti. Ako ste z hlukom v prilbe na tom vy?
Kymco Downtown 125 i ABS od 6.5.2015
Keby niekto riesil podobny problem ako ja nedavno, tak informujem, ze prilba Probiker (PR2, len 1 velkost skrupiny) sa presne zmesti pod sedadlo mojho Aeroxa.
A k hluku, pri mojich rychlostiach je to v poho (tzn. cca do 80), ale na dialnicu ta prilba asi nie je.
A k hluku, pri mojich rychlostiach je to v poho (tzn. cca do 80), ale na dialnicu ta prilba asi nie je.
- VLADY
- spammer
Hluk je veľakrát aj otázkou plexi ...malé nízke plexy na scootri alebo potom vysoké je vždy lepšie z dôvodu hlučnosti, ako ak je plexi také že akurát smeruje obtekajúci vzduch priamo na prilbu .

-
- st. cyklista
Dnes bude väčšie plexi na skuter tak uvidím či sa niečo zmení.
Menil som plexi na prilbe, som šikovný a padla mi na zem tak dobre, že som mal škrabanec rovno v zornom poli. Tak som ho vymenil a prilba mierne stíchla. Presnejšie jeden konkrétny zvuk zmizol. Asi na tom pôvodnom plexi bolo niečo trolinku inak.
Menil som plexi na prilbe, som šikovný a padla mi na zem tak dobre, že som mal škrabanec rovno v zornom poli. Tak som ho vymenil a prilba mierne stíchla. Presnejšie jeden konkrétny zvuk zmizol. Asi na tom pôvodnom plexi bolo niečo trolinku inak.
- VLADY
- spammer
Ja to mám overené dve sezóny som odjazdil na pôvodnom továrenskom plexi a potom som kúpil výsuvne GIVI a po namontovaní a odskúšaní po dialnici som nechápal ten rozdiel a dumal dva dni, že prečo som to nespravil ihneď jak som kúpil scooter...
Skrátka človek dakedy robí rozhodnutia unáhlene bez premyslenia a je to na škodu, a inokedy sa zas k niečomu dopracuje po dlhých úvahách , a to je tiež na škodu.... Skrátka nijak nieje dobre

Skrátka človek dakedy robí rozhodnutia unáhlene bez premyslenia a je to na škodu, a inokedy sa zas k niečomu dopracuje po dlhých úvahách , a to je tiež na škodu.... Skrátka nijak nieje dobre

-
- st. cyklista
Plexi je namontované, ale nie Givi. Je to speeds. Zatiaľ som ho neodskúšal nejak moc, lebo včera lialo
. Chce to poriadne prebehnúť. Jedno je isté už teraz, nápor vzduchu sa zmenil no nakoľko to ukáže až vyššia rýchlosť. Nakoniec platí len jedno pokus a omyl a pokus kým sa nenájde ideálne riešenie 

Ahojte, uvažujem na kúpou tejto prilby Airoh j106. Máte s nou niekto skúsenosti? Za rozumnu cenu je dostupna veľkosť S-55-56cm obvod hlavy,a ja som si nameral 56... Je dobre ist do Ska,alero radsej M co 57-58cm
- Prílohy
-
- airoh j106-178€.jpg
- (8.59 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
- VLADY
- spammer
Istotu máš ak si vyskúšaš a možno Ti vôbec tento model nazapasuje.
Ja som si jediný raz kúpil blembák cez E-shop s tým že šak ten istý som si predtým 2 mesiace naživo skúšal na autosalone...a aj tak nepasoval...Išiel v momente nazad . Je to trocha lotéria.
Ja som si jediný raz kúpil blembák cez E-shop s tým že šak ten istý som si predtým 2 mesiace naživo skúšal na autosalone...a aj tak nepasoval...Išiel v momente nazad . Je to trocha lotéria.