Nahon tachometra Gilera Runner 125
Moderátor: Moderators
Nahon tachometra Gilera Runner 125
Zdravim vospolok, na mojom skutry mi prestal pocas jazdy fungovat tachometer.Dnes som dal dole koleso a zistil som,ze v nahone mam odlomene obidve tie vystupky,ktore su na tom kruzku.Chcel by som sa Vas spytat kde by som zohnal taky nahon,pripadne odkial objednavate dielny Vy.Hladal som na nete,ale bud to bolo velmi drahe,alebo to predavali aj s tym snimacom a kablom,ktory ide az k pristrojovke.Jedna sa o skuter Gilera runnet ST 125 4t.R.v 2008.Vopred dakujem za odpoved.
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Nahon tachometra Gilera Runner 125
ahoj, myslim ze mas tento http://www.scooter-tuning.sk/nhon_tacho ... n%C3%A1hon
Ano je to presne ten,ale da sa objednat iba komplet so snimacom aj s tym kablom a cena je podla mna dost vysoka.Ci?
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
ano da sa objednat len ako celok...mozes skusit este ebay, vrakace atd...alebo ak si zrucny mozes usetrit par eur prekopavkou napr na koso snimac rychlosti (co sa dodava k univerzalnym pristrojovkam)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
Ked ti je vela 47e za ten snimac, tak budes moc sklamany ked ti odide daco ine, boli inak časy ked ten snimac chodil po 70e 

Nebudem sklamany,ale rovno ho poslem z domu,je to nezmysel sypat take peniaze do skutra,predsalen je to motorka do mesta a take vydavky su trocha moc.To sa potom viac oplati jazdit autom,ked vidim ake ceny su za nahradne diely tej Gilery.
No ak ti ne luto dat 47€ za taku vec tak ked nadrz do auta ta stoji priemerne 60€ tak ok kup si kolobezku. Toto je stranka kde si ludia kupuju veci potrebne. Ale ked chces dat prec motorku pre 47€ tak ja tomu nechapem ale to nemas vobec srdce motorkara. Ale len uzivatela dajakej veci.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ja v tomto probléme vidím výzvu na veľa riešení...Ak odrátam najjednoduchšie pre človeka bez technického a opravárskeho rozumu a nejakého M-T zázemia, že nechceš dať 50E za nový snímač, tak furt je možnosť ak si čo len trochy šikovný skúsiť to odlomené nejak dať do stavu že to bude funkčné - dolepiť domodelovať tie odlomené výstupky z dvojzložkového tmelu a pod prípadne skrátka nejakým systémom ich tam vyrobiť.
Ďalšia možnosť domontovať cyklorýchlomer, čo je ale zas určitá položka ,pretože lacný čínsky za pár euri bude asi hádzať len hausnumerána displej a nie korektnú hodnotu. Ďalšia možnosť vyšetriť aký z toho lezie signál a koľko impulzov zodpovedá jednej otáčke kolesa a to nasimulovať snímačom ktorý si sám sebe sám vyrobíš či už z jazýčkového skleneného kontaktu alebo z polovodičového HALL snímača a magnetu-ov na koleso podľa potreby a požiadavky na počet impulzov, ktorý to bude ovládať. No a potom najlacnejšia verzia hodiť na to bobek a jazdiť podľa odhadu a a odvahy....Lebo skrátka to nieje závada kvôli ktorej by sa jazdiť nedalo.
PS: Dnes je taká doba že všetko stojí prašule. A skrátka buď ich zarobíš a následne dáš dakomu za servis prípadne kúpiš za to čo treba , alebo si šikovný a si poriešiš sám veľa vecí vo vlastnej režii.
Alebo potom len sedíš v krčme pri jednom pive a búchaš do stola a nadávaš na všetkých a všetko. (Ale zas budúci rok pri voľbách ideš na istotu...
)
Ja osobne 2 týždne nazad som dal za nové gumy 100vku, a to ešte nerátam prezutie a vyváženie . Bude mi pomali treba zadné platničky , remeň, olej , filtre....To tiež budeš na tom šetriť a tváriť sa že to je drahé? A kde je lekárnička, PZP, STK ....
A ak jazdíš autom, tak ani to nieje zadarmo . A MHD tiež nejazdí za pekné modré oči. Bicykel kolobežka korčule to sú relatívne najlacnejšie verzie dopravy.
Ďalšia možnosť domontovať cyklorýchlomer, čo je ale zas určitá položka ,pretože lacný čínsky za pár euri bude asi hádzať len hausnumerána displej a nie korektnú hodnotu. Ďalšia možnosť vyšetriť aký z toho lezie signál a koľko impulzov zodpovedá jednej otáčke kolesa a to nasimulovať snímačom ktorý si sám sebe sám vyrobíš či už z jazýčkového skleneného kontaktu alebo z polovodičového HALL snímača a magnetu-ov na koleso podľa potreby a požiadavky na počet impulzov, ktorý to bude ovládať. No a potom najlacnejšia verzia hodiť na to bobek a jazdiť podľa odhadu a a odvahy....Lebo skrátka to nieje závada kvôli ktorej by sa jazdiť nedalo.
PS: Dnes je taká doba že všetko stojí prašule. A skrátka buď ich zarobíš a následne dáš dakomu za servis prípadne kúpiš za to čo treba , alebo si šikovný a si poriešiš sám veľa vecí vo vlastnej režii.
Alebo potom len sedíš v krčme pri jednom pive a búchaš do stola a nadávaš na všetkých a všetko. (Ale zas budúci rok pri voľbách ideš na istotu...

Ja osobne 2 týždne nazad som dal za nové gumy 100vku, a to ešte nerátam prezutie a vyváženie . Bude mi pomali treba zadné platničky , remeň, olej , filtre....To tiež budeš na tom šetriť a tváriť sa že to je drahé? A kde je lekárnička, PZP, STK ....
A ak jazdíš autom, tak ani to nieje zadarmo . A MHD tiež nejazdí za pekné modré oči. Bicykel kolobežka korčule to sú relatívne najlacnejšie verzie dopravy.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

Moj predchadzajuci prispevok vyznel trocha inak ako som ho myslel. Viem,co si myslite,ale ja som presne opacny pripad. Nevravim, ze nedam do servisu peniaze.Tiez som cca mesiac dozadu menil na skutry gumy,olej,filtre,remen,valceky,sitic... 200Eur to beriem,lebo ked sa nieco pouziva,tak to treba aj servisovat,mne len prislo proste prehnane vela tento malicky nahon.Nemyslite si,ze som nejaky držgroš,mam dve auta,takze vydavky mi niesu cudzie
Nafta,oleje,rozvody,spojky,zotrvacniky,turba,napravy....to by bolo nadlho.Mesacne spalim palivo za cca 200Eur a celkove vydavky mam okolo tisicky,takze niesom ten co sedi na peniazoch.Lenze ako mi pribudaju roky a rad by som sa osamostatnil,tak viac pozeram na peniaze a snazim sa nerozhadzovat akokeby som bol milionar. A k teme este tolko,co ak by som kupil nahon,ktory je na zavit a vymenil z neho len to koliesko s tymi vystupkami co mam odlomene.Vyzera to byt rovnake.
Myslim si,ze som dost zrucny,ale neviem ci by som to vedel opravit,tie ulomky su zlomene na viackrat a zlepit by sa to uz nedalo.Cyklometer tam nedam.Proste ak sa neda,tak ten snimac objednam to nieje ziadna veda,len som myslel,ze mate aj nejake stranky v zalohe kde su naprihlad diely z vrakaca,alebo druhovyroby.Vdaka za odpovede a pekny vecer.

Myslim si,ze som dost zrucny,ale neviem ci by som to vedel opravit,tie ulomky su zlomene na viackrat a zlepit by sa to uz nedalo.Cyklometer tam nedam.Proste ak sa neda,tak ten snimac objednam to nieje ziadna veda,len som myslel,ze mate aj nejake stranky v zalohe kde su naprihlad diely z vrakaca,alebo druhovyroby.Vdaka za odpovede a pekny vecer.
Nasiel som tento,myslite si,ze by to mohlo pasovat? http://www.sbazar.cz/skutrvrakac/detail ... tachometru
- Keejwak
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
- Skúter: -
Nie ....
Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...
- VLADY
- spammer
Ak tam je elektronický snímač origo, tak tam vnútro z mechanického nebude nič platné nakoľko mechanický náhon má prevod cez ozubenie a teda to vnútorné koliesko má po obvode ozubenie a zaberá do toho kolieska ktoré točí lankom . Ale elektronický snímač má na tom krúžku zaliate magnety počet možno 2-3-4???.... ktoré ovládajú ten snímač čo je zas zaliaty na konci kábla a strčený vnútri namiesto klasického bowdenu a lanka. Takže z vonka to vypadá rovnako (viac-menej) ale vnútro je celkom iné , mechanický prevod - elektronický snímač a vysielač impulzov do rýchlomeru .
Ale pre info, niektoré scootre to mávajú riešené šalamúnsky a teda aj elektonický rýchlomer digitálny a má mechanický prenos otáčok od kolesa do budíkov ale v budíkoch je potom snímač ktorý vyrába z otáčok elektronické impulzy...Tak to mal napr. bývalí môj KYMCO GD.
Ale pre info, niektoré scootre to mávajú riešené šalamúnsky a teda aj elektonický rýchlomer digitálny a má mechanický prenos otáčok od kolesa do budíkov ale v budíkoch je potom snímač ktorý vyrába z otáčok elektronické impulzy...Tak to mal napr. bývalí môj KYMCO GD.

VLADY vdaka za vycerpavajucu odpoved,nebudem viac spekulovat a idem to objednat,nech to mam urobene,buduci tyzden este chcem urobit nejaky vylet do KE,tak snad mi to pocasie dovoli.Mam este jednu otazku.Ked mi pride ten nahon a ja z neho vytiahnem ten snimac s kablom a napojim tam ten co je teraz na skutry,tak to pojde,alebo musim dat komplet aj s kablom a snimacom?Pytam sa preto,lebo musel by som rozoberat predny plast aj pristrojovku.Ak by to nebolo nutne,tak by som mal o robotu menej,diky.
- VLADY
- spammer
Malo by to fungovať ak je neprerušený kábel a samotný polovodičový Hall snímač na ňom. V tom krúžku ktorý sa točí od kolesa na oske sú len magnety.

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
nevedel si najst, chlapci ti nasli este si aj nespokojny 
to ci budes muset menit cely alebo ne vies najlepsie ty sam lebo iba ty si videl co a ako tam mas odlomene. priprav sa na najhorsie a ked to bude stacit ako pises aspon budes prijemne prekvapeny

to ci budes muset menit cely alebo ne vies najlepsie ty sam lebo iba ty si videl co a ako tam mas odlomene. priprav sa na najhorsie a ked to bude stacit ako pises aspon budes prijemne prekvapeny

Nebol som nespokojny s tym,ze sa to naslo,ale s cenou a to nebola vina nikoho,tak si to uz neberte osobne.Je to objednane,ked to dojde,dam vediet ako to funguje.Vdaka
Caute,tak dnes mi dosiel ten nahon. Nemohol som z neho vytiahnut ten kabel,tak som to vybral nasilu,snad to nebude vadit,ale nechcelo sa mi rozoberat pol skutra koli tomu.Uz je to nasadene a funguje to ako ma.Vdaka 

- VLADY
- spammer
Paráda!
Len nechápem prečo nasilu???
Lebo mne keď prdol na Pežote len ten kábel, tak som ho pri oprave (snímač z náhonu) vybral celkom bez problému z boku bol zaisťovací šroubík v tom plaste , ten som vykrútil a snímač mi išiel vytiahnuť celkom primerane z tej diery. Ale zas môže byť že ten náhon nieje totožný . Alebo je to tam skrátka nasadené s určitým presahom aby to bolo odolné voči vode.
Len nechápem prečo nasilu???
Lebo mne keď prdol na Pežote len ten kábel, tak som ho pri oprave (snímač z náhonu) vybral celkom bez problému z boku bol zaisťovací šroubík v tom plaste , ten som vykrútil a snímač mi išiel vytiahnuť celkom primerane z tej diery. Ale zas môže byť že ten náhon nieje totožný . Alebo je to tam skrátka nasadené s určitým presahom aby to bolo odolné voči vode.

Ja som tam nemal srobik,ale len taky kolik,ktory som nevedel vytiahnut,tak som to vytiahol nasilu.Akurat som sa vratil z cca 80 km jazdy a funguje to dobre.Ten snimac som tam strcil dost natesno,takze vypadnut to nevypadne.