sviečkový kábel + fajka

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

sviečkový kábel + fajka

#1 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Aug 07, 2007 7:21 am

mal som problem s Keeway ARN, nedrzala mi fajka, tak som menil za NGK a vymenil som aj kabel za hrubsi medeny, taktiez som mal problem, ze pri jazde v rychlosti 40 - 50 km/h ako keby vynechaval motor a po vymene uz ide dobre, vie to niekto vysvetlit ? mal uz niekto podobny problem?

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Aug 07, 2007 10:24 am

Bežné VN zapalovacie káble sú kvôli odrušeniu grafitové a ak sú šmejdové tak sa ten grafit začne droliť a vznikajú velké prechodové odpory a potom môže vynechávať zapalovanie.... a medený je ovela lepší vodič tak preto..mám skúsenosť zo škodofky (ešte volakedy dávno keď sa ešte mnohí z Vás hrávali v uhláku na baníkov) z origo uhlíkovými to občas tiež blblo samozrejme že boli to staré káble potom som tam dal káble medené a bol pokoj.Len bolo treba zohnať čierny lebo také boli aj uhlíkové a medené boli červené a na STK s tým robili ofuky...použil som káble zo štartovacích káblov tie mali velmi hrubú izoláciu priemer asi 10mm bolo treba konce obrúsiť aby to išlo do fajky natočiť a jadro mali len asi cca 2,5ku medenú jak klasický autokábel. A potom boli všetci spokojný ,technika na STK ani nenapadlo že tam sú medené... :) :)
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Aug 07, 2007 10:38 am

VLADY napísal:Bežné VN zapalovacie káble sú kvôli odrušeniu grafitové a ak sú šmejdové tak sa ten grafit začne droliť a vznikajú velké prechodové odpory a potom môže vynechávať zapalovanie.... a medený je ovela lepší vodič tak preto..mám skúsenosť zo škodofky (ešte volakedy dávno keď sa ešte mnohí z Vás hrávali v uhláku na baníkov) z origo uhlíkovými to občas tiež blblo samozrejme že boli to staré káble potom som tam dal káble medené a bol pokoj.Len bolo treba zohnať čierny lebo také boli aj uhlíkové a medené boli červené a na STK s tým robili ofuky...použil som káble zo štartovacích káblov tie mali velmi hrubú izoláciu priemer asi 10mm bolo treba konce obrúsiť aby to išlo do fajky natočiť a jadro mali len asi cca 2,5ku medenú jak klasický autokábel. A potom boli všetci spokojný ,technika na STK ani nenapadlo že tam sú medené... :) :)
to mas pravdu, tiez som menil grafitove na skodovkach, lebo volakedy som robil v skodovke. teraz som dal cerveny, STK ma vobec netrapi, ked som mal simson, tak som jazdil stale bez STK, ani ju neplanujem robit.

FreddyXXX
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Št Jún 29, 2006 12:23 am
Skúter: neuvedený

#4 Príspevok od užívateľa FreddyXXX » Po Aug 20, 2007 5:42 pm

Ja som mal presne ten istý problém
podpis som si este nenastavil

FreddyXXX
trojkolkár
trojkolkár

#5 Príspevok od užívateľa FreddyXXX » Po Aug 20, 2007 5:45 pm

ozaj a kde si kúpil tú NGK fajku? Tam kde si kúpil aj skúter? Inakši mne sa robilo to isté s fajkou čo tebe, lenže pri rýchlosti 80-90 a raz to dopadlo tak, že mi fajka rovno vypadla a asi hodinu som rozmýšľal prečo mi zdochol motor a nejdem to nakopnúť.

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa viper » Po Aug 20, 2007 6:06 pm

Ak mas u Vas obchod Elit,zbehni tam a urcite ju zozenies.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

FreddyXXX
trojkolkár
trojkolkár

#7 Príspevok od užívateľa FreddyXXX » Ut Aug 21, 2007 9:35 am

ja som skúšal vyhýnať aj ten drôtik, lenže je nejaký mäkký a tak trochu aj zodratý. Skúšal som ho aj nahradiť iným medeným, ale nie je to ono. Teraz to mám urobené tak, že som tam našravboval plech, ktorý drží fajku aby nevypadla, no aj tak to občas vynecháva.

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Aug 21, 2007 9:50 am

Kupil som to v ELITe za 125 Sk NGK LB05F alebo http://www.moped.sk/?z=1002000000&k_id=299 ale je to tam drahsie, ta fajka je super a pouzil som aj medeny cerveny kabel a je to podstatna zmena, odporucam. na povodnej fajke bol tiez zly ten drotik

FreddyXXX
trojkolkár
trojkolkár

#9 Príspevok od užívateľa FreddyXXX » Ut Aug 21, 2007 2:18 pm

Práve som našiel na nete počku Elit Banská Bystrica. Vďaka chlapi

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Aug 21, 2007 2:50 pm

ja mam na race fajku ariete za 100sk a kabel bosh 40sk/m a nemam najmensi problem...fajka je racingova (za tu cenu nekup to...) a kabel efektny priesvitny :) a ked bolo runero v seriovom stave mal som problem z tym ze kabel bol vydraty na strane cievky a obcas vypadol...ked je kratky a namahany od pruzenia tak sa z toho zavitu kde je nasrobovany vyderie a zacinaju problemy :) alebo sa vyiskry vo fajke dosadacia plocha na sviecku...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

ripper

#11 Príspevok od užívateľa ripper » Ut Aug 21, 2007 3:44 pm

alci ta racingova fajka pomoze alebo to je ako w-power

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Aug 21, 2007 6:27 pm

prida 20koni...lespie drzi na sviecke lebo ma siroku koncovku a davas aj ten hlinik na sviecku na koniec...a je mozne ze pri nejakych 15tis otackach lepsie dava prud na sviecku...rovnako mi isiel s polorozpadnutou starou seriovovou fajou ako s touto...ale ked mam dat 60sk za obyc a 100 za znackovu radsej si kupim tuto...ale 500 za ngk racing nedam...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

ripper

#13 Príspevok od užívateľa ripper » Ut Aug 21, 2007 6:39 pm

:banghead:

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"