do konca sept. GPS Garmin eTrex Legend za 2490Sk(Mountfield)

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#26 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Sep 17, 2007 9:31 pm

Tao, vdaka za podporu... :)

x.treme, hlavne otcovi zdorazni, ze je tam zlava 5000Sk (zlava 66%), a ze akcia trva "len" do konca septembra...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Sep 17, 2007 9:45 pm

nic v zlom ale nerobil v mounfielde? :lol: ale vazne zaujmava cena
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Sep 17, 2007 9:51 pm

nie, nerobim... :D Len sa rad delim s ostatnymi o vyhodne kupy... a ku scootru sa lacne vodotesne outdoorove GPSko celkom zide. Vacsina nechodime na scootroch daleke trasy, a svoje blizke okolie vsetci urcite dobre pozname, takze vymakane navigacne GPS nie je potrebne, toto je vsak (v porovnani s ostatnymi GPSkami) za babku, ja som si ho kupil.

V podstate, ak to zhrniem, ak si chce clovek zaobstarat skutocne presny sposob merania rychlosti, toto je velmi pravdepodobne najlacnejsia cesta. Ostatne vlastnosti (mapa, vyskomer, vzdy presny cas :), zaznam prejdenej trate, ...) su ako bonus. 8)

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#29 Príspevok od užívateľa rspeed » Po Sep 17, 2007 10:49 pm

THeBaNDiT napísal:
V podstate, ak to zhrniem, ak si chce clovek zaobstarat skutocne presny sposob merania rychlosti, toto je velmi pravdepodobne najlacnejsia cesta. Ostatne vlastnosti (mapa, vyskomer, vzdy presny cas :), zaznam prejdenej trate, ...) su ako bonus. 8)
....si to vystihol...a uz len doplnim ze je to lepsie ako dopasovavat tacho z bicykla...

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa owwidius » Po Sep 17, 2007 10:53 pm

pocuj mna by zaujimala jedna vec. ako to vyzera s tou mapu. aka podrobna je? daj nejake info, ako su na tom vacsie mesta v SR, ako dediny, ako je na tom europa (hlavne rakusko, madarko, cr, slovinsko/chorvatsko).

8MB pamate, da sa tam vobec nieco rozumne nahrat, ak nestaci to co je dnu? tnx
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Sep 18, 2007 1:17 am

krajske mesta su velmi podrobne, taktiez okresne mesta (ale z okresnych som zatial pozeral len na Bardejov (byvam tam), Zvolen, Puchov a Vranov Nad Toplou). Obce su len ako znacky (kruzky), aspon tie, co som pozeral. Cesty 3. triedy povacsinou su, aj ked som nasiel (zatial) jednu asfaltku, ktora fyzicky existuje, ale na mape nie je (nie je ani na mnohych internetovych mapach).

Europa vraj obsahuje hlavne tahy, ziadne mesta nemaju ulicnu siet (aspon co som pozeral na Prahu).

Do 8MB pamate sa vraj vojde tretina Slovenska v podrobnej kvalite, ale vela zavisi od toho, ci si zozenies mapu (resp. urcite sa da kupit).

EDIT: Zajtra, ak si najdem cas, nafotim nejake tie obrazky z displejov, trebars Bratislavu pri jednotlivych priblizeniach.

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa kukolarik » Ut Sep 18, 2007 7:34 am

Bandit este ta len upozornim, ze GPS plnohodnotne nestoji 15tis, teraz som doniesol za 9700 PDA, ktore obsahuje GPS. Mapy iGo si nasli cestu dnu, pamat 4GB postacuje a mimo GPS tam mas mas vsetky funkcie PC? filmy, hudba, foto, internet, WiFi...

Ku podrobnosti map - v meste potrebujem, aby ma to doviedlo presne pred dom, vsak do petrzalky trafi kazdy, ale na presnu ulicku, hmmm...
Hlavne tahy mi nepomozu, lebo to mam tabule aj vonku, ide o detaily, ked hladas cosi...

Farebny displej je tam preto, lebo si sikmooki povedali, ze ked to vedia lacno vyrobit tak preco nie... najlacnejsie GPS s autoroutingom uz mas za 5-6 litrow, takze ziadna tragedia... na skuter cylkopocitac nepotrebujem, postaci mi mapa pod sedadlom, tachometer tiez mam, prevysenie ma netrapi... hodili by sa mi dve veci: zistit kde prave som a meranie priemernej rychlosti... ja ked kupim, tak pojdem do PDAacka, lebo GPS je len jedna vec co dokaze, mimo toho sa mi zide aj ine...

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa owwidius » Ut Sep 18, 2007 8:37 am

pocuvaj Kuko, tema neznie "Kuko utekaj do Mountfielda a kup si GPS" :lol:

navigacia v pda je ti dobre tak akurat do auta. skus si to vycapit na motorku kolko ti to vydrzi pri otrasoch, ked to trochu pokropi, a to nehovorim o vydrzi baterky takeho pda-cka. a tretia vec, niekomu su tie srandicky v PDA uplne, ale uplne na prd.

ja sa celkom dobre orientujem v mape, ale co ti to je platne, ked nevies kde prave si a musis to nejak zistovat. keby to stalo viac ako 5 papekov, tak neni o com rozmyslat. ale za 2500 to stoji ako 3 poriadne mapy.

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa kukolarik » Ut Sep 18, 2007 9:57 am

owi, viem ze mas pravdu...

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#35 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Sep 18, 2007 8:21 pm

...dnes som skusal nokiacky GPS modul na mojom mobile(610i)a funguje to v poho..stoji taktiez 2500...pri skusani som prisiel na to ze tacho na nissane priserne premeriava- 100 na tacho v skutocnosti 92 - inak sranda hracka pripojitelna cez BT k hocakemu zariadeniu....

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Sep 18, 2007 8:24 pm

ale ak ten BT modul chces pripojit k telefonu, telefon musi mat symbian alebo windows mobile. Ja to osobne nemam na telefone rad, na PDA alebo MDA je to zas ine

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa viper » Ut Sep 18, 2007 9:12 pm

Ked sa tu riesi GPS,treba mysliet aj na mapy.Nie vsetci vyrobcovia maju kvalitne spracovane Slovensko.Firma Conan zo Ziliny(mapy Garmin) ma zatial najlepsia pokrytie.Ich podklady tusim pouziva aj IGO.Co som pozeral Tom-toma je na tom horsie.Takze ak chcete riesit GPS pomocou PDA,alebo mobilu berte do uvahy aj toto.Zatial som s Garminom spokojny(pouzivam PDA) az na cenu map :(
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Skúter: neuvedený

#38 Príspevok od užívateľa jean » Ut Sep 18, 2007 9:21 pm

Bol som kúpiť toho garmina. Celkom pekná hračka za tie prašule. 7 rokov záruka. Akurát do toho musím vyrobiť PC kábel, oni za to chcú cez 700 korún :shock:. Aj keď v sade s podrobnou mapou to stálo 1700. Ale tajne dúfam, že tie mapy sú niekde na nete :). Má niekto typ? Napr. TheBandit?

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#39 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Ut Sep 18, 2007 9:25 pm

Tak tak, mal som v MDA predinštalovaný TomTom a prehral som to na iGO2006+ kvôli mapám, hoci s TomTom sa mi pracovalo oveľa lepšie. Napr. posledná aktualizácia podrobnej SK mapy pre iGO je z 15.8 a má cez 10MB.
Tak už zasa nič.

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#40 Príspevok od užívateľa viper » Ut Sep 18, 2007 9:36 pm

2 Jean:Mapy mas aj na stranke www.garmin.sk
Tam su aktualizacie,ale potrebujes kod na odomknutie.Mapy sa paruju aj GPS preto nefunguju na inych pristrojoch.
2 Bacil-BA :Mne sa lepsie pracuje s Garmin mobile XT,aj ked verzia Que sa mi pacila viac.IGO je take jednoduche.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

miso

#41 Príspevok od užívateľa miso » Ut Sep 18, 2007 10:14 pm

sobotu to idem omrknut ak mi to vyjde :wink:

shobull
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am

#42 Príspevok od užívateľa shobull » St Sep 19, 2007 7:02 am

jean napísal:Bol som kúpiť toho garmina. Celkom pekná hračka za tie prašule. 7 rokov záruka. Akurát do toho musím vyrobiť PC kábel, oni za to chcú cez 700 korún.
kabel vyrobis zo starej mysky a konektoru, ktory kupis v garmine.

Kód: Vybrať všetko

http://www.yachting.cz/clanek.php?id=449&FORUMid=all&p=

jean
motorkár
motorkár

#43 Príspevok od užívateľa jean » St Sep 19, 2007 10:08 am

Kábel použijem z modemu, ale konektor si vyrobím, za taký prd ja 200 korún nedám :), toľko som ochotný dať za celý kábel. Len okolo tých máp to nechápem :oops:, mám právo na nejakú aktualizáciu mapy? Ale inak BA a okresné mestá sú v tom rozkreslené podľa ulíc, takže mi lepšia mapa ani veľmi nechýba.

Ozaj a chcem sa ospravedlniť tým, ktorým som tvrdil, že mi tacho meria presne až záp.orne :). Premeriava mi to pri 90 skoro o 2 km/h :(, pri 60 dokonca skoro o 4. Mea culpa, tie radary pri cestáchsú zrejme dosť nepresné.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Sep 19, 2007 11:18 am

pri 90km/h o 2 a pri 60km/h o 4? To mne to do 40km/h ide absolutne presne, a potom horor.

tachometer ciachovanie: 0-5-10-15-20-25-30-35-40-50-60-70-80 km/h
skutocna rychlost (GPS): 0-5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60 km/h

teda keby nebolo od 40km/h ciachovanie tachometra nakreslene hustejsie, ale keby islo podla povodnej periody, mal by som tachometer maximalne presny... ale zaraza ma to, ze dole prudkym kopcom mi to ide len 70km/h REAL podla GPS! (podla tacha 90)

Inac, za kabel som dal spominanych 650Sk, nestoji mi za namahu robit si kabel vlastny a potom podstupovat riziko, ze pri nahadzovani dat do/z pristroja sa mi v nom nieco pos*rie... :?
Mapy na NETe su, ale treba k nim aj cislo, ktore je pre kazdu mapu individualne a da sa viazat len s jednym pristrojom GPS... su vraj sposoby na obidenie tejto "ochrany", ale zatial nemam dovod to skusat.
Navyse v pristroji je predinstalovana dobra mapa Slovenska, ku ktorej vsak zakaznik nedostane CD (teda aspon ja som nedostal, da sa kupit), a teda si nemoze tu mapu nahodit... totiz ak chces dat do GPS novu mapu a zachovat aj povodnu, musis nahrat obe... a v tomto pripade ja osobne nemam z coho tu mapu nahrat a ak o nu nechcem prist (lepsiu nemam), tak mapy nenahravam... nateraz.

Zaujimave je, ze mi predavacka v MountFielde vravela, ze v pristroji je len zakladna mapa sveta (aj je), a nic viac, ze sa da dokupit Slovakia Roads v4.5 (aj s kablom) za neviem kolko... a doma som zistil, ze tu mapu tam mam (v mierne orezanej verzii, nie su tam trebars restauracie a obcerstvenia, aby sa vosla do pristroja cela mapa v plnej detailnosti ulic a ciest). Asi sa skocim spytat, ci k tomu nemalo byt aj nejake CD.

Bacil-BA
motorkár
motorkár

#45 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Sep 19, 2007 12:36 pm

Dá sa tam napr. v BA vyhľadať ulica podľa názvu?
Nemusí ma to tam navigovať, stačí mi, ak mi to ukáže na mape, že tu je tá ulica. Dá sa tam niečo také vyhľadať?
Tak už zasa nič.

jean
motorkár
motorkár

#46 Príspevok od užívateľa jean » St Sep 19, 2007 12:45 pm

Hej ulice to nájde v každom meste. Dokonca aj popisné číslo. Dokonca sa dajú hľadať pumpy, hotely a inštitúcie. Mne sa to za tie prašulky páči. Ale neukazuje to miestne komunikácie v dedinách, musia to byť minimálne cesty 3. triedy.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Sep 19, 2007 1:37 pm

ano, je tam aj polozka popisne cislo, ale neviem, ci funguje... teda ak tomu rozumiem spravne, ze popisne cislo je vlastne cislo ulice... mozno treba skusit vacsie mesto nez moj 33tisicovy Bardejov, ze ci za pomoci popisneho cisla najde konkretny vchod do bytovky napr.

Jean, predpokladam, ze CD s mapou si tiez nedostal, ze? To by znamenalo, ze sa to CD nedava a teda sa nemusim ist pytat... :)

jean
motorkár
motorkár

#48 Príspevok od užívateľa jean » St Sep 19, 2007 2:02 pm

Ja som sa pýtal, CD je za 1690 s káblom. Na to sa im je.bem. Mne stačí aj to čo tam je. Ale ja mám zaplnené len 2 % pamäte. Aj ty? Ozaj, nevieš ako zadať interpunkčné znamienka?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#49 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Sep 19, 2007 2:49 pm

mas ICQ? Lepsie, ked pokecame tam, pretoze by sa vedenie mohlo hnevat, ze kecame tu... :) Moje ICQ je 264-606-980, tak ak mas, ozvi sa...

Este Ti odpoviem na otazku, interpunkcne znamienka pristroj nepotrebuje, vsetky nazvy su bez interpunkcnych znamienok... Ta zaplnena pamat 2% je podla mojho nazoru nezavisla od mapy... resp. mne sa pozvolna zvysuje, napr. ked sa mi zaznamenavaju prejdene trasy... ale kazdy vecer si ich nahravam do pocitaca a v pristroji mazem. Nad 5% som sa nedostal...

Preto som sa pytal na CD, lebo pri nahravani nejakej inej mapy (hoc by si ju chcel len dohrat k povodnym mapam) sa vsetky mapy okrem zakladnej celosvetovej mapy zmazu... je potrebne ich nahadzovat tiez, ak som dobre pochopil clanky z for o GPS... no a sucastou dodavky nebolo CD s mapou, tak sa pytam. Poslal som uz aj mail do slovenskeho Garminu, cakam na odpoved. Pytal som sa ich, ako si zachovat tu SK Roads v4.5 MF v pristroji, ak by som si trebars zakupil inu originalnu mapu... nejako by sa to predsa malo dat, predsa nemozem zakupenim dalsieho vyrobku prist nenavratne o cast toho, co som si tiez zakupil.

Takze ak mas ICQ, mozeme cez ICQ...

Bacil-BA
motorkár
motorkár

#50 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Sep 19, 2007 3:05 pm

Len kecajte, toto ma zaujíma... :!:
Tak už zasa nič.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"