iridiova sviecka
Moderátor: Moderators
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
a co to mas za stroj ? ak by si mal moznost ist do Elitu www.elit.sk tak tam maju NGK iridiove, ja tam kupujem sviecky, su tam dobre ceny
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Aj ja som ju dal do motorčeka... a ide mi to o 50% lepšie na volnobeh o cca 75% sa rýchlejšie rozbieham na križovatke a o 100% sa mi znížila spotreba paliva ... potom som sa už zobudil a na dalšie podrobnosti s toho sna si už nepamätám....
A teraz vážne, takže realita je taká že origo NGK som menil asi po 10 000km len preto že som chcel vyskúšať iridiovú ale žiaden rozdiel som nezaznamenal. Ale možno je to len môj subjektívny dojem.
Ale aj tak sú to vyhodené peniaze ....Jedine že by tam vydržala 5krát dlhšie ako tá obyčajná NGKčka 

A teraz vážne, takže realita je taká že origo NGK som menil asi po 10 000km len preto že som chcel vyskúšať iridiovú ale žiaden rozdiel som nezaznamenal. Ale možno je to len môj subjektívny dojem.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
jasné že to doporučenie výrobcu na výmenu sviečky je len také alibistické aby sa aj výrobca sviečok uživil neviem prečo by som napríklad ja na mojom, 4takte mal meniť sviečku každých 10 000km keď v aute je interval bežne 40-50 000km... aj keď je pravda že scooter mi točí vo všeobecnosti asi 2krát viac ako motor v aute ale aj tak . a pritom sviečka vybratá zo scootra ešte nevykazovala nejaké brutálne opotrebenie kludne ak by som nešpekuloval tak tam vydrží aj 20 000 bez problémov. ale zas ak by som mal vzducháča tak tam by tá sviečka bola viac namáhaná ....Ale vo všeobecnosti zastávam názor že ak dačo ide bezproblémovo a tak ja k má tak netreba do toho moc vrtať....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!