Dymi mi scoot
Moderátor: Moderators
- cifros
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Jan 24, 2008 5:59 pm
- Skúter: neuvedený
jj
jasne uz som konecne doma. dufam ze zajtra bude good pocasie a pobeham. sice stale bez spetakov ale pobeham
snad prestane davat dymove signaly
aspon ma lahko kazdy najde 

snad prestane davat dymove signaly

podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
K tomu dymeniu ako je to vyriešené? lebo na starom scoote čo som predal (VIVACITY) pretekalo olejové čerpadlo ak to dlho stálo tak to tieklo do motora a po natočení to dymilo jak tam bolo v klukovke natečené toho oleja .... ale zas dobre mazalo 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- cifros
- skútrista
Dymi mi scoot
no mam pocit ze na tom budem asi podobne. moze tym ist aj hore spotreba? dnes som urobil asi 50km a stale dymi dost. aj ked dojazdim z vyfuku sa este stale dlho dymi. neviem co mam pozriet?
- VLADY
- spammer
Ale ak preteká olejové čerpadlo tak to aspoň teda mne muselo aspoň 3-4 týždne stáť aby tam natieklo do motora a potom po natočení to dymilo ale len než si to ten všetok olej pomali nezožralo..to trvalo chvílku pár kilákov ale zas ak to stálo cez zimu ozaj dlho mesiac dva tak to zahádzalo ten olej sviečku a nechcelo naštartovať.... ani za ten svet. a videl som to tak že to tieklo ten olej aj do airboxu a odtial tou spodnou dierkou na zem pod scooter.Takže potom som to riešil tak že na zimu som ten olej z nádržky vycucol a na jar zar nalial ak som začal pravidelne jazdiť. Potom som ho predal ale švagrovi a mám ten scooter na krku zas....

- cifros
- skútrista
Dymi mi scoot
TAKZE treba ho iba vyjazdit alebo co? scoot stal celu zimu v garazi. vcera nechcel nastartovat ale to bolo asi svieckou. pretoze som skusil strieknut bezin priamo do valca a nic. potom som kupil novu sviecku a hned chytil a jazdil v pohode. mam uz kupeny novy olej. menit ho?
- ADo_xXx
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Aug 28, 2007 4:06 pm
- Skúter: CPI hussar
Tak ho vyskusaj vypustit do nejakej flase a skus naliat novy...vypitujes sa tu ako trupka
ale oleju je jedno ci je uskladneny vo flasi alebo v nadrzke a takmer urcite sa nepokazi.Skor som rozmyslal nad tym ze mas stary benzin v nadrzi.
(aj ked to je asi tiez riadna... ehm ehm)

- cifros
- skútrista
Dymi mi scoot
jaj cudo si mudry.ked neviem sa pytam.mam najradsej takych mudrcov.ja poviem ked do niecoho nevidim. vypustim olej a dam novy. ty odstaty benzin.viem ze VLADY vie tak sa ho spytam.
- ADo_xXx
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Aug 28, 2007 4:06 pm
- Skúter: CPI hussar
Ak nenapustis plnu nadrz pred zazimvanim v nadrzi sa ti bude kondenzovat na stenach voda a z vyfuku ti tym padom moze ist aj para.
Taktiez ekologicke paliva sa richlo rozkladaju a tak tiez moze vznikat dym.
Nemusis sa hned nasr...hnevat.Ale zda sa my zbytocne sa tu mesiac vypitovat ci vpustit alebo nevypustit olej.A neskusal si odstavyt (priskrtit) olej a namiesat zmes sam a vyskusat ci aj tak dymi?Inak biely dym-voda a modri (tmavy) je olej.PEACE!!!
Taktiez ekologicke paliva sa richlo rozkladaju a tak tiez moze vznikat dym.
Nemusis sa hned nasr...hnevat.Ale zda sa my zbytocne sa tu mesiac vypitovat ci vpustit alebo nevypustit olej.A neskusal si odstavyt (priskrtit) olej a namiesat zmes sam a vyskusat ci aj tak dymi?Inak biely dym-voda a modri (tmavy) je olej.PEACE!!!
- VLADY
- spammer
Môže byť všeličo.... aj ten starý benzín niektorým motorom to nevadí a daktoré sú na to háklivé . alebo fakt je dakde v karbeci na tryske nejaká kvapka vody a už to nejde alebo je suchý karbec po státíí cez zimu a než tam nateče palivo tak to trvá ... a tak ... je vela dôvodov . a inak v benzíne v nádrži sa môže skondenzovať vlhkosť ale nie ak stojí celú zimu v miestnosti kde je viacmenej stabilná teplota. na to treba výrazné striedanie teploty a to sa deje ak sa jazdí v zime a vonku je kosa a potom šup do teplej mistnosti alebo nádrž sa zohreje od motora a potom zas ochladí od zimy vonku a tak. Preto je dobre ak je nádrž čo najviac plná. Vtedy je tam čo najmenej vzduchu a nemá sa z čoho kondenzovať voda ...

- cifros
- skútrista
Dymi mi scoot
sevas. tak som dnes isiel trocha na scoote. natankoval som plnu, dal novy olej a dymit to nejako neprestava. pripajam foto. je to husty biely dym.

cim to asi je poradte nech viem ze ci ho dat niekomu nastavit alebo co. dik

cim to asi je poradte nech viem ze ci ho dat niekomu nastavit alebo co. dik
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
stary olej si nejakym sposobom dal z nadrzky prec? Lebo ak nie, tak sa Ti zmiesali... A ak si stary dal prec a potom si dal novy olej, tak to moze chvilku trvat, kym sa Ti ten novy olej dostane aj do motora, myslim, ze aj kdesi v hadicke bol este povodny olej (moj nazor, na vlastne oci som tu sustavu nevidel), takych 50km by som na Tvojom mieste radsej este pobehal, kym vyslovim sudy... 
Dymi(lo) Ti to tak v jednom kuse, alebo len kym sa zahrialo? (som lenivy citat o stranku-dve dozadu)

Dymi(lo) Ti to tak v jednom kuse, alebo len kym sa zahrialo? (som lenivy citat o stranku-dve dozadu)
- cifros
- skútrista
Dymi mi scoot
stary som vymenil. dnes som pobehal mozno 5km lebo je cudo zle pocasie. takto mi to dymi cca 5min kym sa zahreje.potom je to len o trocha slabsie ale stale dymi.
- cifros
- skútrista
Dymi mi scoot
jasne skusim vybehat. napisem potom ze co a ako. dik
Len nech uz bude slnecno
Len nech uz bude slnecno