vymena oleja vzdy s filtrom? (skor ako je servisny interval)
Moderátor: Moderators
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
vymena oleja vzdy s filtrom? (skor ako je servisny interval)
pri prvej garancke pri 1000 km mi bol meneny olej a olejovy filter. dalsia garanacka a vymena oleja s filtrom ma caka pri 10 000 km. chcem si sam vymenit olej pri 5 000km (pre pokoj duse
), treba tiez menit filter alebo staci vyliat a naliat olej?

- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Re: vymena oleja vzdy s filtrom? (skor ako je servisny inter
ja by som radsej pre pokoj duse menil kazdych 3000duky5 napísal:pri prvej garancke pri 1000 km mi bol meneny olej a olejovy filter. dalsia garanacka a vymena oleja s filtrom ma caka pri 10 000 km. chcem si sam vymenit olej pri 5 000km (pre pokoj duse), treba tiez menit filter alebo staci vyliat a naliat olej?
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Jasné HADE!!!po 3000!!!!! v autách je ten istý mazací systém a interval je pri kvalitnom predpísanom oleji aj 30 000kilákov alebo 2 roky !!!!Auto síce netočí stále 6-7tisíc ot/min ale aj tak ja myslím že meniť to na začiatku sezóny každý rok je OK....lebo asi málokto spraví vaic ako tých 10 000kilákov. Ale to je len môj názor ...nechcel som nikoho nasrať... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
sak jasne...jedna sa o 15 min roboty a liter oleja za 250Sk a filter za 3 kila....net co riesitVLADY napísal:Jasné HADE!!!po 3000!!!!! v autách je ten istý mazací systém a interval je pri kvalitnom predpísanom oleji aj 30 000kilákov alebo 2 roky !!!!Auto síce netočí stále 6-7tisíc ot/min ale aj tak ja myslím že meniť to na začiatku sezóny každý rok je OK....lebo asi málokto spraví vaic ako tých 10 000kilákov. Ale to je len môj názor ...nechcel som nikoho nasrať...
ja mam na c4 interval 30 tis...sakra dost
podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
no ide skor o to, ci ten filter menit treba lebo netreba 
olej uz mam kupeny motorovy aj prevodovy a budem menit. filter by som este musel ist kupovat v pondelok a neviem kedy by som sa potom k vymene zas dostal....takze len taka mala dilemka, lebo pri 10 000 sa filter menit bude urcite...nedje mi o tych 500 sk za filter, ale za "zbytocnu" cestu do samorina a oddialenie vymeny oleja....
ale asi sa na ten filter vyprdnem a olej vymenim pekne v nedelu ked bude cas

olej uz mam kupeny motorovy aj prevodovy a budem menit. filter by som este musel ist kupovat v pondelok a neviem kedy by som sa potom k vymene zas dostal....takze len taka mala dilemka, lebo pri 10 000 sa filter menit bude urcite...nedje mi o tych 500 sk za filter, ale za "zbytocnu" cestu do samorina a oddialenie vymeny oleja....
ale asi sa na ten filter vyprdnem a olej vymenim pekne v nedelu ked bude cas

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nemusíš podla mňa meniť aj filter..nemá ešte byť prečo zanesený... Aj keď niekto môže mať opačný názor,a ak by aj bol a motor by bol mazaný tým pádom olejom rovno z olejovej vane tak tam zas budeš mať čistý novovymenený olej takže tak..ja by som vymenil len ten olej ale aj tak sa mi to zdá zbytočné...tieto veci bývajú predimenzované pre istotu....ale pre klud na duši ho teda vymeň ....síceč si jazdil si skoro celú zimu... tak skorej preto...Na svete jazdí tak vela scootrov s tak malým servisom... a jazdia ....Ale ak budeš ten olej meniť tak vytoč aj filter a vylej s neho ten sajrajt čo tam je v ňom.... ak by to nešlo lebo tam býva dakedy taká gumová manžeta tak ju niečim nadzdvihni nejakou tenkou tyčkou alebo pod....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- duky5
- motorkár
nepozeral som, pozriem....ale k vymene sa tak skoro nedostanem, tak kupim uz rovno aj ten filter.
olej v prevodovke je krasne ciry ako novy, zato motorovy je az tak skaredo dohneda a znatelne z neho ubudlo....ist 2 hodiny v kuse plny plyn po dialnici asi skutru neurobilo moc dobre
(spotreba ze 8,3l/100km
)
odmenim ho teda novym olejom a filtrikom
olej v prevodovke je krasne ciry ako novy, zato motorovy je az tak skaredo dohneda a znatelne z neho ubudlo....ist 2 hodiny v kuse plny plyn po dialnici asi skutru neurobilo moc dobre

odmenim ho teda novym olejom a filtrikom