Chladenie za kamionom
Moderátor: Moderators
- marttinsk1
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: So Jan 19, 2008 8:13 pm
- Skúter: Suzuki AN 400 Burgman
- Kontaktovať užívateľa:
Chladenie za kamionom
Ma tak napadlo, ze ako je to s chladenim ked idem po dialnici cca 100km/h za kamionom.. Ono na rychle presuny pre 125ccm je to super, lebo skuter toci malo pri tej stovecke (takmer ziadny odpor vzduchu)..
Ale ked nie je odpor vzduchu ako je to s chladenim? Mam vodnika, ale aj tak...
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ja by som povedal, ze ked mensie otacky, tak ruka v ruke s tym aj mensia zataz pre motor a teda menej tepla... ale sak mas vodnika, sleduj teplotu a daj vediet... 
Ak nejdes absolutne blizko za kamionom (co je mimochodom dost nebezpecne), tak nejake tie zavany vzduchu (turbulencie) na Teba isto pojdu... ale aj tak tu teplotu radsej sleduj.

Ak nejdes absolutne blizko za kamionom (co je mimochodom dost nebezpecne), tak nejake tie zavany vzduchu (turbulencie) na Teba isto pojdu... ale aj tak tu teplotu radsej sleduj.

- marttinsk1
- st. kolobežkár
- Kontaktovať užívateľa:
Mam vodnika, ale nemam ukazatel teploty, ale len kontrolku, ked uz sa vari. Preto sa dost bojim ze si to nevsimnem.
Urcite je to za kamionom nebezpecne, ale uz viac krat ked som siel, tak sa mi to zda ako celkom dobra vec ked sa potrebujem rychlo dostat z bodu A do bodu B a nemam v tom momente potrebu ist si vychutnat jazdu..
Za tym kamionom nejdem moc blizko, ale tak tesne pred turbolenciami, aby to somnou nehadzalo. Uvidime, skusenosti po dalsich jazdach dopisem..
btw. to THeBaNDiT: krasna aprilka. Rozmyslam nad 200ccm. Nemas v plane ist na zraz do Zvolena? Chcel by som si ju omrknut.
Urcite je to za kamionom nebezpecne, ale uz viac krat ked som siel, tak sa mi to zda ako celkom dobra vec ked sa potrebujem rychlo dostat z bodu A do bodu B a nemam v tom momente potrebu ist si vychutnat jazdu..
Za tym kamionom nejdem moc blizko, ale tak tesne pred turbolenciami, aby to somnou nehadzalo. Uvidime, skusenosti po dalsich jazdach dopisem..

btw. to THeBaNDiT: krasna aprilka. Rozmyslam nad 200ccm. Nemas v plane ist na zraz do Zvolena? Chcel by som si ju omrknut.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
dakujemmarttinsk1 napísal:btw. to THeBaNDiT: krasna aprilka. Rozmyslam nad 200ccm. Nemas v plane ist na zraz do Zvolena? Chcel by som si ju omrknut.

- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Chladenie za kamionom
jak kamion zaflekuje ta budes mat chladeny mozog jak otvoris lebku jak konzervu o zadny naraznikmarttinsk1 napísal:Ma tak napadlo, ze ako je to s chladenim ked idem po dialnici cca 100km/h za kamionom.. Ono na rychle presuny pre 125ccm je to super, lebo skuter toci malo pri tej stovecke (takmer ziadny odpor vzduchu)..

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
je blbosť zazdiť tesne za autom ..aj za osobákom..dnes som tak išiel kúsok ráno do roboty a naraz z nenazdania pred scootrom presne v mojej stope skapatý zajac...mal som čo robiť aby som sa mu vyhol...len som ho tak lízol kolesom...ak by som na neho nabehol nebolo by to asi bohviečo. Je lepšie mať väčší odstup.... a si zober že na takej dialnici môže byť v strede pruhu skapaté aj všeličo väčšie...a máš smolu potom 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- marttinsk1
- st. kolobežkár
- Kontaktovať užívateľa:
samozrejme ze nejazdim v uplnom zavese za kamionom ani za nicim inym. Tiez sa mi par krat stalo presne to iste. Alebo aj, idem za autom a to sa ani nepohlo (resp. nezmenilo smer jazdy), lebo vodic vedel ze ma 4 kolesa a prebehne v pohode a ja v strede za nim zrovna velka jama..