rozmyslajte pri jazdeni "vo vlastnom zaujme"

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Martin091
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Aug 09, 2008 2:26 pm
Skúter: Keeway Arn 125

#76 Príspevok od užívateľa Martin091 » Pi Aug 29, 2008 7:45 am

VLADY napísal:všímam si že na SK ešte niektorí stále nechápu ako sa jazdí cez kruháč...hlavne že sa dáva v podstate prednosť s ľava a nie s prava ..minule sépka predomnou čakala a čakal a čakala a pritom autá z lava nešli akurát z prava a ona nejak nechápala že ak a než vojde do kruháču tak to auto už bude preč a dalši sa tam nevopchá lebo tam bude ona.... tak som ju nadrzovku obehol pretože sa mi tam nechcelo čakať dalších 5 minút alebo vytrubovať..aj tak by to nepochopila...... 8)
Ja som sa s tym este na Slovensku nestretol ale moze byt niekde aj kruhovy, kde nie je dodatkova znacka daj prednost v jazde a tam maju prednost auta sprava
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#77 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Aug 29, 2008 8:09 am

Aj ja som uz viackrat stretol borca, ktory prisiel ku kruhacu (3-vjazdovemu) ako prvy, ale zastavil a cakal, kym pride z ineho vjazdu ine vozidlo, prejde a opusti kruhac... az potom don vliezol on.

Alebo taka situacia, zacalo prsat (take tie prve velke kvapky pred lejakom), zena ide na T-krizovatke doprava (dava prednost), ja stojim na scootri za nou (to este na Matrixe), a ona dava prednost tak daleko iducemu vozidlu zlava, ze som nemal nervy a obehol som ju... Jej sa sice sedi pohodlne v plechovke, kvapky jej bubnuju po streche, ale ja kurnik za nou nemusim moknut, ked sliepka nevie odhadnut situaciu, ze? :lol: (aj tak som potom zmokol)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#78 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 29, 2008 10:00 pm

s tým kruháčom je to tak, v zákone je to ako križovatka neoznačená a dáva sa prednosť z prava idúcim vozidlám ...preto u nás sú asi všade tabule na vjazdoch do kruháča daj prednosť v jazde.... ale asi nie v celej EU ale je dosť bežné že vozidlo v kruháči má prednosť a basta ...len na SK treba dať zarobiť aj výrobcovi značiek.....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

TABIK

#79 Príspevok od užívateľa TABIK » So Aug 30, 2008 9:59 am

A podla mna to má zmysel. Aj to urychluje premavku ked je na vjazde znacka dat prednost. Si predstav , ze v tych malych kruhacoch na slovensku budu tri auta kruzit a na kazdom vjazde musia dat prednost...(dufam , ze chapavejsi pochopia ako to vyzera)

M4rekX
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Jún 24, 2008 1:37 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#80 Príspevok od užívateľa M4rekX » So Aug 30, 2008 10:46 am

to čo máte za sprosté kruháče... na myjave su také že ked si v kruhači tak si na hlavnej.... prednosť dáva ten čo ide z prava !

Tak je to skoro na všetkych kruháčoch... hento že neoznačeny kruhač kde dávaš prednosť zprava ked si v kruhači môže byť v nejakej dedine kde ide malo aut lebo keby to spravili napr v blave tak by to bolo horšie než svetelná križovatka...
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#81 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Aug 30, 2008 11:08 am

kedysi v minulosti tak bolo, ze oznaceny kruhovy objazd mal pravidlo, ze ten, kto ide v nom, ma prednost... potom to asi legislativne vypustili, a tak musi byt kazdy kruhac teraz oznackovany...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#82 Príspevok od užívateľa theruck » So Aug 30, 2008 6:26 pm

THeBaNDiT napísal:kedysi v minulosti tak bolo, ze oznaceny kruhovy objazd mal pravidlo, ze ten, kto ide v nom, ma prednost... potom to asi legislativne vypustili, a tak musi byt kazdy kruhac teraz oznackovany...
to asi nemusi. minimlne jeden taky neoznaceny som na slovensku zazil ale uz sa napematam kde. a v rakusku je ich plna rit a tam davas prednost z prava co je dost haluz ked si zvyknes u nas jazdit

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"