[Preview/recenzia] Lacný BT interkom - dojmy a skúsenosti
Moderátor: Moderators
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti
mam celkom zaujimave informacie od obchodnika z linku
cena za G6 interkom je 45 $ za kus ako za vzorku, vzorku posielaju zasedne ako dvojbalenie, stoji to teda 90$ plus postovne. pri objednavke 50ks stoji kus 40$ + postovne a uz sa da vybrat, ci veces dvojbalenie ale 1ks balenie.
co je ale najdolezitejsie, G6 interphone, G3 Interphone a "nas" stary BT interphone su medzi sebou kompatibilne, tzn. mali by ist medzi sebou naparovat a komunikovat.
doslovna odpoved na priamu otazku na kompatibilitu : "G6,G3,NYBIM-888 all these three type compatible with each other."
cena za G6 interkom je 45 $ za kus ako za vzorku, vzorku posielaju zasedne ako dvojbalenie, stoji to teda 90$ plus postovne. pri objednavke 50ks stoji kus 40$ + postovne a uz sa da vybrat, ci veces dvojbalenie ale 1ks balenie.
co je ale najdolezitejsie, G6 interphone, G3 Interphone a "nas" stary BT interphone su medzi sebou kompatibilne, tzn. mali by ist medzi sebou naparovat a komunikovat.
doslovna odpoved na priamu otazku na kompatibilitu : "G6,G3,NYBIM-888 all these three type compatible with each other."
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A vieš sem dať ten link na objednanie ? Išiel by som do toho nového sa mi to viac pozdáva kvôli tým veľkým tlačidlám...

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Podla teba duky je ten nový intercom kvalitnejší ako ten náš? Mám pocit že túto sezónu mi doslúži tak sa musím začať obzerať po novom keby niečo.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- duky5
- motorkár
urcite by mal byt kvalitnejsi, lepsia konstrukcia, v plaste, viac vodotesne (sam vyrobca na stranke priznava k nasmu modelu zlu vodeodolnost), lepsi dosah a hlavne 1+5 interkomov naparujes....a podla vyrobcu je to aj kompatibilne s nasimi starymi...silno nad nim uvazujem...
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Mňa by viac zaujímala spoľahlivosť pri komunikácií (tie naše dosť často samé vypnú, sem tam mi zlyháva komunikácia s MT a taktiež zvuk nieje úplne najlepší hlavne pri vyššej rýchlosti). Zrejme si počkám na tvoju prípadnú recenziu a potom sa rozhodnem, zatiaľ ešte staré fungujú. Ale je to návyková vec a neviem si už bez toho predstaviť jazdu.
- duky5
- motorkár
no ja uz tiez bez toho "neviem" jazdit....na dlhsiu jazdu jednoznacne mp3 a interkom je samozrejme nenahraditelny ci uz s ladvinkou alebo druhym jazdcom.
mne to s frajerkynim interkomom tiez obcas vypadavalo, no mp3 z mobilu sli v kuse aj 5 hodin bez problemov, rovnako s bratom na interkome to nevypadavalo.
BTW tak som to teda objednal, verziu G6, uz len kvoli tomu, ze okrem brata a frajerky predpokladam dalsie pribudnute interkomy do partie
(dufam ze to bude naozaj kompatibilne ako tvrdi vyrobca/predajca)
zobral som dvojbalenie, cena komplet s postovnym 85e...snad sa mi k tomu nic nenabali! bol by to krasny rozdiel oproti ceskym 170e...
mne to s frajerkynim interkomom tiez obcas vypadavalo, no mp3 z mobilu sli v kuse aj 5 hodin bez problemov, rovnako s bratom na interkome to nevypadavalo.
BTW tak som to teda objednal, verziu G6, uz len kvoli tomu, ze okrem brata a frajerky predpokladam dalsie pribudnute interkomy do partie

zobral som dvojbalenie, cena komplet s postovnym 85e...snad sa mi k tomu nic nenabali! bol by to krasny rozdiel oproti ceskym 170e...
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Budeme netrpezlivo čakať recenziu.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Tiež som zvedavý a ak to bude fungovať s tými našimi pôvodnými, budem mať záujem o jedno dvojbalenie a teda rád sa pripojím k prípadnej Deltorovej objednávke, nech spolu ušetríme na poštovnom...
(ak nebude proti)

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Duky, pocuvaj, ty si si na Android Markete zakupil aplikaciu Voice Speed Dial (od Cyberionu)? Ako si s nou spokojny? Je to funkcna nahrada chybajuceho hlasoveho vytacania na Androide? Teda ze si nahram hlasove znacky pre jednotlive mena a potom stlacim tlacidlo na interkome a poviem meno a hotovo? Funguje to? Nechcem zbytocne vyhodit 2.10€, ked ty to mas a mozes poreferovat, ci to tak funguje aj s nasimi interkomami... 
(i ked nikdy nepochopim, ako je mozne, ze obycajne hlasove vytacanie, ktore zvlada milion hlupych mobilov, Android nezvlada uz od zakladu)

(i ked nikdy nepochopim, ako je mozne, ze obycajne hlasove vytacanie, ktore zvlada milion hlupych mobilov, Android nezvlada uz od zakladu)
- duky5
- motorkár
ano, hlasove vytacanie bola jedina vec, co mi chybala po prechode z wm na android a takisto som nechapal, ze takato zakladna funkcia tam nie je.
chvilu som pouzival Vlingo, ale potom prisla nova verzia Voice Speed Dial a funguje to presne sko som bol zvyknuty na wm, tak ako popisujes.
teda nahras si ku kontaktu frazu aku chces a tou frazou ten kontakt potom vyvolas. funguje to tak, ze stacis tlacitko na hands free, v sluchatku ti zaznie kratke pipnutie, ze hlasova volba caka na povel, povies povel, program ti ho zopakuje a zacne volat. okrem kontaktov sa takto da spustit napriklad aj hociaka aplikacia.
funguje mi to bezproblemov s HF slucahtkom co mam v aute.
s nasimi interkomami je trosku problem. ak nemam sparovany mp3 prenos, tak to funguje presne tak ako v aute, tlacitkom mobilu spustim hlasovu volbu a volam. ak mam ale aktivny aj prenos mp3 (v menu telefonu mas zaskrtnute Telefon-pouzit pre zvuk telefonu a aj Media-pouzit pre medialny zvuk) tak po stlaceni tlacitka mobilu sa mi aktivuje hudobny prehravac a nie hlasova volba...ta sa vtedy aktivovat neda.
cize ak si nepustas mp3 z mobilu, tak si odparuj media a hlasova volba ti poslape v pohode....ja ale na vyletoch preferujem radsej hudbu...aj ked prijal by som samozrejme obe funkcie funkcne na 100%
chvilu som pouzival Vlingo, ale potom prisla nova verzia Voice Speed Dial a funguje to presne sko som bol zvyknuty na wm, tak ako popisujes.
teda nahras si ku kontaktu frazu aku chces a tou frazou ten kontakt potom vyvolas. funguje to tak, ze stacis tlacitko na hands free, v sluchatku ti zaznie kratke pipnutie, ze hlasova volba caka na povel, povies povel, program ti ho zopakuje a zacne volat. okrem kontaktov sa takto da spustit napriklad aj hociaka aplikacia.
funguje mi to bezproblemov s HF slucahtkom co mam v aute.
s nasimi interkomami je trosku problem. ak nemam sparovany mp3 prenos, tak to funguje presne tak ako v aute, tlacitkom mobilu spustim hlasovu volbu a volam. ak mam ale aktivny aj prenos mp3 (v menu telefonu mas zaskrtnute Telefon-pouzit pre zvuk telefonu a aj Media-pouzit pre medialny zvuk) tak po stlaceni tlacitka mobilu sa mi aktivuje hudobny prehravac a nie hlasova volba...ta sa vtedy aktivovat neda.
cize ak si nepustas mp3 z mobilu, tak si odparuj media a hlasova volba ti poslape v pohode....ja ale na vyletoch preferujem radsej hudbu...aj ked prijal by som samozrejme obe funkcie funkcne na 100%

- shobull
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am
- Skúter: neuvedený
a pritom by stacilo, zeby kratke stlacenie zeleho spustilo hudbu, dlhe vytacanie.
podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
jj, neviem preco to tak nie je...

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ale aj tak duky dík za to, že si ma naviedol na to, že sa tie Médiá dajú v nastaveniach vypnúť (nenapadlo mi podržať prst na zariadení v zozname spárovaných), takto aspoň mám voľbu.
Ale ťažko si vybrať, či hovory alebo hudba... 

- duky5
- motorkár
no ja som to v podstate vyriesil taskou na stehno, telefon a penazenku mam tak stale po ruke a uz nie v kufri 

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
To s tou voľbou mp3 vs. hlasové vytáčanie funguje aj s mojou starou nokiou 6300. Buď mám jedno alebo druhé 

- duky5
- motorkár
Chlapci ja len drobnú poznámku 
Interkom je doma, som prekvapený ako rýchlo. Idem sa hrať....
Drobnosti ktoré som si zatiaľ všimol.
Nabíjačka je pre USA, nevadí, použijem nabíjačky čo už mám.
Nabíjačka má koncovku 2,5 mm jack oproti mini usb (pre niekoho mínus a potreba nosiť o 2 káble naviac).
Telo interkomu je z pevného plastu, pôsobí kvalitnejšie ako naše staré gumy.....

Interkom je doma, som prekvapený ako rýchlo. Idem sa hrať....
Drobnosti ktoré som si zatiaľ všimol.
Nabíjačka je pre USA, nevadí, použijem nabíjačky čo už mám.
Nabíjačka má koncovku 2,5 mm jack oproti mini usb (pre niekoho mínus a potreba nosiť o 2 káble naviac).
Telo interkomu je z pevného plastu, pôsobí kvalitnejšie ako naše staré gumy.....
- Prílohy
-
- uploadfromtaptalk1313679747859.jpg
- (67.96 KiB) 309 stiahnutí
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Koľko to trvalo 2 týždne??? Ja čakám na Pulley valčeky už 3!!!

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- duky5
- motorkár
objednaval som 6.8 v sobotu, listok bol v schranke vcera, maximalna spokojnost zatial 
cena sa o nic nenavysila, z kreditky mi strhlo 85,22e, teda ma to vyslo este menej ako povodne interkomy
v baleni je naviac (oproti doplnkom v starom baleni) 2x audio kabel, 2,5 a 3,5 mm jack....je to na spojenie mobilu/navigacie s BT jednotkou...teda ten 2,5mm jack sluzi okrem nabijania aj na drotove spojenie...sikovne prevedenie. hodi sa pre tych, co maju starsiu navigaciu ako ja (mio c710), ktora nepodporuje BT handsfree profil a nevie teda pokyny posielat cez BT do interkomu...ja to pouzivat asi nebudem, ale niekto to mozno oceni.
co ma mierne sklamalo zatial, je opat automaticky prijem hovoru (takze v zahranici budem opat filtrovat hovory...)
plusom je, ze mam dalsie 2 sady sluchatok do helmy + montazne sady, takze si mozem vyplnit dalsiu nahradnu helmu a pripadne niekomu na vylet pozicat....
a potesi tiez, ze novy interkom pasuje do stareho drziaka na helme, cize len vymenim jednotky, vsetko ostava ako je

cena sa o nic nenavysila, z kreditky mi strhlo 85,22e, teda ma to vyslo este menej ako povodne interkomy

v baleni je naviac (oproti doplnkom v starom baleni) 2x audio kabel, 2,5 a 3,5 mm jack....je to na spojenie mobilu/navigacie s BT jednotkou...teda ten 2,5mm jack sluzi okrem nabijania aj na drotove spojenie...sikovne prevedenie. hodi sa pre tych, co maju starsiu navigaciu ako ja (mio c710), ktora nepodporuje BT handsfree profil a nevie teda pokyny posielat cez BT do interkomu...ja to pouzivat asi nebudem, ale niekto to mozno oceni.
co ma mierne sklamalo zatial, je opat automaticky prijem hovoru (takze v zahranici budem opat filtrovat hovory...)
plusom je, ze mam dalsie 2 sady sluchatok do helmy + montazne sady, takze si mozem vyplnit dalsiu nahradnu helmu a pripadne niekomu na vylet pozicat....
a potesi tiez, ze novy interkom pasuje do stareho drziaka na helme, cize len vymenim jednotky, vsetko ostava ako je

- shobull
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am
- Skúter: neuvedený
moje otazky - co mi zatial napadlo?
1) hlavne - komunikuje to zo starými komunikátormi?
2) ako funguje prepínanie medzi viacerými supravami?
3) ide už konečne posúvať na dalšiu MP3?
4) funguje už vytáčanie posledného hovoru?
Vopred ďakujem za odpovede
1) hlavne - komunikuje to zo starými komunikátormi?
2) ako funguje prepínanie medzi viacerými supravami?
3) ide už konečne posúvať na dalšiu MP3?
4) funguje už vytáčanie posledného hovoru?
Vopred ďakujem za odpovede

podpis som si este nenastavil
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Vytáčanie posledného volaného hovoru funguje aj na starých interkomoch podržaním zeleného tlačítka pokiaľ nieje spustený mp3 player
- duky5
- motorkár
Re: Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti
1 ešte je to na nabíjačke, nemal som interkom zapnutý, ja som tiež netrpezlivý 
2 každý napárovaný interkom má svoje malé tlačítko
3 myslím že nejde stále, mne to nechýba, používam náhodný výber skladieb (toto bude vedieť asi ďalší chystaný model, ktorý bude mať ovládanie na riadidlách cez BT, niečo podobné ako má hello biker (pozri motoride.sk)) na stránke je uvedené coming soon
4 funguje aj nefunguje. Záleží od telefónu. Na starom telefóne bez OS mi to fungovalo, na androide mi to nejde ak mám aktívny prenos mp3...písal som to už vyššie

2 každý napárovaný interkom má svoje malé tlačítko
3 myslím že nejde stále, mne to nechýba, používam náhodný výber skladieb (toto bude vedieť asi ďalší chystaný model, ktorý bude mať ovládanie na riadidlách cez BT, niečo podobné ako má hello biker (pozri motoride.sk)) na stránke je uvedené coming soon

4 funguje aj nefunguje. Záleží od telefónu. Na starom telefóne bez OS mi to fungovalo, na androide mi to nejde ak mám aktívny prenos mp3...písal som to už vyššie
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
jj, toto s tym modom MP3 a hlasove vytacanie sme s bratom prebral pred par dnami, len asi pozabudol...
(proste chyba nie je na strane interkomu, ale na strane Androida, ktory nateraz nedokaze hlasove vytacanie spolu s prenosom hudby...)

- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Duky pošli mi prosím Ťa pm-kou link odkial si to objednával.(ak to nieje tajomstvom).
Ďakujem.
Ďakujem.
Spoiler: ukázať
- duky5
- motorkár
simsalabim, ocakavany update 
zacnem najdolezitejsim, potvrdzujem spatnu kompatibilitu so starsimi interkomami
- parovanie s mobilom cez male zadrhely bezproblemov (telefon mi interkom pri prvom hladani nenasiel, druhe hladanie bolo uspesne a sparovanie hotove)
- spustenie hudby tlacitkom mobilu funguje (pri stlaceni tlacitkasa klasicky spusti prehravac hudby v mobile, no nepocul som nic, hudba pritom podla mobilu bezala...nastavil som hlasitost BT interkomu tlacitkami na maximum, no stale je ticho...potom ma napadlo pridat hlasitost tlacitkami na telefone a uz som v usiach pocul svoju oblubenu cestovnu hudbu
)
- parovanie interkomov medzi sebou - bezproblemove. pri citani navodu sa parovanie zda trosku zlozitejsie, no je uplne jasne napisane a ked sa pochopi princip parovania, nebude tazke parovat nove pristroje niekde na vylete bez manualu
rozhodol som sa, ze ja budem mat novy interkom, frajerke necham stary a druhy novy interkom dam bratovi...cisto z praktickeho hladiska, vacsi dosah (1000m) skor budem potrebovat medzi 2 motorkami, s frajerkou postaci 500.
takze na velke A tlacitko (to je to velke multifunkcne, cim sa aj interkom zapina) som si naparoval frajerku so starym interkomom, na mensie tlacitko D som si naparoval bratov interkom.
bratov novy interkom som naparoval s mojim na velke tlacitko A.
cize ked budem chciet hovorit s frajerkou, tlacim A (to bude najcastejsie, preto to vacsie A), ked budem chciet hovorit s bratom, stlacim D. ked bude chciet hovorit brat so mnou, stlaci A. naparovat frajerkyn bratov interkom som neskusal, predpokladam ze to bude tiez ok...to pride asi neskor, ked budem chciet pocas vyletu pocuvat mp3 a aby sa frajerka nenudila, tak s nou bude kecat brat, alebo druha ladvinka (to by bola asi lepsia volba
)
este nejake postrehy - interkom drzi v drziaku o dost pevnejsie ako stary (ten uz casom dostaval malu volu)
bohuzial musim dat za pravdu recenzii na serveri motorkari.cz, kde nechvalili tesne umiestnenie tlacitok. myslel som si ze to bude ok, ale pri pociatocnom ovladani a prepinani som mal problem nahmatat spravne tlacitka a to som to skusal bez rukavic. po chvilke sa mi to ale dostalo pod kozu a casom to bude OK. suhlasim pre to s nimi, bude to chciet trochu cviku.
aj kvoli tomu mam bratov interkom na tlacitku D, je to najkrajnejsie zadne tlacitko a pedpokladam tam najmensi problem s "triafanim" sa...
vsetko ostatne by malo platit ako pri starsej verzii, takze viac nebudem pisat.
keby mal niekto pripadne otazky, sem s nimi, mna viac nenapada momentalne...
iba ze

zacnem najdolezitejsim, potvrdzujem spatnu kompatibilitu so starsimi interkomami

- parovanie s mobilom cez male zadrhely bezproblemov (telefon mi interkom pri prvom hladani nenasiel, druhe hladanie bolo uspesne a sparovanie hotove)
- spustenie hudby tlacitkom mobilu funguje (pri stlaceni tlacitkasa klasicky spusti prehravac hudby v mobile, no nepocul som nic, hudba pritom podla mobilu bezala...nastavil som hlasitost BT interkomu tlacitkami na maximum, no stale je ticho...potom ma napadlo pridat hlasitost tlacitkami na telefone a uz som v usiach pocul svoju oblubenu cestovnu hudbu

- parovanie interkomov medzi sebou - bezproblemove. pri citani navodu sa parovanie zda trosku zlozitejsie, no je uplne jasne napisane a ked sa pochopi princip parovania, nebude tazke parovat nove pristroje niekde na vylete bez manualu
rozhodol som sa, ze ja budem mat novy interkom, frajerke necham stary a druhy novy interkom dam bratovi...cisto z praktickeho hladiska, vacsi dosah (1000m) skor budem potrebovat medzi 2 motorkami, s frajerkou postaci 500.
takze na velke A tlacitko (to je to velke multifunkcne, cim sa aj interkom zapina) som si naparoval frajerku so starym interkomom, na mensie tlacitko D som si naparoval bratov interkom.
bratov novy interkom som naparoval s mojim na velke tlacitko A.
cize ked budem chciet hovorit s frajerkou, tlacim A (to bude najcastejsie, preto to vacsie A), ked budem chciet hovorit s bratom, stlacim D. ked bude chciet hovorit brat so mnou, stlaci A. naparovat frajerkyn bratov interkom som neskusal, predpokladam ze to bude tiez ok...to pride asi neskor, ked budem chciet pocas vyletu pocuvat mp3 a aby sa frajerka nenudila, tak s nou bude kecat brat, alebo druha ladvinka (to by bola asi lepsia volba

este nejake postrehy - interkom drzi v drziaku o dost pevnejsie ako stary (ten uz casom dostaval malu volu)
bohuzial musim dat za pravdu recenzii na serveri motorkari.cz, kde nechvalili tesne umiestnenie tlacitok. myslel som si ze to bude ok, ale pri pociatocnom ovladani a prepinani som mal problem nahmatat spravne tlacitka a to som to skusal bez rukavic. po chvilke sa mi to ale dostalo pod kozu a casom to bude OK. suhlasim pre to s nimi, bude to chciet trochu cviku.
aj kvoli tomu mam bratov interkom na tlacitku D, je to najkrajnejsie zadne tlacitko a pedpokladam tam najmensi problem s "triafanim" sa...
vsetko ostatne by malo platit ako pri starsej verzii, takze viac nebudem pisat.
keby mal niekto pripadne otazky, sem s nimi, mna viac nenapada momentalne...
iba ze