videa vasich startovani po zime
Moderátor: Moderators
- JohnyBenelli
- trojkolkár
- Dátum registrácie: So Jan 14, 2006 10:53 pm
- Skúter: Benelli 491 GT
- Kontaktovať užívateľa:
Tiez startujem po zime na prvy kop, neni problem ked je dobre nastavena, baterka je trosku slabsia ale po tretom pretoceni startera motor chyti v pohode
Naposledy upravil/-a JohnyBenelli v St Feb 13, 2008 10:51 pm, upravené celkom 1 krát.
Benelli 491 GT, AC , valec Motoforce + , Mallossi Multivar ( Alcatelko ), Hebo Performer (Shaman) , , Dunlop GT 301 a Runscoot
- Lukasso111
- kolobežkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 12:19 am
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
- cifros
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Jan 24, 2008 5:59 pm
- Skúter: neuvedený
jj
ja startujem stale elektricky. trocha nataham benzin pridavanim, dam sytic a ide to. po dvoch mesiacoch mi nabehol na prvy krat. dodam aj nejake video, ale momentalne je scoot v rozklade 

podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: startovanie po zime
obnovujem zapadnutu ale zaujimavu temu, ak je medzi nami vobec este niekto, kto ma scooter zazimovany, nech nam sem da video jeho prveho startovania po zime, ak sa nehanbi...
Uplne staci link na video, pripadne nejaky obkec, nie je potrebne rozpisat sa tak, ako sa mne vzdy podari... 
Uvod:
Moje prve startovanie tohto roku, popis: Aprilka bola nastartovana naposledy niekedy v novembri minuleho roka, potom som ju odstavil do garaze pre zle pocasie (nebolo ani casu kedy umyt) a potom prisla tuha zima (december, velke mrazy v noci tak -15 az -20), tak si hovorim, ze ej baterku by bolo treba vybrat a dat do prijemnejsej pivnice a nabit. Bolo to 20. decembra, pokus o nastartovanie neuspesny, pomerne pomaly to tocilo a nechytalo... Tak som teda vybral baterku a este v ten den ju dal pod nabijacku na 48 hodin... potom som ju odlozil. K scootru som sa celu zimu nedostal (v zime sa ta garaz velmi problemovo otvara, dobre proti zlodejom), vcera uz to slo a teplota vonku nejakych +8, tak reku nahodim baterku (po nabijani cele 2 mesiace odpocivala v pivnici) a skusim nastartovat.
Startovanie:
Tocilo, tocilo (rovnako ako pred vybratim a dobitim baterky), uz som zacinal nervozniet a rozmyslat nad tym, ze asi ju treba opat dobit... a potom chytil, ospravedlnujem sa za moj ciastocne neuprimny prejav radosti, v duchu som sa tesil uprimnejsie
(video1). Moja hypoteza: z karburatora vyprchal benzin resp. bol zvetraly... a trvalo, kym sa tam natiahol normalnejsi benzin z nadrze. Potom som nechal nahriat na prevadzkovu teplotu, vypol, upevnil kryt baterie, a znova skusil nastartovat, ze ako to pojde (video2).
Sumar:
- nestartovane 3 mesiace
- baterka dobijana pred 2 mesiacmi
- benzin stary minimalne 3 mesiace
- chytilo asi po minute tocenia s prestavkami, dalsie startovanie uz na prvy brnk do tlacidla...
Dodatok:
Ospravedlnujem sa za neporiadok pri garazi (akysi letak a pod.), ale akosi mi nenapadlo tento cudzi neporiadok odpratat, aby to nebolo na videu...
A taktiez sa ospravedlnujem za spinavy scooter, fakt nebolo kedy, v jeseni som ho spinavy zaparkoval, v zime vybral v mrazoch baterku a potom sa nedalo do garaze dostat (lad vytlacil betonik a dvere ostali zablokovane az do prveho silnejsieho odmaku). Maxika umyjem hned, ako to bude mozne...

Uvod:
Moje prve startovanie tohto roku, popis: Aprilka bola nastartovana naposledy niekedy v novembri minuleho roka, potom som ju odstavil do garaze pre zle pocasie (nebolo ani casu kedy umyt) a potom prisla tuha zima (december, velke mrazy v noci tak -15 az -20), tak si hovorim, ze ej baterku by bolo treba vybrat a dat do prijemnejsej pivnice a nabit. Bolo to 20. decembra, pokus o nastartovanie neuspesny, pomerne pomaly to tocilo a nechytalo... Tak som teda vybral baterku a este v ten den ju dal pod nabijacku na 48 hodin... potom som ju odlozil. K scootru som sa celu zimu nedostal (v zime sa ta garaz velmi problemovo otvara, dobre proti zlodejom), vcera uz to slo a teplota vonku nejakych +8, tak reku nahodim baterku (po nabijani cele 2 mesiace odpocivala v pivnici) a skusim nastartovat.
Startovanie:
Tocilo, tocilo (rovnako ako pred vybratim a dobitim baterky), uz som zacinal nervozniet a rozmyslat nad tym, ze asi ju treba opat dobit... a potom chytil, ospravedlnujem sa za moj ciastocne neuprimny prejav radosti, v duchu som sa tesil uprimnejsie

Sumar:
- nestartovane 3 mesiace
- baterka dobijana pred 2 mesiacmi
- benzin stary minimalne 3 mesiace
- chytilo asi po minute tocenia s prestavkami, dalsie startovanie uz na prvy brnk do tlacidla...
Dodatok:
Ospravedlnujem sa za neporiadok pri garazi (akysi letak a pod.), ale akosi mi nenapadlo tento cudzi neporiadok odpratat, aby to nebolo na videu...

- m4rk0
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
Re: videa vasich startovani po zime
hh Super pridam ajja ked budem startovat 

- NITRO
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 2:11 pm
- Skúter: Vespa PX 80
Nemohol som zbadať toto skorej akurát pred cca 30min. som štartoval ocinovú Vespu a moje Piaggio
Vespa: Na zimu som dal radšej vonka baterku (baterku som kupoval v lete 2009) tak som nechcel aby sa jej volačo stalo cez zimu tak som ju dal do teplúčka
. Nahodil som baterku a Vespa naštartovala tak že 2 krát pretočilo motorom a potom brnk
Piaggio NRG: V Piaggiu som baterku nechal pretože je to už staršia baterka a toto leto idem kúpiť novú
... Najskôr som skúšal štartovať štartérom ale 3-4 krát pretočilo a baterka bola úplne višťavená ale 2x som kopol do páky a v pohode naštartovalo
nechal som ich ísť cca 5 minút ...
Ale budem ich štartovať cca o 7dní a aj to nakamerujem
Vespa: Na zimu som dal radšej vonka baterku (baterku som kupoval v lete 2009) tak som nechcel aby sa jej volačo stalo cez zimu tak som ju dal do teplúčka

Piaggio NRG: V Piaggiu som baterku nechal pretože je to už staršia baterka a toto leto idem kúpiť novú

Ale budem ich štartovať cca o 7dní a aj to nakamerujem

Piaggio Ciao
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
- miiireeec
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
- Skúter: Yamaha XT 660 X
isto nejdem točiť scoot ako štartuje by sme tu hodinu na to kukali ako kopem do toho a potom by toľko dymu vybehlo ako keby horelo 

Yamaha - ride the right bikes
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
No tak pridam aj ja moje videjko upozornujem ze je to moja 50-tka a nebola naštartovana vyše roka od kedy mam 150-tku. Tak minule som chcel iba preluftovat valec a ona zazrakom chytila raz dva ale motor sa teda choval: trhalo to ako besne a dymilo na videu je to slabo vidno ale v skutoćnosti dimova clona
potom ked sa trocha zahral tak pohoda ale potom už došiel benzin
http://www.youtube.com/watch?v=EiW0eT1OYDs

http://www.youtube.com/watch?v=EiW0eT1OYDs
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
damo.. studeny motor sa nezohrieva vytacanim ale na volnobehu pripadne miernym pridavanim
mimochodom ja moju aprilku startujem pravidelne kazdy mesiac ale ked ju najblizsie budem startovat tak urcite dam video
mimochodom ja moju aprilku startujem pravidelne kazdy mesiac ale ked ju najblizsie budem startovat tak urcite dam video

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ved ja viem ale nieako mi zdochla tak potom som sa nahneval a plny kotol
a ja tiež Yamasaki štartujem zhruba každy mesiac ale mne bez baterky niako nechce chytiti az po dlhom čase ved uz tu o tom bola tema ale tak napojim to na nabijačku a paru krat nakopnem bez zapnuteho zapalovania a potom zo zapnutym potom aj z elektrickym starterom a chyti to ale minule som myslel ze pojdem po sekeru a rozrubem to
vobec ani nechitala ale nakoniec som sa na to vykaslal a potom asi o 10 minut ze skusim este raz a na prvu šupu neviem čim to bolo 

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
bandit to prve video nema chybu
jaka bezmocnost najprv a potom ten kamen zo srdca
damo555 to tvoje neni video ako sa startuje ale ako zhasinas... nevim naco si to sem vobec daval asi si to nepochopil o co tu ide

damo555 to tvoje neni video ako sa startuje ale ako zhasinas... nevim naco si to sem vobec daval asi si to nepochopil o co tu ide
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ved pochopil som oco ide ale ved som uz pisal ze to nieje startovanie ale ako skuter dymi a trha po startovani po roku a po zime ale na druhy tyzden budem startovat 150-tku tak nakamerujem a hodim to tu 

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Dnes som mal trocha času tak som štartoval moju mašinku zo začiatku som už myslel že nenaskoči ale nakoniec ma potešila.
Video štartovania: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fuDWbDbGF98[/youtube]
sory za tu plachtu ale nechcelo sa mi ju dať dole a potom naspeť natahovať
Video zahrievania motora:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SKV86YIbcVk[/youtube]
A Zahrievanie video 2:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4SmtGNzU7YY[/youtube]
a sorry za kvalitu je to nahravane mobilom lebo kameru nemam
Video štartovania: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fuDWbDbGF98[/youtube]
sory za tu plachtu ale nechcelo sa mi ju dať dole a potom naspeť natahovať
Video zahrievania motora:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SKV86YIbcVk[/youtube]
A Zahrievanie video 2:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4SmtGNzU7YY[/youtube]
a sorry za kvalitu je to nahravane mobilom lebo kameru nemam
Naposledy upravil/-a Damo555 v Pi Feb 26, 2010 8:04 pm, upravené celkom 9 krát.
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Teraz som to pocital tak bez zapnuteho zapalovania 4x kopnuto a po zapnutom zapalku chytla na 34 kopnutie 

- NITRO
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 2:11 pm
- Skúter: Vespa PX 80
Damo ty takto zohrievaš motor ?? Naštartuješ ho a hned mu pridávaš ?? Ja ked naštartujem aj v lete tak ho nechám aspoň 2-3minúty bežať a potom mu pridám 

Piaggio Ciao
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Nie na tom prvom videu ako som to startoval tak ked chytila tak o 3 sekundy zdochla apo tom som uz nekameroval a nastartoval som este raz nechal som 5 minut bezat motor a az potom som ho trocha zahrial aj bol som sa previest 

ja som dnes po troch mesiacoch startoval skuter cakal som ze naskoci hned no nenaskocil.tak si hovorim co teraz a vtedy som si spomenul na radu od jedneho uzivatela tohto fora ze vypnut zapalovanie 5 krat cez nakopavacku len tak nakopnut a potom normalne nastartovat.a aj tak bolo ked som zacul zvuk tak som si predstavil leto a 30 stupnov

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ved ja tiež ked som citil tu vôňu spaleneho benzinu tak som si spomenul na leto a ked som nastartoval 2T tak ta vôňa z 2 taktov mi pripomenula tolko veci

- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
hoši, kopete do toho jak besný...ja som 15x prekopol bez zapalovania, potom 10x kopol so zapnutým a skúter bežal
a to pri každom z tých 10 kopnutí chytal, no zhasol..
Točiť som to netočil, lebo som pôvodne išiel len pozrieť baterku a nakoniec som si povedal, že ho zohrejem, tak som nemal kameru so sebou. Ale dnes som si vypísal žiadosť o VP tak keď ho spravím, tak budem štartovať znova, tak vám to natočím

Točiť som to netočil, lebo som pôvodne išiel len pozrieť baterku a nakoniec som si povedal, že ho zohrejem, tak som nemal kameru so sebou. Ale dnes som si vypísal žiadosť o VP tak keď ho spravím, tak budem štartovať znova, tak vám to natočím

bamma_boy:nikdo do toho nekope jak besny s citom ideme na to.
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:

-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
ja som sa bol dnes povoziť...štartovanie 3-4 prekopnutia bez kluča potom klučik zapnuť a kop chytila na šupu. 10 minut volnobeh + mierne pridavanie....brutal to jazdilo dnes daleko za 80km/h na tacho...
chladnejšie počasie mu svedči...išla aprilka ako hodinky...

podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
pekne banditko, dobre ti vyskocili otacky jak si to nakopol 
som zvedavy, kolko budem tocit ja

som zvedavy, kolko budem tocit ja