ona si s nim na tu motorku nemusela sadat... (aj ked tym neobranujem toho chlapca)jean napísal:Tak či tak je v prdeli kvôli -----------------------.
nehoda prievidza
Moderátor: Moderators
- Sonka26
- cyklista
- Dátum registrácie: St Aug 20, 2008 10:33 pm
- Skúter: Yamaha Neos 50
- Kontaktovať užívateľa:
no boa,ani nesraduj!... to akoze znamenie od boha, ze nemam mat skuter?..ne nee,,,... som si ani nevsimla a som sla okolo...to teda asi teraz niekedy muselo stat....a to na kruhaci?... to akoze pred nim skutrista zabrzdil a prechovkar nestihol a sejmul ho, alebo V kruhaci?
podpis som si este nenastavil
- woowoo
- cyklista
- Dátum registrácie: Pi Aug 01, 2008 3:43 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Re: nehoda prievidza
Tak tu je článok z MY Hornonitrianskych novín
Motorkár ťažkú nehodu napokon prežil
Nedávno sa v Prievidzi na hlavnom ťahu z Novák stala vážna dopravná nehoda.
PRIEVIDZA. Na križovatke cesty I. triedy na Ulici Matice slovenskej a miestnej komunikácie na Dlhej ulici sa zrazilo osobné auto značky Renault Chamade s motocyklom. 39-ročný vodič auta nedal pri vychádzaní na hlavnú cestu prednosť 23-ročnému motocyklistovi, ktorý išiel v smere od Novák. Náraz vymrštil mladíka a jeho 22-ročnú spolujazdkyňu do vzduchu a podľa Kataríny Hlaváčovej z KR PZ v Trenčíne obaja utrpeli ťažké zranenia. Ako informoval zástupca primára traumatológie v bojnickej nemocnici Michal Mladý, muža „sme prijali s hlbokou otvorenou ranou v stehne. Stratil veľa krvi a bol v ťažkom šoku, okamžite podstúpil operáciu, po ktorej bol prevezený na cievnu chirurgiu do Martina. Mladá žena mala zlomeniny dvoch lumbálnych stavcov a rany na stehnách. V súčasnosti je už však z nemocnice prepustená domov.“
Podľa svedkov nehody išiel motorkár neprimeranou rýchlosťou a obiehal pred ním idúce autá cez stredovú čiaru, kvôli čomu mal vodič auta problém ho včas spozorovať. K tomuto sa však policajti nevyjadrili. K. Hlaváčová len dodala, že „celková škoda bola odhadnutá na 62-tisíc korún a v dychu vodiča Renaultu nebolo zistené požitie alkoholu.“
Tvrdá zrážka
Hrozivo vyzerajúcu nehodu napokon motorkár aj jeho spolujazdkyňa prežili.
Motorkár ťažkú nehodu napokon prežil
Nedávno sa v Prievidzi na hlavnom ťahu z Novák stala vážna dopravná nehoda.
PRIEVIDZA. Na križovatke cesty I. triedy na Ulici Matice slovenskej a miestnej komunikácie na Dlhej ulici sa zrazilo osobné auto značky Renault Chamade s motocyklom. 39-ročný vodič auta nedal pri vychádzaní na hlavnú cestu prednosť 23-ročnému motocyklistovi, ktorý išiel v smere od Novák. Náraz vymrštil mladíka a jeho 22-ročnú spolujazdkyňu do vzduchu a podľa Kataríny Hlaváčovej z KR PZ v Trenčíne obaja utrpeli ťažké zranenia. Ako informoval zástupca primára traumatológie v bojnickej nemocnici Michal Mladý, muža „sme prijali s hlbokou otvorenou ranou v stehne. Stratil veľa krvi a bol v ťažkom šoku, okamžite podstúpil operáciu, po ktorej bol prevezený na cievnu chirurgiu do Martina. Mladá žena mala zlomeniny dvoch lumbálnych stavcov a rany na stehnách. V súčasnosti je už však z nemocnice prepustená domov.“
Podľa svedkov nehody išiel motorkár neprimeranou rýchlosťou a obiehal pred ním idúce autá cez stredovú čiaru, kvôli čomu mal vodič auta problém ho včas spozorovať. K tomuto sa však policajti nevyjadrili. K. Hlaváčová len dodala, že „celková škoda bola odhadnutá na 62-tisíc korún a v dychu vodiča Renaultu nebolo zistené požitie alkoholu.“
Tvrdá zrážka
Hrozivo vyzerajúcu nehodu napokon motorkár aj jeho spolujazdkyňa prežili.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
aspon ze tak, ze spolujazdkyna je uz doma... nezavidim jej, sadne za blbca na motorku a potom uz nemala moznost vystupit... (pochybujem, ze ho cestou este popohanala k rychlejsej jazde)
- matopn
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
- Kontaktovať užívateľa:
jasne je navine auto ktore nedalo prednost
ja som to pochopil tak ze auto islo pomali vodic z bocnej vybehol ze to stihne ale auto predbiehal motocykel ktory nebolo vidiet a ten vrazil do auto z bocnej ale nikde neni napisane ze auto na hlavnej mohlo ist 30 a motocykel ho v 60 obiehal to ako ked obieha hned ide rychlo??
ja som to pochopil tak ze auto islo pomali vodic z bocnej vybehol ze to stihne ale auto predbiehal motocykel ktory nebolo vidiet a ten vrazil do auto z bocnej ale nikde neni napisane ze auto na hlavnej mohlo ist 30 a motocykel ho v 60 obiehal to ako ked obieha hned ide rychlo??

- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Keby sme sa chceli hrať na detaily, tak som ešte nevidel križovatku s prerušovanou čiarou, t.j. takú, na ktorej by sa mohlo predbiehať. Takže vinník je stále rovnaký - motorkár. A furt nemôžem uveriť tomu, že auto sa dá hentak rozsekať pri malej rýchlosti poomocou motorky, aj keď sa možno mýlim. Aspoň že to tá baba možno prežije bez trvalých následkov.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
2 mPershing: na druhu stranu podla svedkov vraj siel neprimeranou rychlostou, odhady a dohady boli, ze okolo 150km/h, tak asi ani tych 60km/h to nebolo...
Vodica z vedlajsej vraj pustal vodic na hlavnej, kedze vraj sla kolona a aj v dnesnej dobe sa najdu dobre duse, ktore sa zlutuju nad vodicom cakajucim na vedlajsej a pustia ho...
Ako pisal Vlady, ak uz obiehame kolonu, tak vzdy len o malo rychlejsie nez ide kolona... a treba mat oci na stopkach, byt na brzdach, sledovat kazdy pohyb ci naznak plechovky... a nie ukazovat babenke, ako sa da na motorke frcat cez zapchu resp. obiehat kolonu po stredovej ciare... a ked uz prebiehat kolonu, tak isto nie v krizovatke, pred krizovatkou sa vzdy zaradit do kolony...
Podla mna je vina na strane motocyklistu, aj ked je pravdou, ze vodic na vedlajsej nedal prednost vsetkym vozidlam pohybujucim sa po hlavnej ceste... v jeho prospech vsak hovori neprimerana rychlost motocyklistu a najma sposob jazdy motocyklistu porusujuci pravidla cestnej premavky. Tolko moj nazor.
Vodica z vedlajsej vraj pustal vodic na hlavnej, kedze vraj sla kolona a aj v dnesnej dobe sa najdu dobre duse, ktore sa zlutuju nad vodicom cakajucim na vedlajsej a pustia ho...
Ako pisal Vlady, ak uz obiehame kolonu, tak vzdy len o malo rychlejsie nez ide kolona... a treba mat oci na stopkach, byt na brzdach, sledovat kazdy pohyb ci naznak plechovky... a nie ukazovat babenke, ako sa da na motorke frcat cez zapchu resp. obiehat kolonu po stredovej ciare... a ked uz prebiehat kolonu, tak isto nie v krizovatke, pred krizovatkou sa vzdy zaradit do kolony...
Podla mna je vina na strane motocyklistu, aj ked je pravdou, ze vodic na vedlajsej nedal prednost vsetkym vozidlam pohybujucim sa po hlavnej ceste... v jeho prospech vsak hovori neprimerana rychlost motocyklistu a najma sposob jazdy motocyklistu porusujuci pravidla cestnej premavky. Tolko moj nazor.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
tak ci tak plechovkar ma po vodicaku a po aute a motorkar si tak skoro tiez nezajazdi... obaja potrestany...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
vies to naisto, alebo si to len myslis? (to, ze vodic auta ma po vodicaku)
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
min. spoluvinu ma tak ci tak...kedze tam bolo tazke zranenie na 99.9% ma po vodicaku min na rok...ked mne chceli zobrat za pokrceny blatnik co ani nebola moja vina...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A zas je podla mňa chyba v zákone.... zakázal by som predbiehanie v akejkolvek križovatke a hotovo...jedine povolené by som dal obchádzať z pravej strany auto čo odbočuje vľavo tak ako to je aj teraz ....a bol by pokoj respektíve ak by sa nevedel dakto zmestiť do kože tak by to bola už len jeho chyba....Pretože nech sa na mňa nikto nehnevá ale len dement bez rozumu spraví to čo ten borec na moto....Pretože to nieje klasická situácia nedania prednosti v jazde, že idem pekne po hlavnej a z bočnej mi dement slepý nedá prednosť.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- miiireeec
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
- Skúter: Yamaha XT 660 X
moze sa debatovat ze supersporty su nebezpecne...vsetko je nebezpecne...zajtra rano ma moze na zastavke zrolovat kamion...ciha to vsade ide len o to ci tomu pomozeme ako tento mladik alebo nie... 

Yamaha - ride the right bikes
- matopn
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
- Kontaktovať užívateľa:
vlady skor myslel ze ked mas bocnu ulicku nie klasicku kryzovatku ast Tcko a z vedlajsej sa rozhodnes niekoho pustiti nech necaka a pako co ta obieha vbehne murovno do usmevu
- jean
- motorkár
Ale ani to neni dovolené, pako ťa nesmie predbiehať, pokiaľ nemá dobrý prehľad o situácii pred tebou. A to môže mať pred križovatkou ťažko.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a co so situaciou, kde autobus na hlavnej potrebuje zabocit do vedlajsej ulicky, pricom krizovatka je taka uzka, ze musi pustat z vedlajsej vsetky auta, aby mohol vytocit na vedlajsiu? :bom:
Ale vratme sa k povodnej situacii... ja by som nenazval vodica na hlavnej pustajuceho niekoho z vedlajsej pakom, ak bola na danom mieste proste kolona... proste pustil vodica z vedlajsej, normalna vec... inac by tam ten vodic cakal, az kym by spicka nepominula... to, ze tam doletel strelec na motorke, je podla mna len a len jeho chyba.
Ale vratme sa k povodnej situacii... ja by som nenazval vodica na hlavnej pustajuceho niekoho z vedlajsej pakom, ak bola na danom mieste proste kolona... proste pustil vodica z vedlajsej, normalna vec... inac by tam ten vodic cakal, az kym by spicka nepominula... to, ze tam doletel strelec na motorke, je podla mna len a len jeho chyba.
- jean
- motorkár
mPershing aj na to je pamätané vo vyhláške, môžeš pustiť vodiča z vedľajšej. Raz si prvý v kolóne a kolóna sa tomu musí prispôsobiť. Přes to nejede vlak.