ale prisel som na nieco nove davam to na zadne koleso len to este musim premysliet potom hodim foto..
prilepit to s cim ? s dvojzlozkovym lepidlom ? bude to drzat ?
Moderátor: Moderators
Patrez, poriadne čítaj príspevky! Nanastavuje sa vzdialenosť od osi po magnet, ale ak si to comp sám prerátava, tak od osi po okraj kolesa (alebo po cestu). Ale pokiaľ viem, tak na drvivej väčšine sa nastavuje obvod kolesa, t.j. úsek, ktorý prejdeš počas jednej otáčky kolesa.patrez13 napísal:ano magnet mam s hardisku...na mojom tachači nastavim vzdialenost od osy po magnet cize jako keby polomer (pardon za priemer:D )
a nastavuje sa v palcoch taze to potom odmeram...a si myslim keby to bolo na kotuči tak tachač by moc nestihal si ....
prepac, ale to je hlupost. Chces povedat, ze do tachometra zadavas vzdialenost od osi po magnet, a nic viac? Ze tachometru je jedno, ake velke koleso mas??? Tachometer meria pocet otacok za urcity cas, cas resp. frekvenciu zmeria prechodom magnetu okolo snimaca a dlzku prejdenej trasy na jednu otacku kolesa mu musis zadat Ty. A je absolutne jedno, ci je snimac od osi 10cm alebo 4 metre (ak by si mal take velke koleso)patrez13 napísal:na mojom tachači nastavim vzdialenost od osy po magnet cize jako keby polomer (pardon za priemer:D )
a nastavuje sa v palcoch taze to potom odmeram.