Gilera Nexus 500 - duky5
Moderátor: Moderators
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Gilera Nexus 500 po 20 000 km - dennicek
ja už mám tento rok 216km tak čo
podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Nič, len neviem načo spamuješ. To musí byť bomba najazdiť toľko kilometrov na takej krásnej a ultra zábavnej (pardon, nenudnej) motorke....musí to byť držiak, jedna nádrž ti vydrží celý rok 

- duky5
- motorkár
v lujzovi som si kupil cervenu reflexnu lepaicu pasku na kolesa za cca 13e, bol tam aj aplikator, tak som sa tesil na jednoduchu robotu...no, radost ma presla, ked som si skusil prilozit aplikator na koleso. zistil som ze jednoduchemu pretacaniu kolesa brania luce liatych kolies, takze svojou smatlavostou som nalepil dost krivo, ale co, kaslat na to, s prizmurenim oka (a vzhladom na to ze som chory) sa mi to aj tak paci 
predtym a potom

kedze mi ostal este asi meter pasky, nieco som nalepil z boku na kufor

a nieco na drziak kufru

predtym a potom

kedze mi ostal este asi meter pasky, nieco som nalepil z boku na kufor

a nieco na drziak kufru

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Mohol si si radšej dať spraviť hotové pásky ľahko sa to lepí a máš tam už štvrťkruh vyrezaný.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- duky5
- motorkár
to som nechcel, nalepil by som to este krivsie...mne sa pacilo toto s tym aplikatorom, stacilo prilozit na koleso, zatocit a hotovo...len az doma som zistil, ze mi to zavadzia 

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Práveže tie štvrťkruhové sa super lepili. Tiež som pôvodne kúpil ten aplikátor, ale hneď som ho aj predal keď som sa dozvedel o tejto možnosti. Ale keď už to máš nahodené tak zbytočne to riešiť. Hlavne že si spokojný 

- duky5
- motorkár
nuz, brat moj vytvor okomentoval slovami, ze by som sa uchytil v chranenej dielni
nemozem nesuhlasit 

- duky5
- motorkár
takze mam favoritov na vyfuky
ostatne mi na oko nejak nesmakuju...
prvy je leo vince

a druhy je akrapovic, ani by som nepovedal ze sa mi zapaci a tusim je krajsi ako leo

prvy je leo vince
a druhy je akrapovic, ani by som nepovedal ze sa mi zapaci a tusim je krajsi ako leo

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Akrapovič je krajší, ale ten leo bude asi presne na tvoj skúter (nie ten na obrázku, to je nejaký dvojvalec)
- duky5
- motorkár
jj, islo mi o koncovku, ta vypada rovnako 
EDIT: fotka

EDIT: fotka
- Prílohy
-
- SAM_0187.jpg
- takto to vypada celkovo z dialky za svetla :)
- (114.71 KiB) 420 stiahnutí
- duky5
- motorkár
takze nexik ma 28 000 km a mam na nom prvu zavadu. po odstaveni skutra som si pod nim na druhy den nasiel 2 male mlacky. jednu pod hlavnym spodnym plastom s odvodom dazdovej vody a druhu pod lavou prednou vidlou. mlacka bola mastna voda. tipoval som na brzdovu kvapalinu, ale hladina bola OK, dalsia moznost chladiaca kvapalina, ale tam mi hladina neklesla, ale vzhladom na mlacky to musela byt ona.
unik bol aj za jazdy, mal som mokry a mastny predny blatnik, bal som sa vacsej zavady, tak to trebalo riesit...nechcel som ostat niekde pri kalte kuchl s vytecenym chladicom...
ukazka mastnoty

mal som podozrenie na uvolnene tesnenie na chladici (poskodenie chladica som si radsej ani nepredstavoval), kedze su 4 hadice, potreboval som sa dostat k celemu chladicu a hladat unik....
nexika trebalo odstrojit viac ako je prijemne...

nakoniec ako vysvytlo, vsetky tesnenia su ok. kvapalina unikala od uzaveru/nalievacieho otvoru....bolo posunute tesnenie a zle nasrobovany uzaver (ako som si vydychol, ze to bola iba takato blbost)

trosku sme utesnili vrchnak a zda sa ze je vsetko OK, dnes pod nexikom malcka uz nie je
odplastovat skuter bol porod, ale dat naspat vsetky tie plasty bola uplna katastrofa. sice som si co to pofotil, aj tak som mal niekedy problem urcit kam ktory srob ma ist....celkovy cas roboty - 10 hodin aj s plastami.....skusenost na nezaplatenie
kedze som mal nexika vykuchaneho, vyuzil som to aj na kontrolu kabelaze a kontaktov (kedze nexik je 4 roky vystaveny nepriazni pocasia, mal som malu dusicku). taliani ma ale totalne ohurili. kabelaz je vedena a izolovana precizne ako na nejakej nemeckej motorke...kontakty s cokoladami co sa pripajaju na pristrojovku su este poistene specialnymi gumovymi "navlekmi", takze voda nema ziadnu sancu. z toho dovodu boli vsetky kontakty bez oxidacie, takze som nakoniec Kontox ani nepouzil. za toto maju u mna taliani 1*
unik bol aj za jazdy, mal som mokry a mastny predny blatnik, bal som sa vacsej zavady, tak to trebalo riesit...nechcel som ostat niekde pri kalte kuchl s vytecenym chladicom...
ukazka mastnoty

mal som podozrenie na uvolnene tesnenie na chladici (poskodenie chladica som si radsej ani nepredstavoval), kedze su 4 hadice, potreboval som sa dostat k celemu chladicu a hladat unik....
nexika trebalo odstrojit viac ako je prijemne...

nakoniec ako vysvytlo, vsetky tesnenia su ok. kvapalina unikala od uzaveru/nalievacieho otvoru....bolo posunute tesnenie a zle nasrobovany uzaver (ako som si vydychol, ze to bola iba takato blbost)

trosku sme utesnili vrchnak a zda sa ze je vsetko OK, dnes pod nexikom malcka uz nie je

odplastovat skuter bol porod, ale dat naspat vsetky tie plasty bola uplna katastrofa. sice som si co to pofotil, aj tak som mal niekedy problem urcit kam ktory srob ma ist....celkovy cas roboty - 10 hodin aj s plastami.....skusenost na nezaplatenie

kedze som mal nexika vykuchaneho, vyuzil som to aj na kontrolu kabelaze a kontaktov (kedze nexik je 4 roky vystaveny nepriazni pocasia, mal som malu dusicku). taliani ma ale totalne ohurili. kabelaz je vedena a izolovana precizne ako na nejakej nemeckej motorke...kontakty s cokoladami co sa pripajaju na pristrojovku su este poistene specialnymi gumovymi "navlekmi", takze voda nema ziadnu sancu. z toho dovodu boli vsetky kontakty bez oxidacie, takze som nakoniec Kontox ani nepouzil. za toto maju u mna taliani 1*

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
som rad, ze to bola len taka prkotinka... a teda problem odhaleny a odstraneny... 

- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
najškaredšia vec na svete je odstrojený nexus
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
toto ma jediné štve na maxíkoch a trošku aj odradza od kupi, že ked sa niečo pokazí straviš polku dna rozoberaním plastov a dalšiu polovicu z ineho dna zase nahadzovanim plastov späť.
preto ma oslovuje aj naháč...tam je ku všetkemu pristup a vidiš poväčšine vela veci volným okom. ale zase skuter je na cestovanie nadhera. vela veci popraceš po sedačku a ideš.
preto ma oslovuje aj naháč...tam je ku všetkemu pristup a vidiš poväčšine vela veci volným okom. ale zase skuter je na cestovanie nadhera. vela veci popraceš po sedačku a ideš.
- duky5
- motorkár
mas pravdu, je to piplacka...ale uz hned cestou domov som bol za tie plasty vdacny....na nahaci by ma odfuklo a v noci by mi bola v kratasoch a tricku zima, na skutri teplucko.
navyse toto bolo 1. rozoberanie po 4 rokoch, dovtedy som to toho ani nenakukol...
navyse toto bolo 1. rozoberanie po 4 rokoch, dovtedy som to toho ani nenakukol...
- duky5
- motorkár
kedze pod nexikom bola opat mlacka, musel ist zase dohola. vyzliekli sme ho trosku decentnejsie ako minule. skontrolovala sa nadobka na chladiacu kvapalinu, tam vsak bolo uplne sucho...

trebalo hladat ineho vinnika a ten sa za chvilku nasiel tymto sposobom...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d3OyJrXeL6g[/youtube]
po tejto cinnosti ostal na vydlici olej, taky prstenec

ktory po odstaveni skutra pomaly stekal po vydlici dole...

otazka je co s tym? myslite ze staci vymenit tesnenie a doliat olej? aka je to narocna oprava? za chvilku (4 000 km) idem na pravidelny servis pri 30 000 km, ze by mi to urobili jednym vrzom...

trebalo hladat ineho vinnika a ten sa za chvilku nasiel tymto sposobom...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d3OyJrXeL6g[/youtube]
po tejto cinnosti ostal na vydlici olej, taky prstenec

ktory po odstaveni skutra pomaly stekal po vydlici dole...

otazka je co s tym? myslite ze staci vymenit tesnenie a doliat olej? aka je to narocna oprava? za chvilku (4 000 km) idem na pravidelny servis pri 30 000 km, ze by mi to urobili jednym vrzom...
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Zdá sa že je to chronická choroba gilleri, skoro na každom runnerovi čo som videl to robilo.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Predpokladám, že olej v prednej vidlici si nemenil podľa servisného intervalu, alebo čas ešte nenastal? Mne už podľa servisnej knižky nastal (interval si nepamätám), ale servisman ma "schladil" vyjadrením, že kým to neslzí, netreba meniť. Tebe podľa tohto výroku už meniť treba.
(moja Aprilka má cez 31-tisíc km)
(moja Aprilka má cez 31-tisíc km)
- duky5
- motorkár
bandit si ma zmiatol, kukol som do manualu a tam mam aj pri 50t km ze suspension - check...takze servisak mal asi pravdu, kym to neslzi, nechytat 

- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
duky Akrapovic! nieje o com ten zvuk to je proste
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z35yBEloMa0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z35yBEloMa0[/youtube]
- duky5
- motorkár
Tak Nexík je doma zo servisu. Po skúšobnej jazde sa zdá byť všetko ok. Vydlica suchá, tak dúfam že to už bude v poriadku ďalšie tisícky km. 
Vraj som mal na vydli drobnú ryhu, ktorá postupne doničila to tesnenie. Takže to nejako zaleštili a malo by to byť ako nové.
Platil som 86e

Vraj som mal na vydli drobnú ryhu, ktorá postupne doničila to tesnenie. Takže to nejako zaleštili a malo by to byť ako nové.
Platil som 86e
- duky5
- motorkár
Rizumo, je to kúsok za martinským cintorínom oproti predajni ducati.
Bol som aj inde, ale nikde nemali tesnenia, že treba objednať a čakať 2 týždne...keď som došiel sem, povedali mi že zistia dostupnosť tesnení a zavolajú. Ešte večer mi volali, že tesnenia nie sú, treba objednať a čakať, ale že majú návrh. Že keď im to ráno donesiem, rozoberú tlmiče, pozrú tesnenie, objednajú druhovýrobu a na druhý deň by som to mal mať doma. Tak aj bolo...takže z tohto pohľadu spokojnosť.
Inak majú plnú predajňu Triumphov a Moto Guzzi, nádhera
Bol som aj inde, ale nikde nemali tesnenia, že treba objednať a čakať 2 týždne...keď som došiel sem, povedali mi že zistia dostupnosť tesnení a zavolajú. Ešte večer mi volali, že tesnenia nie sú, treba objednať a čakať, ale že majú návrh. Že keď im to ráno donesiem, rozoberú tlmiče, pozrú tesnenie, objednajú druhovýrobu a na druhý deň by som to mal mať doma. Tak aj bolo...takže z tohto pohľadu spokojnosť.
Inak majú plnú predajňu Triumphov a Moto Guzzi, nádhera