Je to Yamaha Aerox r.v. 1999, zopar krat som sa uz previezol, ale dnes po tankovani sa mi vyskytli mensie problemy.
Skuter bol pred 2,5 rokom v servise (variator, remen, vodna pumpa,vzduchovy filter,tryska,prevodovy olej,kvapaliny), ale od vtedy najazdil len par km.
Sam som dolial po kupe chladiacu kvapalinu (cca. 1,5dcl po max rysku) inak nic.
Skuter isiel dobre, ale dnes som zasiel na pumpu a skontroloval stav benzinu, bolo ho dost tak som len zavrel a netankoval. Ked som chcel znovu nastartovat asi 5 minut od vypnutia po prejdeni 2km, nechcelo chytit (sytic akoby nefungoval, pri dome este siel je to manualny) s plynom chytilo na 1 kop. Napadlo ma ci nie je chyba v zavzdusneni nadrze, tak som natankoval viac menej plnu, ale vsetko ostalo rovnake.
Kedze som bol na polceste, tak som pokracoval a vyskytla sa dalsia neprijemnost: Skuter zhasinal na volnobehu ked sa motor zahrial. Pri studenom motore si volnobeh drzi. Akoby sa sam od seba rozladil karburator. Teplota chladiacej kvapaliny sa pohybovala podla budikov (mam este tie stare) okolo 70 stupnov C.
Po dvoch hodinach priznaky rovnake.
Setup je viac menej seria, menene su: Polini Hi-Speed vario, Malossi remen, Malossi vzduchovy filter, vyfuk Sito Plus, tryska 95 (to sa mi zda na skoro seriu dost).
Napada niekoho co konkretne by to mohlo, alebo je na rade klasicky postup precistenie karbu, ladenie...?
Ps.:pred par dnami som stretol jedneho skutristu (Honda PCX 125) a tak som mu povedal aj o tomto fore, hovoril ze nieco take hladal

Vopred vdaka.