prievan
Moderátor: Moderators
prievan
cafte.. tak dnes som zistil, ze dobra helma bez prefukovania je asi zaklad dobrej jazdy, ked si chce clovek naozaj uzit. mam nejaky Airoh so stitom, ale ked idem nad 40kmh, tak mi to fuka spod stitu takmer priamo do oci. som sice alergik, ale dnes som (podla mna z prievanu) smerom z BA do MA dostal taky zapal laveho oka, ze mi napuchlo ako este nikdy.. chcel som sa spytat, mavate aj vy niekto taketo zdravotne problemy? a druha otazka - aka je cca cena nejakej prilby, ktora ma ochrani pred vetrom aj pri vyssich rychlostiach? hlavne nech mi nefuka na oci a usi, lebo sa citim strasne po 120km odjazdenych dnes. a btw, rit ma boli tjez poriadne 

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
mal si okuliare? (su povinne v otvorenej prilbe...a vtedy no problemo...)kup si integralu alebo jetku so stitom...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
prilba so stitom sa berie ako otvorena? ale ano, mal som aj slnecne okuliare, napriek tomu mi to narobilo poriadnu sarapatu s ocami. skus mi povedat ceny integralnych prilieb, od akej ceny cca zacinaju? dalcatelko napísal:mal si okuliare? (su povinne v otvorenej prilbe...a vtedy no problemo...)kup si integralu alebo jetku so stitom...
hm, dikes za radu, neni to az take strasne, zeby to oko az tak velmi stipalo.. podla mna to bol maly prievan a brutal alergia, uz sa to ukludnuje, zajtra uz bude snad fajn. len chcel by som naozaj poriadne riesenie, nie casto aplikovat lieky a podobne pomocky, potom si telo na to zvykne a prestane to ucinkovat.. takze skor asi poriadnu helmu, v ktorej nebude fukat. ale naozaj dakujem velmi za pomoc, tu masticku si zajtra zozeniem v lekarni...mPershing napísal:Tak rit ta teda neboli od prievanu,
na oko si kup masticku OPHTHALMO-AZULEN (tusim pred dvoma rokmi stala 30Sk) na noc si vytlac cca 1 cm pod spodne viecko, aplikuj niekolko noci a ked ta prestane stipat oko, mas ho vyliecene..
Prevencia prievanu - trochu vaty do ucha na tu stranu, kde ti prievan skodi
Toto je moj recept, ktory mam uspesne odskusany!!! Totiz v robote pracujem v lete v prievane a ta vata (aspon mne) fakt pomaha. A ked je len naznak, ze oko zacne trochu svrbiet, tak na noc spominanu masticku a po par dnoch je vsetko OK!
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
shity ako lidl a cina no name od 1200sk...poriadne uz za 3000kupis a kvalitne od cca 4000...kukni dole nizsie novinky na slovenskuorgi napísal:prilba so stitom sa berie ako otvorena? ale ano, mal som aj slnecne okuliare, napriek tomu mi to narobilo poriadnu sarapatu s ocami. skus mi povedat ceny integralnych prilieb, od akej ceny cca zacinaju? dalcatelko napísal:mal si okuliare? (su povinne v otvorenej prilbe...a vtedy no problemo...)kup si integralu alebo jetku so stitom...

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
tvoju ponuku v novinkach som videlalcatelko napísal:shity ako lidl a cina no name od 1200sk...poriadne uz za 3000kupis a kvalitne od cca 4000...kukni dole nizsie novinky na slovenskuorgi napísal: prilba so stitom sa berie ako otvorena? ale ano, mal som aj slnecne okuliare, napriek tomu mi to narobilo poriadnu sarapatu s ocami. skus mi povedat ceny integralnych prilieb, od akej ceny cca zacinaju? d

- kika
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 ST
ja som dlhsiu dobu mala prilbu s takym plexi na celu tvar, neviem ci aj ty mas taku, do tej sice fukalo tiez ale nie asi az tak ako do otvorenej, ale jednoznacne integralka u mna vedie, da sa zohnat aj za rozumnu cenu, len treba pochodit po viacerych obchodoch, ja osobne som kupila na vystave v inchebe, a som zatial velmi spokojna 

podpis som si este nenastavil
nemas fotku? cca ze ako vyzera ta tvojakika napísal:ja som dlhsiu dobu mala prilbu s takym plexi na celu tvar, neviem ci aj ty mas taku, do tej sice fukalo tiez ale nie asi az tak ako do otvorenej, ale jednoznacne integralka u mna vedie, da sa zohnat aj za rozumnu cenu, len treba pochodit po viacerych obchodoch, ja osobne som kupila na vystave v inchebe, a som zatial velmi spokojna

- optik
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
- Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
- Kontaktovať užívateľa:
-Takze pokial si alergig tak si ziadny "OPHTHALMO-AZULEN" do oka nedavaj, mali by postacit Tvoje bezne lieciva ktore pouzivas.
-Bezne sln. okuliare su na dve veci, pokial nechces aby ti fukalo do oci kup si sportove sln. okuliare.
-Je treba si kupit poriadnu prilbu... a pokial si alergik tak o to viac!
-Bezne sln. okuliare su na dve veci, pokial nechces aby ti fukalo do oci kup si sportove sln. okuliare.
diky za tipy:optik napísal:-Takze pokial si alergig tak si ziadny "OPHTHALMO-AZULEN" do oka nedavaj, mali by postacit Tvoje bezne lieciva ktore pouzivas.
- v pondelok mam na plane alergologicku a ocneho zaroven, idem konzultovat
- sportove sl. okuliare myslis tie, ktore maju take akoby stity (z kozenky ci z coho) okolo?to co pouzivaju napriklad skialpinisti a pod?
- dik, to tretie som dnes zistil

- optik
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
- Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
- Kontaktovať užívateľa:
S kozou na boku su vacsinou horolezecke okuliare /skialpinisticke/
Sportove slnecne okuliare su zjednodusene povedane prehnute okuliare ktore Ti na nose sedia tak ze Ti nefuka do oci a niektore typy maju vo vrchnej casti aj potitko /ked sa potis netecie ti pot do oci/ vycsinou su vyrobene z lahkych materialov /plast/.
Sportove slnecne okuliare su zjednodusene povedane prehnute okuliare ktore Ti na nose sedia tak ze Ti nefuka do oci a niektore typy maju vo vrchnej casti aj potitko /ked sa potis netecie ti pot do oci/ vycsinou su vyrobene z lahkych materialov /plast/.
A ked už rozmýšlas o prilbe tak porozmýšlaj aj o oblečení. Poviem ti príklad: Kamoš je alergik, išiel na skútri asi tak 60-tkou v krátkom tričku, kraťasoch a tu mu do krku narazila včela a v tom náraze ho pichla. Ihned zastavil, skúter pustil na zem, ja som tiež pri nom zastavil a pýtam sa ho " Že čo je". Stihol mi len povedat "Nemožem dýchat" Zbadal som že má opuchnutý krk a ihned som zavolal záchranku. Keby sanitka prišla o 5 minút neskor tak je po nom(zváštny pocit ked vám niekto umiera pred očami a vy mu neviete pomoct). Ked prisla záchranka tak mu ihned pichla injekciu a on začal už lepšie dýchať a odniesli ho do nemocnice.
To že jazdíš na skútri, je pre teba risk ale zas ten pocit z jazdy sa nedá ničím zaplatit
PS: mal otvorenú prilbu kúpenú v LIDLI
To že jazdíš na skútri, je pre teba risk ale zas ten pocit z jazdy sa nedá ničím zaplatit
PS: mal otvorenú prilbu kúpenú v LIDLI
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
no trosku od veci...vcera som sa bol prvy krat prevoezt v marushinke a oproti lidlovke je to neskutocny rozdiel...clovek ani nevie ze ju ma na hlave super aerodimaka (sice pri motokrosovej sa o aerodinamike neda ani hovorit) ale co ma fakt prekvapilo bolo vetranie...ani kvapka potu dokonca ani teplo v nej nebolo...ziadny prievan ani hluk
skratka priplatis si za "znackovu" a mas to sakra rozdiel ako v bezpecnosti tak aj v pohodli...

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ale mas maly problemalcatelko napísal:no trosku od veci...vcera som sa bol prvy krat prevoezt v marushinke a oproti lidlovke je to neskutocny rozdiel...clovek ani nevie ze ju ma na hlave super aerodimaka (sice pri motokrosovej sa o aerodinamike neda ani hovorit) ale co ma fakt prekvapilo bolo vetranie...ani kvapka potu dokonca ani teplo v nej nebolo...ziadny prievan ani hlukskratka priplatis si za "znackovu" a mas to sakra rozdiel ako v bezpecnosti tak aj v pohodli...

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ved si uz objednal...na to naraza...mPershing napísal:![]()
![]()
janykaj: objednava sa u Alciho (Alcatelka) !!!
![]()
![]()
janykaj dnes zasielam (v piatok to nemalo zmysel a jeden este nebol 100% rozhodnuty...)neboj aj ti donesiem

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 1:29 pm
- Skúter: yamaha tdm 900
Tak tak
Ja som sa coto naucil na bickosi a do helmi davam kuklu.najprv som sa hanbil ze scot neni motorka tak naco oblecenie a kuklu atd ale ked ides spat pololoslepy tak si rozmyslis.fuka aj v lete a zapal spojiviek je fakt pecka.skus lahku kuklu a cyklo brulen.mali bi byt protiprievanove.