Zapojenie zadného LED svetla
Moderátor: Moderators
Zapojenie zadného LED svetla
Zdravím všetkých skútristov!Potreboval by som poradit...Dnes mi došlo zadné LED svetlo na môj Speedfight 2,no neviem ako ho správne zapojit aby som to "nepokašlal"!Nemá niekto podobné už namontované na skútri?Moc by mi to pomohlo!Inak viem,že už tu je riešená téma ohladne týchto svetiel,no tam išlo o model zo smerovkami a ja mám iný model.A moc chlapíkovi vtedy nepomohli,v podstate išlo o rady typu:skús a uvidíš...a bola by škoda ho hned "odpálit".Je to konkrétne model:Lexus LED Style (L-SARL590LEX-LED)a v prílohe pripájam i jeho foto...Ide teda o to ako pozapájat tie kábliky ked v skútri sú klasicky len 3 a z toho svetla ich trčí 5!(čierny,modrý,červený,žltý a biely).
- Prílohy
-
- lsarl590lexled2.jpg
- (7.94 KiB) 484 stiahnutí
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: Zapojenie zadného LED svetla
Jak že k tomu nemáš nejakú schému na zapojenie Kde si to kupoval ?otrepať im to o hlavu....
Je jasné že ak niekto ešte nič také nezapájal tak ťažko Ti povie kam akú farbu...kostra teda mínuska býva čierna alebo modrá ale na scootroch býva aj zelená..ako to je na tom svetle netuším ale ak predpokladáme že je to robené na 12V tak kludne skúšaj na baterke 12V vybratej zo scootra.Ak aj prehodíš polaritu tak by sa nemalo nič stať ak sú tam len LEDky a predradné odpory . A načo tam je 5 káblikov vyvedených mi už teda tiež nieje vôbec jasné ak píšeš že to má len koncové a brzdové svietenie.
Alebo zober nejakú baterku napríklad 9V tá dá malý skratový prúd a ak bude čerstvá tak tých pár mA na LEDky ba mala dať. 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

Nazdar!No to máš pravdu s tou schémou,tiež si myslím,že niečo také tam malo byt!A kde som to kupoval?No neuveríš mi no na www.....ale nie,nejdem tu robit žiadne reklamy ani anti...Skôr myslím,že je za to zodpovedný výrobca(str8).Ale písal som maila dodávatelovi a ten tvrdí,že to vraj má byt verzia aj zo smerovkami...no neviem!Na tak malú plochu integrovat aj smerovky?No čuduj sa svete,na zadnej strane obalu to je aj uvedené..(Tail light STR8 Lexus LED,incl.indicator operation,Peugeot Speedfight 2).To by snád aj vysvetlovalo počet káblikov.No zatial ešte čakám dáke dalšie rady,nerád by som behom chvílky hodil do koša 50€!(Kríza!!!). 

- VLADY
- spammer
Len to pekne skús oživiť tou 9V baterkou tak ako som Ti radil...nemáš čo odpáliť čierny alebo modrý bude spoločná mínuska.A žltý a biely typujem smerovky
Ak je to tuningový diel tak si výrobca istotne nerobil hlavu z nejakej velkej viditelnosti možno šupol na každú smerovku len 3-4 LEDky . Sa stavím že to asi ani vôbec nemá homologáciu na cestnú premávku...Ale možno sa hlboko mýlim a potom ospravedňujem ....

Ak je to tuningový diel tak si výrobca istotne nerobil hlavu z nejakej velkej viditelnosti možno šupol na každú smerovku len 3-4 LEDky . Sa stavím že to asi ani vôbec nemá homologáciu na cestnú premávku...Ale možno sa hlboko mýlim a potom ospravedňujem ....

Si predstav...má ti to aj "homologo".No kto by to bol povedal?
Avšak budem sa nan asi len pozerat v krabici,bo ako tak gooooglujem,tak píšu,že pre správnu činnost to pýta dáke relé!No..a ja veru niesom elektrikár!Teda viem čo je relé,ale...Pripájam odkaz na to info o produkte: http://www.scooter-tuning.sk/shop/produ ... 216&page=9

- VLADY
- spammer
Ozaj a čo to tam splietajú o nejakom Neone po obvode svetla? Nemáš napokon ten neon na tých dvoch drátoch ??? Jako popis na E-shope je uplne rovnaký pri všetkých tých svetlách...čiže OK.Tak pošli maila na E-shop nech Ti láskavo pošlú schému zapojenia.....Zo zákona je to povinnosť tak isto ako aj návod v SK jazyku...mám rád takéto kšefty -naval prachy tu máš výrobok a staraj sa !!!!
Ja viem že pri vela výrobkoch ten návod prakticky ani netreba ....ale ak je problém tak skoro všetci potom hrajú takú hru..a neviem ako by sa tvárili pri reklamácii ak to zapojíš zle a odpáliš náhodou ...... 

- strmal
- chodec
- Dátum registrácie: Št Nov 27, 2008 11:57 am
- Skúter: neuvedený
jsem ttaky toho názoru, že třema kablíkama rozsvítíš maximálně 2světla a ne 4, takže předpokládám normální zadní světlo a brzdové, na blinkry asi zapomněli...
každopádně bych to zkusil připojit na baterku třeba přes nějaký odpor (jen pro jistotu), teorie je taková že pokud zapojíš LEDku obráceně tak by se jí nemělo nic stát, jelikož průrazné napětí v závěrném směru je vyšší než napětí v přímém směru, při kterém by měla svítit...

každopádně bych to zkusil připojit na baterku třeba přes nějaký odpor (jen pro jistotu), teorie je taková že pokud zapojíš LEDku obráceně tak by se jí nemělo nic stát, jelikož průrazné napětí v závěrném směru je vyšší než napětí v přímém směru, při kterém by měla svítit...
podpis som si este nenastavil
No úplne s tebou súhlasím vlady!Fakt neviem čo a ako s tým poondiatým svetlom!Však som aj písal toho maila chlápkovi čo mi to posielal...no a tiež len "tápal"...skús pripojit ten či onen káblik a uvidíš čo zasvieti...dobré nie?Však dajme tomu aj kašlat celé svetlo ked ho odpálim,no čo ked si ... elektriku v skútri?Som sa dovozil!A potom...ide o ten princíp,predávajú to bez návodu...to je fakt dost blbé!Apropo..nechcete to niekto kúpit?! 

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
je robene na 12V, drz sa toho, co napisal VLADY a nemas co pokazit. Vie co pise
Tak som to svetlo zobral do rúk a po pripojení čierneho káblika na - (mínus),starej 12V baterky zo skútra,som postupne pripájal ostatné kábliky.Teraz už teda viem,že ktorý čo rozsvecuje už len príst na to ako to pripojit (a z ktorým káblikom),v skútri...Hlavne trafit správne mínusový kontakt,potom už len zistit,ktoré je brzdové svetlo a koncové...Len ako?P.S.:Viem,že pre niekoho to je malina a príde mu to asi aj smiešne aký "závažný"problém tu ja riešim,no mne je len lúto hned to svetlo pri neopatrnosti pokazit! 

- VLADY
- spammer
To sa zas robí opačne teda nejakou žiarovkou lebo predpokladám že merák nehrozí...takže nejakú malú žiarovku cca 5W z parkovačky a dáš ju zas na káble a skúšaš kde je šťava oproti mínuske ....inak by si to mal zistiť aj ak vybereš staré svetlo mínuska -kostra býva na obímke žiarovky teda na tom plechu a plusky súna stredných kontaktoch.... naštartuješ a mala by žiarovka hneď svietiť to je koncové svetlo a pri stlačenej brzde vyskúšaš brzdový káblik a ten ide z baterky teda aj bez natočeného motora zapneš len klúčikom zapalovanie stlačíš brzdu a musí na niektorom kábliku byť hneď 12V.

Dnes som sa "nasral" a to svacialko som zapojil...na prvý krát a...funguje!No nebola to žiadna veda asi som príliš stresoval...Dakujem všetkým za rady!!!Rocky. 

- VLADY
- spammer
Pozri sa zas je lepšejšie sa najprv poradiť a opýtať jak Hrrrr zapojíme a potom zadymíme a odpálime .
Ale takém sa stáva občas aj mne vieš ako, nikto nieje neomylný dokonalý apod...