prosim poradit aprilia sr 50
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: St Mar 31, 2010 10:53 am
- Skúter: aprilia sr 50
- Kontaktovať užívateľa:
prosim poradit aprilia sr 50
mam apriliu sr 50 vodnik r.v.2004 vyfuk gianeli reverse , variator mallosi a chcel by som ist do 70cm mozte mi poradit aky valec kluku k tomu vyfuku + spojku a dalsie veci dakujem
podpis som si este nenastavil
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
Re: prosim poradit aprilia sr 50
Ty musiš vedieť na čo chceš skuter použivať a podla toho si rozmysli. pozri si moj popis červenym to je moj setup. mam apriliu tiež, piaggio motor. ja som to skompletoval ten setup na svižne jazdenie a so zameranim na minimalnu udržbu. bude to hbyte do mesta lebo ja vela jazdim mesto a nezahanbi ma to ani na dlhšiu trasu cca 20-30km do vzdialenejšieho mesta. spotreba tam bude podobna seriovemu valcu a možno aj lepšia lebo to nebudem musieť drtiť na plny kotol ako s 50ccm.
a prečitaj si toto: http://www.scootland.sk/scooter-tuning- ... tuning-2t/ budeš kus mudrejši.
inak očakavaj že mod Ti tuto temu asi fukne do koša lebo ohladom prestavby je tu vela tem.
inak si pozri aj tento topic na českom fore jeden člen porovnaval valce vhodne na bežne jazdenie: http://forum.scooter-tuning.cz/viewtopi ... =5&t=10037 je to sice na minareli motor ale vlastnosti valcov su totožne aj na piaggio tak sa Ti to bude hodiť. je to jazdene na Gianelli fuku tak preto Ti to davam aby si si pozrel.
ak sa rozhodneš kontaktuj "alcatelka" on Ti aj poradi a aj doda diely za dobru cenu a hlavne spolahlivo.
a prečitaj si toto: http://www.scootland.sk/scooter-tuning- ... tuning-2t/ budeš kus mudrejši.
inak očakavaj že mod Ti tuto temu asi fukne do koša lebo ohladom prestavby je tu vela tem.
inak si pozri aj tento topic na českom fore jeden člen porovnaval valce vhodne na bežne jazdenie: http://forum.scooter-tuning.cz/viewtopi ... =5&t=10037 je to sice na minareli motor ale vlastnosti valcov su totožne aj na piaggio tak sa Ti to bude hodiť. je to jazdene na Gianelli fuku tak preto Ti to davam aby si si pozrel.
ak sa rozhodneš kontaktuj "alcatelka" on Ti aj poradi a aj doda diely za dobru cenu a hlavne spolahlivo.
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
dik zatial ja som len chcel ze aky naj valec k tomu vyfuku nic viac 

-
- motorkár
ja viem čo si chcel ale Ty musiš vedieť čo chceš. či liatinu či nicasil. maš na vyber X valcov od X firiem. od 9koni až po 15koni. tak neviem ako Ti poradiť. k fuku može byť aj malossi sport ale aj malossi MHR replica. jedno je liatina a druhe nicasil.
Naj valec by tam bol MHR replica ako stvoreny na ten fuk ale.....je tu to ale...musiš potom vyriešiť dodatočne chladenie lebo valec ma väčšie točky, karbec aspon 17,5mm vhodnejši je 21mm, počitaj s vyššou spotrebou, vyššie opotrebenie remena + valčeky, častejšia udržba, vario malossi , spojka by už bola vhodna nejaka + zvon. to nie je len o vymene "najlepšieho" valca.
neviem čo tam všetko maš ale podla toho čo pišeš tak len ten fuk gianelli a ostatok je seria veci. predpokladam.
tak mne išla aprilka v serii s tym fukom a variom a spojkou 95km/h tacho.
Teraz ju ma alcatelko v garaži a nahadzuje valec. takže zatail to pojde v zabehu malo ale po zabehu cca 110tacho.
Naj valec by tam bol MHR replica ako stvoreny na ten fuk ale.....je tu to ale...musiš potom vyriešiť dodatočne chladenie lebo valec ma väčšie točky, karbec aspon 17,5mm vhodnejši je 21mm, počitaj s vyššou spotrebou, vyššie opotrebenie remena + valčeky, častejšia udržba, vario malossi , spojka by už bola vhodna nejaka + zvon. to nie je len o vymene "najlepšieho" valca.
neviem čo tam všetko maš ale podla toho čo pišeš tak len ten fuk gianelli a ostatok je seria veci. predpokladam.
tak mne išla aprilka v serii s tym fukom a variom a spojkou 95km/h tacho.
Teraz ju ma alcatelko v garaži a nahadzuje valec. takže zatail to pojde v zabehu malo ale po zabehu cca 110tacho.
Naposledy upravil/-a Mitko v St Mar 31, 2010 11:51 am, upravené celkom 2 krát.
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
no asi liatinu nech to ma co najdlksiu zivotnost
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
inak mozem sa spytat ako ide tebe aprilka ?
-
- motorkár
aby si mal predstavu ako chodi ta liatina malossi na gianelli fuku: http://www.youtube.com/watch?v=GZmURxA_BwY to je presne ten chalan čo pisal o tych valcoch
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa:
mozem este jednu otazku kolko si platil za valec ?
-
- motorkár
Valec som kupoval Tu: http://www.zdema-moto.eu/index.php?page ... &Itemid=71
za tu cenu ako je tam uvedená.
za tu cenu ako je tam uvedená.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a je to fakt malossi ked to stoji tak malo?
-
- motorkár
no mne to prišlo za tu cenu a bolo to malossi. alcatelko mi to akurat nahadzuje a nevravi na to že by to nebolo malossi...

-
- chodec
- Kontaktovať užívateľa: