B400 Niekedy nechce štartovat.
Moderátor: Moderators
- Lapko
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Apr 08, 2008 7:40 pm
- Skúter: Suzuki Burgman 400 K7 / Suzuki V-Strom 650 K7
B400 Niekedy nechce štartovat.
Viem že tu moc Burgmanov na fore nieje okrem Vladyho, mPershinga, a filla ale aj tak by mozno vedel niekto poradit.
Problem som startovanim som si po prvy krat všimol tento tyzden. Namontoval som do scootra lacny cinsky alarm a zapojil som ho priamo na baterku. Vsetko bolo vporiadku az do chvile ked som sa rozhodol nastartovat. Z pravej prednej strany sa ozivalo len cvakanie relatka a ziadne startovanie. Niekolko krat som vytiahol kluc (je vnom imobilizer) skontroloval ci mam hore bočny stojan a vsetko zopakoval ale stale nic stale len ten zvuk zopinania neakeho rele. Hned ma napadlo ze to bude tym alarmom tak som ho odpojil ale nepomohlo. Asi po 10 minutach nervozity som vymontoval baterku a pochvili znova zapojil, zhodil som scootra z hlavneho stojana otocil klucom a nastartoval... Asi o den neskor sa mi to zopakovalo, po prejdeni asi 80km som zastal na benzinke natankovat a znova len cvakanie ale stym ze uz som nemusel baterku vyberat a po chvili skuter zas normalne nastartoval. Prosim vas stretol sa stym uz niekto ? Neviete mi poradit co by som mal skontrolovat, moze to byt zaoxidovany kontakt niekde ? Akurat si neviem vysvetlit ze vacsinou nechce naskocit ked ho mam na hlavnom stojane.
Ešte ma napadlo že mi dovtedy nefungoval ukazovatel zatiahnutej pohotovostnej brzdy na palubvke, ako som montoval ten alarm tak som si vsimol ze su povytiahnute kabliky z čidla (2ks), tak som ich pripojil, a uz to zacalo fungovat. Moze to mat nieco spolocne stymto problemom?
Dik za kazdu radu.
Problem som startovanim som si po prvy krat všimol tento tyzden. Namontoval som do scootra lacny cinsky alarm a zapojil som ho priamo na baterku. Vsetko bolo vporiadku az do chvile ked som sa rozhodol nastartovat. Z pravej prednej strany sa ozivalo len cvakanie relatka a ziadne startovanie. Niekolko krat som vytiahol kluc (je vnom imobilizer) skontroloval ci mam hore bočny stojan a vsetko zopakoval ale stale nic stale len ten zvuk zopinania neakeho rele. Hned ma napadlo ze to bude tym alarmom tak som ho odpojil ale nepomohlo. Asi po 10 minutach nervozity som vymontoval baterku a pochvili znova zapojil, zhodil som scootra z hlavneho stojana otocil klucom a nastartoval... Asi o den neskor sa mi to zopakovalo, po prejdeni asi 80km som zastal na benzinke natankovat a znova len cvakanie ale stym ze uz som nemusel baterku vyberat a po chvili skuter zas normalne nastartoval. Prosim vas stretol sa stym uz niekto ? Neviete mi poradit co by som mal skontrolovat, moze to byt zaoxidovany kontakt niekde ? Akurat si neviem vysvetlit ze vacsinou nechce naskocit ked ho mam na hlavnom stojane.
Ešte ma napadlo že mi dovtedy nefungoval ukazovatel zatiahnutej pohotovostnej brzdy na palubvke, ako som montoval ten alarm tak som si vsimol ze su povytiahnute kabliky z čidla (2ks), tak som ich pripojil, a uz to zacalo fungovat. Moze to mat nieco spolocne stymto problemom?
Dik za kazdu radu.
podpis som si este nenastavil
- pygo
- st. cyklista
- Dátum registrácie: St Nov 01, 2006 7:13 pm
- Skúter: bolo Amalfi
Re: B400 Niekedy nechce naštartovat.
možno blbosť,ale nemože byť slabá baterka?
<- to som já a mój bývalý skúter nekde v Rakúsku 

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Re: B400 Niekedy nechce naštartovat.
mne robilo podobne ked som mal slabu baterku....ak si tam dal alarm, ktory ma zaloznu bateriu, ta si cucla a motobateria sa nestacila poriadne dobit jazdou....pripadne skontroluj ci mas dobre upevnene kable na baterii, ci sa neuvolnili pri jazde....
- Lapko
- st. skútrista
Re: B400 Niekedy nechce štartovat.
Baterkou to predpokladam nebude, jedine ze by bola vadna. Ale je uplne nova ma asi tak dva az try tyzdne...
Ten alarm som potom uz viac nezapojil tak uz sa nema preco vybijat.
Ten alarm som potom uz viac nezapojil tak uz sa nema preco vybijat.
- Lapko
- st. skútrista
Tak mam nove zistenia. Vcera som bol pojazdit a problem sa neprejavil ani raz a to som niekolko krat zastal a zhasol motor.
Dnes rano som sa vybral do prace, pridem k skutru vlozim klucik otocim a zas len cvak od rele. Niekolko krat som to zopakoval ale stale rovnaky vysledok. Rozhodol som sa teda do skutra vlozit druhu bateriu, (povodnu o ktorej som si myslel ze odisla, ale pretoze som den predtym nechal rozsvietene omylom parkovacky ked som zamkol riadenie- <poloha klucika uplne vlavo>, tak sa uplne vybila a ja som nasledne kupil novu Banerku. Odvtedy mam dve). Skuska startovania s druho bateriou: otocenie klucika a zas len cvak a startovanie nikde. Zhodil som skuter zo stojana otocenie klucika a nastartovanie na prve pretocenie...
Po ceste do prace som pocul nieco hrkotat a tak som zastavil na parkovisku. Prekontroloval som kufor co mam pozicany a zrejme som ho dobre nezacvakol do drziaka. Postavil som skuter na hlavny stojan, zhasol motor, zamkol som poriadne kufor do drziaka a idem nastartova, opat sa zopakovalo len cvaknutie rele, hned som dal skuter z hlavneho stojana dole a start na prve pretocenie. Celu cestu do prace som rozmyslal nad tym. Ved na hlavnom stojane nieje ziadna poistka proti nastartovaniu ako na bocnom !?
Prisiel som do prace, zaparkoval a odlozil som si veci ale stale mi to nedalo. Vratil som sa ku skutru vlozil klucik (skuter na hlavnom stojane) otocim a start na prve pretocenie startera. Vie mi toto niekto neako logicky vysvetlit ???
Dnes rano som sa vybral do prace, pridem k skutru vlozim klucik otocim a zas len cvak od rele. Niekolko krat som to zopakoval ale stale rovnaky vysledok. Rozhodol som sa teda do skutra vlozit druhu bateriu, (povodnu o ktorej som si myslel ze odisla, ale pretoze som den predtym nechal rozsvietene omylom parkovacky ked som zamkol riadenie- <poloha klucika uplne vlavo>, tak sa uplne vybila a ja som nasledne kupil novu Banerku. Odvtedy mam dve). Skuska startovania s druho bateriou: otocenie klucika a zas len cvak a startovanie nikde. Zhodil som skuter zo stojana otocenie klucika a nastartovanie na prve pretocenie...
Po ceste do prace som pocul nieco hrkotat a tak som zastavil na parkovisku. Prekontroloval som kufor co mam pozicany a zrejme som ho dobre nezacvakol do drziaka. Postavil som skuter na hlavny stojan, zhasol motor, zamkol som poriadne kufor do drziaka a idem nastartova, opat sa zopakovalo len cvaknutie rele, hned som dal skuter z hlavneho stojana dole a start na prve pretocenie. Celu cestu do prace som rozmyslal nad tym. Ved na hlavnom stojane nieje ziadna poistka proti nastartovaniu ako na bocnom !?
Prisiel som do prace, zaparkoval a odlozil som si veci ale stale mi to nedalo. Vratil som sa ku skutru vlozil klucik (skuter na hlavnom stojane) otocim a start na prve pretocenie startera. Vie mi toto niekto neako logicky vysvetlit ???

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
A nemôže buť nejaký suvis hlavného a bočného stojana? Že nejaký kontakt čo to blokuje sa nejakým záhadný spôsobom zopne aj keď ho dáš na hlavný stojan respektívne slabo zasunutý bočný stojan niekedy sám zopína kontakt. Ja by som hladal chybu niekde tam. Ale možno sa aj mýlim 

Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
hmm... ono to moze byt nejaky kontakt... z Vladyho fotiek jeho B400 vidim, ze pri nahodeni na hlavny stojan vo vzduchu zadne koleso, takze moja teoria:
das na hlavny stojan, zadne koleso vo vzduchu, kontakt tam kdesi vo vnutri nie je, trebars kable su natiahnute a mas odtrhnuty kontakt... das dole z hlavneho stojana, zadne koleso na zemi a scooter tlaci na tlmice a kable nie su take natiahnute, opat je kontakt a scooter startuje...
...podobny pripad som mal ja so svojim Atlanticom, bol odtrhnuty kabel v kontakte na starter... ked som zatlacil na kabel, startoval... ked som nezatlacil a kontakt nebol, tak iba raz tuklo rele a nic viac.
das na hlavny stojan, zadne koleso vo vzduchu, kontakt tam kdesi vo vnutri nie je, trebars kable su natiahnute a mas odtrhnuty kontakt... das dole z hlavneho stojana, zadne koleso na zemi a scooter tlaci na tlmice a kable nie su take natiahnute, opat je kontakt a scooter startuje...
...podobny pripad som mal ja so svojim Atlanticom, bol odtrhnuty kabel v kontakte na starter... ked som zatlacil na kabel, startoval... ked som nezatlacil a kontakt nebol, tak iba raz tuklo rele a nic viac.
- Lapko
- st. skútrista
Suvis s bocnym stojanom to mat asi nebude. Pretoze ked je vyklopeny na displeji sa zobrazuje CHECK ako ked nemam zopnute velke cervene tlacidlo pre startovanie.
THeBaNDiT ta tvoja teoria uz napadla aj mna. Len som este nenasiel ten kontakt ktory to moze sposobovat...
Kratke kable som si vsimol uz pri zapajani cidla rucnej brzdy. Doteraz mi nesvietila kontrolka na palubovke a tie dva kable ktore sa pripajaju knemu su fest nasponovane a ledva dociahnu. Dufam ze sa mi to podari cim skor najst a odstranit. Dost ma to znervoznuje. Aj teraz som sa bol o tom presvedcit. Pridem k skutru na hl.stojane otocim klucom a rele cvak. Dam dole zo stojana a nastartuje. Znova som zhasol motor a dal na stojan a pocujem cvak ale starter nakoniec pretocilo a nastartoval.
Dik za nazor, pomohlo mi to utvrdit sa vtom kde asi mam hladat chybu... Zistit pricinu je 50% uspechu.
THeBaNDiT ta tvoja teoria uz napadla aj mna. Len som este nenasiel ten kontakt ktory to moze sposobovat...
Kratke kable som si vsimol uz pri zapajani cidla rucnej brzdy. Doteraz mi nesvietila kontrolka na palubovke a tie dva kable ktore sa pripajaju knemu su fest nasponovane a ledva dociahnu. Dufam ze sa mi to podari cim skor najst a odstranit. Dost ma to znervoznuje. Aj teraz som sa bol o tom presvedcit. Pridem k skutru na hl.stojane otocim klucom a rele cvak. Dam dole zo stojana a nastartuje. Znova som zhasol motor a dal na stojan a pocujem cvak ale starter nakoniec pretocilo a nastartoval.
Dik za nazor, pomohlo mi to utvrdit sa vtom kde asi mam hladat chybu... Zistit pricinu je 50% uspechu.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a ked este pojdes do toho s chutou, tak ako hovoria bratia Cesi: S chutí do toho, půl je hotovo!
No a 50 + 50 je 100% a mas to vyriesene...
No a 50 + 50 je 100% a mas to vyriesene...

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Buď blbne samotný štartér (pridreté uhlíky alebo nejaký blbý kontakt dakde tam okolo ) alebo jeho prúdové spínacie relé ak to cvakne moc nahlas ak to cvakne len tak potichu tak v tom obvode sú tuším ešte jedno alebo dve malé relátka na to aby mal motor štavu a cvaklo aj to velké prúdové relé čo dá plusku od baterky do samotného štartéra...Najskorej sa dakto hrabal v kábloch už ak máš tie od mikrospínača moc krátke inak aj origo tam sú akurát tak nadoraz žiadna rezeva ..skrátka aby sa to tam neplantalo tak je to nadoraz.Ak svieti CHECK tak je rozpojené napájanie do motora - od bočáku alebo od spínača na riadidlách...ak to nesvieti a predsa nejde štartér tak tipujem chybu v tom silnoprúdovom obvode od baterky .a nemáš len volné kontakty na štartéri alebo na tom prúdovom relátku???
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Lapko
- st. skútrista
Popravde som este nemal cas sa na to pozriet, mame teraz v praci dost frmol a ked pridem domov tak len lahnem a odpocivam.
Este sa stym vsetkym zoznamujem pretoze vobec neviem co sa kde nachadza. Uz samotne odplastovanie da zabrat ak to robi clovek po prvy krat a neviem kde vsade su sroby a kde len zacvakavacky.
Edit: To cvakanie je dost vyrazne, je to zretelne pocut.
Este sa stym vsetkym zoznamujem pretoze vobec neviem co sa kde nachadza. Uz samotne odplastovanie da zabrat ak to robi clovek po prvy krat a neviem kde vsade su sroby a kde len zacvakavacky.

Edit: To cvakanie je dost vyrazne, je to zretelne pocut.
- VLADY
- spammer
Relé výkonové štartérové je vpredu...najsamprv sa dá dole dekel spred budíkov ten je na 4 plastové zaskakávacie spony a potom je tam na dva šroby pripevnený vonkajší vrchný plast čo je nad svetlami pod plexisklom. ten je medzi svetlami ešte nasadený na takej gumovej prechodke Tam sú aj poistky akurát že na opačnej strane ..teda v smere jazdy je to relé napravo a poistky nalavo....mám tu foto kde je komplet odplastovaný predok ale aspoň sa poučíš čo kde je... 

- Prílohy
-
- 29052009189.jpg
- (74.22 KiB) 629 stiahnutí

- Lapko
- st. skútrista
Tak presne to rele som vcera pozeral, je nanom aj hlavna 30tka poistka a vedla este nahradna. Odplasotval som riadidla aj krit ako je rucna brzda a pozeral som kde co moze byt zaoxidovane. Na nic som ale neprisiel. Preistotu som ale odpojil to rele zvrchu co je konektor a strekol som tam sprej na kontakty. Nechal som ho odparit asi na 15 minut a potom som to poskladal. Neviem ci to pomohlo ale zatial som skusal skuter startovat asi tak 10 krat a problem sa neprejavil. Ci uz na hlavnom stojane alebo bez...
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Drzim palce, aby to uz teda islo
- Lapko
- st. skútrista
Takze vcera skuter startoval cely den bez problemov. Vecer som prisiel domov odparkoval ho pred panelak v kopci. Predok skutra smeroval dole kopcom. Isiel som ho navecer zaviezt do garaze a znova na stojane cvalko rele. Dal som ho dole a nastartoval. Skusil som to potom viac krat a uz zas startuje normalne. Je moze ze tam nieco zatieklo a ked je zadok skutra vo vacsom naklone tak sa niekde ta vlhkost vtom rele dostane ku kontaktom a skratuje ho ? Je to zvlastne. Precistenie tym kontakt sprejom pomohlo ale asi to treba este raz vykonat a nechat poriadne preschnut. Svojho casu bola unas dost velka burka, bol sice zakrity plachtov ale mozno sa ta vlhkost dostala na tie kontakty. Tolko moja teoria.
Vlady diky za foto.
Vlady diky za foto.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ja by som to aj tak tipoval skor na tie kable a totiz ziaden kontakt... pretoze rozdiel medzi scootrom na hlavnom stojane a na kolesach je vo vzdialenosti zadneho kolesa od sedadla (ak to mam tak napisat) a po zlozeni zo stojana sa problem neprejavuje...
ten sprej tam mozno docasne ten kontakt spravil, ze to startovalo aj na hlavnom stojane... potom nadobro vyprchal a opat bez kontaktu... tolko moja teoria
ten sprej tam mozno docasne ten kontakt spravil, ze to startovalo aj na hlavnom stojane... potom nadobro vyprchal a opat bez kontaktu... tolko moja teoria

- VLADY
- spammer
To je velice sc-fi teória....Voda sama o sebe akurát dokáže kontakty na ktorých je napätie zaoxidovať až tak že nemajú kontakt aj ak sú k sebe spojené a pritlačené....takže ak by to tak bolo tak to nepôjde stále a nie len občas...kontakt sprej je zväčša na dve veci....
ak je kontakt poriadne zaoxidovaný alebo opálený tak pomôže len mechanické očistenie pilníčkom alebo aj šmirglom.A ver tomu že tie kontakty sa tam opalujú ozaj dosť lebo indukčná záťaž a velký prúd je najhoršie čo môže byť......nejaký Kontox v podstate je dobrý len na prevenciu a na nejakú ochranu voči vlhkosti že spraví povlak ktorý odpudzuje vodu...ale nieje to všemocné....To sú len také laické neodborné opravy že kontox a kontakt je OK...v elektropraxi je jediný správny postup najprv mechanicky očistiť a potom streknúť kvôli prevencii.Poprípade natreť jemnou vrstvou vazelíny ale len tam kde nejdú velké prúdy .Ja tipujem že skorej tam bude problém s tou polohou zadné ramenomotor voči rámu scootra že mechanicky dačo blbne ...daj na +kontakt priamo na štartér žiarovku a uvidíš hneď či je problém v relé alebo až v samotnom štartéri - ale je tam blbý prístup...ja viem.Ja keď som pátral po príčine prečo mi skapíňa na volnobeh tak som mal vyvedenú LEDku aj od vstrekovača a aj od indukčky a mal som ich prilepené na plexi pred očami aby som videl či to nezdochýňa kvôli tomu že vypadne vstrekovanie alebo zapalovanie a tak som jazdil a sledoval to....nič som nezbadal až napokon som vymenil výfuck a problém vyriešený.... takže ja vždy zastávam názor že aj tak si človek musí opraviť a vysledovať všetko sám a nie že tu dakto od PC dačo opraví...jedine môže poradiť že na čo asi sa zamerať.
A ozaj na Baterke sú dobré spoje nemáš to tam nejak uvolnené.... alebo zaoxidované ??? 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
toto vravim od zaciatku...VLADY napísal:Ja tipujem že skorej tam bude problém s tou polohou zadné ramenomotor voči rámu scootra že mechanicky dačo blbne

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
s tymto kontaktom od baterky som mal teraz ja problem, za jazdy mi ukazovalo ze nedobija a po zastaveni a vypnuti motora len tukol starter a nic, potom to chytilo a potom hned po vypnuti zas nenastartoval. Ale kedze mi zhasli aj vsetky kontrolky, tak som hned usudil, ze sa odpojila baterka alebo poistka, tak som len dotiahol srob na + a islo to.
Na B400 to asi baterka nebude, to by si tiez vsimol na pristrojovke
Na B400 to asi baterka nebude, to by si tiez vsimol na pristrojovke
- Lapko
- st. skútrista
V poslednej dobe som mal pocit že sa mi to štartovanie stale zhoršuje. Včera som skoro neodišiel ani z pumpy pretože mi scooter nechcel naštartovať. Cely deň som stravil nad španielskym manualom a google prekladačom. Po praci som sa s hlavou plnou teorie a odhodlanim rozbehol do garaže že na to musim prisť ! Včom je problem ?!
Moja teoria smerovala na vadny štarter a vypalene uhliky vňom (aspon niektore pretože scooter inokedy naštartoval okamžite). Po radach od Vladyho som sa zameral aj na hlavne rele pod pravou priehradkou na scootri. Ako sa pisalo v španielskom navode postupne som poodpajal kable ktore knemu viedli a snažil som sa ho vymontovať. Bez uspechu. Držalo ako prilepene. Vratil som sa spat k mojej teorii štartera a zmontoval som vzduchovy filter ale podarilo sa mi dať dole len vrchy kryt, samotny filter a sponu časť nie a nie dostať von. A tu ako som hladal dalšie šrobiky ktore by som povolil zbadal som kablik ktory viedol k bloku motora scootra, velmi blizko štartera. Podozrivo sa hybal... Hned mi trklo v hlave že to tak nema byť ale dostať sa knemu bol rovnaky problem ako k samotnemu štarteru. Zmontoval som preto bočny plast, zhodil všetky kryty variatora a podarilo sa mi tam horko tažko dopasovať malu račňu a dotiahnuť ho. Skôr ako som tak urobil, urobil som maly test ako je vidieť na videu.
Prvy pokus: kontakt s blokom motora bol veľmi malý, iba cez srôb...
Druhy pokus: kontakt som nedotlačil poriadne tak som ani neskušal štartovať lebo scooter vydaval po otočeni kluča divny zvuk.
Nasledne som poriadne pritlačil kontakt a skusil naštartovať.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x4EwektXN8Q[/youtube]
Konečne sa mi podarilo prisť na pričinu problemoveho štartovania.
Toto som zopakoval niekoľko krát a mám zato že problém je vyriešený !
Ďakujem vam za vaše názory a pripomienky. Som rad že Banditova teoria bola ta spravna, v kutiku duše som aj ja dufal aby to bol len zly kontakt ale vypatrať ho mi dalo riadne zabrať a stalo ma to vela úsilia.
Moja teoria smerovala na vadny štarter a vypalene uhliky vňom (aspon niektore pretože scooter inokedy naštartoval okamžite). Po radach od Vladyho som sa zameral aj na hlavne rele pod pravou priehradkou na scootri. Ako sa pisalo v španielskom navode postupne som poodpajal kable ktore knemu viedli a snažil som sa ho vymontovať. Bez uspechu. Držalo ako prilepene. Vratil som sa spat k mojej teorii štartera a zmontoval som vzduchovy filter ale podarilo sa mi dať dole len vrchy kryt, samotny filter a sponu časť nie a nie dostať von. A tu ako som hladal dalšie šrobiky ktore by som povolil zbadal som kablik ktory viedol k bloku motora scootra, velmi blizko štartera. Podozrivo sa hybal... Hned mi trklo v hlave že to tak nema byť ale dostať sa knemu bol rovnaky problem ako k samotnemu štarteru. Zmontoval som preto bočny plast, zhodil všetky kryty variatora a podarilo sa mi tam horko tažko dopasovať malu račňu a dotiahnuť ho. Skôr ako som tak urobil, urobil som maly test ako je vidieť na videu.
Prvy pokus: kontakt s blokom motora bol veľmi malý, iba cez srôb...
Druhy pokus: kontakt som nedotlačil poriadne tak som ani neskušal štartovať lebo scooter vydaval po otočeni kluča divny zvuk.
Nasledne som poriadne pritlačil kontakt a skusil naštartovať.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x4EwektXN8Q[/youtube]
Konečne sa mi podarilo prisť na pričinu problemoveho štartovania.
Toto som zopakoval niekoľko krát a mám zato že problém je vyriešený !

Ďakujem vam za vaše názory a pripomienky. Som rad že Banditova teoria bola ta spravna, v kutiku duše som aj ja dufal aby to bol len zly kontakt ale vypatrať ho mi dalo riadne zabrať a stalo ma to vela úsilia.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak to som velmi rad, ze si to poriesil, milujem ten pocit, ked sa problem vyriesi... ta spokojnost v dusi, ked sa vezies na opravenej masine, potom paradne hreje... 

- VLADY
- spammer
Takže OK gratulációóó
.Ja som zas zažil v praxi nefunkčný štartér z dôvodov ako som písal že raz bolo vadné to spínacie prúdové relé čo spína šťavu do štartéra od baterky, boli tam odpálané hlavné spínacie kontakty ... a druhý raz boli zaseknuté uhlíky v držiakoch v štartéri samotnom... a strašný bordel tam...voda plus nejaký sajrajt vazelína a uhlíkový prach... po vyčistení tiež OK...Takže stáva sa všeličo ....