yamaha majesty 125 - pri rozbiehani vibracie od variatora

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
pytas007
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Máj 25, 2011 1:34 am
Skúter: majesty 125

yamaha majesty 125 - pri rozbiehani vibracie od variatora

#1 Príspevok od užívateľa pytas007 » St Máj 25, 2011 1:49 am

Takže nazdar hoši... mam taky problem s mojou majesty rv 01. nabehané 25 tis... uz som podobnu temu hladal ale akosi som nic nenašiel... Moj problem je v tom že ked sa rozbieham cca od 20 km /h počut čudny zvuk ktory ide od variatora take vrčanie alebo skor vybracie čím idem rýchlejšie tym je toho viac... na stojanie ide normalne aj pri malej rýchlosti ale ked sa rozbieham alebo dam plny ply začne vrčat tak isto ked cca s 90 ky brzdím mi čudne rezonuje variator skusal som nastavit otačky či niesu vysoké ale tym to nebolo... pridrety neni je tam dost oleja, remen som pozeral a je ešte dost hrubý...a zda sa mi že akceleracia je to malinko slapšia aj maximalka je dako znížená a ešte jedna vec ked sa rozbieham s nuly pod plnym plynom tak mi skuter akokeby skáče dopredu a po chvílke az akceleruje ale aj to dako slabo motor počut krasne ide na plne otačky ale variator ako keby bol spomalený a neprenašal ten vykon... podla mna su to válčeky vo variatore ktore maju už 25 tis km poradne už som bezradný. :sorry:
A dalšia moja otazka znamy mi pozeral remen na varci a to tak že dal dole kryt a zobral golu nasadil kluč a točil šrob čo drží variator a po par otočeniach bolo citit odpor a pýtam sa nemohol tam tym točením čosi poškodit? motor bol vypnutý prikladam aj obrazok ako to asi robil... Dakujem všetkym za odpovede
Prílohy
100_0441.jpg
tymto smerom to otačal asi 3 otočky
(207.41 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
podpis som si este nenastavil

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

Re: yamaha majesty 125 problem

#2 Príspevok od užívateľa Damo555 » St Máj 25, 2011 8:36 am

Ale pretočil vario dookola či nie ? Lebo odpor tam ma biť to je spôsobene kompresiou valca... Ale zase až taky veľky odpor to nie je,,, ja na mojom skutry (150cc 4T) vario pretočim aj rukou.... Ale keď to išlo ťažko pretočiť tak to môže biť aj pridrety valec alebo ložiska na kĺuke....
To trhanie pri rozjazdoch zrejme zapričinuju zodraté valčeky....
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

Re: yamaha majesty 125 problem

#3 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Máj 25, 2011 11:58 am

vitam ta na fore, kedze mas 125ccm, ktoru povazujeme za maxiscooter, temu som presunul do sekcie Problemy (Maxi skútre) a malicko premenoval. Ako novacikovi na fore ti odporucam oboznamit sa s tunajsimi pravidlami, odkaz je v mojom podpise... A k teme: podla mojho nazoru treba isto pozriet valceky, v akom su stave... a mozno by nezaskodilo skontrolovat aj spojku, ale moj prvotny tip su valceky a voditka...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Napísať odpoveď

Návrat na "Problemy (Maxi skútre)"