Moderátor: Moderators
To je spôsobené aerodynamikou. Vo vyššej rýchlosti vznikne z prúdiaceho vzduchu neviditeľný dáždnik. Dokonca som čítal že pri normálnom daždi a určitej rýchlosti nezmokneš ani v kabriolete.Damo555 napísal:Už skôr na Discovery som pozeral takú reláciu o aerodynamike. A vytvorili skúter ktorý počas jazdy nespadla na teba ani kvapka nechapem tomu do dnes ako to je aj my na našej Cordobe nemámme v zadu stierač čudoval som sa prečo a minule som si všimol že počas jazdy ani kvapka vody nanho nespadne... Privital bi som takýto skúter
aj ja skryvam brucho ladvinakomTHeBaNDiT napísal:mne moja motobunda zacala prepustat najskor prave na bruchu... totiz tam sa mi vzdy urobi(la) taka priehlbinka, do ktorej mi kvapkala voda z prilby (kedze na Aprilke na mna skoro vobec nefuka) a vytvorilo sa jazierko, ktore si postupne prebilo cestu na telo...Tak to riesil ladvinovym pasom, ktory zabezpeci, ze sa ta priehlbinka nevytvori...
(poznamka: nemam velke brucho, len velku motobundu, ktora sa tym padom musi zvlnit)