(povolil som menit svoj hlas, ak niekto zmeni nazor
aky mate nazor na letny cas? (diskutujme)
Moderátor: Moderators
- THeBaNDiT
- moderátor

- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
aky mate nazor na letny cas? (diskutujme)
otazka je jednoducha, hlasovanie takisto, tak vyjadrite svoj nazor...
Som velmi zvedavy, kto to ako vnima... 
)
- THeBaNDiT
- moderátor

- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
a tu je clanocek o letnom case, jeho pozitivach i negativach... http://spravy.pravda.sk/v-nedelu-sa-zac ... domace_P04Dostupné informácie naznačujú, že s návrhom na zmenu času vystúpil prvý raz v roku 1784 americký štátnik Benjamin Franklin.
- VLADY
- spammer

- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Práve že to vymyslel nejaký kapitalistickoimperialistický hňup v USA !!! Aby stíhali roboši pracovať na pánskom dlhšie i po nociach doma! mne to osobne vadí tá zmena a som z toho aj týždeň dva uplne mimo!!!! a že je večer dlhšie svetlo??? no a čo? ak chcem niečo stihnúť do tmy nejakú robotu tak s ňou začnem skorej nie ? volakedy to tak bolo a fungovalo to ....JAko keby bol ten čas stále posunutý tak mi to je jedno mne len vadí tá zmena 2 krát do roka.Jostobb napísal:inak nevymysleli to komunisti náhodou ? aby sme vraj ušetrili elektrickú energiu.... ja som za letný
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
- theruck
- Site Admin

- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
men zmena na jar chvilu vadi ale letny mam radsej lebo ked idem z prace anieje tma tak nemam z toho taku depresiu 
inac vymyslel to tento tipek
inac nergiu to neusetri ziadnu ale aspon ma clovek viacej casu na regeneraciu a rekreaciu v prirode pripadne to moze zdvihnut trzby v obchodnych centrach
inac vymyslel to tento tipek
inac nergiu to neusetri ziadnu ale aspon ma clovek viacej casu na regeneraciu a rekreaciu v prirode pripadne to moze zdvihnut trzby v obchodnych centrach
- matio
- st. skútrista

- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
Ja osobne som si vcera nevsimol prechod casu, resp. som siel po starom, az vecer, ked som sa chcel najest a vsade uz bolo zavrete som dosiel na to, ze sa posuval cas
ale je to super, fakt by to uz takto mohlo ostat na stalo
malo by sa spravit referendum na to. Ked uz mame aj koncesionarske, preco nie taketo? 
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer

jak dlhší??? 25hodinový??? Je to oblbovanie ludí a vymyslel to nejaký nenažratý kapitalista aby mal menšie náklady a nie aby mali obyčajní ludia dlhšie svetlo....A mne osobne ten posun vadí lebo je to skokové o hodinu.že je dlhšie svetlo večer ?V lete je aj bez toho. A vôbec ak chcem dačo stihnúť za svetla tak vstanem skorej! HOWKTHeBaNDiT napísal:ak by bolo referendum, obavam sa, ze pre letny cas by to nedopadlo dobre... velka vacsina ludi vnima letny cas zle, a to preto, lebo posunutim o hodinu dopredu sa par dni nevyspia... a su prilis kratkozraki na to, aby si uvedomili, ze letny cas im prinasa dlhsi den.
- VLADY
- spammer

Ja to chápem nemám 5 ani 10 rokov už som zažil za života všeličo , a iné dementnosti a sprostosti ,len nemám rád ak dačo musím a pritom je ten efekt ešte aj diskutabilný a vôbec tu nejde o nejaké šetrenie energiou ani ničím podobným na čo sa podaktorí zástancovia odvolávajú....ludia žili a pracovali dlhé storočia bez nejakého posúvania času a všetko bolo OK!!!! tak preto, Ja zas mám opačný problém že už som chodil do roboty ráno za svetla a teraz po zmene času zas chodím po tme a ráno musím doma svieťiť a mínať svoje peniaze na elektrinu!!!! len na to aby nejaký kapitalista akože ušetril na svietení vo fabrike!!!Ak Tebe osobne vadí že je tma ak sa riadime podla normálneho času o 19tej a teraz podla letného až o 20tej a to je pre Teba dobre tak OK ,ja Ti Tvoj názor neberiem ja len že ten efekt by sa dal dosiahnuť aj inak ....vstať ráno skorej a každý podla potreby a nie že nariadime rozkážeme lebo stádu treba rozkazovať a nariaďovať lebo sami nevedia čo je pre nich dobré! Pre mňa nieje dobré taký časový skok o jednu hodinu vadí mi to a mám s tým problém než si na to zvyknem. Vieš každý nechodí do školy alebo roboty na 8-8:30 niekto maká už od 6tej. A mne to skrátka ten efekt neprináša....A vôbec, dakomu môže byť aj tá hodina málo tak posuňme o dve-tri hodiny nech je v lete svetlo aj do polnoci aby dakto nešiel z krčmy domov za tmy a aby nezablúdil....