SKRÁŠLUJE sa .:YUKI:.

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Po Jún 01, 2009 8:50 pm
Skúter: Yuki 125 Hawk
Kontaktovať užívateľa:

Re: SKRÁŠLUJE sa .:YUKI:.

#26 Príspevok od užívateľa Tronic » Ne Júl 26, 2009 10:14 pm

Jasne ja to berem ale ta oranzova na dekli by sa znicila :( ta biela je na vykurovacie telesa lebo karter sa fasacky zahreje :wink:

A jedna otazocka som hladal na nete uz som sa naucil co naco sluzi a ako nato ale iba jedna vec mi vrta hlavou co je to CDI a ci mi to pomoze :)
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#27 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Júl 26, 2009 11:16 pm

CDI je samotná zapalovacia jednotka teda nejaký plošák a nejaké súčiastky ktoré robia to že dajú šťavu do indukčky vtedy keď treba a tá to potom premení na VN ktoré skočí na sviečke a odpáli zmes vo valci....A na 125kách to nebýva obmedzované kvôli maximálke takže zmenou samotného CDI To rýchlejšie nebude jazdiť....býva tam síce obmedzenie max.otáčok aby sa motor nepretáčal ale to je nastavené na také otáčky do ktorých sa ten motor pri zaťažení nikdy nedostane.... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa Tronic » Po Júl 27, 2009 7:40 pm

Dakujem. A nabuduci tyzden idem kupit jeden z tychto filtrov len este neviem vybrat ktory co vy nato?
Prílohy
stage6-vzduchovy-filtr-s6-35-dlouhy.jpg
(9.3 KiB) 613 stiahnutí
stage6-vzduchovy-filtr-s6-44-kratky.jpg
(50.76 KiB) 613 stiahnutí

VLADY
spammer
spammer

#29 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Júl 28, 2009 9:10 am

Podla miesta aby mestil a nemusel si nejak brutálne dačo upravovať....
A aj tak nechápem nčo tam dať dačo čo len rozšteluje karbec a bude púšťať do motora viac bordelu prachového???? Ale rob jak myslíš...

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa Tronic » Ut Júl 28, 2009 3:28 pm

vies len ze ja tam mam asi 1 metrovu hadicu vysavaca a pod sedadlom mam krabicu jak karton mlieka to je cely cinsky filter nahradit ho tou to malou peckou mi prida na krase a usetrim kopec miesta. tam kde dam prec air box miesto neho pojde auto bateria lebo klasicka je slaba a ked chcem dat casom audio potrebujem nieco silnejsieho :) nizsie je rozdiel velkosti oboch filtrov vidite kolko zabere seriovka :shock:
Prílohy
filtrtac.JPG
(12.01 KiB) 565 stiahnutí

Richi1993
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Ut Sep 02, 2008 4:35 pm
Skúter: Piaggio Zip 50 quattrotempi
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa Richi1993 » Ut Júl 28, 2009 5:45 pm

ja si tiez myslim ze tym ze zamenis open a za origo airbox si mozes rozladit karbec .... ja som tiez rozmylsal nad touto variantou (open filtrom) taktiez kvoli nechutnosti a velkosti airboxu ... ale kedze som amater v ladeny tak to este neriesim ..a ked budem pojdem asi do tohto http://www.scooter-tuning.sk/shop/vzduc ... =0&manf=11 to nieje aspon podla mna ako open filter kedze tam nemas komplet filter otvoreny a otvoris si tolko kolko potrebujes a budes citit ci to s tolkymi otvormi jazdi dobre ci treba otvorit viac.... :good:

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa Tronic » Ut Júl 28, 2009 5:56 pm

ja som tiez amater. a nic v zlom ale ten filter vypada jak decky dudel :D dokelu tie skutre su ako raketoplany tolko roboty pre jeden filter :(

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa Tronic » Pi Júl 31, 2009 10:38 pm

tie neony su brutalne vecer a na nocne jazdy s kamosmi a to ze cez den len tak stoja je mi fuk mam ich rad :) a ta biela na dekli tam sadne zato lebo si doloz tam tu oranzovu a bol by tay tmavy skuter ladil by sice ale dekel sa prehrieva a ta farba neni stavana nato aby vydrzala. ta biela je na radiatori :) takto je taky zivsi a inac pokroky ziadne nikde neviem najst oranzovu latku doprdele :(:( zatial uvazujem ani to neviem aky tam bude pasovat chcem variator a zvacsit obsah na 160ccm poprosim vas o nejake tipi na tieto suciastky vdaka :roll:
Naposledy upravil/-a Tronic v Ne Aug 09, 2009 11:52 am, upravené celkom 1 krát.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Júl 31, 2009 10:44 pm

obycajny lak na dekly vydrzi v pohode...aj na kartri...zatial som sa nestretol ze by nejak zhorela alebo sa osupala (ked to streknes ako sa ma)...az pri zvarani kartru ta farba bud zhori alebo zmeni farbu
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa Tronic » Pi Júl 31, 2009 11:41 pm

dobre ale itak nechcem to zmenit mne sa to paci takto :) a este jednu vec ze na cinsku 4t 125tku sa neda dat nieco taketo vsak :(
Prílohy
tg0610380.jpg
(38.07 KiB) 470 stiahnutí

VLADY
spammer
spammer

#36 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Júl 31, 2009 11:56 pm

Aj by sa dalo...len je otázne ako to bude jazdiť ...vidíš všetci radia objem ničím nenahradíš a kúp si dačo väčšie ako poldecák a CHYBA :shock: ..ak by si mal poldecák mohol si si bez problému nahodiť taký krásny lďáčik.... :cry:

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa Tronic » So Aug 01, 2009 2:01 am

:cry: uff skoda toho vyfuku takze pojde valec pretoze 160ccm dupe vac ako 125tka, ratam ze to prida trocha na vykone a zvysi maximalku aspon o 10km/h.len sa bojim kupit ten valec lebo nejak sa mi nezda ze je za 110eur a taky malossi alebo polini 350 a vyssie alebo to secko robi znacka? poradte ja v tomto moc newiem :( a niekde som si vsimol ze pisu ze treba prerobit motor ale to pri vyssich obsahoch na 160 to neni, a ci staci kupit ten valec vymenit a jede skuter? alebo treba ktomu este nieco dokupit. Ospravedlnujem sa za svoju nepoznanost ale chcem sa to naucit len v sirom okoli sa stym nikto nezaobera tak sa ucim po nete a o valci som sa toho vela nedocital. :(

Co poviete na tento valec?
http://minibikemania.sk/index.php?main_ ... cts_id=520

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#38 Príspevok od užívateľa Mitko » So Aug 01, 2009 7:47 am

vieš prečo je ta cena ina na Malossi a na Naraku, lebo je to ako keby si porovnaval skodu s lamborgini.....a hlavne značkove skutre zvyknu mať aj 4 ventilovu hlavu čo je popri obsahu aj dalšia dosť doležita vec ked chceš nahanať vykon.....ked budeš meniť valec tak zvyšenie bude asi ozaj len do tych 10km/h ak teda vobec. ja som menil na Tajfune z 50ccm na 90ccm + športova hlava zo zosilnenymi ventilmi a pružinami a na serii som mal rychlosť 70 tacho a s tym novym valcom 80. a to neratam kopu problemov a penazi čo som dal do dalšich veci popri valci čo bolo treba vymeniť. Možno by Ti lepšie poslužilo keby si si vymenil vario za tych 100 euro čo daš za valec kup malossi vario na maxiky skutre to by malo trošku zrychliť skuter a mohol by byť živši ale to sa treba popytať majitelov maxi skutrov či to aj tak je v reale. neviem ci je to to prave meniť valec, velky rozdiel tam nebude a s otáčkami na 4T china je blokovane CDI. len už velakrat spominana vec na fore že pracovne optimum otačky su okolo 8000 čiže ked aj zvyšiš otačky nad 8000 konštrukcia 4T Ti nedovoli zvyšovať rychlosť a vykon po tejto hranici otačok dosť rychlo klesa. niekedy na minibikemanii predavali aj 4ventilovu hlavu ale len tato hlava stala nejak okolo 5000sk. a ten vyfuk to je ladeny vyfuk na 2T. inak napodobeniny su aj na 4T daju sa kupiť napr na Zdema- moto.sk ale je to len strata penazi ten origo vyfuk čo tam maš je v pohode. taký lepši vyfuk na 4T napr Leo vinci 4road počitaj investiciu od 8000sk + a to je dosť na činu. všeobecne pri tuningu "činy" plati takzvané ako to ja po skusenosti so 4T hovorim "alcatelkovo" pravidlo: cena zvyšovania vykonu na 4T čine sa rovna minimalne jednonasobku ceny noveho skutra. a ešte taka vec, že ak si trošku sčitanejši mohol by si postrehnuť ,že najväčšou chybou na 4T tuningu je , že sa nerobi kluka tuningová, čiže ked tam daš 160ccm valec znižiš tym životnosť kluky. vzhladom k tomu že china 4T sa lišia kvalitou kus od kusu može Ti kluka vydržať 10 000km alebo len 2000km hold to je už vec konkretneho skutra. a zvyšia sa Ti aj vybracie motora čiže dalšie minus ohladom uvolnovania už aj tak dosť slabych čina skrutiek a uchytov plastov. ja som na Tajfune po vymene valca mal neskutočne vybracie medzi rychlosťou 50-60km/h a ked som šiel cez mesto 50kou tak mi cely skuter rezonoval tak že som sa až hanbil sa povoziť cez mesto. nechcem Ta odradzať je to na Tebe do čoho sa pustiš. Mna tiež "alcatelko" varoval pred tuningom , ale ja debil som neveril a predsa to tunoval a velmi som to olutoval a lutujem doteraz. Momentalne mam novu apriliu a mohol som ju mať už davno keby som nenarval hafo euro do Tajfuna. ešte k tomu "prerobeniu" motora. je to potrebne ale pri sade 180ccm aby si valec vobec dostal do kartra je potrebne ho tzrosku obrusiť(teda ten karter), pri 160ccm to potrebne nie je. a nemysli si že len zobrereš valce a nahodiš ho tam a jazdiš.....to určite nie....potom nasleduje ladenie karbu, vario valčeky, spojka pružinky a asi aj kontrastku bude treba meniť. takže až tak jednoduche ako pišu na minibikemanii to nemusi byť. čiže nerataj len s investiciou 90euro na valec.......

VLADY
spammer
spammer

#39 Príspevok od užívateľa VLADY » So Aug 01, 2009 10:51 pm

Presne tak...jazdi a voz sa a po čase kúpiš nejaký iný väčší aspoň 250ku .... čína 125ka je pomerne spolahlivá pokiaľ má základný setup tak jak to čínanko okopčil a ofoti a potom vystrúhal z bambusu a poskladal, 8) Ak budeš niečo moc preťažovať tak to nemá rezervu a skape ovela skorej ak by to držalo v tom základe .... A ozaj tie klukovky asi nebudú predimenzované....načo aj? a inak už som videl prasknutú kluku aj zo značkového scootra myslím že Yamaha to bola...a to len tak..z ničoho-nič. :pardon:

Mitko
motorkár
motorkár

#40 Príspevok od užívateľa Mitko » So Aug 01, 2009 11:15 pm

na činaka sa kluka ešte da prežreť ked sa posere je to cca 100-150ečok ale na taku gileru runner 200 4T som kukal 300ečok a viac a to nevravim že ked odide kluka pochovava sa skoro vždy aj valec čo je na značkovom maxiku cca 400ečok....

matrixko

#41 Príspevok od užívateľa matrixko » So Aug 01, 2009 11:25 pm

otazka trosku od veci ale pekny skuter taky divny je v serii ale s tou farbou to ma smrnc jak sa hovori

VLADY
spammer
spammer

#42 Príspevok od užívateľa VLADY » So Aug 01, 2009 11:50 pm

JA teda neviem ako má kto vkus ,ale mne sa HAWKY dosť páčili vo svojej dobe cca 3-4 roky dozadu to bolo celkom dobre vypadajúce čínske približovadlo a pomerne dosť velké aj pre dvoch A na rozdiel od Keewaya sa mi páčilo že to má vzadu dva tlmiče a tým pádom je to stabilnejšie ...Akurát že ten vzducháč zaberal zbytočne miesto pod sedadlom. :pardon:

robuch
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa robuch » Ne Aug 02, 2009 9:00 pm

prepac,ale podla mna si ho riadne doje......s tou farbou..povodny bol krajsi

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa Tronic » Ne Aug 02, 2009 11:31 pm

okej presla ma chut na tuning motora iked som vygooglil ze ked dam 160 valec ze nema to taky razantny vpliv na klukovku a ze pri zvyseni objemu motorov GY6 nie tak razantne zeby som tam dal porad nieco nad 170ccm netreba karbec pretriskovat to iba ked dam open filter. a ked dam valec vacsi co da lepsi tah koli tomu treba nastavovat vo variu valceky a thak? sak to iba pridam na vykone a tahu aspon logicky ne? takze ten valec presuvam a vase rady ohladom tohto su k nezaplateniu :) teraz by som vas porosil nejaky vario do 110 eur viac zato nedam predsa to nemam skuter na preteky len neviem co tam rozhoduje pri vybere varia rozmer valcekov ? alebo co bo som videl varia za 70 aj 95 ecok ale berem to lepsie. takto dakujem a ked sa najde nejaky ten vario tak ho berem a napisem ci mi to pomohlo :)

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#45 Príspevok od užívateľa Tronic » Ne Aug 02, 2009 11:39 pm

Mitko
motorkár
motorkár

#46 Príspevok od užívateľa Mitko » Po Aug 03, 2009 6:21 am

na vario pozor Ty potrebuješ vario na maxiky a to je bud tento: http://www.baotianmotors.cz/353-variato ... speed.html alebo potom kvalitnejší ato je malossi a to je tento: http://www.baotianmotors.cz/86-variator ... tivar.html to su špecialne navrhnute varia na čina skutre 125 až 150ccm. a ak Ti možem poradiť ak budeš kukať tu stranku tak si pozri forum a popripade napiš modovi a majitelovi vola sa Tomáš a ten Ti aj popripade poradí čo by bolo najlepšie riešenie pre Teba. je ochotný a da sa dohodnuť aj na nejakej zlave myslim že 10-15% vie dať dole z ceny. To len ak by si uvažoval ozaj o kupe taka pomoc odomna. bral a beravam od neho diely a zatial sa nestalo že by niečo nedošlo na čom sme sa dohodli, popripade kontaktuj "alcatelka" ten by Ti možno aj pomohol to naladiť( valčeky + spojku) potom ak Teda bude mať čas a hlavne chuť sa zase zabavať so 4T(nie je velkym obdivovatelom 4T skutov hlavne činskych :D ) nale možno Ti pomože.

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa Tronic » Po Aug 03, 2009 10:15 am

aha, mno myslel som si ze budem potrebovat inaksi, dakujem za pomoc idem mu napisat :)

Tronic
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#48 Príspevok od užívateľa Tronic » Ut Aug 04, 2009 10:27 pm

nemate niekto jeho icq alebo nejaky kontakt nedasa mi regnut na tej stranke boha :(

Mitko
motorkár
motorkár

#49 Príspevok od užívateľa Mitko » Ut Aug 04, 2009 10:35 pm

Tu mas na toho chalana mailovu adresu: tom.blaha@automoto-tom.net

ADo_xXx
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Aug 28, 2007 4:06 pm
Skúter: CPI hussar

#50 Príspevok od užívateľa ADo_xXx » Ut Aug 04, 2009 11:52 pm

Tiez som chcel tunit ale prisiel som na to ze okrem varia (najrazantnejsia zmena u 4T a open filtra (opticky a zvuk. efekt) a remen, to nema zmysel-lebo pri vacsom valci musis menit este karburator, prevod, vsetko to zladit-spojka,triska,kontrastka,kluka. Jedna dolezita vec-nikto ti nebude vediet poradit vahu valcekou :D ak by si chcel predam ti moje vario-je to toto-cisto nove - http://minibikemania.sk/index.php?main_ ... cts_id=174 cena bude priatelna
EDIT: vario je bez valcekov a cena 20€ aj s postou
EDIT2: dufam ze nedostanem BAN ked ti sem hodim ako inspiraciu aj toto http://minibikemania.sk/index.php?main_ ... 0a&page=23

Napísať odpoveď

Návrat na "Optika a vzhľad"