Led Neon

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo optického tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
jarko90

Led Neon

#1 Príspevok od užívateľa jarko90 » Št Máj 25, 2006 9:31 pm

Dnes som sa nudil a rozmyslal co robit.Doma som mal este nejake zvysne modre diody od mariaa(vdaka marioo) a nemal som akurat peniaze na neon tak ma napadlo si ho vyrobit z modrych diod sam. Vsade hovoria ze to svieti silnejsie tak preco nevyskusat.Tak som prisiel do dielne nasiel som dlhy kus plošaka (meď), primeral na plasty ze aky dlhy a siroky mi treba a vyrezal som si ho. Potom som ho po strede scuchal med so srubovakom a urobil ryhu aby boli dve casti od seba oddelene.Potom som zobral mini vrtacku a urobil si dierky na kazdu jednu diodku, medzera medzi nimi 3 cm a potom som napajkoval samotne diody. Samozrejme som tam dal aj odpor aby mi to neodpeklo.Cely moj led neon pozostava dokopy s 11 modrych diod.Je to aj cenovo vyhodne a fakt to svieti lepsie :wink:

Vyzera to asi takto : :twisted:
Prílohy
photo3.jpg
A takto to svieti. Nejako mi to blbo sfotil fotak :)
(18.07 KiB) 491 stiahnutí
photo2.jpg
pre skusobne ucely napojene na klasiku 9V baterku
(51.32 KiB) 547 stiahnutí

FastHaly

#2 Príspevok od užívateľa FastHaly » Št Máj 25, 2006 9:45 pm

HMMM macher vyzera aj svieti to pekne len to necim obal a uz len daj na moto a potom hod foto :wink:

jarko90

#3 Príspevok od užívateľa jarko90 » Št Máj 25, 2006 9:47 pm

no jo ale musim dat najprv kapotaz na motorku lebo je dole , lebo xcem zlepit jednu cast plastu ktora mi este pukla pri prevoze :wink: potom to dam pod motorku a poslem foto uz coskoro :wink:

Nepo

#4 Príspevok od užívateľa Nepo » Št Máj 25, 2006 10:09 pm

Aj ja mam taky neon na scoote ak osi si vyrobil akurat je tam menej lediek (7).

jarko90

#5 Príspevok od užívateľa jarko90 » Št Máj 25, 2006 10:24 pm

:wink: ja som ix tam dal viac lebo som cel dlhsi, ale sak ked budem potrebovat mansi dame menej lediek :wink: :twisted: svieti to fakt silno :shock:

Nepo

#6 Príspevok od užívateľa Nepo » Št Máj 25, 2006 10:26 pm

Svieti to dobre ale PC neon svieti lepsie.

jarko90

#7 Príspevok od užívateľa jarko90 » Št Máj 25, 2006 10:32 pm

no nefiem ako ten tvoj ale ja tu mam tie vysoko svietive dost silne diody, spytaj sa presnejsie mariaa ake to su on mi ix posielal, a svietia lepsie ako ten neon co som mal z PC , ale ten neon je dost krehky a toto tak raz dva nepolames :wink: mozno ze to s tej fotky tak vyzera ze svieti slabo , ale sak potom poslem foto jak to bude na motorke a uvidis :wink: mne to osvetluje celu izbu do vsetkyx smerov...

Užívateľov profilový obrázok
lil_b
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa lil_b » Št Máj 25, 2006 10:35 pm

ja som mal s červených vyskosvietivích diod... v el.umel.klas.lište... 50cm cca 40 diod bola to šupa..fakt to super PRIAMOČIARO svietilo... ale som išile potom cestou race a nie show, tak som ich daroval kamošovi na honde....
podpis som si este nenastavil

jarko90

#9 Príspevok od užívateľa jarko90 » Št Máj 25, 2006 10:41 pm

:lol: :lol: :lol: aspon dakto mi veri :wink:

Nepo

#10 Príspevok od užívateľa Nepo » Št Máj 25, 2006 10:42 pm

Ked sme uz pri tych neonoch.Bol som dnes u nas v meste pozret kratky (asi 15cm) PC neon kua a nikde ho nemaju.Neviete,kde by som ho mohol splasit?

jarko90

#11 Príspevok od užívateľa jarko90 » Št Máj 25, 2006 10:48 pm

Ja som ho objednaval z xxxxxxxxxxxx (VIAC SS) tam to maju a je dost lacny aj so starterom okolo 170skk ci ako :twisted: len ja som ho trochu ohol a vnutri mi pukol velmi krehky :?
Naposledy upravil/-a jarko90 v Pi Máj 26, 2006 11:51 am, upravené celkom 1 krát.

lil_b
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa lil_b » Št Máj 25, 2006 10:52 pm

kašlite na tie linky!!!!!!!!! na to je SS !!! asponj modík by to mohol vedieť :)

Spejcy

#13 Príspevok od užívateľa Spejcy » Pi Máj 26, 2006 11:39 am

nadhera, ake su to ledky? cislo, teda kolko mm ? lebo ak by boli vhodne a chcel by si, tak mozes urezat tu spicku, ktora ma za cinnost to ziarenie zjednocovat do luca a potom by to svietilo skoro rovnako aj do bokov ako neon..
k izolacii, hm, malo by stacit frcnut na kazdu ledku silikonu okolo..

"starter" ? skor invertor... ;)
nepo, v obchodoch som moc take nevidel predavat, ale e-shopy su toho plne

jarko90

#14 Príspevok od užívateľa jarko90 » Pi Máj 26, 2006 11:53 am

sorrac bolo vela hodin tak som sa pomylil :wink: hej cital som ze zosfrezovat to :wink: nefiem presne ake su mm musim pomerat ale mne to svieti vsade do vsetkych smerov asi ma velky uhol svietivosti :wink:

Spejcy

#15 Príspevok od užívateľa Spejcy » Pi Máj 26, 2006 11:57 am

sak len jednu ledku zblizka odfot a ti poviem... hmm, zfrezovat... to by si mohol strati svietivost, lebo ktovie aky plast to je a by sa to zacalo tak blbo stiepit.. preto som sa jeden presny cisty rez 8)... ale ak su to ledky s velkym uhlom rozptylu tak netreba...

jarko90

#16 Príspevok od užívateľa jarko90 » Pi Máj 26, 2006 12:01 pm

proste ked to zasvietim na zem tak mi to svieti ako neon do rozptylu :wink: nafotim a poslem...

lil_b
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa lil_b » Pi Máj 26, 2006 3:33 pm

mna z vás šibne, nechápete že si sem len tak nemôžete písať LINKY NA OSTATNE OBCHODY??? !!!!!!!!!!!!!!!!!!

mirec

#18 Príspevok od užívateľa mirec » Pi Máj 26, 2006 3:39 pm

ked dam link na firmu ktora predava nieco ine ako vasa e-shopa :D tak preco nie

lil_b
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa lil_b » Pi Máj 26, 2006 3:46 pm

lebo sa to nepatrí!!!!

mirec

#20 Príspevok od užívateľa mirec » Pi Máj 26, 2006 4:04 pm

blá-blá- blá, nepatrí sa ani špárať prstom v nose. sory, ale myslím si že takéto fórum je práve na to aby sme si odovzdávali svoje skúsenosti. a písať každému zvlášť cez SS? takto si to nájde kto to práve potrebuje. od rôznych ludí som sa tu dozvedel a naučil dosť, takže teraz ked niečo mám tak to sem dám, a možno to pomôže niekomu tak, ako na začiatku pomohli mne informácie od iných

lil_b
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa lil_b » Pi Máj 26, 2006 4:18 pm

tvoja vec....
samozrejme že máš pravdu s tou pomocou...

Nepo

#22 Príspevok od užívateľa Nepo » Pi Máj 26, 2006 4:20 pm

Na to tu mem moderatorov.Ked uznaju ze to tu moze ostat nat to tu nechaju.Mirec ma pravdu,najde si to tu kazdy kto potrebuje.sorry za:OT

jarko90

#23 Príspevok od užívateľa jarko90 » Pi Máj 26, 2006 7:04 pm

HEJ KLUD llebo to tu zamknem nehadajte sa :!: :wink: podla mna to nieje konkurencny e-shop a tak som ten link hodit mohol. tot moj nazor ak sa mylim nex ma theruck upoz. a to bola posledna veta a bodka. necem uz ziadne ine OT len k teme :evil:

Nepo

#24 Príspevok od užívateľa Nepo » Pi Máj 26, 2006 9:57 pm

Ano sefko ako povies.Tak k veci:ako tammas spravene to napajanie.Na obrazku pozeram ze ti to frci na 9V baterku ale ked to das na scoot kde je 12V nezhori ti to?

jarko90

#25 Príspevok od užívateľa jarko90 » Pi Máj 26, 2006 10:13 pm

pozri sa co som pisal pri obrazku :wink: ze na skusobne ucely napojene na 9v baterku. tam potom len prehodim vacsi odpor a je to ;) tie ledky uz mam zapojene ako podsvietenie budikov takze viem aky treba...musim zlepit plast a potom to mozem az pripevnit ,potom to sfotim a poslem sem :wink:

Zamknuté

Návrat na "OPTIKA"