Vyzera to asi takto :
Led Neon
Moderátor: Moderators
-
jarko90
Led Neon
Dnes som sa nudil a rozmyslal co robit.Doma som mal este nejake zvysne modre diody od mariaa(vdaka marioo) a nemal som akurat peniaze na neon tak ma napadlo si ho vyrobit z modrych diod sam. Vsade hovoria ze to svieti silnejsie tak preco nevyskusat.Tak som prisiel do dielne nasiel som dlhy kus plošaka (meď), primeral na plasty ze aky dlhy a siroky mi treba a vyrezal som si ho. Potom som ho po strede scuchal med so srubovakom a urobil ryhu aby boli dve casti od seba oddelene.Potom som zobral mini vrtacku a urobil si dierky na kazdu jednu diodku, medzera medzi nimi 3 cm a potom som napajkoval samotne diody. Samozrejme som tam dal aj odpor aby mi to neodpeklo.Cely moj led neon pozostava dokopy s 11 modrych diod.Je to aj cenovo vyhodne a fakt to svieti lepsie
Vyzera to asi takto :
Vyzera to asi takto :
- Prílohy
-
- photo3.jpg
- A takto to svieti. Nejako mi to blbo sfotil fotak :)
- (18.07 KiB) 491 stiahnutí
-
- photo2.jpg
- pre skusobne ucely napojene na klasiku 9V baterku
- (51.32 KiB) 547 stiahnutí
-
FastHaly
-
jarko90
-
jarko90
-
jarko90
no nefiem ako ten tvoj ale ja tu mam tie vysoko svietive dost silne diody, spytaj sa presnejsie mariaa ake to su on mi ix posielal, a svietia lepsie ako ten neon co som mal z PC , ale ten neon je dost krehky a toto tak raz dva nepolames
mozno ze to s tej fotky tak vyzera ze svieti slabo , ale sak potom poslem foto jak to bude na motorke a uvidis
mne to osvetluje celu izbu do vsetkyx smerov...
-
Nepo
-
jarko90
-
Spejcy
nadhera, ake su to ledky? cislo, teda kolko mm ? lebo ak by boli vhodne a chcel by si, tak mozes urezat tu spicku, ktora ma za cinnost to ziarenie zjednocovat do luca a potom by to svietilo skoro rovnako aj do bokov ako neon..
k izolacii, hm, malo by stacit frcnut na kazdu ledku silikonu okolo..
"starter" ? skor invertor...
nepo, v obchodoch som moc take nevidel predavat, ale e-shopy su toho plne
k izolacii, hm, malo by stacit frcnut na kazdu ledku silikonu okolo..
"starter" ? skor invertor...
nepo, v obchodoch som moc take nevidel predavat, ale e-shopy su toho plne
-
jarko90
-
Spejcy
-
jarko90
-
mirec
blá-blá- blá, nepatrí sa ani špárať prstom v nose. sory, ale myslím si že takéto fórum je práve na to aby sme si odovzdávali svoje skúsenosti. a písať každému zvlášť cez SS? takto si to nájde kto to práve potrebuje. od rôznych ludí som sa tu dozvedel a naučil dosť, takže teraz ked niečo mám tak to sem dám, a možno to pomôže niekomu tak, ako na začiatku pomohli mne informácie od iných
-
Nepo
-
jarko90
-
Nepo
-
jarko90