porovnavanie rychlosti seriovych,(tuning) skutrov

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Finkis
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 7:21 pm
Skúter: neuvedený

#26 Príspevok od užívateľa Finkis » Št Aug 09, 2007 10:52 pm

Sadnem mu na to ja a mozno sa to nebude chciet ani pohnut :D . Optik ja mu dam sadnut na moj no ale to uz bude treba trat lemovat gumamy aby nahodov nevzlietol :D
podpis som si este nenastavil

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#27 Príspevok od užívateľa Scarp » Pi Aug 10, 2007 9:33 am

scrat napísal:
Scarp napísal:Inak aby sa nepovedalo moje porovnanie : Seriovy maximalka 55
Tuning - max 70 prevody viac nepustia ale co mi scrat posielal ze je k tomu pisane k valcu tak seriovy motor dosiahne maximalky na nieco okolo 550 m a moj motor na cca 250 nejde o maximalku ale vykon
jj, a čínska 4T seriovka dokáže podla brzdy zatočiť až 80km/h v reali ale pri 10000rpm, a to sa este nikomu nepodarilo :)
pocuj inak niekde neviem ci tu alebo na druhom fore som cital ze s toho vytiahnes 88 ako je to mozne ja uz pri 65 70 mam 9000 otacok ako tocilo by aj viac ale to uz neriskujem myslis ze tie valceky to upravia trochu ?

optik
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa optik » Pi Aug 10, 2007 9:36 am

tak to mas teda pravdu :D asi mu budeme musiet priviazat ruky o riaditka aby sa udrzal a skutocne neodletel... :D :D :D Josto nic v zlom ale to je fakt... :D

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa Jostobb » Pi Aug 10, 2007 10:15 am

no zase také nadupané stroje nemáte kebyže to alči povie tak to mu verím :wink:

kuboo_Z

#30 Príspevok od užívateľa kuboo_Z » Pi Aug 10, 2007 2:02 pm

Finkis napísal:Sadnem mu na to ja a mozno sa to nebude chciet ani pohnut :D . Optik ja mu dam sadnut na moj no ale to uz bude treba trat lemovat gumamy aby nahodov nevzlietol :D
a to po hentakom tuningu ti to kolko ide... :shock:

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Aug 10, 2007 2:40 pm

inac co sa kazdy pyta to kolko ti to da? keby aj 200 je to nepodstatny udaj,hlavne u skutra...viac ako 90aj tak legalne ist nemozes a uz aj tych 90 je na malych koleckach o hubu...(14palcov a menej) skor by som sa pytal ako to taha do kopca,ako to zrychluje a pod...aj zo 4 konmi to rozpumpujes teoreticky na 160...(staci dobra kapotaz a taka 20 stupnova prevodovka :lol: )
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

geetee

#32 Príspevok od užívateľa geetee » Pi Aug 10, 2007 2:45 pm

alcatelko napísal:inac co sa kazdy pyta to kolko ti to da? keby aj 200 je to nepodstatny udaj,hlavne u skutra...viac ako 90aj tak legalne ist nemozes a uz aj tych 90 je na malych koleckach o hubu...(14palcov a menej) skor by som sa pytal ako to taha do kopca,ako to zrychluje a pod...aj zo 4 konmi to rozpumpujes teoreticky na 160...(staci dobra kapotaz a taka 20 stupnova prevodovka :lol: )
viac ako 45 je u 50ky nelegalne

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Aug 10, 2007 2:58 pm

ako u ktorej :lol: ked mam v tp 70 a Acko vodicak...a ty co nemaju ani tp k tomu :roll:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

mabi
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Jan 18, 2007 9:53 am
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa mabi » Pi Aug 10, 2007 4:21 pm

V max. 80 km/h, po sklopeni 90 km/h, z kopca 100 km/h. Vsetky V max. su real.

ktmDriver

#35 Príspevok od užívateľa ktmDriver » Pi Aug 10, 2007 4:24 pm

APRILIA SR 50 FACTORY
rovinka rekord bezvetrie 86 km/h
dole kopec 102 km/h
moja váha 72 kg

scrat

#36 Príspevok od užívateľa scrat » Pi Aug 10, 2007 4:40 pm

Scarp napísal:[som cital ze s toho vytiahnes 88 ako je to mozne ja uz pri 65 70 mam 9000 otacok ako tocilo by aj viac ale to uz neriskujem myslis ze tie valceky to upravia trochu ?
88.8 pri 8000rpm. Je to preto lebo mám čiatočne zmenený prevod a hlavne kvalitný kevlarový remen. Mám Polini vario s vačším priemerom a preto som mohol použiť dlhší remen. No aj tak si myslím, že najvačšia slabina u čína skutrov je remen lebo ten hltá v priemere až 20% výkonu

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#37 Príspevok od užívateľa Scarp » Pi Aug 10, 2007 6:21 pm

Co myslis tim ciastocne zmeneny prevod ? mne staci nech mi to ide cez 70 75 by bol ideal ale ani za nic spina

Finkis
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 7:21 pm

#38 Príspevok od užívateľa Finkis » Pi Aug 10, 2007 7:43 pm

kuboo_Z napísal:
Finkis napísal:Sadnem mu na to ja a mozno sa to nebude chciet ani pohnut :D . Optik ja mu dam sadnut na moj no ale to uz bude treba trat lemovat gumamy aby nahodov nevzlietol :D
a to po hentakom tuningu ti to kolko ide... :shock:
90 no problem po rovine len alci ma pravdu tu nejde o to kolko to da v tych kopcoch to treba porovnavat na zraze sme sli ja a priatelka cca 80Km/h sme sli hore donovalmi z BB do RK 40Km/h kontrasku som mal seriovu cize remen preklzoval motor mal rezervu stale. pre info ja mam okolo 90Kg a priatelka 55Kg + este nejaky ten stan a prislusenstvo vsak ma videli aky som siel nalozeny 8) tak to skuste nalozit na tie vase 50 a skuste Donovali prinajlepsom spalite iba remen :D

scrat

#39 Príspevok od užívateľa scrat » Pi Aug 10, 2007 9:57 pm

Scarp napísal:Co myslis tim ciastocne zmeneny prevod ?
mám vario s vačším priemerom a kratším vodiacim valčekom, takže remen môže vytlačiť vyššie ale zas pri volnobehu nedokáže padnuť až uplne dole. Vdaka tomu som mohol nahodiť dlhší remen bez toho aby som sa bál, že mi pri volnobehu vypadne zo zadnej remenice. Takže pri maximálke je teraz remen na variu vyššie a vzadu tak ako pred tým, to je ten zmenený prevodový pomer.

FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#40 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Aug 10, 2007 11:09 pm

MAX 112km/h ( SLIDER ) ja som tam daval zatim iba benzin a olej :D uz som ho kupil spraveny, ako mam popisane
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

kuboo_Z

#41 Príspevok od užívateľa kuboo_Z » Pi Aug 10, 2007 11:44 pm

Finkis napísal:
kuboo_Z napísal: a to po hentakom tuningu ti to kolko ide... :shock:
90 no problem po rovine len alci ma pravdu tu nejde o to kolko to da v tych kopcoch to treba porovnavat na zraze sme sli ja a priatelka cca 80Km/h sme sli hore donovalmi z BB do RK 40Km/h kontrasku som mal seriovu cize remen preklzoval motor mal rezervu stale. pre info ja mam okolo 90Kg a priatelka 55Kg + este nejaky ten stan a prislusenstvo vsak ma videli aky som siel nalozeny 8) tak to skuste nalozit na tie vase 50 a skuste Donovali prinajlepsom spalite iba remen :D

to mash pravdu o tu rychlost by ani neslo ale tak ja zatila bez tuningu som isiel s kamosom do kopca dokopy 120 kg isli sme tak 45-50 a ta motorka sa uplne trapila... :roll:

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#42 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Aug 11, 2007 12:06 am

ked sme v brne s qyxzom fotili vyjazd tak ja 62kg+qyxzo (neviem kolko ale dost :lol: ) hore kopcom 90+ :lol: dole podla tacha 44 a to sme davali vsetko (real tak 110 :lol: )
akurat chudak karter...od spojky a varia sa prehrial karter a vystriekal mi olej z prevodov (bolo ho tam vela) a skrutil sa mi az tak blatnicek ze drel o kolo a kus mi ho utavilo :oops:

kuboo_Z

#43 Príspevok od užívateľa kuboo_Z » So Aug 11, 2007 3:31 pm

alcatelko napísal:ked sme v brne s qyxzom fotili vyjazd tak ja 62kg+qyxzo (neviem kolko ale dost :lol: ) hore kopcom 90+ :lol: dole podla tacha 44 a to sme davali vsetko (real tak 110 :lol: )
akurat chudak karter...od spojky a varia sa prehrial karter a vystriekal mi olej z prevodov (bolo ho tam vela) a skrutil sa mi az tak blatnicek ze drel o kolo a kus mi ho utavilo :oops:
8) pekne :wink:

X8R rossi
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: St Sep 13, 2006 9:24 pm

X8R

#44 Príspevok od užívateľa X8R rossi » Ne Aug 12, 2007 10:24 am

Honda X8R
seria : 70 - 75
tuning: 100 - 105