TNT Alarm

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
manasml
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm
Skúter: neuvedený

#51 Príspevok od užívateľa manasml » Ne Máj 07, 2006 4:35 pm

[quote="jarko90"]no ved preto za taku p**vinku :? a mne je na na xuja na dialku startovanie nevidim v tom zmysel, a tento alarm je o polku lacnejsi asi si ho objednam a dam vediet ok :wink: :twisted: ja ako 16 rocny naskrabat 2 litre na posraty alarm :cry:[/q

jasne ty to nevyuzijes na tvojom moto,mne by sa to docela aj hodilo to startovanie napr:moto mi stoji na dvore,cez okno ho nastartujem a kym vijdem von zatial je zohriati a mozem vypekat plny kotol!!! :twisted: ale aby som platil len kvoli tomu startovaniu na dialku o polovicu viacej je moc!tak si to objednaj a potom mi povies ako to funguje :wink: :lol:
podpis som si este nenastavil

jarko90

#52 Príspevok od užívateľa jarko90 » Ne Máj 07, 2006 4:41 pm

ok hned ako nasporim objednam a dam vediet :wink: ja mam moto v bytovke tak keby som to nastartoval podusil by som asi bytovku a zasmradil vyfukovymi plynmi :lol: a presne ako hovoris davat jeden liter kvoli stratovaniu :x v podstate mas to dialkove je 2-3 kanalove na zamykanie odomykanie a startovanie a zopne sa jedno rele ked to das nastartovat .. mozno ze aj ten alarm mozno bude mat jeden kanal nevyuziti a len to dorobit :wink: ja si s elektrikou rozumiem tak uvidime :twisted:

MisoSz.
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 10, 2006 8:41 pm
Skúter: Peugeot Speedfight 2
Kontaktovať užívateľa:

#53 Príspevok od užívateľa MisoSz. » Po Máj 08, 2006 12:16 am

Neviem preco si tu lamete hlau so syrenou,ved tam sa da pripojit namiesto hentej aj ina,mensia,ci by to nefungovalo?Ja mam doma taku sirenku,ktora vydava okolo 100db a ma rozmery cca 6x4x1,5cm,cize to schovas kamkolvek na scoote.A tiez si myslim,ze startovanie na dialku je uplna blbost a nezmysel,ten alarm uplne staci.Radsej by som dal ten liter,co by ste dali za startovanie do gsm pageru....

Spejcy

#54 Príspevok od užívateľa Spejcy » Po Máj 08, 2006 12:24 am

ked uz tak o sirenach, napr v gme maju dobru
Obrázok
Elektronická piezo siréna, kolísavý tón, vysoký akustický tlak 110dB, 12V/400mA. Frekvence tónu je 1.5-3.5kHz, frekvence kolísání je 3.3Hz. Rozměry: 80x74mm
alebo
Obrázok
dvoji ton 12V/0.23A/10Wsirena
takze na alarm sa da zohnat mnoho roznych siren, ale ja mozno kupim tu hore, a tam si ju paralelne ku klaksonu :), lebo niektori kamionisti ma dakedy silou vole ignoruju :)....

manasml
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm

#55 Príspevok od užívateľa manasml » Po Máj 08, 2006 12:57 am

ved ta zrazia ked hentym nanho zatrubis :lol:

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#56 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Máj 08, 2006 1:05 am

pukne im celne sklo...alebo to radsej zaparkuju do priekopy :D si predstav zatrubit na chodca...chudak zinfarktuje :twisted:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Spejcy

#57 Príspevok od užívateľa Spejcy » Po Máj 08, 2006 1:09 am

a tak ked mi budu prechadzat dajaky chodci na cervenu pred lidlom alebo teskom cez prechod, tak len tak zjemna pritlacim na sirenu.... :lol: , ale budem vychutnavat tych co stoja na zelenej a cakaju zelensiu....

jarko90

#58 Príspevok od užívateľa jarko90 » Po Máj 08, 2006 9:15 pm

to az take silne hehe.. sak na TATROVKACH maju vzduchove ne? troska mansi OT pardon :twisted: objedname a uvidime . 2 Spejcy a tie ceny tyx sirien?

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#59 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Máj 09, 2006 6:42 pm

Pozri si WWW.GME.SK tam máš komplet katalog :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

jarko90

#60 Príspevok od užívateľa jarko90 » Ut Máj 09, 2006 7:34 pm

uz som to pozrel vcera :wink:

Nepo

#61 Príspevok od užívateľa Nepo » Pi Jún 09, 2006 12:18 pm

Chalani dnes mi konecne dosiel ten alarm.Podla vsetkeho je pribalena schema totalne nahovno.Na ceskom fore som cital ze tam treba relatka niektori davali az 3.No nasiel sa tam aj manik ktori to zapoji bez akychkolvek problemov a relatiek.Look a dalsi co ste zapajali ten alarm ako vam to islo.Riadili ste sa podla schemi?

george
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: St Jan 11, 2006 8:57 pm
Kontaktovať užívateľa:

TNT

#62 Príspevok od užívateľa george » Pi Jún 09, 2006 12:23 pm

ta schema je na jedno... na vytretie zadku...s prepacenim... ja som to zapajal funguje mi to vsetko na 100 percent a pouzil som jedno relatko...

Ale keby mi s tym otec nepomohol....nezapojim to sam... potrebujes niekoho kto sa do elektriky aspon trosku rozumie.

Ja sa rozumiem ale ked sme zacali behat s merakom co je co mal som dost. akoze neni to sranda to zapojenie je individualne u kazdeho scootra.

Tod moj nazor :wink: :)

Nepo

#63 Príspevok od užívateľa Nepo » Pi Jún 09, 2006 12:27 pm

Kym so nevidel schemu myslel som si,ze to budem vediet zapojit ale poprecitani ceskeho fora o tomto probleme som mal aj ja dost.Vyzera to tak ze to budem musiet zverit do spravnych ruk.

xitanaf

#64 Príspevok od užívateľa xitanaf » Pi Jún 09, 2006 1:22 pm

Ja som sa s tým tiež babral 3hod. Každopádne je potrebné jedno relátko. Dve relátka a usmernovacia dioda je potrebná v prípadoch ked má skúter poistku kt. dovolí naštartovať iba so stlačenou brzdou. Ak niekto nepoužije diodu musí to riešiť tretím relátkom :D

Nepo

#65 Príspevok od užívateľa Nepo » Pi Jún 09, 2006 3:43 pm

xitanaf a funguje ti to tak ako ma??? normalne nastartujes aj killnes motor ovladanim a to iste aj klucom.

VLADY
spammer
spammer

#66 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Jún 09, 2006 5:28 pm

:shock: :shock: :shock: Ja mám alarm bez dialkového štartu a aj tak som musel použiť dve relé jedno imobilizačné čo odpojí pri polachu zapalovanie a druhé čo spína smerovky pri poplachu a pri vyp. a zap. aby blikli.....Lebo ten alarm je tak miniatúrny že sa tam čínskemu konštruktérovi už relátka nezmestili .... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

xitanaf

#67 Príspevok od užívateľa xitanaf » Pi Jún 09, 2006 5:51 pm

Nepo napísal:xitanaf a funguje ti to tak ako ma??? normalne nastartujes aj killnes motor ovladanim a to iste aj klucom.
Funguje úplne dokonale Ak naštartuješ klúčom, killneš klúčom alebo ovladačom. Ak naštartuješ ovladačom, iba ovladačom aj killneš. To preto lebo alarm samotný prerušuje prúd do palubovky ale zároveň ovláda relatko kt. uzemnuje cievku zapalovania. Pri tomto zapojení je nemožné scooter naštartovať ak je alarm aktivovaný a zároveň aj ked je už naštartované a ty alarm aktivuješ dojde ihneď k zhasnutiu motora. Ak to zapojíš zle, zistíš, že síce nenaštartuješ motor štartérom ale aj pri spustenom alarme ho nakopneš cez nakopávačku. Blinkre blikajú aj bez relatok pretože sú predsa neustále na jednej strane ukostrené a alarm alebo spínač na riaditkach im púšťa z druhej strany iba prud. Modrý káblik alarmu pre dialkový štart ovláda priamo štartér a zároveň aj druhé relátko kt. má za úlohu nahrádzať spínač na brzdách. Tá dioda je tam preto, že bez nej by si každým stlačením brzdy spúšťal aj štartér (prúd by prebehol zo spínača brzd cez relatko a modry káblik do štartéra)

Nepo

#68 Príspevok od užívateľa Nepo » Ne Jún 11, 2006 8:49 pm

Chalani nenasiel by sa niekto z okolia MT pripadne ZA,DK kto by mi vedel pomoct s tym zapojenim???

VLADY
spammer
spammer

#69 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Aug 13, 2006 10:22 pm

Skús mi nejak poslať schému od alarmu, kuknem a možno Ti poradím čo a ako.... Alebo potrebuješ rovno dakoho čo Ti to namontuje??? Zavolaj do klubu....čakám nejak by sme to zvládli. :twisted:

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

TNT Alarm

#70 Príspevok od užívateľa Jostobb » Ne Okt 15, 2006 11:52 am

Išlo by my to aj na číne? TAJFUN

VLADY
spammer
spammer

#71 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Okt 15, 2006 7:15 pm

Ak to nieje na 6V ten čínsky scooter tak to ide.... aj do auta by sa dalo namontovať ...stačí aby bolo napájanie 12V. :twisted:

scrat

Re: TNT Alarm

#72 Príspevok od užívateľa scrat » Ne Okt 15, 2006 8:13 pm

Jostobb napísal:Išlo by my to aj na číne? TAJFUN
Aj na detský kočík, pokial bude mať 12V

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#73 Príspevok od užívateľa Scarp » Ne Okt 15, 2006 8:32 pm

scrat
Ja idem tiez davat TNT a nebudu problem take veci ako ze z vysunutim bocakom nemozem nastartovat ked chcem pouzivat dialkovy start ? ci budem musiet davat stale na velky stojan ?

scrat

#74 Príspevok od užívateľa scrat » Ne Okt 15, 2006 8:40 pm

Scarp napísal:scrat
Ja idem tiez davat TNT a nebudu problem take veci ako ze z vysunutim bocakom nemozem nastartovat ked chcem pouzivat dialkovy start ? ci budem musiet davat stale na velky stojan ?
A chceš nedaj bože povedať, že máš senzor na bočáku???

Crossbiker

#75 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Ne Okt 15, 2006 8:58 pm

scrat napísal:
Scarp napísal:scrat
A chceš nedaj bože povedať, že máš senzor na bočáku???
no napr Yukini majú čidlo na bočáku, keď je na ňom tak ho nenaštartuješ. Ale neviem či by bola paráda natočiť ho na dialku keď je na bočáku. Náhodou to chytne väčšie otáčky zopne vario a zbohom :shock: scoot

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"