jasne ty to nevyuzijes na tvojom moto,mne by sa to docela aj hodilo to startovanie napr:moto mi stoji na dvore,cez okno ho nastartujem a kym vijdem von zatial je zohriati a mozem vypekat plny kotol!!!

Moderátor: Moderators
Funguje úplne dokonale Ak naštartuješ klúčom, killneš klúčom alebo ovladačom. Ak naštartuješ ovladačom, iba ovladačom aj killneš. To preto lebo alarm samotný prerušuje prúd do palubovky ale zároveň ovláda relatko kt. uzemnuje cievku zapalovania. Pri tomto zapojení je nemožné scooter naštartovať ak je alarm aktivovaný a zároveň aj ked je už naštartované a ty alarm aktivuješ dojde ihneď k zhasnutiu motora. Ak to zapojíš zle, zistíš, že síce nenaštartuješ motor štartérom ale aj pri spustenom alarme ho nakopneš cez nakopávačku. Blinkre blikajú aj bez relatok pretože sú predsa neustále na jednej strane ukostrené a alarm alebo spínač na riaditkach im púšťa z druhej strany iba prud. Modrý káblik alarmu pre dialkový štart ovláda priamo štartér a zároveň aj druhé relátko kt. má za úlohu nahrádzať spínač na brzdách. Tá dioda je tam preto, že bez nej by si každým stlačením brzdy spúšťal aj štartér (prúd by prebehol zo spínača brzd cez relatko a modry káblik do štartéra)Nepo napísal:xitanaf a funguje ti to tak ako ma??? normalne nastartujes aj killnes motor ovladanim a to iste aj klucom.
Aj na detský kočík, pokial bude mať 12VJostobb napísal:Išlo by my to aj na číne? TAJFUN
no napr Yukini majú čidlo na bočáku, keď je na ňom tak ho nenaštartuješ. Ale neviem či by bola paráda natočiť ho na dialku keď je na bočáku. Náhodou to chytne väčšie otáčky zopne vario a zbohomscrat napísal:A chceš nedaj bože povedať, že máš senzor na bočáku???Scarp napísal:scrat
Ja idem tiez davat TNT a nebudu problem take veci ako ze z vysunutim bocakom nemozem nastartovat ked chcem pouzivat dialkovy start ? ci budem musiet davat stale na velky stojan ?