dik, to som skusal tiez (startovat s druhou brzdou)
ten tuk ide od motora resp. zo zadnej casti
vcera v mototechne sme namerali napatie 13.1-13.2 (na rucickovom voltmetri, alebo co to bolo)
dnes v praci na digitalnom pristroji priebezne pocas dna stale 12.92V
Brat zajtra zoberie baterku do presovskej Yamahy (ma cestu okolo), minule mu vraveli, ze maju specialny tester na akumulatory, pomocou ktoreho hned zistime, ci je bateria dobra alebo nie... takze
bud sa zisti, ze bateria je dobra a novu tym padom nekupime,
alebo sa zisti, ze je uz nevyhovujuca a kupi sa nova (dufam, ze to problem vyriesi, ale keby aj nie, tak je to investicia do buducnosti, ak ratam, ze scooter dam do poriadku a peniaze na novu bateriu pridu aj tak z firmy).
Ked sa mi scooter v lete zvalil zo stojana nabok, baterke to isto neprospelo, a odvtedy scooter obcas startoval dlhsie... mozno to nemalo suvis, ale mozno ze ano.
A k startovacim kablom... mozno, ze ich ma kazde piate auto vo vybave, ale nase ani jedno, a ze ich mame tri, a ziadne sroty...

Ale tak ci tak by to chcelo si ich zohnat, no kable za 450Sk hrube medene s obrovskymi koncovkami na autobaterie by boli asi trosku prilis velky (a rozmerny) prepych, a lacnejsie resp. tensie som zatial nenasiel (ani som specialne nehladal).
Momentalne som chory, aj ked zajtra do prace musim... :sad4:
A este nieco: mam baterku na stole, nic som s nou uz asi 6 hodin nerobil, ani nehybal, a ked k nej prilozim ucho, pocujem bublinkovanie... je to normalne?

(od nabijacky bola odpojena pred 36 hodinami)