trochu to pleteš žádné dotahováni každých 1000 km ale prvních 1000 km skontrolovat dotáhnout a pak to drží dobře a platí to pro motorky auta a každej takovej novej stroj a nezáleží kde je vyrobenej to je hodně stará praxe je pravda že ti to měli udělat na garančce ale jestli udělali nebo ne buh vímarko358 napísal:vies to cloveka nenapadne ze za 1000km by mohli srobi vypadatjean napísal:Nie len adams, ale všetky číny. Aj ja som kukal jak puk, keď som mal zrazu dragster. Horšie bolo, že sa ulomil aj jeden štift, čo to chudák sám držal. Našťastie som to ešte povolil kliešťami. A v návode píšu, že kontrolujte skrutky, ale napadlo by ma to???
ale ked mi povedali ze tie srobi co su tam origos sa stracaju vsetkym mi dost vyrazilo dych ale ze tie co su tam teraz tie sa nestratia lebo tieto su dobre a este raz zaistene ale aj tie mam kontrolovat
a myslim si ze ked vyrobca o takychto veciach vie nech tam da na prvy raz spravne alebo nech to napisu do navodu ze tie srobi treba kontrolovat kazdych 100km a podla potreby dotiahnut
čo zo šróbami ktore nejdu ani za boha pohnut ?
Moderátor: Moderators
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
- peter1029
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
- Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
- Kontaktovať užívateľa:
no mi hovorte o odťahovaní skrutiek
. Minulý rok som si čistil skuter a celý som ho rozobral. Má už 16000 km a keď som začal rozoberať, mal som takého zlého tušáka, že sa niekde zaseknem a stalo sa. Nemohol som ani za bo.. povoliť skrutku na výfuku, jedna išla a tá druhá sa urvala. To ste mali videť ako som nadával na talianov, pizzu a všetko z tohto štátu. Chcel som jazdiť a nedalo sa, lebo zvuk jak hovado (chooper sa môže schovať). Až tento rok som to vyriešil s otcom, chvalabohu. Ostalo mi tam trčať asi 0,5 cm štiftu, tak som tam naskrutkoval matku a zavaril som ju a potom som ju povolil (no prvá mi nechytila, až tá druhá, poviem vám bol som šťastný jak malé decko). No a potom som chcel zhodiť predný blatník a ani bohovi som nemohol povoliť jednu skrutku na jednej strane. Tak som na ňu tlačil, že som odlomil ten odliatok na čom to držalo - Taliani, Taliani - musel som to zbrúsiť karbinou, potom narezať drážku a až potom som to povolil (inak chválim toho mudrca, čo vymyslel skrutky na krížový skrutkovač, dva razy ti to preskočí a je po drážke, iné hovado) a tak som si musel blatník prispôsobiť tak aby bol z oboch strán rovnaký a odlomený odliatok som prilepil epoxidovým lepidlom a zatial to drží. Odteraz povolujem výfuk každý rok a všetkým to asi aj odporúčam, nenechajte si skrutky zhrdzavieť!!!!!! Inak minul som asi jeden celý odhrdzovač a ani hovno to nepomohlo.

podpis som si este nenastavil
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
No jakoze k tym adamsom co im vypadavaju skrutky tak to hej.. ja som mal od cinancov stvorkolku ale ne uplne cina.. a po 10km mi odpadol srob co drzal vyfuk kov na kov ziadny silent blog , kus gumy no nic.. rachot ze mhm tak sme to tam pridrotovali a potom doma som dal srob... sa povolovali ajine veci .. snimac na rozete na rychl sa mi tiez doje*al.. a kopu inych veci .. odtrhol sa normalka vyfuk z kostry potom aj z kolena ... no uz to potom slo na reklamaciu.. ale zase ja extrem
a tak potom to tak dopadlo
co uz ...co bolo bolo ...
ale na to odtahovanie staci dobry kluc nie nejaky 8hran a streknes tam wd cka a paku a musi to ist ... ja som dal zatial setko dole a na vyfuku to som skoro z rukou odtiahol 

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
kde nepomoze razovy tak orech s upravou proti strhnutiu 6hranov trhaci nastavec na to trubka a tresnut par krat kladivom
na sroby na klasicky krizovy srobovak mam mini brusku s mini kotucikon a vybrusim drazku na velky plochy srobovak...na maly trhaci kluc nastavec srobovaka a pusti sa to...horsie ked za urve hlavicka 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Re: čo zo šróbami ktore nejdu ani za boha pohnut ?
Mne sa osvedčilo buď cez nejaký medzikus klepnúť kladivom / otriasť to a tým odlepiť / alebo ak nepomáha mám veľa rokov takú tekutinu od Belzona niečo ako supertekutý petrolej a ten po niekoľkých hodinách pomáha. Záverečná je urvať, odvŕtať narezať závit, teda ak nejde o pevnostné skrutky lebo to je problém... Pri montáži použiť antigrip / býva medený.
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
ja nemozem na aute povolit vypustaci srob na olej...
srob je nieco ako inbus ale nema to 6 stran ale 4... neviem ako sa to vola
ten srob je tusim z mosadze alebo z coho.... a zaujimave je ze som na tom ohol aj kalenu ocel....
ale srobom som nepohol
co sa uz v tejto republike deje..
poradite mi? aspon ako sa vola ten typ srobu
srob je nieco ako inbus ale nema to 6 stran ale 4... neviem ako sa to vola
ten srob je tusim z mosadze alebo z coho.... a zaujimave je ze som na tom ohol aj kalenu ocel....

co sa uz v tejto republike deje..

poradite mi? aspon ako sa vola ten typ srobu
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
isto ti poradia, ale akurat tolko napisem, ze neviem, kto vymyslel sesthranny inbus (ci imbus?), sak to sa tak lahko zoderie na okruhly, ze az... (ak to clovek prezenie so silou, resp. ked sa to neda povolit) Stvorcovy "inbus" tak lahko nezoderies... 

- raplik
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
hehe je to inbus 
innensechskantschraube Bauer und Schaurte
vnitřní-šesti-hranný-šroub
a je to neskutocne dotiahnuteeee.... otec aj ja uz na to mame nervy.. ved to neni mozne sme to povolovali metrovou pakou... a nic.. ohli sme kalenu ocel...

innensechskantschraube Bauer und Schaurte
vnitřní-šesti-hranný-šroub
a je to neskutocne dotiahnuteeee.... otec aj ja uz na to mame nervy.. ved to neni mozne sme to povolovali metrovou pakou... a nic.. ohli sme kalenu ocel...
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Kontaktovať užívateľa:
srubovak>>>>trahak>>>>vrtaaak>>>>do srotu
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
The bandit, to čo používaš za náradie, že zodere do guľata
, skús značkové náradie, potom sa nezodere. Ten medený šrób nejde povoliť, keď je to horúce? To by malo ísť, trhnutím.

- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Kontaktovať užívateľa:
trhak super vec>>>ten co jak srubovak co j..*es po nom a trhne
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak inbus sa mi este nepodarilo strhnut hlavicku...to som skor zlomil kluc na to...sice jeden sa mi strhol...ten zeleno hnedy cinsky...ale to bolo z blata to ani neratamTHeBaNDiT napísal:isto ti poradia, ale akurat tolko napisem, ze neviem, kto vymyslel sesthranny inbus (ci imbus?), sak to sa tak lahko zoderie na okruhly, ze az... (ak to clovek prezenie so silou, resp. ked sa to neda povolit) Stvorcovy "inbus" tak lahko nezoderies...

ked uz strhnem na dacom zarezy tak malou bruskou zarazka na velky plochy srobovak a na ten trhaci nastavec...ak ani to nepomoze tak este skusim razovy utahovak...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- hipi
- cyklista
- Dátum registrácie: Po Mar 17, 2008 7:10 pm
- Skúter: Kymco downtown 300i-predane, honda integra 750
heh tiez mi museli davat zadne koleso dole lesenarskou trubkou...
- raplik
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
aj tak neviem co je ten trhak... :-/
a skusat to s colou je asi zbitocne lebo cola stecie dole.. gravitaciu neotocim... jedine auto dat na strechu..
a skusat to s colou je asi zbitocne lebo cola stecie dole.. gravitaciu neotocim... jedine auto dat na strechu..

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
na zahrdzavene sroby existuju speci pripravky (neskutocne drahe ale ucinne)...streknes nechas posobit...potom jemne este kusok zatiahnes (nie doslova) a potom uz povolis...alebo klasika bzdova kapalina
trhak-trhaci kluc...nastavec co je masivna trubka (teda skor masivna tyc) na ktoru mozes nasunut aj lesenarsku ruru alebo tresnut po tom kladivom...cize je to v podstate velmi pevny nastavec...nic nepomoze ked mas orechy z goly z blata

trhak-trhaci kluc...nastavec co je masivna trubka (teda skor masivna tyc) na ktoru mozes nasunut aj lesenarsku ruru alebo tresnut po tom kladivom...cize je to v podstate velmi pevny nastavec...nic nepomoze ked mas orechy z goly z blata

- raplik
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
to so sme ohli neboli orechy z goly.... ale nadstavec zbruseny zo stareho zavitnika... teda predpokladam ze ba to malo byt dost tvrde 

- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Trochu oživým tému:
Toto ma celkom zaujalo, cena síce ako sv...ňa, ale ak by to fungovalo klobúk dole.
Povolovač skrutiek:
http://moto.hmoto.cz/cz/servisni-chemie ... oub-.html#
Toto ma celkom zaujalo, cena síce ako sv...ňa, ale ak by to fungovalo klobúk dole.

Povolovač skrutiek:
http://moto.hmoto.cz/cz/servisni-chemie ... oub-.html#
- Quiksilver
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm
ja to robim tak ze ak uz neje ina moznost odskrutkovat to berem flexu..kazda sruba sa da nahradit..

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ja dam do mikrobrusky tenky rezny kotucik a vyrobim drazku na plochy srobovak...ak nie rukou tak buchackou to povoli