K těmto úpravám budete potřebovat: Brusné kameny, smirky, různé velikosti pilníků, tekůtý kov( lepidlo na kov) a trochu zručnosti.
1.Úprava karteru
Ten kdo se chystá takto radikálněji upravovat kartery, pořiďte si dopředu tekutý kov, pokud to budete brousit jako já(to je hodně), může se vám totiž stát, že se probrousíte skrz, tzn. že vám vzikne dírka např. jako mě např. mezi klikovou skříní a variátorem. Nekloňte hlavu, nic jste nezkazili, ba naopak, aspon jde znát, že to děláte pořádně. Stačí koupit tekůtý kov, nebo to můžete nechat zavařit. Pokud to budete dělat jako já tekutým kovem, tak nejdřív bych doporučil vyplnit malej prostůrek u variátoru(nebo na malé pulce karteru viz. foto), kde máte dírku a pak uvnitř karteru nahodíte menší vrstvičku na trošku větší ploše, vybrousíte a hotovo.
Takto vypada rozpracovaná menší polovina karteru a je vidět i dírka která vznikla

Větší polovina karteru..

Lepení:

Fotku vybroušený menší půlky přidám zítra...jsem ji zapoměl vyfotit

2.Úprava válce
Když máte vybroušeno, nebo případně opraveno, tak samotné složení motoru a nasazení válce je jako kdyby jste to nedělali. Důvod? Jednoduchý, pokud nasadíte válec, tak normálně zasahuje hlouběji do karteru a do něj vám bude narážet směs. Jde se brousit i válec. Já použiju kliku s 85mm ojnicí, takže až tak moc neblokuje proudění, ale pokud budete mít standartní kliku(80mm ojnice), je to opravdu rozdíl. V mém případě jsem si dal na štefy 5mm podložku a nasadil válec. na fotce můžete vidět jak byl předtím a po úpravě.
Ještě bych chtěl jednou upozornit, že já budu mít nestandartní kliku s 85mm ojnicí, to je o 5 mm více nez originální klika, takze mám podložku pod válec a ten pak nezasahuje tak hluboko do karteru, pokud budete pouzívat originální kliku, tak bych karter asi tak moc nevybrušoval, protože pak by jste museli opravdu hodně zbrousit válec...
Na menší půlce karteru. To stejné praktikujeme i na druhé polovině

3.Úprava klapek
Další lehčí úprava jsou klapky. Já udělal jen to, že jsem pořídil podložku pod klapky a trochu roztáhl ty kovový mršky který zabraňují klapkám se pořádně rozevřít. Když porovnáte jak to vypadá s podložkou a bez je to dost znatelný rozdíl.
Originál s podložkou vypadají takto.

Upravené s podložkou takto.

Bez podložky.

S podložkou.