Potrebujem rady

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
DjPipo1
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Máj 27, 2009 5:17 pm
Skúter: Piaggio NRG-POWER DT

Potrebujem rady

#1 Príspevok od užívateľa DjPipo1 » St Máj 27, 2009 5:58 pm

Nazdarek , kupil som Piaggio NRG pover a chcel by som ho nieaky tuning spravit nanom,aby jazdil rychlejsie a aj to zrychlenie keby mal vecie :))) . Kto mi tu poradi? je to rocnik 2007 ,50cm3, vzduchom chladeny.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
miiireeec
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
Skúter: Yamaha XT 660 X

Re: Potrebujem rady

#2 Príspevok od užívateľa miiireeec » St Máj 27, 2009 6:01 pm

1. vítam ťa na fóre ;)
2. všetko záleží len od toho čo od toho očakávaš a koľko do toho chceš vraziť.... väčšinou postačí aj tuningové vario, no ak chceš viac, mení sa výfuk, valec , kľuka, karb, spojka a ďalšie veci....napíš teda koľko si ochotný do toho vraziť a čo od toho chceš ;) potom poradíme detailnejšie ;)
Yamaha - ride the right bikes

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa theruck » St Máj 27, 2009 6:12 pm

napis kolko si ochotny do toho vrazit alebo si to tu popozeraj je tu takych debat kopec zachvilu ziskas prehlad co a ako.

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
Skúter: Piaggio NRG Power DT
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa Beella » St Máj 27, 2009 8:13 pm

Presne to co ti tu pisu si rozmysli a mozno ta to zacne bavit ako mna a vytunis si kompletne cely scoot :wink:

DjPipo1
chodec
chodec

#5 Príspevok od užívateľa DjPipo1 » Št Máj 28, 2009 12:28 am

Hmm ja som ochotny do toho vrazit zhruba 300 euro,podla danych vysledkov co ako zlepsi na vykone. Teraz mi ten skuter jazdi tych 65km aj to sa musi rozbehnut a to pri jednej osobe ,s dvoma tych 50-55km po rovine. takze by som chcel sneho vymacknut aby jazdil aspon 80km s dvoma a sam tych 90-100km.bol som sa informovat v predajni-servise piaggia a tam mi vselico spominal,ale kym mi to on obiedna, tak ja budem mat bradate deti xixiix.On mi tam chce dat 70cm3 kit,ale ja sa bojim ze sa mi pokazi stoho klukovka.co ty nato? Blbo mi to zrychluje,asi budu obdrete valceky. s jednym typkom to idem skontrolovat,ak to nebude vraj tym tak ,bud remenom alebo spojkou ze vraj.Ja osobne sa do toho nechcem moc vrtat,lebo neviem co ako funkuje presne, mozno teoreticky ano ale prakticky by som nevedel ako na to.Chcel by som na tom vymenit variator s valcekami, vyfuk,ak treba remen a aj tu spojku. co ty nato ?dik za rady . cakam na odpoved caw

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa TomasARN » Št Máj 28, 2009 7:09 am

Pocitaj ale s tym, ze ak aj dosiahnes potom tu väcsiu rychlost, tak len kratkodobo, nemozes ist dlhsiu trasu takou rychlostou a spotreba pojde pekne hore

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Št Máj 28, 2009 8:08 am

Na začiatok choď do vámeny variatora napríklas malossi Multivar a nejaký tuning výfuk, myslím,že to bude bohate stačiť a mestíš sa aj v pohode do sumy 200 €. Výmena valca nesie so sebou vela úskalí a problémov hlavne pri AC. Ja osobne som do toho išiel a teraz to lutujem lebo mám skúter viac nepojazdný a strašne sa to predražilo.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Máj 28, 2009 1:59 pm

Objem ničím nenahradíš....a ak áno, tak je to vždy na úkor výdrže a aj rozumnej spotreby....ale načo to tu znova a zas píšem? :sorry:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

DjPipo1
chodec
chodec

#9 Príspevok od užívateľa DjPipo1 » Št Máj 28, 2009 5:11 pm

Dik za kopu rad. Po zvazeni som dospel ktomu ,kedze to nieje vodnik, radsej to nebudem prehanat s tym valcom a uskromnim sa so sportovim variatorom a vyfukom.hmm Ak by ste mi mohli poradit nieaku konkretnu znacku na tieto dva komponenty,stym aby pasovali na NRG vzduchovy rocnik 2007. Lebo je to dost tazke najst.Chcem sa spytat ci by aj ta spojka a remen nieako dopomohla k tomu co chcem od toho dosiahnut?Ake tazke valceky mam to toho variatora zakupit?Cital som recenziu ze je dobre dat tri tahsie a tri lahsie 4gr a 4.5gr ,ze tym dosiahnem aj zrychlenie a j maximalku veciu, co je na tom praudy?Hmmm.dik za dalsie rady

miiireeec
motorkár
motorkár

#10 Príspevok od užívateľa miiireeec » Št Máj 28, 2009 5:31 pm

vario ti odporúčam malossi multivar....je overené a zlého slova som naň ešte nepočul...čo sa týka tej recenzie tú si nevšímaj....mohla byť na úplne iný scooter s úplne iným setupom aký máš ty ... a čo sa týka spojky... spojka ti na maximálke nepridá.. zlepší ti len rozjazd takže ak do toho nechceš dávať nejak veľa money spojka nie je potrebná... výfuk pokiaľ nechceš ďalej tuniť by ti stačil lacnejší...nejaký gianelli alebo aj leo vince... chalani poradte čo sa do fukov rozumiete :D

DjPipo1
chodec
chodec

#11 Príspevok od užívateľa DjPipo1 » Št Máj 28, 2009 6:13 pm

no dobre dam si Variátor Malossi Multivar kde si ho mam obiednat tak aby to bolo presne na moj typ skutra?a ake tazke vlceky mam don obiednat, hmm?

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#12 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Máj 28, 2009 7:07 pm

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

miiireeec
motorkár
motorkár

#13 Príspevok od užívateľa miiireeec » Št Máj 28, 2009 8:10 pm

variátorovnňa :D :D valčeky ti prídu spolu s variom ;)

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa Beella » Št Máj 28, 2009 9:52 pm

No to co pise tomas o rapidnom zvyseni spotreby mozem v rychlosti vyvratit.... Mal som multivar a redsponge do airboxu a mal som spotrebu 4,5l s jemne nenaladnym karbikom... Chodilo mi to 75-80 tacho. Teraz som tam toho napraskal dost a upravil som kanaliky v kartry a papa mi to okolo 4,8-5 a lieta to 110 tacho bez problemov... :wink:
A miiireeec: valceky pridu ale pridu tusim 7,2g a to je naladene na seriovy scoot so seriovym fukom... Cize ked chce kupit ladak tak su mu nanic...

miiireeec
motorkár
motorkár

#15 Príspevok od užívateľa miiireeec » Št Máj 28, 2009 10:04 pm

hej bella :) ale zatiaľ sa o vážnej kúpe výfuku nezmienil :)

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa TomasARN » Št Máj 28, 2009 10:07 pm

no 5 litrov nie je ozal malo. Este som pisal o tom, ze aj ked ide rychlo, tak iba na chvilu.Dovolil by si si spravit aj nieco take, ze v NR das plny plyn a ides celu cestu napriklad do BA 110 ?

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa Beella » Št Máj 28, 2009 10:11 pm

To samozrejme ze nie... Tak 90 by som siel... za kamionom pekne... :wink:

DjPipo1
chodec
chodec

#18 Príspevok od užívateľa DjPipo1 » Št Máj 28, 2009 11:41 pm

Hmm chalani vidim ze mate hotovu diskusiu o radach pre mna, to je dobre :)) lebo ja tam chcem aj ten vyfuk aj variator.Len ako spominal Beella, tak asi tam budu seriove valceky a tie mi budu nanic,hmm. vsetkych 6 ma byt rovnakej hmotnosti, ci? Ake mas ty v NRG valceky Beella? Co sa tyka toho vyfuku aky by sa mi tam hodil? nech splna aku taku funciu? Inak ja mam na to seriovom vyfuku stale to kolienko co je na nom navarene,nemam to odrezat a atd?ci kaslat na to a kupit rovno vyfuk?hmm?co sa tyka spotreby to NRG ma vazne zvlasnu spotrebu, na to aky to ma vykon tak nechapem preco to tak zere, ma v papieroch 4,2 ale jazdi iba 65-70km a s dvoma to ma spotrebu aj do 5 litrov a rychlost este mensiu :)) ja nerozumiem. a take Kymko jazdi 80km a spotrebu do 3 litrov. poradte mi ake teda tie valceky a vyfuk,aby to pasovalo a splnalo to kriteria.ten variator malossi pasuje na kazdy skuter, ci ako? som zvedavy na dalsie rady dikk

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Pi Máj 29, 2009 7:53 am

Čo sa týka valčekov odporúčam Ti zakúpiť si testovaciu sadu sú tam 4 hmotnosti a môžeš to medzi sebou kombinovať.Nedá sa určiť takto aká gramáž bude tebe vyhovovať. To záleží aj od laufu. Ale tak medzi 4 až 6 gr to býva najčastejšie.
Variator si musíš kúpiť na tvoj typ skútru.Predpokladám že to bude asi motor piago ale to nech Ti Bela povie.
Spotrebu by som pri tuningu velmi neriešil je to daň za vyší výkon
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

Naghost15
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 03, 2009 5:33 pm
Skúter: Suzuki GSX-R 600
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa Naghost15 » Pi Máj 29, 2009 1:05 pm

Ked si kupis vyfuk tak ja by som ti odporucal Yasuni Z kedze nechces 70 ccm valec ja to na sériu velmi silni vyfuk a má nádherni hlas...a valceky ja na NRG som mal 4,7 kim som nemal valec a slapalo to super....na tacho mi to islo okolo 95-99 ...a zrichlenie bolo parádne ...ale ja mám LC..

DjPipo1
chodec
chodec

#21 Príspevok od užívateľa DjPipo1 » Pi Máj 29, 2009 3:49 pm

ahojj Naghost15 aku si mal spotrebu kym si zacal tunovat skuter?Nebodaj sa rozdeluje este typ vyfuku, ci je to vodnik alebo vzduchac? aky si daval ty vario na tu 50cm3 ked si tam daval ten Yasuni Z vyfuk? hovoris ze zvuk vyfuku je super,hejjj? robil si este nieaky ine upravy, okrem toho vyfuku a valcekov, kedze ti to jazdilo 95-99km ?? dik Beella daj tiez radu dikk :)

Naghost15
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 03, 2009 5:33 pm
Skúter: Suzuki GSX-R 600
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa Naghost15 » So Máj 30, 2009 9:06 pm

No vymenil som vario valceky som dal 4,7 ..no spotreba ta bola skoro taká istá ako predtim priblizne som mal sotrebu 3,5-alebo 4 l ...a potom uz ani neviem aku som mal spotrebu ale nebolo to hrozné ...a áno vyfuk má super zvuk ...

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa Beella » Ne Máj 31, 2009 10:53 am

no valceky tam mam 5,7g tusim ale to ti je prd platne lebo to je na kazdom scoote ine... to musis proste ladit a tak ako ti pisu kup si testovaciu sadu od S6... vyfuk by som ti radil asi to co som si vyberal aj ja... Malossi MHR replicu, Yasuni R, Gianelli Reverse alebo S6 pro. Vsetky budu mat skvely vykon aj na serii aj so 70ccm valcom. Rozhodol som sa pre MHR replicu z dovodu ze to ma hlinikovu koncovku a ma prekraaaasny zvuk... A zere ti to vela aj preto, lebo to mas este aj blokovane.. proste ti ho dusi a nejde nic... A ser na seriu fuk... Kup nejaky z tich co som ti odporucil a urcite nebudes sklamany... A ja vsetky diely berem od chalana z tochto fora.. ma nick Alcatelko... Napis mu a on ti vsetko zozene a nebudes mat ziadne problemy ze ti to nebude pasovat a tak... Proste len mu povies aky mas scoot a co chces a on ti to bez problemov zozene, poradi co budes potrebovat a tak.. Ochota nadovsetko... A inak z kadial si??

DjPipo1
chodec
chodec

#24 Príspevok od užívateľa DjPipo1 » Po Jún 01, 2009 12:55 am

Beella dik za nick,ale akosika mi nejde odoslat spravu na jeho nick.kedze si sa pytal odkial som,som s Kysuckeho Noveho Mesta, asi nevies kde to je.Je to blizko Ziliny.Ako si to mam od neho obiednat,mozem ta poprosit aby si sa snim nieako skontaktoval a dal mu o mne vediet ze potrbujem to a to.klidne mu posli tuto spravu co som mu pisal : Ahoj.Potreboval by som nieake vecicky na skuter.beella mi ta odporucil,ze zo vsetkym pomozes.Mam piaggio NRG.rocnik 12.2006. 50cm3 vzduchaca.Potreboval by som Variator Malossi Multivar,valceky asi testovaciu sadu S6 a vyfuk Yasuni Z, alebo Malossi MHR replicu.Mohol by si mi aj poradit ohladom toho viac, ak ta mozem poprosit.Diky moc zatial.Cakam na odpoved caw

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Jún 01, 2009 7:00 am

Ja som mu to poslal aj s tvojim nickom aj linkom na tvoju temu

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"