Pri rozbehu piska remen
Moderátor: Moderators
Pri rozbehu piska remen
mam taky problem ze pri rozbehu piska remen ja mam 4takt a tak hlasno mi zapiska akoby na aute spojka na celu ulicu a potom to uz slape.. len ten rozbeh je strasny. neviete kde je problem ? moze to byt z toho ze remen presmykuje a piska ? pretoze to je cisto nova motorka. teraz mi to zacalo pri nejakych 300km .. pomozte dakujem 

podpis som si este nenastavil
-
- Jánošíkov bratranec
- Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 8:09 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Pri rozbehu piska remen
vymen kontrastnu pruzinu napr. za bielu malossi
honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet 

ako sa k tomu dostanem? nieze to potom nebudem vediet zlozit naspat
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
napisem jednoducho a strucne: reklamovat
tu je leto nechce sa mi to tam nechat na niekolko tyzdnov ani sa nenazdam a leto je v prdli a mozem nechat skutertku v garazi. musi sa to dat aj mnou opravit
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
na hlavnom stojane ti to asi nerobi, co? ak by ano, tak mozes zhodit kryt (dekeľ) variatora a na stojane pozerat/pocuvat, odkial to ide...
a odkial si? mozno sa nablizku nachadza nejaky scootrista z fora, ktory by ti vedel aj osobne poradit...
a odkial si? mozno sa nablizku nachadza nejaky scootrista z fora, ktory by ti vedel aj osobne poradit...
-
- Jánošíkov bratranec
- Kontaktovať užívateľa:
mne ked to robilo tak som to tez isel reklamovat a povedal ze on to newie spravit tak som ho vysmial a spravil si to sam zvycajne tyto predajcovia cín vedia o opravach tak jedno velke nic
honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet 

mas pravdu ked dam na stojan tak v pohodke ide. som z nz . no ja som to chcem spravit najprv len som sa bal ze mi odtial nieco vystreli nejake ozubene koliesko do tvare. motorku mam len mesiac takze som zaciatocnik v tomto. ja som to pocuval ked bol este dekel hore a islo to zo zadnej casti kde je spojkovy zvon niekde tam sa to serka. myslis ze pruzinu tu bielu by som mal dat ? je to Guoben ( čína ) ale tvar aj vsetko ma presne zkopirovane z keeway F-act. ibaze to je 4takt.
denisoo.ga napísal:mne ked to robilo tak som to tez isel reklamovat a povedal ze on to newie spravit tak som ho vysmial a spravil si to sam zvycajne tyto predajcovia cín vedia o opravach tak jedno velke nic
velka pravda !

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
problem moze byt vo spojke, kedze rozbeh je zly a piska to pri rozbehu... potom, ked sa spojka uz uplne zopne (teda uz si sa rozbehol), tak ako pises, uz to slape...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak ak predpokladame, ze mas nastroje aj zrucnosti, tak zhodil by som kryt variatora, zatocil by som zvonom spojky, ci sa toci volne a ci sa daju polremenice od seba odtiahnut... a potom by som dal dole zvon a opticky skontroloval, ci je spojka v poriadku: spojkove oblozenie, dalej ci sedia pruzinky na svojich miestach, ci zo spojky nic netrci... pripadne sa da skontrolovat, ci je v poriadku kontrastna pruzina (je uprostred spojky)
Rozoberat spojku bez nastrojov sa vsak velmi lahko neda, na odmontovanie zvona potrebujes bud specialny nastroj, alebo pneumaticku pistol. A na rozobratie samotnej spojky opat bud specialny nastroj, alebo veeelky zverak, do ktoreho ti vlezie cela spojka.
Postup na rozobratie spojky mas tu: http://www.scootland.sk/scooter-tuning- ... za-krokem/
Rozoberat spojku bez nastrojov sa vsak velmi lahko neda, na odmontovanie zvona potrebujes bud specialny nastroj, alebo pneumaticku pistol. A na rozobratie samotnej spojky opat bud specialny nastroj, alebo veeelky zverak, do ktoreho ti vlezie cela spojka.
Postup na rozobratie spojky mas tu: http://www.scootland.sk/scooter-tuning- ... za-krokem/
-
- Jánošíkov bratranec
- Kontaktovať užívateľa:
na vela cinach to piskalo a bolo to v kontre........

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
moze to byt, ja som to nevylucil...
A samotny piskot moze vydavat otacajuca sa kontrastka (to je len moj tip, ani neviem, ci je to vobec mozne), alebo ak je kontrastka slaba, tak presmykujuci remen (logika tak hovori a zaroven by to napovedalo tomu slabemu rozbehu, kedze remen by sa smykal a piskal pri tom).
Tak ci onak sa cely cas bavime o spojke...

Tak ci onak sa cely cas bavime o spojke...

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Mne tiež pískalo a bola to spojka (U B-400 je to že vraj bežné a ani v servisoch to nevedia opraviť viem že sa to dávalo za vinu že spojka mala len 3 čeluste a tým pádom menšiu treciu plochu a že sa stávalo že sa spálilo obloženie a že vraj po výmene za 5 čelusťovú sa problém odstránil ale ja tam mám 5čelusťovú a robilo mi to tiež.) vlastne príčina bola v tom že bordel zo spojky oter z obloženia ostáva v spojkovom bubne a potom to robí takôto. Som to vyčistil a zatial je pokoj.Bolo tam ozaj dosť toho prachu a len sa to tam vrtelo a nemalo ako dostať von. Som myslel že budú zosklovatené a spálené samotné obloženia ale neboli .Aj tak som ich ale pre istotu prebehol šmirglom. Inak ak píska spojka tak to je len chvíločku pri rozbehu než zopne uplne .Ak by pískal remeň tak to by asi pískal dlhšiu dobu.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Mne keď to pískalo tak som zistil že sa mi jedna pakna zlomila a trela o zvon. Ale možno to bude niečo iné v tvojom prípade. Keby si bližšie tak by som sa na to pozrel,lebo mám nato náradie. Ak chceš dojdi do ZM
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
teda hovoris ze staci ak to prefukam vzduchom ze je tam ten bordel? ci ako..
- VLADY
- spammer
Ak je bordel - vyčistiť,vyfúkať
Ak sú lesklé obloženia - ošmirglovať

no zbehol som s tym do servisu a to piskanie robilo to oblozenie ktore sa vysuchalo az do lesklosti. takze mi to iba osmirgloval aby som to ako tak draplave ale aj to mi vydrzalo mozno hodinu pekneho rozbiehania. a tak sa vas pytam aku spojku mi odporucite alebo postup nejaky ako vymenim celu spojku. dufam ze to bude na dva-tri sroby 

VLADY napísal:Ak je bordel - vyčistiť,vyfúkať
to potom mozem kazdy den smirglovat alebo ked bude pekne, casto budem jazdit tak kazdu hodinu ?!
- VLADY
- spammer
Takto...ak je ten trecí matroš nejaký šmirglom dlhodobo nenapravitelný a má snahu to robiť znova znova a znova, tak jediné riešenie ja výmena ...takže nové pakne do spojky čiže v podstate asi celú novú spojkovú čelusť a najlepšie niečo overené alebo za menej Ečiek je potom dať to nalepiť nanovo ...sú ludia čo sa tým živia (alebo možno že nie) ale to robia že dajú dole staré obloženie a lepia tam nové....

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
alebo ešte jedno lacné riešenie je kúpiť od niekoho nepotrebnú sériovú spojku za pár šupov. Mne to napríklad sériová spojka nikdy nerobila. Už len zistiť aký máš skúter a rozmer spojky
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010