Externé štúdium na Slovenských vysokých školách
Moderátor: Moderators
- marko358
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm
- Skúter: neuvedený
Externé štúdium na Slovenských vysokých školách
Chcel by som sa spýtať či niekto z Vás študuje alebo študoval na vysokej škole externe ak áno(ako často sa chodí do školy a kedy aké je to náročné) a či mu to dalo niečo okrem titulu 

podpis som si este nenastavil
- Porkyyy
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
- Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Externé štúdium na Slovenských vysokých školách
Externe je lahsie studovanie. Chodis raz za tyzden do skoly. Na nasej su to piatky. Ja som denny ale viem ako je to s externistami. Sorry ale externy su "tupy"(nie vsetci cest vynimkam). Pisal som skusku s nimi tak nic nevedia. Mozu opisovat zo skript. Na skuske maju cca 3otazky(primitivne) co my denny asi 8. Externy prechadzaju v pohode na skuskach(ale zato aj cvakas). Ale po ziskani titulu budes externy a tak aj budes brany. Skor beru do zamestnania denneho lebo ten urcite toho vie viac ako nejaky externista ktory presiel skolu cez peniaze. Kazdy ma iny nazor. Ale na denne studium nezabudnes cely zivot(Stres, Sranda, INTAK!!! to je zivot). U nas externy studuju 3 roky na Bc. a dalsie 3 na Ing. co my denny studujeme 3 roky Bc. a 2 roky Ing. cize rok si kratsie. Ale zas na dennom mas vacsiu sancu ze poletis skor ako Externy. Aj ja uvazujem ze po Bc. dam externe lebo ten stres ma zabije
Asi tak no
Inac zaujimava tema na scooter fore 

Srdcom TuneR
- marko358
- st. skútrista
No neviem poďľa mňa nikto dnes nebude riešiť či si študoval denne alebo externe hlavne že máš titul a znalosti(pri externom dokonca vidím výhodu v tom že ak pracuješ máš aj prax) samozrejme chcem ísť na denné ale čo keď nezoberú
a ináč kam to chodíš?
Šak som šiel s tým aj do voľnej diskusie načo sa registrovať a hľadať nové fóra keď mne stačí pár odpovedí a keď chcú nech to ide aj do koša keď si myslia že som jediný skútrista čo rieši tento problém:friends:

Šak som šiel s tým aj do voľnej diskusie načo sa registrovať a hľadať nové fóra keď mne stačí pár odpovedí a keď chcú nech to ide aj do koša keď si myslia že som jediný skútrista čo rieši tento problém:friends:
- shobull
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am
Dufam ze sa na mna nikto nenahneva, ale keby som mohol o tom rozhodovat ja, tak externym studnetom by som nedaval rovnake tituly ako dennym, ale nejaky eIng., eMgr. alebo eBC. Alebo by som im dam studovat 8rokov na Mgr. Ing. a 5r. Bc. aby to bolo aspon trocha spravodlive. A to este nehovorim o skolach typu Socialna praca, kde tituly doslova rozdavaju kadekomu. V kazdej diere ako aj u nas v BJ. Skusky spravia 3 za 1 den, a ked sa maju naucit viac ako jednu A4ku, tak to je neskutocne tazka skuska.
Potom to tak vyzera, ako jedna prihoda co som pocul. Chlapik vozil kazdy tyzden svoju kocku na externe studium soc prace. A cely den /to jest tak do 2hej
/ ju cakal pred skolou - ona bola prvacka. No a tak si povedal - no co ja budem cakat v aute jak debil 5 rokov. Tak sa na buduci rok zapisal, a miesto cakania si za 5 rokov vycakal vysokoskolsky titul Mgr. o ktorom nikdy ani nechyroval zeby ho mohol mat - a to len preto, lebo sa mu nechelo cakat v aute. Super - Nie? doslova dehonestacia slovenskeho školstva.
Samozrejme čest vynimkam - ale ked vidim po uradoch vsetky tie 40 rocne uradnicky - ktore sa neskutocne pysia titulom Bc. a ked ho nespomenies tak ich ide rozpucit. Pritom maju "vylezanu" nejaku socialnu pracu - a volaju to "vysoka skola." Je to proste velkochov titulovanych.
Potom to tak vyzera, ako jedna prihoda co som pocul. Chlapik vozil kazdy tyzden svoju kocku na externe studium soc prace. A cely den /to jest tak do 2hej

Samozrejme čest vynimkam - ale ked vidim po uradoch vsetky tie 40 rocne uradnicky - ktore sa neskutocne pysia titulom Bc. a ked ho nespomenies tak ich ide rozpucit. Pritom maju "vylezanu" nejaku socialnu pracu - a volaju to "vysoka skola." Je to proste velkochov titulovanych.
- marko358
- st. skútrista
osobne si myslím že je veľa externistou čo si nemôžu dovoliť študovať denné štúdium a hlavne to že máš titul OK ale to ti prácu dnes nezaručí(tak keď neberieme paničky za priehradkami na štátnych úradoch) môžeš ju ľahšie dostať, ale keď si tupí tak ti nepomôže ani 10 titulov
- Porkyyy
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Ked si prepocitam kolko dam na intak (1500 mesiac), plus strava, a u mna to ide hodne, plus cestovne, plus nejake akcie(chodbovica, disco atd...), tak ten semester by som povedal ze ma vyjde rovnako ako ked si zaplatim externe a po pri skole som este aj v praci a keš je vzdy...ale tak teraz dostavam stipko mesacne tak preto chodim na denne inac by ma nehlo 

Srdcom TuneR
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
tiez sa pripajam k tomu ze externe studium je o nicom a este aj drahy spas...
denne studium a praca tiez ide celkom dobre dokopy...cez skolu som zarabal viac ako po skonceni skoly v normalnom zamestnani...to co mi dala vysoka skola je na nezaplatenie...externisti to nikdy neziskaju...
ked chces len titul za kazdu cenu zaplat si ho na externom (ak chces z harvardu za 1000 dolacov ti cez net poslu diplom na dobierku...)...ked chces vedomosti tak denne studium ti da do zivota strasne vela...(nemyslim to co najdes v ucebniciach, ale zmenia tvoj sposob myslenia a to je na nezaplatenie...o tom je vysoka skola...)
a este ked sme pri tych co sa zvalstne dostali na skolu a ziskali titul tak podobny pribeh ma jeden kamarat (spoluziak)...chlapec z dediny pri new castli...skoncil elektrikarsku ucnovku...jeho frajerka sla na medicinu a on bol doma nezamestnany...a ona mu raz hovori...nebudes sediet doma...prihlasila som ta na skolu...pre klud v rodine siel na primacky...za 5rokov bol z neho ing. zostatnicoval s vyznamenanim na strojarine spalovacie motory...
denne studium a praca tiez ide celkom dobre dokopy...cez skolu som zarabal viac ako po skonceni skoly v normalnom zamestnani...to co mi dala vysoka skola je na nezaplatenie...externisti to nikdy neziskaju...
ked chces len titul za kazdu cenu zaplat si ho na externom (ak chces z harvardu za 1000 dolacov ti cez net poslu diplom na dobierku...)...ked chces vedomosti tak denne studium ti da do zivota strasne vela...(nemyslim to co najdes v ucebniciach, ale zmenia tvoj sposob myslenia a to je na nezaplatenie...o tom je vysoka skola...)
a este ked sme pri tych co sa zvalstne dostali na skolu a ziskali titul tak podobny pribeh ma jeden kamarat (spoluziak)...chlapec z dediny pri new castli...skoncil elektrikarsku ucnovku...jeho frajerka sla na medicinu a on bol doma nezamestnany...a ona mu raz hovori...nebudes sediet doma...prihlasila som ta na skolu...pre klud v rodine siel na primacky...za 5rokov bol z neho ing. zostatnicoval s vyznamenanim na strojarine spalovacie motory...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
.... tak chlapci az zivot vas nauci ze titul vam pracu nezaruci a znalosti ziskane v skole budu vyuzite len z min. casti,okrem toho na statniciach dekan aj garantka na katedre ekonomiky sa zhodli ze znalosti externistov boli rozsiahlejsie ... jednym z vysvetleni bol nedostatok praxe u dennych studentov - je fakt ze teoria je jedna vec a prax druha ... inak naroky pocas studia aj na statniciach boli rovnake,az na to ze ako externisti mame rodiny a pracu a deti a teda stred nasho vesmiru bol trochu inde ako v nocnom internatnom zivote a prespatych prednaskach
..... na druhej strane kazdy semester sme absolvovali chatu,piatok az nedela nakladacka v liehu ... 10 chat v 5-rocnici s koopcom zazitkov
.... dalsia vec je ze kym denny student po skole si len hlada pracu, vacsine externistov len pribudne volny cas, a max. si polepsia v triede ohodnotenia .... ako velke plus hodnotim 50 new kontaktov na miestach ako okresna a krajska policia,elektrarne,plynarne.... asi z kazdej strany statnej spravy,a k tomu vela podnikatelov od elektroniky az po servisnu cinnost ,je dobre ak vie clovek vacsinu veci zriesit cez telefon,bez cakania a problemov ... proste ak by som si mal vybrat - jednoznacne externu formu,samostudium nevyhovuje kazdemu ale ja som rad panom svojho casu .... skoro som zabudol skoncil som letecku fakultu na TU v Kosiciach,posledne 5 rocne Ing studium,takze este bez bc a bez poplatku
....

- shobull
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am
no ako som napisal : cest vynimkam - ako skolam, tak studentom.
- rspeed
- motorkár
... ani skoly ani studenti sa nedaju zaskatulkovat ...
.... aj so mnou chodil byvaly rezesovej dcery a prisiel som na to az na statniciach,na promociach sa zas neukazal .... a aj v nasej patdesiatke sme mali spachtosa.... unikatom je snad aj cerveny diplom manzelskeho paru,5 rokov same acka a to Andrea stihla pocas skoly aj porodit ....
.... aj so mnou chodil byvaly rezesovej dcery a prisiel som na to az na statniciach,na promociach sa zas neukazal .... a aj v nasej patdesiatke sme mali spachtosa.... unikatom je snad aj cerveny diplom manzelskeho paru,5 rokov same acka a to Andrea stihla pocas skoly aj porodit ....
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Mno, takže podľa poradia. Do školy externisti chodia buď piatok a sobotu, alebo majú blok cvičení celý týždeň vkuse od rána do večera. Náročnosť je podľa školy, napr. ja nerobím rozdiely medzi externistom a denným, musia zvládnuť toho rovnako. A k tomu ďalšiemu, denní študenti sú oveľa oveľa tupší ako externí, ja by som naopak dával tituly iIng... Sú leniví a tupí. Externisti majú aspoň snahu niečo sa naučiť, lebo na školu zväčša chodia kvôli udržaniu roboty a platia za to. Takže majú hneď dve motivácie. Denní sú sprostí jak otepy, rodičia ich dotujú, tak nemajú snahu ani ťahák si urobiť poriadne.
- Porkyyy
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Somarina ze denny su tupííííííííí...este ani raz sa mi nestalo aby som od externistu nieco opisal, v kuse len odomna "vies daco""daj opisat""ani v tahaku to neni"...chodia si po zapocty a skusky s paru bodikmi. Ale nie kazdy. U nas na technike som sa nestretol s ex. aby som nieco od neho orafal...Jak vidia ex. ze piseme pisomku aj my s nimi tak sa ku nam hned zgrupia len aby mohli rafat od nas. A u nas je tak ze ked tu skolu si ex plati obavat sa nemusi ze z nej poleti...(spoko?)su a hotovo u nas je to tak...
Naposledy upravil/-a Porkyyy v Ne Júl 05, 2009 10:16 am, upravené celkom 1 krát.
Srdcom TuneR
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Máš pravdu, denní nie sú tupÝ, oni sú dokonca veľmi tupÍ. Ani len gramatiku nevedia 

- rspeed
- motorkár
... neodpovedal som na otazku autora diskusie ... takze uz mesiac mam po skole - externe ,a ano dalo mi to - v podstate som mal ekonomicko - manazersky smer akreditovany na leteckej skole takze od toho ako sa vyrabaju [lepia] lietadla ,cez vyvoj a predpoved pocasia ,zaklady prava,ekonomiky a ekonomie az po riadenie letovej prevadzky a samotny managment .... urcite bolo v com sa zdokonalovat ... samozrejme vyber skol je velky ... a studovanie nikomu neublizi ... titul je uz pomalicky samozrejmostov ...
- Mayulik
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 06, 2008 9:39 pm
žišmariá... toho nakecate... denne studium je jednoduchsie a samozrejme aj lepsie.
Externisti to vobec nemaju lahke... maju za semester az 4 prednasky z nejakeho predmetu a potom rovno ...-skuska...
moja sestra sa vo svojich 32 rokoch, pri dvoch detoch, jednom zamestnani a dvoch brigadach pustila do externeho studia ekonomie... rano vstava pred 4:00 a uci sa, lebo len vtedy ma pokoj od vsetkych. Kazdu sobotu od 8:00 do 20:00 sedi poctivo v skole a ked pride domov najprv sa musi postarat o rodinu a az potom padne hubou o postel a na par hodin si zdriemne...
Za toto svoje lopotenie ma ako odmenu same A-cka a velmi uspesne ukonceny druhy semester.
Takze nieje student ako student...
Externisti to vobec nemaju lahke... maju za semester az 4 prednasky z nejakeho predmetu a potom rovno ...-skuska...
moja sestra sa vo svojich 32 rokoch, pri dvoch detoch, jednom zamestnani a dvoch brigadach pustila do externeho studia ekonomie... rano vstava pred 4:00 a uci sa, lebo len vtedy ma pokoj od vsetkych. Kazdu sobotu od 8:00 do 20:00 sedi poctivo v skole a ked pride domov najprv sa musi postarat o rodinu a az potom padne hubou o postel a na par hodin si zdriemne...
Za toto svoje lopotenie ma ako odmenu same A-cka a velmi uspesne ukonceny druhy semester.
Takze nieje student ako student...
Kawasaki ER-6f

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
nie je student ako student, nie je skola ako skola, nie je denne studium ako denne studium a nie je externe studium ako externe studium... 

- rspeed
- motorkár
... titul nieje zarukov vedomosti - ale zmeni pristup okolia ....